POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
AK Parti'den yeni 'uyutma' açıklaması!
AK Parti'den yeni 'uyutma' açıklaması!
Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi
Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi
Fenomen muhtar adayı dolandırıldı!
Fenomen muhtar adayı dolandırıldı!
29 Nisan 2022 Cuma - 10:00

Batur'dan 1 Mayıs daveti, Gezi ruhu vurgusu!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, personelle bayramlaşma programına belediye şantiyelerinden başladı. Belediye emekçilerinin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da kutlayan Başkan Batur, 1 Mayıs’ta tüm işçileri alanlara davet ederek Gezi ruhunu İzmir’den haykıracaklarını dile getirdi.

Batur dan 1 Mayıs daveti, Gezi ruhu vurgusu!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ramazan Bayramı öncesi belediyenin birimlerini gezerek hem belediye çalışanlarıyla bayramlaştı hem de bu yıl arife günüyle birleşen 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. Bayramlaşma turuna Fen İşleri Müdürlüğünün Gediz’deki Şantiyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Kadifekale’deki fidanlığı, Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Yenişehir’deki Zabıta Müdürlüğü personeliyle başlayan Başkan Batur’a Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve şube sekreteri Ahmet Savaş Aras ile belediye bürokratları eşlik etti. Belediye çalışanlarıyla tek tek bayramlaşan Başkan Batur, personelin Ramazan Bayramı’nı kutladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da kutlayan Başkan Batur, işçilerle birlikte omuz omuza halay çekti.

Batur: Bu 1 Mayıs çok önemli

Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde yaptığı konuşmada “Çok değerli emekçi kardeşlerim” diyerek belediye çalışanlarına seslenen Başkan Batur, önce tüm personelin Ramazan Bayramı’nı kutladı ve aileleriyle sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni etti. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da kutlayan Başkan Batur, “Birlikte değiştireceğiz” diyerek kararlılık ve mücadele vurgusu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bundan dokuz yıl önce, Taksim’de Gezi Parkı’ndaki ağaçların, o yeşilliğin ortadan kalkmaması için orada başlayan mücadeleye sadece İstanbul’da o bölgede oturanlar değil tüm Türkiye sahip çıktı. Hatırlarsınız o günleri… Hepimiz sokaklardaydık, meydanlardaydık. Oradaki o simge ağaçlara, bir mücadeleyle sahip çıkmaya çalıştık. Sendikalarımızla, çalışanlarımızla, halkımızla, öğrencilerimizle, hep beraber alanlardaydık. Maalesef geçtiğimiz günlerde, ülkemizi de dünya ülkeleri arasında da dördüncü, beşinci sınıf bir ülke konumuna getiren bir hukuk kararı ortaya çıktı. Burada verilen karar müebbet hapisle, yedi arkadaşımıza da on sekiz yıl hapis cezası… Bundan sonra bu ülkede mücadelemizi daha kararlılıkla, omuz omuza sürdürmemiz lazım. Bu 1 Mayıs çok önemli. Yeniden alanlarda olmamız lazım. Gezi ruhunu İzmir’den, yeniden haykırmamız lazım. ‘Birlikte değiştireceğiz’ dememiz lazım. Birlikte değiştireceğiz, birlikte değiştireceğiz, birlikte değiştireceğiz!”

Doğan: Maaşlar günü gününe ödeniyor

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da bir konuşma yaptı. Konak Belediyesi’nde hiçbir işçinin alacağı olmadığına dikkat çeken Doğan, “Belediye Başkanımız Abdül Batur, 2019’da Konak Belediyesi’ne geldiği günden beri emekçi arkadaşlarımın maaşları günü gününe ödeniyor, hiçbir alacakları yok. Bayram ikramiyelerimiz yattı. Yerel yönetimler de ekonominin bu zor durumundan etkileniyor ama Abdül Batur deneyimli bir belediye başkanı. Bu zorluğun da hakkından geleceğine eminiz. Tüm emekçi arkadaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi diliyoruz” dedi.

Kara: Batur, işçinin emeğinin hakkını, alın teri yere düşmeden veriyor

Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da işçinin alın teri yere düşmeden emeklerinin karşılığını verdiği için Başkan Batur’a teşekkür ederek, “Her iki bayramımızı da en içten dileklerimle, en inandığım güzel günlerin umuduyla kutluyorum. Geldiği günden bugüne sözümüzü yere düşürmediği için, işçilerin hakkını, emeğin karşılığını, alın teri yere düşmeden verdiği için Belediye Başkanımız Abdül Batur’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 
Bornova’da üreticiye 350 bin fide!
 
Soyer: Önceliğimiz dirençli bir İzmir yaratmak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da üreticiye 350 bin fide!
Bornova Belediyesi atalık tohumlardan elde ettiği 350 bin fidenin dağıtımına başladı.
Başkan Soyer'den Kars mesaisi: Yepyeni bir memleketi hep beraber kuracağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kuraklığın afete dönüştüğü ...
Büyükşehir'den balıkçılara desteğe devam! Soyer: Bu daha başlangıç!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Gazeteci Nizamettin Bedir mezarı başında anıldı
2013 yılında hayata gözlerini yuman Gazeteci Nizamettin Bedir Narlıdere’deki ...
İzmir'in can dostu dev kampüsü kapılarını açıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti Türkiye’ye örnek bir tesise daha kavuşturuyor. ...
Bucalılar Kadir Gecesi’nde buluştu
Buca Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde Işılay Saygın meydanında düzenlediği ...
 
Efes Selçuk'ta Ramazan dayanışması
Efes Selçuk’ta Ramazan dayanışma ile geçti. Ramazan ayı sebebiyle dayanışma ...
Bayraklı'da sıkı bayram denetimi!
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı ...
10 bin Menemenli bir sofrada buluştu
Menemen Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri