POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den CHP ile ittifak açıklaması
AK Parti'den CHP ile ittifak açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 zirvesi için İtalya'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 zirvesi için İtalya'da
Korku dolu anlar: Fena türbülans var, çok sallıyor
Korku dolu anlar: Fena türbülans var, çok sallıyor
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
1 Ağustos 2019 Perşembe - 21:07

Batur'dan Meclis'te 'huzur hakkı' mesajı: Devletten alıyoruz maaşımızı

Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk birleşimi yapıldı. Meclis toplantısında AK Parti Grubu tarafından belediye şirketlerine yapılan atamalara ve alınan huzur hakkına yönelik verilen önerge sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Abdül Batur, MERBEL Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığını ancak huzur hakkı almadığını belirtti. Şirkette görevlendirilenlerin isimleri de açıklayan Batur, bu kişilerin ise aylık 2 bin 500 TL huzur hakkı aldıklarını kaydetti.

Batur dan Meclis te  huzur hakkı  mesajı: Devletten alıyoruz maaşımızı

Konak Belediye Meclisi’nin ağustos ayı meclis toplantısının ilk birleşimi yapıldı. Meclis toplantısının açılışını yapan Belediye Başkanı Abdül Batur, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediyenin yaptığı toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerine dair de konuşan Batur, “Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye şirketlerine aktarılan işçilerimiz var. MERBEL Şirketine aktarılan 690 işçi için, bunların şartlarının iyileştirilmesi noktasında bir sözleşme imzaladık. 417 TL ve 312 TL yol, yemek bedeli olmak üzere bir iyileştirme yaptık. Tolu iş sözleşmesini imzaladık. Gelecek yıl 20 Haziran’dan sonra KHK’lı arkadaşlarımız ile ilgili net kararlar verilmesini bekliyoruz. Belediye olarak çalışma arkadaşlarımıza daha olumlu ve iyi ortamın sağlanması noktasında çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu. Belediyelerin ekonomik olarak dar boğazda olduğunu da belirten Abdül Batur, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyelerin şuandaki ekonomik sıkıntılarının aşılması için belediye gelirleri yasasının çıkarılmasına yönelik kanun teklifi hazırlanmaya yönelik uzlaşmaya vardıklarını açıkladı. Batur, şunları söyledi: “Yaklaşık 20 yıldır belediye kanunları, yönetmelikleri çıkıyor. Her çıkan kanun ve yönetmelikle belediyelerin görev ve sorumlulukları artıyor. Ama maalesef gelirlerle ilgili bir düzenleme yok.  Belediyeler bunun aşılması noktasında birlikte kanun taslağı hazırlamak için uzlaştı.”

‘HUZUR HAKKI ALMIYORUM’

AK Parti'li Meclis üyelerinin belediye şirketlerindeki atama ve alınan huzur haklarının açıklanmasına yönelik verilen önerge sonrası konuşan Başkan Abdül Batur, şirketlere atanan isimleri tek tek açıkladı. MERBEL Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığını kendisinin yaptığını ancak huzur hakkı almadığını belirten Batur, yönetim kurulu üyelerinin ise 2 bin 500 TL huzur hakkı aldıklarının bilgisini verdi. Batur, şunları söyledi: “MERBEL Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ben atandım. Başkan yardımcımız Sinan Toygun. Yönetim kurulun üyeleri ise Mehmet Yunak, meclis üyeleri Cumhur Ter, Esra Yılmaz Keskin, İbrahim Ekrem Demirci, Mehmet Şerif Demir, Nurettin Cem Aksan ve Rıdvan Tekin’den oluşuyor. Yönetim kurulu başkanı hariç olmak üzere, yönetim kurulu üyelerine 19 Temmuz’dan başlanmak üzere aylık net 2 bin 500 TL huzur hakkı ödenmesine karar verildi. Bu rakam daha önce 2 bin 900 liraydı. Biraz düşürdük. Başkan huzur hakkı almıyor. Ben huzur hakkı istemedim. Devletten alıyoruz maaşımızı.”

İZBEL Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Ali Ulvi Dülger’in atandığı açıklandı. Bu şirketin yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Asker Güneş, Burhan Yılmaz, Ali Yangır, Birol Özkardeşler, Nurten Serhatbeyli, Ozan Ali İlgazi, Hamit Mumcu ve Burcu Bostancıoğlu. İZBEL Şirketi’ndeki isimler de aylık 2 bin 500 TL huzur hakkı alıyor.

AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ

Meclis oturumunun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Hakan Yıldız, şirkette yapılan atamalar hakkında eleştirilerde bulundu. Yıldız, “14 kişi şirkete atandı. Bu kişilere aylık 2 bin 500 TL, toplamda 35 bin TL belediye şirketinden kaynak alan meclis üyesi arkadaşlarımız var. Bunların içerisinde Cumhur İttifakı’ndan bir kişi yok” dedi. Bunun üzerine Batur, “Belediye yönetiminde, belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Daha önce 14 belediye meclis üyesi görev yaparken şimdi iki taraf da 14 kişi. Bu bizim takdirimiz. Belediye başkanı olarak herhangi bir maddi çıkar veya kamu gelirini almıyorum. Yönetiminde ben bulunacağım. MERBEL Şirketi önemli. Yönetim kadrosunda, yönetim kurulu başkanı olmamdan doğal bir şey olmaz. Ben kendimin olmadığı yerde kafam şey olur. Rahatım şimdi. Huzur hakkı ile işimiz yok” diye konuştu. Konak Belediyesi hizmet binasının Tepecik’teki pazaryeri yanına yapılması planlanan yeni binaya taşınması yönünde çalışmaların olduğunun hatırlatılması üzerine Batur, şunları söyledi: “Konak Belediyesi hizmet binasının Basmane’den taşınmasına yönelik anket yaptırdık. Belediyeyi Basmane’den alıp başka yere götürürsek vatandaşın bakış açısı ne olur? Yaptırdığımız ankette, deneklerin yüzde 82’si, belediye binasının yerinde kalması gerektiğini belirtti. Her kesime sorarak yapıldı. Yine soracağız. Belediye meclis üyelerinin onayını alacağız.”

OVACIK BELEDİYESİ İLE KARDEŞ OLDU

Konak Belediyesi’nin, Tunceli’nin Ovacık ilçesi ile Kardeş Şehir olmasına yönelik gündem maddesi de, meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Başkan Batur, “Ovacık ile Kardeş Şehir olmamız yönünde onlardan talep geldi. Ovacık Belediyesi tarımsal kalkınmada önemli bir belediye. Yeni anlayış ile bizlimle çalışmak istediklerini söylediler” dedi. Öte yandan mülkiyeti Konak Belediyesi’ne ait olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük (DEÜ) binasının üzerinde bulunduğu taşınmazın da, DEÜ Rektörlüğü’ne tahsis edilmesine yönelik komisyon raporu, mecliste görüşüldükten sonra oy birliği ile kabul edildi.(DHA)

 
Sandal'dan 'personel' mesajı: İki şeye müsaade etmeyeceğim...
 
Bornova'da 'değnekçi' tartışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sandal'dan 'personel' mesajı: İki şeye müsaade etmeyeceğim...
Bayraklı Belediye Meclisi’ne AK Parti Grubu ve Bayraklı Belediye Başkanı ...
Başkan’dan net mesaj: Şirince’de mermer ocağına geçit yok!
Belevi Şirince arası Jeotermal Enerji ve Mermer Ocakları yapılmaması için ...
İzmir'de Zabıta’nın 63. gurur haftası
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yöneticileri ve ...
 
Selvitopu'nun çabasına çevreci destek!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, sadece Karabağlar ...
Tire'de bir ilk: Erken TİS sevinci!
Tire Belediyesi Personel A.Ş. ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında Toplu ...
Çeşme'de turizm fakültesine Oran desteği!
Çeşme Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Oran, “Bu kentin ...
 
Güzelbahçe'de temizlik seferberliği!
‘Temizlik Seferberliği’ kampanyasına Güzelbahçe Belediyesi önce başladı.
Başkan İduğ 'rakibini' ağırladı: Birlik mesajları!
Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ve Yönetim Kurulu ...
Gençlik Turnuvası'nda şampiyon belli oldu
Bayraklı Belediyesi tarafından 32 takımın katılımıyla gerçekleşen Gençlik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri