POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı!
15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı!
Putin: Batı'nın 'hırsızlığı' cezasız kalmayacak
Putin: Batı'nın "hırsızlığı" cezasız kalmayacak
Savcı, Dilan Polat'ın tahliyesini istedi
Savcı, Dilan Polat'ın tahliyesini istedi
1 Ağustos 2019 Perşembe - 21:45

Bornova'da 'değnekçi' tartışması!

Bornova Belediyesi, Ağustos ayı ilk meclis toplantısında dilek ve temenni kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Taştan, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi yakınında belediyeye ait İZBAŞ şirketinin vatandaştan ücret topladığını belirterek, “Türk Dil Kurumu’nda bunun karşılığına gelen tek kelime ‘değnekçiliktir’ dedi. Taştan’a cevap veren Başkan İduğ, “Değnekçi dediniz. Değnekçi arıyorsanız, Ege üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine bakın. Hatta mafyalaşmış durumdadır" dedi.

Bornova da  değnekçi  tartışması!

GERÇEKİZMİR -  Bornova Belediyesi Ağustos ayı ilk toplantısında araç satın alma ve otopark konusu damga vurdu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, meclis araç kiralama yerine satın almanın daha avantajlı olduğunu belirten bir sunum yaptı.

MALİYET 2 KAT DÜŞECEK

Araç kiralama yerine satın alma modeli ile belediye için daha avantajlı olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “Bornova Belediyesi’nde 68 araç kiralalık olarak kullanıyor. Bu 36 ay vadeyle 70 milyon liradır. Tabi ki bunlar 3 yıllık önceki fiyatlardır. Bugün itibariyle bu fiyatlar 70-80"i buluyordur. Biz kiralama yerine satın alma modeliyle bunları 35 milyon liraya bünyemize kazandırabiliyoruz. Tabi bunu Devlet Malzeme Ofisi ile alma kaydıyla. 35 milyon ile satın aldığımızda iki kat arasında kalıyor. Ayrıca bu araçların modeller yüksek olduğu için en az 10 yıl kullanabileceğiz. Bir akaryakıt firmasıyla 11 milyon TL yakıt kullanılmıştır. Anlaştığımız bir firma ile 1 milyon TL tasarruf ediyoruz. Yakıt ve araç kiralama 36 milyon TL tasarruf edeceğiz. Belediye Hizmet binası yapmaktan vazgeçtik. Bu kaynakları da doğru kullanarak, bu işi yapmaya çalışacağız. Ben kendi şirketimde böyle yaparım. Bornova Belediyesi’nde de böyle yaparım” dedi.

AK PARTİLİ TAŞTAN’DAN SATIN ALMA SORULARI

İduğ’un bu açıklamasının ardından söz hakkı alan Bornova Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, “Bu araçların marka modelleri aynı mıdır? Bu araçların alınması halinde, sigortası, vizesi, bakımları söylediğiniz rakamın içerisinde midir? Neden Devlet Malzeme Ofisi’nde satın alma tercih edilecek?” sorularını sordu.

70 BİN KİLOMETRE LASTİK BAKIMLARI DAHİL

İduğ, “Araçlar 2014 model, biz 2019’a dönüştürüyoruz. Bu modellerin aynısıdır. Devlet Malzeme Ofisi’ni ise yüzde 4 daha avantajlı olduğu için seçtik. Bakım vergi bütün hepsi bu rakamların içerisindedir. 60-70 bin kilometre içerisindeki lastik bakımları da buna dâhidir” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Meclis Başkanı İduğ tarafından konunun görüşülmesi için 15 dakika ara verildi. Meclis üyelerinin yaptığı değerlendirmenin ardından önerge oy birliğiyle kabul edildi.

DEĞNEKÇİLİK YAPILIYOR

Bornova’da bulunan Türkan Özilhan Hastanesi’nde belediye ait arsanın kullanımı ile ilgili söz hakkı alan AK Partili Taştan, “İZBAŞ, tarafından boş bulunan arsada hasta ve hasta yakınlarından otopark ücreti tahsis ediliyor. İZBAŞ personeli tarafından ücret olarak 7 TL alınıyor. Burada şimdiye kadar yaklaşık 350 TL miktarında ücret alınmış. Bu durum İZBAŞ’ı ne batırır ne de ihya eder. Bu Türk Dil Kurumu’nda anlamı değnekçiliğe çıkıyor. Bunun başka bir yan anlamı başka bir denk gelen kelimesi bulunmuyor. Bu karalar alınacaksa, meclis kararıyla alınır. Alınacaksa bu yasıl bir karala alınıyor. Yönetmelikte ilçe belediyesinin otopark ücreti alma hakkı da bulunmuyor dedi.

DEĞNEKÇİ ARIOYRSANIZ…

AK Partili Taştan’a cevap veren Başkan İduğ, “Biz bu konuyu sayın başhekimimizle konuştuk. Gerek duyulması halinde bu karardan döneceğimizi söyledik. İZBAŞ zarar eden bir kurum. Sizin ifade ettiğiniz rakamlar kadar az değil. Yanlış biliyorsunuz. Orası doğru doğru çalıştırılması halinde İZBAŞ 5 yıllık içerisinde 1,5, 2 milyon TL’yi gelir elde edecek. Değnekçi dediniz. Değnekçi arıyorsanız, Ege üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine bakın. Hatta mafyalaşmış durumdadır. Değnekçi sözünü kabul etmiyorum. Çok kaba, asla kabul etmiyorum. Bu sözü size iade ediyorum. Geri almanızı istiyorum. Bornova’nın kaynaklarının en doğru şekilde kullanılması için uğraşıyorum. Böyle bir karar aldık. Sizden özür bekliyorum ” dedi.

 
Batur'dan Meclis'te 'huzur hakkı' mesajı: Devletten alıyoruz maaşımızı
 
Çeşme'de insan kaçakçılığı operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cihan Sarı 2 Ağustos 2019 Cuma 00:42

Otopark daha önce pislik içinde idi hastane yanında hiç yakışmayan bir görüntü vardı. Belediye geldi pırıl pırıl oldu. Teşekkürler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan Meclis'te 'huzur hakkı' mesajı: Devletten alıyoruz maaşımızı
Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk birleşimi yapıldı. Meclis toplantısında ...
Sandal'dan 'personel' mesajı: İki şeye müsaade etmeyeceğim...
Bayraklı Belediye Meclisi’ne AK Parti Grubu ve Bayraklı Belediye Başkanı ...
Başkan’dan net mesaj: Şirince’de mermer ocağına geçit yok!
Belevi Şirince arası Jeotermal Enerji ve Mermer Ocakları yapılmaması için ...
 
İzmir'de Zabıta’nın 63. gurur haftası
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yöneticileri ve ...
Selvitopu'nun çabasına çevreci destek!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, sadece Karabağlar ...
Tire'de bir ilk: Erken TİS sevinci!
Tire Belediyesi Personel A.Ş. ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında Toplu ...
 
Çeşme'de turizm fakültesine Oran desteği!
Çeşme Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Oran, “Bu kentin ...
Güzelbahçe'de temizlik seferberliği!
‘Temizlik Seferberliği’ kampanyasına Güzelbahçe Belediyesi önce başladı.
Başkan İduğ 'rakibini' ağırladı: Birlik mesajları!
Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ve Yönetim Kurulu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri