POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
1 Ekim 2020 Perşembe - 19:30

Batur’dan Meclis'te Gültepe mesajı: Vatandaşlarımız kulaklarını tıkasın!

Gültepe Planları için bilgi kirliliği yapıldığını öne süren Konak Belediye Başkanı Batur, “Vatandaşımız bilgi kirliliğinden etkileniyor. Kimse etkilenmesin. Mahalleleri tek tek kendim dolaşacağım. 14 mahallenin hepsinde bu bilgilendirmeyi yapacağız. Bu işi biz birlikte yapacağız. Vatandaşlarımız rahat olsun. Kulaklarını biraz daha tıkasınlar” dedi.

Batur’dan Meclis te Gültepe mesajı: Vatandaşlarımız kulaklarını tıkasın!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- Konak Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Belediye Başkanı Batur, gündem maddelerine geçmeden önce çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinde kabul edilen, 14 mahallenin dönüşümünü kapsayan Gültepe Planları’yla ilgili konuşan Başkan Batur, askı süreçlerine dair açıklamalar yaptı.

O KADAR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR Kİ…
Batur, “40 yıldır çözülemeyen sorun için adım attık. Planlarımızı indirdik. Askıyı mahalleye taşıdık. Toros ve Gültepe’de nikah salonunda askıyı vatandaşa gösterdik. Vatandaşlarımız internet sayfasından da planlamanın ne olduğunu gördüler. Bizim baştan beri üzerinde durduğumuz durum var. Narlıdere’de uyguladığımız modeli Konak’ta da uygulamak için yola çıktık. Kolay değil. Ama elimizi taşın altına sokacağız. Kentsel dönüşüm yerinde olmalı. Herkes kendi mahallesinde oturmaya devam edecek. O kadar bilgi kirliliği var ki, sınırlar aşılmış, ‘vatandaş başka ilçelere gönderecek’ deniliyor. Öyle bir güç yok. Öyle bir uygulama da yok. Vatandaş sürecin içinde olacak. Birlikte yapacağız. Bu süreç uzun soluklu bir süreç. Planlar askıdan indi” diye konuştu.

MAHALLELERİ TEK TEK KENDİM DOLAŞACAĞIM
Yeni dönemde dair bilgiler veren Batur, “6 aylık süreç gerekiyor. Parselasyon planları yapılacak. Asıl sistemi görmek o zaman başlayacak. Şimdi en fazla ‘benim evim yeşil alan ve yol gövdesinde’ sıkıntıları var. Asıl itiraz edilecek ya da tartışılacak konular o zaman gündeme gelecek. Vatandaşımız bilgi kirliliğinden etkileniyor. Kimse etkilenmesin. Mahalleleri tek tek kendim dolaşacağım. 14 mahallenin hepsinde bu bilgilendirmeyi yapacağız. Bu işi biz birlikte yapacağız. Vatandaşlarımız rahat olsun. Kulaklarını biraz daha tıkasınlar. Belediye her zaman şeffaf bilgilendirmeyi yapacak. Bu planlara meclis, kamuoyu sahip çıktı. 40 yıllık yapılamayanı yaptık. Gereğini biz gerçekleştireceğiz. Birlikte Konak anlayışını orada sergileyeceğiz. Önümüzdeki süreç parselasyon planlarıdır. Kamudan herhangi bir itiraz gelmemiştir. Sadece orada küçük durumlar oldu. Yüzde 80’inin üzerindeki itiraz ‘benim evim yolda, benim evim yeşil alandadır’ itirazıdır” ifadelerini kullandı.  

BAKIŞ AÇIMIZ HEP İŞÇİDEN, EMEKÇİDEN YANA!
KHK’lı işçileri toplu iş sözleşmesi kapsamına alındığını bir kez daha hatırlatan Batur, “746 arkadaşımızı bundan sonra yapılacak sözleşme kapsamına aldık. 1 Temmuz itibariyle de eşit işe eşit ücret anlayışıyla aynı noktaya getirdik. İşçiye ve emeğe bakış açımız hep hakkı onlardan yana kullanacak şekildedir. Örnek bir sözleşme oldu” dedi.

4 PARTİDEN ORTAK KINAMA MESAJI
Mecliste ayrıca Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırılar kınandı. Azerbaycan’ın savunmasına destek verilirken kalıcı barış için çağrı yapıldı. CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının ortak açıklaması mecliste okundu.

 
Vali Köşger denetimde açıkladı: Sokağa çıkma yasağı gündemde mi?
 
Karşıyaka'da tartışmalı arsa için Meclis'te kamulaştırma kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Köşger denetimde açıkladı: Sokağa çıkma yasağı gündemde mi?
Köşger, "Sağlık Bakanımız açıkladı, 15 gün öncesine göre yüzde 26'lık ...
İZSU'dan açıklama: O proje 2020'de tamamlandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, dört ayrı pompa istasyonunda ...
Efes Selçuk'ta JES direnişi sürecek!
Mahkeme tarafından projenin iptal edilmesine karşın çıkan rapor sebebiyle ...
 
Fokoop bilgilendirme toplantılarına başladı
Foça Fokoop Doğal Ürünler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, amacını ve hedeflerini ...
Başkan Yılmazlar'dan 500 gün raporu!
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Beydağ'da görev aldığı 500 ...
Konak için belediye ve muhtarlar omuz omuza
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, peş peşe düzenlenen toplantılarda ...
 
Aşk filmlerine konu olan Nezir’in kulesi yeniden inşa ediliyor!
Aşk filmlerine konu olan sağır ve dilsiz Nezir’in Sakız Adası’ndaki sevgilisini ...
Soyer’den liman işletmesine ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Liman İşletme Müdürü ...
Büyükşehir'de Odaman ve yönetim yeniden seçildi
İzmir Büyükşehir Belediyespor olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurulda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri