POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti
4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti
Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da format değişti
Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da format değişti
Borsada işlem vergisi planı rafa kalktı
Borsada işlem vergisi planı rafa kalktı
Devre mülk vurgunu: Ünlü oyuncu da gözaltında!
Devre mülk vurgunu: Ünlü oyuncu da gözaltında!
21 Nisan 2023 Cuma - 14:22

Bayraklı'da AK Parti'yle belediye arasında afiş krizi!

Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, Bayraklı Belediyesi’nin resmi reklam alanlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti afişlerini hukuksuz bir şekilde zabıta marifeti ile söktüğünü iddia ederek tepki gösterdi. Öte yandan belediye yetkilileri, seçim kurulu kararınca ilçede propaganda yasaklarına aykırı afiş ve pankartların kaldırılmasına yönelik kendilerine yazı geldiğini paylaştı. AK Parti'den suç duyurusu hamlesi geldi.

Bayraklı da AK Parti yle belediye arasında afiş krizi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bayraklı Adalet Mahallesi Manas Bulvarı üzerindeki resmi reklam alanlarında, Bayraklı zabıta ekipleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti afişlerinin sökülme videolarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak Serdar Sandal’a yüklendi. AK Partili Hızal, paylaşımında, ‘’Bayramın birinci gününde bile CHP boş durmuyor. Bayraklı Belediyesi zabıtaları, hukuksuz bir şekilde Cumhurbaşkanımızın ve Partimizin afişlerini söküyor. Elinizdeki gücü nasıl keyfi kullandığınızın en iyi örneği İzmir'de.’’ İfadelerini kullandı. 

Ne nizam biliyorlar ne izan! 
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ise ‘’Bu CHP’nin tahammülsüzlüğünden gına geldi! CHP’li Bayraklı Belediyesi; AK Parti’nin bedelini ödediği reklam görsellerini kaldırıp kendilerininkini asmış. Ne yasa tanıyorlar ne yönetmelik! Ne nizam biliyorlar ne izan! Tek bildikleri, yık, dök, talan et; ez geç! Kendilerini, temsil ettikleri ne varsa sahibi sandıkları gibi, parası ödenmiş, resmi reklam alanlarının da sahibi sanıyorlar! Yaptıkları, düpedüz eşkıyalık! Bu buruk bayramı şarkılı türkülü reklamlarına boğmaları vicdanlarını ilgilendirir ama bunu yapamazlar, çünkü resmen suç!’’ ifadelerini kullandı

BELEDİYE: KAYMAKAMLIK YAZI GÖNDERDİ!

Öte yandan belediye yetkilileri, Kaymakamlığın belediyeye 20 Nisan tarihli yazı gönderdiğini ve ilçe seçim kurulunca ilçe genelinde propaganda yasaklarına aykırı afiş ve pankartların  kaldırılmasının istendiğini bildirdi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı;

"İlgi sayılı yazı ile; 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ile ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs 2023 günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin seçim iş ve işlemlerine esas teşkil etmek üzere;

15.04.2023 tarih ve 2023/32 sayılı karar ile alınan propaganda yasaklarına aykırı olarak siyasi parti bayrağı, afiş ve pankart asıldığı tespit edildiğinden ilçede seçime katılan bütün siyasi partilerden bu yönde yapılan ihlal bulunuyor ise ivedilikle kaldırılarak bilgi verilmesi istenilmiştir. Bayraklı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ilgi sayılı yazısının ifası için Belediye Başkanlığınız tarafından ekip görevlendirilmesi yapılmasını, çalışmalar esnasında güvenlik, yönünden yardımcı olmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile gerekli koordinasyonun sağlanarak İlçemiz genelindeki söz konusu materyallerin toplanılması hususunu; Rica ederim"

SUÇ DUYUIRUSU

Öte yandan Hızal Kaymakamlığın ve ilçe seçim kurulunun yazısındaki yasakların aydınlatma direklerindeki reklamları kapsamadığını söyledi. AK Parti, Başkan Serdar Sandal ve yetkililerle ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

KİŞİLİ: BEDELİNİ ÖDEDİK
Sosyal medya hesaplarından açıklama AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili kaldırılan reklam görsellerinin bedelinin ödendiğini ifade etti. 

Kişili'nin paylaşımları şu şekilde:

Bu CHP’nin tahammülsüzlüğünden gına geldi! CHP’li Bayraklı Belediyesi; AK Parti’nin bedelini ödediği reklam görsellerini kaldırıp kendilerininkini asmış. Ne yasa tanıyorlar ne yönetmelik! Ne nizam biliyorlar ne izan! Tek bildikleri, yık, dök, talan et; ez geç!

Kendilerini, temsil ettikleri ne varsa sahibi sandıkları gibi, parası ödenmiş, resmi reklam alanlarının da sahibi sanıyorlar! Yaptıkları, düpedüz eşkıyalık! Bu buruk bayramı şarkılı türkülü reklamlarına boğmaları vicdanlarını ilgilendirir ama bunu yapamazlar, çünkü resmen suç!

 
Soyer bayrama afet bölgesinde girdi: Osmaniye gündemimizden asla düşmeyecek!
 
Sultanahmet Camii yeniden ibadete açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nalbantoğlu'ndan bayram matematiğiyle iktidara salvo: Bir maaş gitti, gerisi tufan!
Nalbantoğlu; asgari ücretli, iki çocuklu bir ailenin bayram matematiğini ...
Erdoğan'dan ilçe binasına saldırıyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde kıldığı bayram namazının ardından ...
Kasapoğlu İzmir'de vatandaşlarla bayramlaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'in Buca ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.
 
Dervişoğlu: ‘İmralı’ya heyetler göndererek gelecek planı yapmayı icat eden bugünkü iktidardır'
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
'Devleti yönetenin vaadi değil taahhüdü olur'
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
İnan'dan CHP'ye 'liste' salvosu: İzmir'e çok büyük kötülük yaptılar
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP'yli 'liste' ...
 
Batur’dan CHP Konak ilçe örgütüne seçim mesajı: Sandıklara sahip çıkacağız!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de sürpriz ziyaret
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Parti'de bayramlaşma töreninde Dağ, Kasapoğlu, İnan ve Saygılı'dan çarpıcı mesajlar!
AK Parti İzmir Teşkilatı bayramlaştı. Bayramlaşma programında Dağ, Kasapoğlu, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri