POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
3 Ekim 2018 Çarşamba - 10:13

Bayraklı'da can dostlara özel ilgi

Hayvan dostu Bayraklı Belediyesi Dünya Hayvanları koruma gününde farklı birimlerde beslenen kedi, köpek ve kümes hayvanlarıyla bir kez daha örnek oldu. Hayvanseverliğinin yanı sıra doğa ve çevreye duyarlı projeleriyle adından söz ettiren belediye, veteriner hekimleri aracılığıyla can dostları sağlık kontrolünden geçirdi.

Bayraklı da can dostlara özel ilgi

Bayraklı Belediyesi veterinerleri ilk olarak yeni hizmet binasının inşaatından bu güne kadar bir an olsun bölgeden ayrılmayan ve personelin ‘Berduş’ ismini verdiği sevimli köpeğin kontrollerini gerçekleştirdi. Şantiyede işçiler tarafından beslenen Berduş’a bugün hizmet binasında görevli çalışanlar bakıyor. Herkes tarafından sevilen ve beslenen ‘Berduş’ için bahçeye bir de kulübe yapıldı. Belediyenin maskotu haline gelen Berduş, geceleri ise güvenlik görevlilerine arkadaşlık ediyor. Bayraklı halkına sağlık hizmeti veren Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın Sağlık Evi’nin arka bahçesinde ise çalışanlar kedi besliyor. Ayrıca içeride de süs balıklarının bulunduğu bir akvaryum vatandaşların ilgisini çekiyor. Diş hekimlerinin yakından ilgilendiği ‘Şapşik’ isimli kedinin muayenesinden sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bahçesindeki çalışanların kedilerinin kontrolleri yapıldı.

9 YILDA 13 BİN SOKAK HAYVANI KONTROLDEN GEÇTİ

Öte yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü 2009 yılından bu yana vatandaşlardan gelen toplam 13 bin 183 şikayeti değerlendirirken 12 bin 750 hayvana poliklinik hizmeti verdi. 5 bin 428 sokak hayvanına kuduz aşısı yapıldı. 4 bin 198 hayvan kısırlaştırıldı. 2009 yılında 12 kişi ile başlayan sahiplendirme 2018 yılında toplam 145’e ulaştı. Sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında susuz ve besinsiz kalmaması için parklara suluk ve mama kapları konuldu. Bayraklı Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programıyla ilkokul öğrencilerine hayvan sevgisi aşılanması için çalışmalar yapıldı. Öğrencilere hayvanların beslenmesi, bakımı, nasıl davranılması gerektiği ve hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar konusunda bilgiler verildi. Müdürlük bugüne kadar 125 okulda öğrencilerle bir araya geldi.

‘HAYVAN DOSTU’ BAYRAKLI BELEDİYESİ

İzmir’in en modern hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden birini ilçeye kazandırdıklarını belirterek, Bayraklı’da sokak hayvanlarına özel ilgi gösterildiğini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Merkezimizde 60 köpek ve 22 kedinin aynı anda bakım ve tedavisi yapılabiliyor. Sokak hayvanları burada kimliklendiriliyor, kayıt altına alınıyor, kısırlaştırılıyor ve iyileşme dönemi sonrasında sağlıklarına kavuşanlar aşılamaları yapılıp, tekrar yaşam alanlarına bırakılıyor. Sokaklarda hastalanan, yaralanan tüm can dostlarımızın belediyenin veteriner hekimleri tarafından tedavileri gerçekleştiriliyor, gerekirse cerrahi operasyonları yapılarak bu merkezde rehabilite ediliyor. Belediye birimlerimizde bulunan sokak hayvanları da Bayraklı’da can dostlara ne kadar değer verildiğinin bir göstergesi. Personelimiz onları besliyor, bakımları ile ilgileniyor. Veterinerlerimiz her konuda destek oluyor” dedi.

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ İÇİN ETKİNLİK

Veteriner İşleri Müdürü Armağan Kirdeci, “Belediyemizde sadece müdürlüğümüzde değil, diğer müdürlüklerde de sokak hayvanlarına karşı duyarlılık oldukça gelişmiş durumda. Pek çok müdürlükte sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesi yapılıyor. Bizler de kendilerine lojistik olarak destek sağlıyoruz. Sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesinde aşılanmasında tedavilerinde bizimle irtibata geçiyorlar ve biz de bu kedi ve köpeklerin tedavisini müdürlüğümüz bünyesindeki rehabilitasyon merkezinde yapıyoruz. Öte yandan 4 Ekim Dünya Hayvanları koruma gününde etkinliklerimiz olacak. Bu kapsamda özellikle sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesiyle ilgili ilköğretim çağındaki çocuklara eğitimler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 
Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı
 
Başkan Akpınar din görevlileriyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buza İzmir damgası: 16 madalya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, buz pateninde adeta fırtına estiriyor. Artistik ...
İzmir için yontacaklar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6. kez düzenlediği Uluslararası Heykel ...
Kemalpaşa'da Camiler Haftası buluşması
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Camiler ve Din Görevlileri haftası ...
 
Binalar yıkıldı, yol ve okul rahatladı!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, okul alanı ve yolda ...
Anlamlı gecede Başkan Akpınar da çocuklar için çaldı!
Sosyal sorumluluk bilinciyle önemli bir işbirliğine imza atan Karşıyaka ...
Soyer'den o iddiaları toplu yanıt ve dikkat çeken ifade: İçinde bulunduğumuz durum...
Seferihisar Belediye Başkanı'ndan bazı yayın organlarında yurt dışı gezileri ...
 
Fidanlar ile çınarlar bir arada!
Gaziemir Belediyesi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Çocuk Günü özel ...
Konak'ta Gültepe planlarına Meclis onayı!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın yapılaşma sorunu en fazla olan semtlerinden ...
Buca’nın pırlantaları 'Başkan Amca’yla buluştu
Bucalı minikler Dünya Çocuk Günü’nü Buca Belediye Bakanı Levent Piriştina’yla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri