POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
16 Ocak 2018 Salı - 10:04

Bayraklı'da davullu-zurnalı-halaylı toplu sözleşme coşkusu!

Bayraklı Belediyesi, Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) ile toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre memur maaşlarına ek ödenen sosyal denge tazminatına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Memurlar; zammı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile birlikte davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Bayraklı da davullu-zurnalı-halaylı toplu sözleşme coşkusu!

Bayraklı Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleşen törene Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, sendika yöneticileri ve belediyede çalışan memurlar katıldı.

Burada konuşan Başkan Karabağ, “Kuruluşunun ikinci ayında memurlarıyla sendika sözleşmesi yapan bir belediyeyiz. Sendikasız çalışanımız yok. Memurlarımıza yaptığımız zamlara sayıştay denetçileri karşı çıkıyor. Sayıştay, ‘memura bu kadar para verme. Fazla paraya ihtiyaçları yok’ diyor. Ülkenin gelir dağılımı çok bozuldu. Bir tarafta yüzde 10 Belçika, İsviçre standartlarında yaşıyor. Geri kalanın durumu ortada! Biz bulunduğumuz kurumlar içerisinde hayatımızı sürdürebilmek için dünya görüşümüz doğrultusunda sizlere iyi ücretler vermeye çalışıyoruz. İyi koşullar yaratmaya çalışıyoruz. ‘Mutsuz insanların çalıştığı bir belediyede mutsuz sonuçlar olur’ diye düşünüyorum. Ve belediye başkanı sevilmiyorsa o çalışanlar onu her zaman seçimlerde mağlubiyete götürür” dedi.

ÇALIŞANLARA VERİLEN PARAYLA KURUMLAR BATMAZ
İlçe belediyelerinin gelirlerinin artırılması gerektiğini anlatan Başkan Karabağ, “İller bankasından gelen payların yüzde 40’ı Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. Büyükşehirler devasa güç haline geldi. Çalışanlara verilen parayla kurumlar batmaz. Belediyeler hiç batmaz. Bunun için yapılan ihalelere bakın. İhalelerdeki kâr oranlarına bakın. Bayraklı Belediyesi'nde yapılan ihalelerdeki kâr oranları yüzde 4’lerde… Onun için Bayraklı Belediyesi çalışanına para verebiliyor. Ben bu ücretlerin de yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum. İyi harcamalar, sağlık, mutluluk diliyorum. Atatürk Cumhuriyetinde yaşamanızı diliyorum” dedi.     

EN YÜKSEK ORANDA TOPLU SÖZLEŞME
Tüm Yerel Sen 2 No’lu şube başkanı Taner Yiğit Güler ise, “Bayraklı Belediyesi’nde iki yıldır yetkili sendika durumundayız. Bu bizim ikinci toplu sözleşmemiz. Bayraklı Belediyesi’ndeki toplu sözleşmelerde sendika olarak hep mutlu ayrıldık. Sağ olsun belediye başkanımız bu dönemde de CHP’li belediyeler içerisinde en yüksek oranda toplu sözleşmeye imza atarak bizleri mutlu etti. Belediyelerdeki toplu sözleşmeleriniz kalktığı takdirde alacağınız maaş 2 bin 700 lira. Sayıştay kıskaçlarının arasında CHP’li belediyeler bir mücadele veriyor. Biz belediye başkanlarımıza bu mücadelede destek olmak zorundayız. Enflasyonun yüzde 11 olduğu yerde Bayraklı Belediyesi'nde yüzde 30 artış sağlanmış ayrıca devletin verdiği memur maaş taban aylığı zam oranında bu dönemde sözleşmeye girmiş durumda. Hepimize hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, memurlarla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

YÜZDE 30 ZAM YAPILDI
Belediyede çalışan 350 memuru kapsayan yeni sözleşmeye göre, sosyal denge tazminatı ve ulaşım yardımına yüzde 30’luk bir artış yapıldı.

Memurlar maaşlarına ek olarak bin 650 lira alacak. Ramazan ve Kurban Bayramı, 1 Mayıs, Cumhuriyet Bayramı ve yılsonunda memurların aldığı ikramiyeler de 916 liradan bin 100 liraya yükseldi. Ayrıca memur ve birinci derecede akrabasının vefat etmesi durumunda bin lira ölüm yardımında bulunulacak. 

 
Kızının tacizcisini öldüren babaya 2.5 yıl hapis
 
Bornova'nın bamyası ve üzümü tescilleniyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kadınlar okuma-yazma kurslarıyla özgürleşiyor
Kalem tutucakları yaşlarda ailevi engeller ve imkansızlıklar nedeniyle ...
10 il Karşıyaka'da buluştu: En anlamlı zumba!
‘Kahramanım olur musun?’ başlıklı etkinlikte buluşan katılımcılar, hem ...
Gaziemirliler yeni yıl için pedala bastı!
Gaziemir Belediyesi’nin ‘Doğa için pedalla’ sloganıyla düzenlediği yeni ...
 
Buca'nın sokakları yeniden doğuyor!
Buca Belediyesi, kentin eğimli sokakları içinde 30 bin metrekare taş parke ...
Bayraklı'nın 'hamarat' kadınları!
Bayraklı Belediyesi, kadınların el emeği, göz nuru dikiş-nakış, ev aksesuarı ...
Atatürk Mahallesi’nin en gözde yeri oldu
Bornova Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi’nde yedi ay önce hizmete açtığı ...
 
Konak’ta amatöre hep destek tam destek!
Konak Belediyesi, zor koşullar altında faaliyetlerini sürdüren amatör ...
'Türkiye Lideri' İzmir'e 12 yeni arıtma geliyor!
Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma ...
Büyükşehir'den eğitime 'sıcak' destek: Minik ayaklar üşümesin diye...
Eğitim yılının başında 50 bin öğrenciye kırtasiye seti, 40 bin öğrenciye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri