POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
22 Şubat 2020 Cumartesi - 12:32

Bergama'daki o eyleme 'yasaklama' getirilmesine CHP'den tepki!

Bergama Belediyesi’nden işten çıkarılan DİSK üyesi 3 kadın işçinin belediye önündeki eylemine, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyareti sebebiyle Bergama Kaymakamlığı tarafından 1 hafta yasaklama getirilirken, CHP’den sert tepki geldi.

Bergama daki o eyleme  yasaklama  getirilmesine CHP den tepki!

GERÇEKİZMİR -  AK Partili Hakan Koştu'nun başkan olduğu Bergama Belediyesi’nden işten çıkarılan DİSK üyesi 3 kadın işçinin belediye önündeki eylemine, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyareti sebebiyle Bergama Kaymakamlığı tarafından 1 hafta yasaklama getirilirken, CHP’den sert tepki geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ile Mahir Polat Bergama Belediyesi'nde işten çıkarılan 3 kadın işçinin beleidye önündeki eylemine getirilen yasaklamayla ilgili açıklama yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, sosyal medyadan şu açıklamada bulundu;

OHAL devam ediyor! Cumhurbaşkanı bir kaç saatliğine Bergama’ya gelecek diye, Bergama belediyesinden partizanca ve haksız bir şekilde işten atılan işçilerin eylemi, Kaymakamlık kararıyla tam 1 hafta yasaklandı.

Bu bir Anayasal hak ihlalidir. 3 işçi kardeşimizin, işlerine geri dönmek için yaptığı demokratik eylemden kim korktu? Yaptığınız haksızlığın ayıbından utanmadığınız gibi, bir de üstüne zorbalık yapıyorsunuz. İşçi kardeşlerimiz yalnız değildir.

Haklarının korunması ve işlerine iade edilmeleri için gerekli hukuki mücadele verilecektir. OHAL kanunlarıyla, OHAL yetkileriyle ülkeyi yönetmeye çalışanlar da şunu bilsinler ki, Bu saltanatları yıkılacak, demokrasi gelecek memleketin her köşesine!

CHP İzmir Milletvekili Bakan ise yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İlçe Emniyet Müdürlüğü bir yazı yazarak belediye önünde direnen işçilerin alandan uzaklaştırılacağını belirtiyor. Bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilçeye gelişiyle gerekçelendirmişler. Modern bir ülkede Cumhurbaşkanı hak arayanlarla yüz yüze gelir, onlarla konuşur ve sorunun çözümü için hareket ederdi,” dedi. Kaymakamlığın AKP teşkilatının dediklerini yaptığını belirten Bakan, “Belli ki ilçedeki bir kriz Cumhurbaşkanına taşınmasın ve bir 'dert' olsun istenmiyor. Burada talebin kimden gittiği de önemli. Belediye ve AKP teşkilatları ilçe emniyet müdürlüğüne yasalarda olmayan bir şeyi yaptırmaya çalışıyor. Kaymakamlık da açıklamasında 5442 sayılı il idaresi kanununa atıf yapmak zorunda kalmış. Halbuki bu hak arama talebinde hiçbir şiddet unsuru yok.

Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde, belediyelerde solculara, ilericilere, devrimcilere ve Atatürkçülere mobbing uygulanmıştı. Yüzlerce personel sırf kendi rızalarıyla işi bıraksınlar diye aylarca ellerine metre verilip yollara çıkarılmış, teknik kadrolara dahi görev alanlarında olmayan işler yaptırmışlardı. Masalarına dosyalar yığdılar, çalışanları belediyenin en zor birimlerine atadılar ve insanları canlarından bezdirdiler. Aradan 40 yıl geçti, anlayışları hiç değişmedi. Bergama Belediyesi çalışanlarına halen mobbing uygulanıyor, hak arayanlara ise kolluk kuvveti reva görülüyor.”

İktidarın işçilerden korktuğunu belirten Polat ise şu açıklamayı yaptı;

 “AKP iktidarı kolluk kuvvetleri ve kendine bağladığı kurumlar ile işçi düşmanlığına devam ediyor.Halk belediyeden hizmet beklerken, belediye kendi içinde siyasi kadrolaşmaya gitmekte ve kendi siyasi görüşünden olmayanı dışlamaktır. Yerel yönetimlerin en önemli organı olan belediyelerin işi;  işçi kıyımları, mobbing, ayrıştırıcı ve nefret söylemleri ile işçileri işten çıkarmak değil;  sosyal politikalar geliştirmek, sosyal hizmet ve istihdamı ön planda tutarak vatandaşa doğru ve dürüst bir şekilde hizmet etmek olmalıdır. ‘Türkiye büyüyor’ diyorlar ancak büyüyen tek şey işsizlik ve yoksulluk. Halkımız çaresizlikten yaşamlarına son veriyor. Sarayda şatafat ve lüks içinde yaşayanlar,halkın gerçek sorunlarından koptu. AKP Genel Başkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’e davet ediyor ama ‘işimi istiyorum’ diyen 3 işçiden korkuyor. Bir günlük ziyaret için,işi ve emeği için direnen işçilerin eylemini 1 hafta yasaklıyorlar. Sanıyorlar ki yasaklayınca vazgeçecekler, sanıyorlar ki baskıya boyun eğecekler.İşçiler kazanacak ve saraylar saltanatlar çökecek! İşçilerimizin haklı mücadelesinde, bir milletvekili olarak yanlarındayım.Adnan Yücel’in şiirinde yazdığı gibi;

Saraylar saltanatlar çöker

kan susar bir gün

zulüm biter.

bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler."

 

 
Dünya Sağlık Örgütü’nden yeni corona virüs açıklaması
 
Şiir Ege’nin iki yakasını bir araya getiriyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 22 Şubat 2020 Cumartesi 17:27

Bergamadaki işçilerin emekçilerin haklarını geri verilmeli alınterinin siyaseti olmaz peki sayın ilbaşkanım ÇİĞLİ BELEDİYESİNDEN CIKARILILAN 12 Sözleşmeli işhakları fes ediliyor onlar içinde biraz olsun savunma yapın koltuklar oturan ilçenin sahibi sanıyor kendini ...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat ‘öldüren virüs’ü Meclsi’e taşıdı: Ne kadar hazırlıklıyız?
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, Çin’de ortaya çıkan ve ...
CHP'li Çapın 10 yıl sonraki 'geri dönüşü' ve 'yeni dönem'i anlattı
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda ...
Erdoğan'dan İzmir'de Kılıçdaroğlu'na 'açılış' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen- Aliağa -Çandarlı Otoyolu'nun ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin İdlib'i görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
"Putin ile İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. ...
AK Partili Sürekli'den İzmir'e davet: Hizmette ve istikrarda buluşalım
Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu’nun, kalan 5 kilometrelik kısmı da ...
 
Emniyetin tartışmalı semineri Meclis'e taşındı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir ...
CHP'li Serter'den sert 'Varlık Fonu' çıkışı!
İktidarın TBMM’den geçirmek istediği bankacılık kanununa dair sert eleştiride ...
AK Partili İzmir Eski Milletvekili Adayı Büyükelçi oldu!
Almanya’da Yeşiller ve SPD’de 6 yıl görev yapan SPD parti sözcülüğüyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri