POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
14 Eylül 2023 Perşembe - 11:42

Bergama'ya çöp tesisinde HKT öncesi söz muhtarlarda: Ne görüş verecekler?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı çöp tesisinin yükünü azaltmak için Bergama ilçesine inşa etmek istediği çöp tesisi halkın kantarına çıkmadan önce tesise yakın mahallelerin muhtarları görüşlerini açıkladı. Armağanlar Mahallesi Muhtarı, "Kesinlikle karşıyız’’ derken, Sindel Mahallesi Muhtarı "Karşı değiliz ama köyün içi curcuna" açıklamasını yaptı. Tesisin inşa edileceği Kaşıkçı Muhtarı ise, Büyükşehir’e koşulsuz destek açıklaması yaptı.

Bergama ya çöp tesisinde HKT öncesi söz muhtarlarda: Ne görüş verecekler?

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in Bergama ilçesi Kaşıkçı Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inşa etmek istediği çöp tesisi 27 Eylül 2023’te Kaşıkçı Mahallesi yakınındaki Sindel Mahallesi Kahvehanesi’nde halkın kantarına çıkacak.

Biyolojik ömrünü tamamlayan ve kapatılması için süreç başlatılan Harmandalı Çöp Tesisi’nin yükünü azaltması için planlanan “Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi (Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi (Lot-3))” projesi ile hali hazırda Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne Bergama, Dikili Kınık ve Aliağa ilçelerinden belediye atıkları getirilirken proje kapsamında sahaya Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa ilçelerinden karışık belediye atıkları getirilmeye devam edecek.

Ayrıca mevcut durumda sahada kurulu bulunan Mekanik Ayırma Tesisi, Biyometanizasyon Tesisi ve Elektrik Üretim Tesisi’ ne ilave olarak ATY Hazırlama Tesisi’nin de prosese dâhil edilmesi ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi lotlarına Lot-3 Düzenli Depolama Alanı’nın da ilave edilmesi planlanıyor.

Tesiste 27 bin 839 metrekare alan sahip Lot 1 alanında depolama işlemleri devam ederken, 13 bin 921 metrekare alana sahip Lot 2 alanında ise kazı çalışmaları yapıldı.

86 milyon 324 Milyon TL bedel ile İzmir Doğu Star Elektrik Üretim Şirketi tarafından yapılması planlanan proje ile toplam 28 hektar alana sahip tesis sınırları içerisinde Lot 3 projesi inşa edilecek, ilave yatırım ile tesisin kapasitesi artırılacak. Proje kapsamında mevcut lotlara ilave olarak II. Sınıf Düzenli Depolama TesisiLot-3 alanının Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne dahil edilecek.

Söz konusu proje alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Onaylı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı paftasında “Katı Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisi” kullanımında yer alıyor.

Projeye en yakın yerleşim yeri tesislerin 515 metre yakınındaki Armağanlar Mahallesi’ndeki tarla evi olurken, tesisin inşa edilmek istendiği sahaya 710 metre yakında Kaşıkçı Mahallesi’nde tarla evi, Sindel Mahallesi’ne bin 275 metre yakında ev, Gaylan Mahallesi’ne 950 metre yakında tarla evi bulunuyor.

"ÇALIŞMASINA KARŞI DEĞİLİZ AMA KÖYÜN İÇİ CURCUNA!"
Halkın Katılımı Toplantısı’nın(HKT) gerçekleştirileceği Sindel Mahallesi’nin Muhtarı İlhamı Sever, ‘’Bizim halkımız biraz karşı bu işe. Bizim oradan geçimini sağlayan insanlarımız da var. Yol sorunumuz çok büyük bir sorun. Yollarımız kapasiteyi kaldırmıyor. Yollara bir çözüm bulunması gerekiyor. Büyük tonajlı tırlar, kamyonlar geçiyor köyümüzün içinden. En büyük sorunumuz bu, köyün içi curcunaya dönüyor. Çalışmasına karşı değiliz ama buna bir alternatif bulunursa daha iyi olur. Mahallelinin görüşü de bu şekilde. Bizim ileride bir de maden de var. Bizim bu yolumuz otoban gibi oluyor’’ diye konuştu.

"ŞİKAYETÇİYİZ, KESİNLİKLE KARŞIYIM!"
Tesise yakın konumda bulunan Armağanlar Mahallesi Muhtarı Recai Ergüner ise, ‘’Herkes şikayetçi. Hele yol konusunda… İzmir’den gelen kamyonlar suyunu akıtıyorlar burada. O kadar zor durumdayız ki… Benim köyüme 900 metre tesis zaten. Şikayetçiyiz. Kesinlikle karşıyım. Yapılmasın, yapılmasın. Biz yapılmasın görüşünü dile getireceğiz. Koku da oluyor, olmaz mı ya!’’ şeklinde konuştu.

"KOKU GELİYOR AMA… BEN HER ZAMAN BÜYÜKEŞEHİR’İ DESTEKLERİM"
Kaşıkçı Muhtarı Ekrem Civelek ise açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöp tesisi projesine destek verdiğini belirtti.

Civelek, ‘’Benim mahallemde yapılacak bu tesis ben her zaman büyükşehirimi desteklerim. Koku geliyor evet. Çöplüğün bitişiğinde 500 metre altında içme suyum oradan geliyor. Ben ne olursa olsun destekçisiyim. Köyüme koku geliyor ama destekleyeceğim Büyükşehir’i. Ben bu şekilde yaklaşıyorum. Öteki muhtarlar beni ilgilendirmez. Katı Atık Daire Başkanı’na beni ziyaret edin dedim. Bağıran çağıran köyleri ziyaret etmişler ama ben kenarda kaldığım için ziyaret eden olmadı’’ diyerek sözlerini noktaladı.

 
Menemen'de belediyeden dijital dershane müjdesi!
 
Ünlü İngiliz tarihçi Mansel İzmir’e geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son 33 yılın en kurak ağustosu: Acil durum ilanı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “2023 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu”nu ...
Ata'nın Selanik'teki evine ziyaretçi rekoru!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyetin 100'üncü ...
Polis aracı Togg devriye görevinde!
Başkentte polis tarafından devriye görevi için kullanılan araçlara yerli otomobil Togg da eklendi.
 
Zehir tırına baskın: 58 kilo esrar ele geçirildi
Torbalı ilçesinde bir tırda yapılan aramada yakıt deposuna gizlenmiş 57 ...
Çeşme Otoyolu'nda feci kaza: Takla attı, hayatını kaybetti!
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda iki otomobile çarparak takla atıp bariyerlerin ...
Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 can kaybı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük ...
 
Olaylı derbi davası: Tahliye talebine ret!
Olaylı Göztepe-Altay derbisine ilişkin davanın duruşmasında tutuklu tek ...
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı!
"Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ...
Lokantacıların Başkanı'ndan isyan: Aşçılık için kursiyer bulamıyoruz!
İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, Avrupa Birliği hibe desteğiyle, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri