POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şırınga çikolatan ölüm davasında yeni gelişme
Şırınga çikolatan ölüm davasında yeni gelişme
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Taksiciye satırlı saldırı: Şoförün parmağı koptu
Taksiciye satırlı saldırı: Şoförün parmağı koptu
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
13 Temmuz 2018 Cuma - 12:04

Binali Yıldırım'a şeref madalyası: Törende gözleri doldu!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TBMM Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında da duygusal anlar yaşadı.

Binali Yıldırım a şeref madalyası: Törende gözleri doldu!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TBMM Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi.

Törende Binali Yıldırım'ın hayatını anlatan kısa film gösterildi.

Binali Yıldırım'ın bu sırada gözlerinin dolduğu görüldü. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla devam etti. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında da duygusal anlar yaşadı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Son Başbakan Binali Yıldırım, ülkemizin kalkınması milletin refahı için ortaya koyduğu çabalarla hepimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bizim takdim ettiğimiz madalya vefa borcumuzun bir nişanesidir. Vatanına gönülden sevdalı hizmet ehlini yeni projeler, yeni eserler için teşvik etmektir. Son 16 yılda ülkemize hizmet eden Binali Bey, TBMM Başkanı olarak çalışmalarına devam edecektir. Kendisine üstlendiği önemli görevde muvaffakiyetler diliyorum. 

Hayatın her alanında gönül dostluğu önemlidir. Siyasette aynı ideallere inandığınız gönül ve fikin birliği içinde hareket ettiğiniz yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir. Hayatta en büyük zenginlik dost biriktirmektir. Kasımpaşa'da başlayan dava arkadaşlığımız bugünlere kadar ulaştı. Dostluk en çok keder ve kader ortaklığıdır. Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımızda bizi yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı. Her görevi en güzel şekilde yerine getirdi. Gücünü ve itibarını makamından alanlardan değil, icraatlarından alan bir arkadaşımız oldu. Son 16 yılda ulaştırma, haberleşme ve denizcilik alanındaki hamlelerin gerisinde Binali Bey'in imzası izi vardır.

Binali Bey 15 Temmuz'daki cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini pekiştirmiştir. FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı amansız mücadelenin en büyük destekçilerindendir. Binali Bey'le yakaladığımız uyumu Meclis Başkanlığı görevinde de devam ettireceğimize inanıyorum. Terörle mücadelede son dönemdeki başarının sırrı işbirliğidir. Önceki dönemlere göre daha çok siyasi partinin temsil edildiği koordineli bir Meclis çalışmasını elzem hale getirmiştir. Binali Bey'in uzlaşmacı karakteriyle görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum.

Binali Bey, Bahçeli ile beraber fitnecilere aldırmadan bu hassas süreci yönettiler. İlk defa iki farklı partinin sandık yoluyla büyük bir dönüşüme imza atabileceğini gösterdiler. Bundan sonra Türkiye'nin hedeflerine çok daha süratli ilerleyeceğine inanıyorum. Siyaset uzun soluklu bir hizmet anlayışıdır. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan kimseyi ötekileştirmeden 81 milyonu kucakladık. Kadim dostum Binali Yıldırım'a şükranlarımı sunuyorum. Her başarılı erkeğin yanında dimdik duran bir de hanımefendi vardır. Semiha Hanım'a da şahsım ve milletim adına özellikle teşekkür ediyorum." 

Konuşmanın ardından Erdoğan, Meclis Başkanı Yıldırım'a devlet şeref madalyasını takdim etti. 

Binali Yıldırım şeref madalyasını almasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubu okudu. Yıldırım şunları kaydetti: "Başbakanlık mührünü milletimizin aziz hatırası olarak Cumhurbaşkanımıza arzetmekten büyük bir şeref duyuyorum. Milletimiz ülkemiz adına bir kez daha sizi tebrik ediyorum."

Yıldırım ardından yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Yaptığınız konuşma beni sizlerle karşılaştığım ilk günlere götürdü. Önce yol arkadaşı, sonra yol. Yolumuzun buluştuğu 70'li yılların sonundan bugüne kadar hep beraber olduk. Partimizi kurarken de beraberdik. Sayın Cumhurbaşkanım siz söylenecek her şeyi söylediniz. Hepimiz bu ülke için hizmet etmek adına gece gündüz çalıştık. Gün geldi ailemizi ihmal ettik. Ama hiçbir zaman ülkeye ve millete hizmet yolunda yüksünmedik."

 
Özal'ı gören son isimdi... ABD'de ortaya çıktı!
 
CHP Bornova'da 'istifacılar' nedenleri saydı ve ekledi: Genel Başkanı sorgulamak gibi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat Kozak Yaylası'nın maden kaygısını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Çukuralan’da işletilen ve ÇED sürecine ...
CHP'de Torun'dan 'İzmir raporu: 15 başkan değişecek' iddiasına sert tepki: Tamamen asparagas!
CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun'dan ...
İYİ Parti İzmir'de adaylarla 24 Haziran zirvesi!
İYİ Parti, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin ...
 
Erdoğan Yıldırım'a şeref madalyası verecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'a Devlet ...
Erdoğan'dan NATO zirvesinde kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinin ikinci gününde ikili ...
"İrade bizde olsaydı Millet İttifakı'nı kurmazdık"
Habertürk'te soruları yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray ...
 
İnce'den flaş açıklamalar: 'İmza hareketi başlar' dedi, Kocaoğlu'nu örnek gösterdi!
CHP'de 'olağanüstü kurultay' tartışması sürerken, Cumhurbaşkanı Adayı ...
İnce: Apolet tartışmasında hata yaptım
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk kanalında seçim dönemi ...
Pakdemirli İzmir'e ilk kez bakan olarak geliyor: 2 günlük yoğun mesai
Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin ilk Tarım ve Orman Bakanı, yeni sistemin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri