POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
12 Şubat 2021 Cuma - 16:26

Binlerce işçiyi ilgilendiren süreç başladı: Büyükşehir ve DİSK masada!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası’nın ilgili şubeleri arasında TİS süreci start aldı. İZELMAN ve İZENERJİ’de bulunan yaklaşık 18 bin işçiyi ilgilendiren süreçte gözler sendika başkanlarına ve yetkililere çevrildi. Şu aşamada idari maddelerin görüşüldüğü belirtilirken sendikanın isteyeceği zam oranlarının ilerleyen günlerde netleşeceği öğrenildi.

Binlerce işçiyi ilgilendiren süreç başladı: Büyükşehir ve DİSK masada!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreçleri start aldı ve devam ediyor. Kent ulaşımını ayakta tutan unsurlardan olan İZELMAN’daki yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren sözleşme sürecinde üçüncü oturum sonlandı. Aynı durum yaklaşık 11 bin işçi için masaya oturan İZENERJİ için de geçerli…

Toplamda yaklaşık 18 bin işçinin gözü kulağı sendikaların şube başkanları ve yetkililerine çevrildi. Şu aşamada idari maddelerin görüşüldüğü belirtilirken sendikanın isteyeceği zam oranlarının ilerleyen günlerde netleşeceği öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de göstereceği refleksin merak edildiği aktarıldı.

Gün içinde İZELMAN’da işçilere seslenen Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ve 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral önemli açıklamalarda bulundu.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMENİZE SAHİP ÇIKIN!
Başkan Topal, “Toplu sözleşme başlarken ilkelerimiz doğrultusunda devam ediyoruz. Düşüncelerimizden hiçbir şey değişmeden bugüne geldik. Pazarlığımızı devam ettiriyoruz. Bugün 9 madde geçti. Bundan sonraki maddeler tamamen parasal maddeler. Geçen maddelerde para yok mantığıyla bakmayın. Birçok yerde duyuyorum tırıvırı madde diyorsunuz ama onlar da olmadan sıra bunlara gelmiyor. Tırıvırı dedikleriniz parasaldan daha önemli benim açımdan. Toplu sözleşmenin ana kümesi ama 76 maddelik toplu sözleşme taslağımız var. Her maddesi bana göre verilecek en yüksek zamma göre kıymetli. Biz bunun sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. Yalnız; sabahtan beri bakıyorum, yukarıda sayıyı öğrendim 7 bin 50 kişi olmuşuz. 100 kişi… 100 kişiye mi toplu sözleşme yapıyoruz? Neden bu arkadaşlarımız toplu iş sözleşmesine sahip çıkmaz? Anlamış değilim. Buraya gelmek size zül mü geliyor? Hafta tatilinde gelmek size eziyet mi geliyor? Bu anlattıklarımız sizde nasıl algı yaratıyor, ben bunu anlamış değilim. 6 yıldır bu işi yapıyorum. Her defasında kapının ağzına çıkıp ‘arkadaşlar gelin toplu sözleşmenize sahip çıkın’ derken gelin İZELMAN’ı taşlayın demiyorum. Burada şölen havasına yakın olalım, güç alalım diyoruz. Gelin akşama kadar burada uyuyun demiyoruz, sahip çıkın diyoruz. Bakıyorum değişen bir şey yok. Şu kapıya çıkıp bizim açıklama yapmadığımız hiçbir şeyin yorumunu siz yapmayın. Bırakın toplu iş sözleşmesi pazarlığını yapan kişiler yapsın ve size anlatsın. Ama görüyorum ki hiçbir şey değişmemiş. Masada daha görüşülmeyen maddeleri alanda tartışmaya açıyorsunuz. Bir tane haddini bilmez adam yorum yapmış. Küçük düşürücü bir şeyleri sosyal medyada paylaşmayın, otobüste tartışmayın. Aldığınız ücretleri de tartışmayın. Çünkü halkın gözünde farklı bir algı yaratıyorsunuz. Toplu sözleşme bitecek, gelecek size anlatacağız. Lütfen alanda taslak üzerinde ileri geri birbiriniz arasında bunun değerlendirmesini yapmayın. Alana gelince lütfen arkadaşlarınızı davet ederek gelin. Burası bizim iş yerimiz ve toplu sözleşmenize sahip çıkın. İyi bir süreç yakaladık, iyi geçiyor. Bundan sonra da bunu koruyacağız. İyi kazanımlarla bu işi bitireceğimize inancımız tam” ifadelerini kullandı.  

DAHA KALABALIK KİTLE BEKLİYORUZ
3 Nolu Şube Başkanı Saral ise, “Ücret maddelerini sizle birlikte biz de dört gözle bekliyoruz. Ama bizim derdimiz şu; her madde bizim için çok önemli. Her madde bugünü ve yarını kurtaracak maddeler. İçeriye aldığımız temsilci arkadaşlarımız içerdeki mücadeleyi görüyor. Her madde için ayrı ayrı tartışıp, nihai sonuca ulaştırmaya çalışıyoruz. Acelemiz yok. Ama buradaki birlikteliği çoğaltarak yürümek istiyoruz. 3 nolu şubedeki arkadaşlarıma, işçi arkadaşlarıma, temsilci arkadaşlarıma çağrım var; bir dahaki oturumda 3 nolu şube üyelerinin burada çok daha kalabalık olduğu bir kitleyi bekliyoruz. Bugün 9 maddemiz geçti” dedi.

AYRINTILI BİLGİ VERDİ
Geçen maddelere tek tek değinen Saral, düzenlemelere dair bilgiler verdi. Saral, geriye tartışılacak 26 madde kaldığını söyledi. Saral ayrıca, “Süreç 4 temel ilke üzerinde gidiyor. Birincisi; taban ücreti alacağımız bir zam oranı... Teknik taslağımız hala içeride 35 olarak… Yüzde 30 eksik olan arkadaşlarımızın eşitsizliğinin ortadan kalkması… Yani Tunç Başkan’ın söylemidir, eşit işe eşit ücretin arkasında durmaktır. Banka promosyonları var. Burada kapının önünde yaptığımız eylem ve yaktığımız çoban ateşinin devamıdır. Dünyayı saran pandemi sürecinde arkadaşlarımızın dönüşümlü çalışma ya da uzaktan çalışmada hak kayıplarının önüne geçme mücadelesidir. Her madde bizim için ayrı ayrı önemli. Ama 4 ilke üzerinde devam eden bir toplu sözleşmemiz bulunmakta ve devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 
Kızının doğum gününde eşini kömürlükte öldürdü!
 
Enis Berberoğlu'nun yeni fezleke talebine ret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da can dostlara yeni yuva
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, depremde yıkılan ...
Soyer felaket bölgesinde... Çarpıcı mesajlar: Doğanın dengesini bozdukça...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Çeşme’nin Alaçatı bölgesinde ...
Özel çalışma: Kalpler Gaziemir için atıyor
14 Şubat Sevgililer Günü’nde kamera karşısına geçen Gaziemir Belediyesi ...
 
Bornova'da çocuklar için güvenli parklar
Bornova Belediyesi, parklardaki oyun gruplarında oluşabilecek kazalara ...
Konak'ta müzisyenlere pandemi desteği
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi kısıtlamaları nedeniyle zor ...
Başkan İduğ Hızır Lokmasına katıldı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Dersimliler Kültür ve Dayanışma ...
 
Çiğli Belediyesi'nde Harmandalı'ya imar müjdesi!
Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar ...
Buca Özgecan Aslan'ı unutmadı: Farkındalık koridoru
Kadın dayanışmasını kentin dört bir yanına yayan Buca Belediyesi, 6 yıl ...
Büyükşehir'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a toplu yanıt!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri