POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
8 Mart 2018 Perşembe - 17:45

Binlerce kadın akın etti: El emekleri bu fuarda!

Büyükşehir Belediyesi, bu yılda da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kadın emeğinin sergilendiği bir fuar düzenledi. Binlerce kadının katıldığı fuarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kadınlara kooperatifleşmesi çağrısında bulundu.

Binlerce kadın akın etti: El emekleri bu fuarda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Sergisi açılış programı binlerce kadını Kültürpark 3 No'lu holde bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu’nun katıldığı programda CHP’li ilçe belediye başkanları da yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Balçova Belediyesi 'Zeybek' ekibinin gösterisiyle devam etti.



Bornova Girişimci Kadın Kooperatifi adına konuşan Nazife Gözoğlu, Türkiye'de kooperatifçiliğin önemine dikkat çekerek, kadınların kooperatifleşmesi gerektiğini vurguladı. Amacının, yaşayan her canlıya katkı sunmak olduğunu ifade eden Gözoğlu, "Kadın annedir, fedakardır, üretkendir. Kadın ayakları üstünde durabildiğinde, aile bütçesine katkı sunabildiği ölçüde kendine olan güveni artar. Bir kadının kendini geliştirmesi, katkı sunması, tüm ailesini geliştirmesi ve ileriye götürmesi demektir. Biz ulusun kadınlarını eğitmek, tüm ulusu eğitmektir" dedi.

ENGELLİ KADIN DEZAVANTAJLI
Görme engelli avukat Müjgan Bilgen Özen, Şair Nazım Hikmet’in 'Soframızda ki yeri öküzümüzden sonra gelen kadınlar' ifadesini anımsatarak başladığı konuşmasında her kadının aslında özel bir hikayesinin olduğunu belirtti. Hem kadın, hem de görme engelli olduğunu vurgulayan Özen, "Toplumsal hayatta ben de varım" ifadesi ile büyük alkış aldı. Özen, "Kadınlar ve engelliler, yıllardır şiddete, ayrımcılığa, tacize, tecavüze uğrayan dezavantajlı grupların başında geliyor. Kadın ve engelli olmayı bir bireyde birleştirdiğimizde, engelli kadın olduğumuzda uğranılan ayrımcılığın, şiddetin kat be kat arttığını görmekteyiz" dedi.



"SAPIKLIĞI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPACAĞIZ"

Son olarak kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kadının toplumdaki yerine değindi. İzmir’in, Türkiye’nin en aydınlık kenti olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu 8 Mart Emekçi Kadınlar günü olduğunu ancak yaşananları herkesin bildiğini, daha çok da kadınların bildiğini belirtti. Kocaoğlu, "Ulu Önderimizin söylediklerine, gösterdiği yola, ulaşmamız gereken hedeflere bir türlü gelinemedi. Toplumun yarısı yani kadınlar hiçbir konuda yüzde 50’ye ulaşamadı. Ne iş hayatında ne siyasette ne de herhangi bir yerde. O zaman ne yapacağız? Kadına şiddeti önlemek, çocuk istismarını, sapıklığı önlemek için ne yapacağız? Çare kadının bilinçlenmesi, kültür ve ekonomik olarak özgürleşmesinde" dedi.



KADINLARA KOOPERATİFLEŞİN ÇAĞRISI
Salonu dolduran binlerce kadına "Çalışın" sözleri ile seslenen Başkan Kocaoğlu, kadınların büyük kentlere gelmeden önce tarlalarda, bağlarda, bahçelerde nasıl çalışıyorduysa,  büyükşehir de de öyle çalışmalarını istedi. Çalışan, üreten kadınların özgür olduğunu, mücadele azminin bulunduğunu belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu: "O zaman belediyelere de düşen görev, kadın kooperatifleri ve dernekleri ile çeşitli konularda eğitimler vererek, kadınları geliştirmektir. Kooperatifleşin. Çünkü kooperatifin özel hakları var. Üretici kooperatifleri kurun ya da bunlara üye olun üretime katılın. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler olarak sizin istediğiniz yatırımları yapmaya hazırız. Dün de bugün de yarın da hazırız. Yerelde kalkınma seferberliğimizi devam ettiriyoruz." (DHA)

 
Dehşet: Kuran kursu hocasına bıçaklı işkence!
 
İtalya'nın gözü yaşlı: Astori'ye veda...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede satış krizinde mutlu son: Başkan geri adım attı!
AK Partili Kınık Belediyesi ‘köy malları’ statüsündeki 19 araziyi satışa ...
Kemalpaşa'da 8 Mart kutlaması
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ...
Gaziemirli kadınlardan 8 Mart dansı
Belediyenin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘Barış için dans et” ...
 
Buca'da 8 Mart'a özel çifte 'makam' sürprizi!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ...
Bornova'nın çocukları hem eğlendi hem öğrendi
Bornova Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocukların sosyalleşmelerine ve ...
Karşıyaka Zübeyde Ana'yı unutmadı
8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen ...
 
Başkan Soyer açıkladı: Tavuk üretiminin merkezi de 'sakin şehir' oldu
Bolu'nun Mudurnu ilçesi, Türkiye’nin 15. Cittaslow (sakin şehir) unvanlı ...
Çiğli Belediyesi'nden kadınlar 8 Mart'ta izinli!
Çiğli Belediyesi’ndeki memur ve işçi kadın çalışanlara 8 Mart Dünya Emekçi ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 8 Mart jesti!
İzmirli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine sabah sürpriziyle başladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri