POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
7 Şubat 2024 Çarşamba - 11:03

Bir metro hattı sayesinde 7.750 taşıt trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nu da 24 Şubat’ta açıyor. Hazırlanan rapora göre Evka 3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hattın açılmasıyla birlikte her gün kent bütününde özel araçla yapılan yaklaşık 13 bin 500 yolculuk toplu taşımaya kayacak. 7 bin 750 aracın trafiğe çıkmasının önüne geçilecek.

Bir metro hattı sayesinde 7.750 taşıt trafikten çekilecek!

Kentteki tüm metro yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapan tek yerel yönetim İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak Narlıdere Metrosu'nun açılışı için gün sayıyor. 24 Şubat’ta yapılacak açılış töreni öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürerken hattın hizmete girmesi ile birlikte özellikle Balçova, Narlıdere olmak üzere kent genelinde özel araçla yapılan yolculukların azalması öngörülüyor.

7 bin 750 aracın trafikten azalacağı öngörülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen SUMPİzmir Projesi (İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı) kapsamında İzmir kent merkezinde anket yapıldı. Hane halkı anket sonucuna göre Balçova ve Narlıdere ilçelerinde özel araç kullanımı oranlarının kent bütününe bakıldığında yüksek olduğu tespit edildi. Bu oran Balçova’da yüzde 46,7, Narlıdere’de ise yüzde 58,3 olarak belirlendi. Ulaşım Ana Planı kapsamında yapılan talep tahmin modelinde hattın açılması ve etkileri test edildi. Analizlere göre, Fahrettin Altay - Narlıdere arasındaki metro hattının işletmeye açılması ile kent bütününde özel araçla yapılan günlük yaklaşık 13 bin 500 yolculuğun toplu taşımaya kayacağı ve böylece trafikteki yaklaşık 7 bin 750 aracın oluşturduğu günlük trafik yükünün azalacağı öngörülüyor. Trafikteki bu rahatlama büyük oranda Narlıdere ve Balçova’da görüleceği gibi kent bütünündeki trafik üzerinde de etkili olacak. Ayrıca Balçova ve Kaymakamlık duraklarında yapılan 219 araç kapasiteli otoparkla da yolcuların araçlarını park ederek aktarma yapması planlanıyor.

170 bin günlük yolcu
Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor.

285 milyon Euro’luk yatırım
İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi.  Bu bedel, keşif artışları ile 285 milyon Euro’yu buldu. Hattın tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşacak; ayrıca vakitten kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor.

 
Emeklilerin bayram ikramiyesi artıyor!
 
İzmir'in sanat arenasında yıldızlar geçidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'in parkları yeniden doğuyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelindeki parklar yenileniyor.
Selinos'a atık su deşarjına İZSU seti!
Bergama İslamsaray Mahallesi’nde yer alan Selinos Antik Kanalı’nda yaklaşık ...
Aliağa'da şubat oturumu raporu!
Aliağa Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı ...
 
Soyer'e Osmaniye teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli 6 ...
Narlıdere Meclisi'nde deprem yası!
6 Şubat 2023'te ülkemizi yasa boğan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız, ...
Başkan Soyer Osmaniye’de depremzedelerle buluştu
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümünde Osmaniye'ye ...
 
Efes Selçuk'ta gündem büyük yıkım: Başkan Sengel'den dayanışma vurgusu!
Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Tam bir yıl önce 6 Şubat’ta ...
Başkan Soyer Osmaniye'deki anma törenlerine katıldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat ...
'Çukur' oyuncularına İzmir'de 'tiny house' şoku: Belediyeden o duvar yazısıyla çarpıcı açıklama!
Çukur dizisinin ünlü oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri