POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
17 Mart 2018 Cumartesi - 18:52

Bornova'da şehitler anıldı

Bornova Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü kapsamında özel etkinlikler düzenledi.

Bornova da şehitler anıldı

Atatürk Mahallesi'ndeki Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kahvaltıda Bornovalı Şehit Aileleri biraraya geldi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın ailesi ile birlikte yerini aldığı buluşmaya Bornova Kaymakam'ı Mustafa Gündoğan da katıldı. İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen ile Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik, yaklaşımı ve gösterdiği hassasiyet nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya teşekkür etti.

Bornova Belediyesi olarak her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Olgun Atila, "Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler başımızın tacısınız. Canlarını vatanımız uğruna feda eden askerlerimiz ve polislerimiz sayesinde bugün, burada ve bir aradayız ve Bizler bunun bilinciyle bu vatan için çalışıyoruz. Bornova Belediyesi olarak sizlerle birlikte olmaktan ve sizlere hizmet etmek büyük gurur ve onur duyuyoruz" diye konuştu.

Bornova Kaymakam'ı Mustafa Gündoğan da bu anlamlı buluşma için Bornova Belediyesi'ne ve Başkan Olgun Atila'ya teşekkür etti.

ŞEHİTLERİ ANMA KONSERİ
Bornova Belediyesi'nin düzenlediği bir diğer etkinlik ise Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konseri oldu. Bornova Beledeyesi Kültür Merkezi'ndeki konserde, Şef Bahattin Turan Yönetimindeki Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği zafer şarkıları ve türkülerine salonu dolduran Bornovalılar da eşlik etti. Başkan Olgun Atila, zaman zaman duygulu anların da yaşandığı konseri vatandaşlarla birlikte izledi. Konserin en anlamlı görüntüleri ise salonun Türk bayraklarıyla kırmızıya boyandığı anlarda yaşandı.

18 Mart Çanaklele Zaferi'ni bir kez daha onurla gururla ve hep birlikte kutladıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu:

"Çanakkale'de şehit olan kahraman askerlerimizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve saygıyla anıyoruz. Çanakkale'de bizim tarihimizde atalarımız umutsuz bir dönemde neler yapılabileceğini gösterdi. Askerlik tarihinde askerlik ahlakı konusunda da dünyaya ders verildiği bir savaş olmuş. Yabancı askerlere su ikram edildiği ve onların hatıralarına saygı duyulduğu çok önemli bir kahramanlık öyküsü. Biz orada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kahramanlığı sayesinde daha sonra Kurtuluş Savaşı'nda bir millet olarak el ele vererek Cumhuriyet değerlerinin ortaya çıkmasını sağladık. Bugün zor günler yaşasak da bu ruhla el ele vererek güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum. İçimizdeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi bitmeyecek. Bedeli ne olursa olsun tüm milletimizin bu çizgiden ayrılmayarak sonuna kadar onurlu mücadelesini vereceğine inanıyorum. Şu an Mehmetciğimiz Afrin'de kahramanca mücadele veriyor. Askerlerimizin kazasız, belasız, burnu bile kanamadan sevdiklerine kavuşması en büyük dileğimiz."

 
Şeytan aldı götürdü: 2-1
 
Trump'a sert sözler: Aldığın rüşvetler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da 18 Mart'a özel çifte etkinlik
Bornova Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin ...
Karşıyaka'da şok istifa: Perde arkasında o tartışma mı var?
Geçtiğimiz mayıs ayında Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş’nin Yönetim Kurulu ...
Kocaoğlu'ndan Şengül'e hem teşekkür hem teessüf
Kocaoğlu, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e, İzmir'in sorunlarına ilişkin ...
 
Başkan Çalkaya şehit aileleri ile buluştu
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,18 Mart Çanakkale Zaferi ve ...
Karabağlar'a üçüncü hayvan sağlığı merkezi
Sahipsiz sokak hayvanlarına daha iyi hizmet vermek için çalışan Karabağlar ...
Karşıyaka Belediyesi vatandaşa 'sağlık' götürdü
Fiziki ve sosyal yatırımların yanı sıra sağlık alanında da çalışmalar ...
 
CHP'li Başkan’dan mera çıkışı: Nereden icabetti!
İZMİR’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesindeki İl Mera Komisyonu’nun ...
İklim Okulu semineri Bornova’da yapıldı
Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü Avrupa ...
Seferihisar'da Tohum Bayramı: Başkan'dan davet var!
Yerel tohumun yaşaması için Tohum Takas Şenlikleri başlatan ve Türkiye’ye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri