POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
29 Ekim 2021 Cuma - 09:04

Bornova sokakları kırmızıya boyandı!

Cumhuriyetin ilanının 98’inci yılı Bornova’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi çelenk koyma töreni ile başladı. Şehitlik ziyaretinin ardından Özkanlar’dan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na uzanan Fener Alayı ile devam etti. DJ Mahmut Orhan’ın sahne aldığı konserde dinleyenler Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya eğlenerek kutladı.

Bornova sokakları kırmızıya boyandı!

Cumhuriyetin ilanının 98’inci yılı Bornova’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi çelenk koyma töreni ile başladı. Şehitlik ziyaretinin ardından Özkanlar’dan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na uzanan Fener Alayı ile devam etti. DJ Mahmut Orhan’ın sahne aldığı konserde dinleyenler Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya eğlenerek kutladı. Konserde Başkan İduğ’un trombon sanatçısı oğlu Ertürk İduğ ve trompet sanatçısı Tolga Bilgin de sahne aldı. Konser alanı dolduran Cumhuriyet sevdalılarına seslenen Başkan İduğ, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Bornova Cumhuriyetin ilanının 98’inci yılında gün boyu süren kutlamalara ev sahipliği yaptı. Saat 13.00’de Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver’in katıldığı resmi çelenk koyma törenlerinin ardından Işıkkent Polis Şehitliği’nde gözlerini kırpmadan vatanı uğruna canını veren şehitler için dualar okundu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu’nun ardından Fener Alayı ve DJ Mahmut Orhan konseri ile Bornovalılara unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı yaşatıldı. Bornovalıların ilgiyle takip ettiği konserde gençler Başkan İduğ ile bol bol ‘selfie’ çektirdi.

Fener Alayı ile Bornova sokakları kırmızıya boyandı

Bornova-Bayraklı sınırındaki Özkanlar’da saat 20.00’de başlayan Fener Alayı’na Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın,İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Fener Alayı’na katılan çok sayıda vatandaş Bornova Belediyesi’nin çaldığı marşları hep bir ağızdan söyledi. Bornovalılar, Ayyıldızlı bayraklarla kırmızıya boyanan Mustafa Kemal Caddesi ve Küçükpark boyunca heyecana yol kenarlarından ve evlerinin balkonlarından katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından elektronik müziğin önde gelen isimlerinden DJ Mahmut Orhan performansıyla Bornovalılara müzik ziyafeti sundu. Başkan İduğ’un oğlu trombon sanatçısı Ertürk İduğ ve dünyaca ünlü trompet sanatçısı Tolga Bilgin de sahneye çıkarak coşkuyu zirveye taşıdı.  

Başkan İduğ; “Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm gençlerimizle gurur duyuyorum’’

Sahneye çıkan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, DJ Mahmut Orhan’a zeytin fidanı hediye etti. Konseri izlemek üzere Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran gençlere seslenen Başkan İduğ, unutulmaz bir gece yaşatan Orhan ve ekibine teşekkür ederken, “Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümünde, umudumuz olan pırıl pırıl gençlerimizle birlikte kutlamaktan memnuniyet duyuyorum. Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm gençlerimizle gurur duyuyorum. Bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına söz veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri taşıyacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

 
İZBAN bugün ücretsiz!
 
Menemen Belediyesi can dostlara kucak açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bergama’da ...
Cumhuriyet Bayramı’nda İzmir’de ulaşım yüzde 50 indirimli
Büyükşehir Belediyesi, halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na katılımını ...
Güzelbahçe’de Atatürk Heykeli açıldı
Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yeni yapılan Atatürk ...
 
Depremin yıl dönümünde 30 Ekim Deprem Anıtı açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim İzmir depreminin yıl dönümünde hayatını ...
Karşıyaka'da coşku dolu Cumhuriyet kutlaması
Rotary 2440. Bölge 6. Grup kulüpleri Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yılını ...
Başkan Arda: Asla başaramayacaklar
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği, Prof. Dr. Hasan Mert’in konuşmacı ...
 
Başkan Karakayalı'dan 29 Ekim mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ...
Bornova’yı Cumhuriyet coşkusu saracak!
Bornova Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu fener alayı ...
Batur: Kentsel dönüşümde kararlıyız
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İZTO’nun ekim ayı meclis toplantısına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri