POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
20 Nisan 2023 Perşembe - 10:49

Bornova yatırımlarla büyüyor!

Bornova Belediyesi 2019 yılından bu yana fen işlerinden spora, sosyal desteklerden eğitime, tarımdan çevreye; pek çok dev yatırım, proje ve çalışmalara imza attı.

Bornova yatırımlarla büyüyor!

Bornova Belediyesi 2019 yılından bu yana fen işlerinden spora, sosyal desteklerden eğitime, tarımdan çevreye; pek çok dev yatırım, proje ve çalışmalara imza attı. Bornova’yı büyütme hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova Hepimizin dedik, gücümüzü Bornovalılardan aldık. Şeffaf belediyecilik anlayışı içinde var gücümüzle çalıştık. Aynı anlayışla çalışmaya ve Bornovamızı büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Bornova’nın geleceğine yatırım yapma anlayışı ile araç ve iş makinelerinde kiralama modelinden satın alma modeline geçildiğini hatırlatan Başkan İduğ, “ 144 yeni araç ve iş makinesi alındı. Bir yıl içinde araçlar kendini amorti ettiğinde sağladığı kaynakla elli yeni mülk satın aldı, asfalt üretim tesisi kurdu, havuz ve yurtlar yaptı" dedi.



Başkan İduğ, "Belediye hizmet binası projesini iptal ederek çok önemli bir maliyetten kurtulduk, ana hizmet binamızın bitişiğinde kiraladığımız bina ile “Kampüs Bornova” projesiyle tüm müdürlüklerimizi de bir araya topladık. Satın aldığımız araçlar ve kendi ürettiğimiz asfalt ile Bornova’nın her köşesinde yollarını yenilemeye başladık. 2019’dan bugüne yarısı asfalt olmak üzere 200 kilometreye yakın yol çalışması yaptık” diye konuştu. 

Gençlere özel projeler
Öğrenci yurdu sorununa, mevcut kız yurdunun kapasitesini arttırıp iki yeni projeyle çözüm üretildi. Toplam 838 üniversite öğrencisine barınma imkanı sağlayacak olan projelerde ilçe merkezinde biri 440 diğeri ise 112 kişi kapasiteli 2 yeni kız öğrenci yurdu için çalışma başlatıldı. 

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde Bornovalı öğrencilere verilen yüz yüze eğitim desteği arttırırken, vizyon projesi olarak dikkat çeken Dijital Sınıf anaokulundan üniversiteye büyük bir eksiği kapattı. 60 bin öğrenci kapasitesine sahip Dijital Sınıf ile engelli öğrencilere evlerinde eğitim imkanı sağlandı. 

Sporda ilklerin kenti olan Bornova’da Çamdibi’ne Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yapıldı. İçerisinde spor salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu ve sporcu kamp merkezinin bulunduğu Muhammet Yıldız Spor tesisleri yenilendi. Amatörler takımlara hizmet veren Yusuf Tırpancı Stadı profesyonel maçların oynandığı statları aratmayacak bir görünüme kavuşturuldu. Pınarbaşı Sahası, Tatlı Mustafa Stadı ve Bornova Şehir Stadı yenilendi. Şehir Stadı’nın yanına yeni bir antrenman sahası yapıldı. Dört yeni tam donanımlı fitness, pilates ve aerobik salonu yaptık. 

İzmir’de bir ilk, STK Yerleşkesi
Kent genelinde en çok sivil toplum kuruluşunun faaliyet gösterdiği ilçe olan Bornova’da STK’lara sahip çıkıldı. İzmir’de belediye bünyesinde bir ilk olarak Atatürk Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi açıldı. Bugün itibariyle Yerleşke’den 400’e yakın dernek, vakıf, federasyon, yerleşkemizin hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor.

Belediye bünyesinde ücretsiz olarak hizmet veren Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezlerimizin sayısını dokuza çıkardı. Çeşitli mahallelerde 15 Taziye Evi açan Bornova Belediyesi, “Can Dostlar Yerleşkesi” baştan sona yenileyerek tam donanımlı ameliyathane de bulunan modern bir görüntüye kavuşturdu.

Tarımda fark 
Tarımda da tohum ve fidan yetiştiren belediye olan Bornova Belediyesi, çoğu Atalık olmak üzere 100 farklı çeşitten 15 milyon tohum üretti ve Türkiye’nin dört bir yanında üreticilere dağıttı. Bornova’da 10 farklı yerde toplam 19 bin metrekarelik alan ağaçlandırılarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını da arttırıldı.




Zor gün dostu 
İhtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerde 47 bin adet gıda kolisi, 3 bin 300 adet bebek bezi, 1.120 adet bebek maması, 7 bin 300 adet hasta bezi dağıtıldı. Butik Bornova aracılığı ile 5 bin 700 parça giysi, 4 bin 100 parça eşya, 1.200 adet kırtasiye ve 60 adet manuel/akülü tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. 

Protein Zinciri Proje ile her ay 3 bin aileye mercimek, nohut, kuru fasulye gibi gıdalardan oluşan paketler ulaştırıldı. Bornova Belediyesi’nin ödüllü Projesi Altın Bilezik ile iş arayanları işverenler ile bir araya getirildi. 3 bin kişiye istihdam sağlandı. 

30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir Depremi’nde tüm imkanlarını seferber edip, hayırseverlerden gelen her türlü bağışı büyük bir titizlikle ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırdı. 

Diğer yandan Kahramanmaraş Merkezli depremin ardından da hızla aksiyon alarak yurt dışından satın aldığı 4 bin 500 çadırı bölgeye ulaştırdı, kurulumunu yaparak deprem mağdurlarına teslim etti. Sağlıktan fen işlerine, temizlikten zabıtaya 160 personeli ile bölgedeki çalışmalara da destek olurken, tırlar dolusu yardım malzemesini de depremzedelere ulaştırdı.

Omuzlarında sorumluluk, gönüllerinde Bornova sevdasıyla, en iyi ve en güzel için çalıştıklarını söyleyen Başkan İduğ, “Depremlerden pandemiye, selden yangınlara ülkemizin ve dünyanın geçtiği zor dönemde ne söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz. Kaynağı kendi içinde projelerle bugünün ve geleceğin Bornova’sını el ele, gönül gönüle inşa ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmiş olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bornova Hepimizin dedik, gücümüzü Bornovalılardan aldık” dedi. 

(Bu bir advertoriyal haber çalışmasıdır) 

 
Gaziemir’de 23 Nisan coşkusu
 
Alaçatı'da ot festivali heyecanı... Tema: Yeniden doğuş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de 23 Nisan coşkusu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 25. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği’nde ...
Balçova'da Ramazan dayanışması
Ramazan ayı Balçova’da tam bir dayanışma içinde geçti. Balçova belediyesi ...
Başkan Batur şantiyelerde işçiyle bayramlaştı
Konak Belediyesi’nin şantiyelerine giderek işçilerle bayramlaşan Başkan ...
 
Başkan Sengel'den kritik 'TİS' açıklaması!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel bir süredir Efes Selçuk ...
Selvi Kılıçdaroğlu İzmir'de kooperatifler ve çocuklarla buluştu
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
'SUMP İzmir' üniversiteli bursiyerlerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, SUMP/SKUp İzmir Projesi kapsamında kentsel ...
 
Batur: 14 Mayıs bayramımız olacak
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 14 Mayıs’ın bayram olarak kutlanacak ...
Büyükşehir'de bayramlaşma, Soyer'den 'iktidar belediyesi' mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan ...
Kemalpaşa'da bayram temizliği
Kemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri