POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
2 Temmuz 2020 Perşembe - 19:43

Buca Meclisi'nde AK Parti’den 'doğrudan temin' çıkışı... Başkan Kılıç'tan yanıt!

Denetim Komisyonu Raporu üzerinden eleştiriler yönelten AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser İp’in doğrudan teminler noktasında da tespitlerde bulunması sonrasında konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Adamı ipe götürür. Hiçbir müdür buna imza atmaz. Bunda bir şey var. Sehven yapılmıştır. Yazarken doğrudan temin yazılmıştır ama tüm prosedür öyle değildir” dedi.

Buca Meclisi nde AK Parti’den  doğrudan temin  çıkışı... Başkan Kılıç tan yanıt!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- Buca Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerekleşti. Oturumda Denetim Komisyonu Raporu üzerinden AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) karşı karşıya geldi. 

Denetim Komisyonu’nda yer alan AK Partili Burçin Kevser İp, muhalefet adına söz aldı ve “Biz denetim komisyonu raporunda kamu zararı tespit ettik. Sizi de suç duyurusunda bulunmaya davet edeceğiz” dedi. Belediye Başkanı Kılıç bunun üzerine, “Size dilek ve temennilerde söz vereceğim. O zaman tespitlerinizi dile getirirsiniz” diye konuştu. AK Partili İp, eleştirilerini meclisin son bölümünde sıralarken tespitlerini de aktardı. Başkan Kılıç ve CHP’li meclis üyeleri de İp’in açıklamalarına cevap verdi.

AK PARTİ’NİN DOĞRUDAN TEMİN TESPİTLERİNE CEVAP: ADAMI İPE GÖTÜRÜR!
AK Partili İp, harcanan paraların yüksek boyutta olduğuna dikkat çekerek bazı açılışlar üzerinden örnekler verdi. İp, “2019 yılında merkezi hükümetten 126 milyon pay geldi. Bu da bütçenin yüzde 73.33’ü yapıyor. Bu da öz gelirlerin az olduğunu gösteriyor. Bizce buca belediyesi öz gelir elde etme kapasitesini arttırmalı” dedi.

Bazı açılışları hatırlatan İp, “Çarşı açılışı 104 bin 253 lira… Pazar yeri olarak kullanılması dışında atıl bir yer. Kompost solucan gübre tesisi KDV dahil 105 bin lira… Bir sürü açılış yapılıyor hepsi atıl durumda. Mevlana tesisinin ikinci kez açılışı yapıldı. 2019 yılında açılış, organizasyon ve festivallere harcanan paraların haddi hesabı yok. Bunları dile getirmiyoruz bile” ifadelerini kullandı.  

Doğrudan teminler noktasında uyarılarda bulunan İp, “Belediye bünyesinde kalifiye eleman yok mu? Niye dışarıdan iş ve hizmet alımı yaptırıyoruz? Teknik şartnameyi bile dışarıdan hazırlatıyoruz” çıkışında bulundu. Kılıç bunun üzerine, “Adamı ipe götürür. Hiçbir müdür buna imza atmaz. Bunda bir şey var. Sehven yapılmıştır. Yazarken doğrudan temin yazılmıştır ama tüm prosedür öyle değildir” cevabını verdi.  

İp sözlerini sürdürdü ve “Aynı firmalara doğrudan temin işlemi yaptırıldığını görüyoruz. Biz şeffaf olsun diyoruz. Daha çok katılımlı olsun. Buca’daki firmaların önceliklendirilmesini temenni ediyoruz” diye konuşunca araya giren Kılıç, “Belediyenin mali durumundan dolayı çok fazla gelmek isteyen olmuyor” dedi.

İp, aynı plakalı araçların sürekli arıza yaptığını ifade etti. Kılıç ise, “Aynı araçta olması doğal... Demek arıza yapıyor. Benim Mercedes mesela arıza yapıyor. Bizi bıktırdı. Araç da alamıyorum. ‘Bu kadar zor durumdayken makam aracı aldı’ diyecekler." dedi.

Geçmiş süreçte öğrencilere verilen yardımların iptal edildiğini hatırlatan İp, amatör spor kulüplerine de 692 bin TL ayrıldığını aktardı.

AK PARTİ’NİN ÖNERİSİ REDDEDİLDİ
Toplantıda ayrıca AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Paşaoğlu, pandemiden dolayı kapalı olan belediye kiracısı dükkanlardan çevre, reklam ve kira gelirlerinin alınmamasını teklif etti. AK Partili Paşaoğlu, özellikle erteleme yönünde değil tamamen alınama noktasında irade gösterilmesini önerdi. Başkan Kılıç, “Bence öyle bir şey yapmayalım, hepimize zimmet çıkar” dedi. Paşaoğlu, “Bazı belediyeler bu yönde kararlar aldı. Onlarda zimmet çıkmıyor da bizim belediyemizde mi çıkıyor?” cevabını verdi. Kılıç ülke genelindeki erteleme kararlarını örnek göstererek hukuki olarak bilgilendirme yaptı ve “Çıkan yasa bildiğim kadarıyla erteleme yönünde… Bu bizim inisiyatifimizde değil. Biz çıkıp ‘hayır ben bunu almıyorum’ diyemem. Bu amir bir hükümdür” açıklamasını yaptı.  

Önerge reddedildi ve gündeme alınmadı.

ALLAH’A ŞÜKÜR PERSONEL MAAŞLARIMIZI ÖDÜYORUZ
Öte yandan AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser İp, pandemi sürecine Buca Belediyesi’nin merkezi hükümetten aldığı maddi desteğin miktarını sordu. Kılıç, “Nisan ayında 12 milyon civarı para geldi. En iyi para oydu. Sonrasında dip yaptı. 5 milyonlara düştü. 12-13 milyonun çok aşağısında kaldık. Siyaset olsun diye söylemiyorum. Her zaman dile getirdim; vergi ödenmiyorsa hükümet ne yapsın? Pandemi sürecinde daha fazla takviye yapılması gerekiyordu. En yapılması gereken süreç bu süreçti. Parti ayrımı gözetmeksizin söylüyorum; tüm belediyeler bu süreçte etkin hizmet verdi. Belediyeler anlık hareket edebiliyor. Biz de biraz bekledik, merkezi hükümetten destek bekledik açıkçası. Gelirlerimiz düştü. 3-4 milyonluk aylık emlak vergisi 300 binlere düştük. Çok zorlandık. Zorlanmaya devam ediyoruz. Allah’a şükür personel maaşlarımızı ödüyoruz. Şu günler geçsin. Yeter ki şu pandemi geçsin. Vatandaşların sağlığından daha önemli hiçbir şey yok. İller Bankası payı ile ilgili suçlayamayız. Ama artı bir gelir gelmesi lazım” dedi.  

ENCÜMEN VE KOMİSYON SEÇİMLERİ 

Toplantıda encümen ve komisyon seçimleri de yapıldı. Kapalı oylama yöntemiyle yapılan encümen seçiminde Eşref Çakır, Merve Doğan ve Burcu Er Durmaz encümen üyesi olarak seçildi.   Açık oylama yöntemiyle gerçekleştirilen komisyon seçimlerinde ise üyeler şu isimlerden oluştu;  

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: İlhan Dal, Doğan Sarıkaya, Filiz Meraklı, İsa Nezir, Mustafa İnce

Plan ve Bütçe Komisyonu: Özkan Yorulmazbaş, Levent Çizmeli, Bülent Uygur, Mustafa Solmaz, İbrahim Şengöz 

Hukuk Komisyonu: Uğur Aydın, Taner Kazanoğlu, Züleyha Bingöl, Burçin Kevser Tourchian, Hüseyin Paşaoğlu

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Levent Çizmeli, Filiz Meraklı, Burcu Er Durmaz, Zülfiye Kula, İzzet Pilgir

Esnaf Komisyonu: Fikret Aktaş, Züleyha Bingöl, Mehmet İnan Gülçek, Ekrem Gündoğdu, Memduh Kaymaz

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Uğur Aydın, Eşref Çakır, Merve Doğan, Mehmet Adıyaman, Ziya Aksu

Sosyal Hizmetler, Yaşlılar ve Engelliler Komisyonu: Gündüz Koçak, Levent Çizmeli, Özkan Yorulmazbaş, Mehmet Adıyaman, Ekrem Gündoğdu

Kültür Sanat Spor Komisyonu: Filiz Meraklı, Levent Çizmeli, Bülent Uygur, Ziya Aksu, Ekrem Gündoğdu

Tarım Komisyonu: Özkan Yorulmazbaş, Merve Doğan, Filiz Meraklı, Mustafa İnce, Memduh Kaymaz 

Doğal Afetler ve İklim Değişiklikleri Komisyonu: Gündüz Koçak, Mehmet İnan Gülçek, Doğan Sarıkaya, Hüseyin Paşaoğlu, İbrahim Şengöz 

Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Burcu Er Durmaz, Doğan Sarıkaya, İlhan Dal, İsa Nezir, İzzet Pilgir 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: Gündüz Koçak, Züleyha Bingöl, Merve Doğan, Zülfiye Kula, Burçin Kevser Tourchian

Kent Tarihi ve Turizmi Komisyonu: Özkan Yorulmazbaş, Mehmet İnan Gülçek, Doğan Sarıkaya, Mustafa Solmaz, Mehmet Adıyaman

Gençlik Komisyonu: Merve Doğan, Uğur Aydın, Doğan Sarıkaya,  Burçin Kevser Tourchian, İzzet Pilgir

Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu: Levent Çizmeli, Merve Doğan, Bülent Uygur, İbrahim Şengöz, Zülfiye Kula

 
CHP’nin Ege İl Başkanlarından sürpriz İzmir ziyareti
 
Son 24 saatte 17 can kaybı, bin 186 vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da pandemi sonrası ilk meclis
Bergama Belediye Meclisi, salgın önlemleriyle ara verdiği toplantılarının ...
Çeşme'nin yeni pazarı: Tarladan sofraya!
Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi ...
Engin'den Lider'e ziyaret ve 'proje' raporu!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
 
Karabağlar Madımak'ı unutmadı!
Sivas Madımak Oteli’nde 27 yıl önce yakılarak katledilen 35 kişi, Karabağlar ...
Belediyeden teknik liseye Ar-Ge desteği
Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrencileri tarafından ...
Karşıyaka Meclisi’nde seçim mesaisi
Karşıyaka Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Birinci Birleşimi, ...
 
CHP'li Başkan Meclis'te konuştu: Beni bu koltuktan kimse kaldıramaz!
Pandemi nedeniyle 3 aydır toplanamayan Gaziemir Belediye Meclisi gerçekleştirildi. ...
Bergama Zabıtası'ndan dedektif gibi iyilik mesaisi
Bergama Kapalı Pazaryeri’nde içi nakit para ve ziynet eşyası dolu olan ...
Masterşef Narlıdere’de yerel lezzetler yarıştı!
Narlıdere Belediyesi’nin, Slow Food etkinlikleri kapsamında düzenlediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri