POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
10 Ekim 2021 Pazar - 09:02

Buca'da Balkan Festivali'ne renkli gala

Buca Belediyesi’nin bu yıl 9. kez düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan festival, İzmirlilere keyifli saatler yaşattı. Festivalde birlik ve beraberlik mesajı veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır.’ Bu güzel ülkede, tüm renklerimizle beraber sımsıkı bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Buca da Balkan Festivali ne renkli gala

Bu yıl 9-10 Ekim tarihlerinde merhum Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Atan anısına gerçekleştirilen 9. Uluslararası Balkan Festivali, Çevik Bir Meydanı’ndaki kortejle başladı. Korteje katılan CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Balkan derneklerinin yöneticileri ve temsilcileri beraber halaylar çekti. Bando ve dans gösterileriyle hareket eden kortej, kentte karnaval havası estirdi.

Ardından, Buca Belediye Başkanı Erkan Kılıç, Hasanağa Bahçesi’nde Balkan dernekleri tarafından kurulan stantları tek tek ziyaret ederek teşekkür belgesi takdim etti.



Başkan Kılıç, Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği standında İzzet Atan adına özel olarak hazırlanan anı defterini imzaladı. 

Festivalin açılış törenine ise CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Tacettin Bayır ve Mahir Polat’ın yanı sıra CHP 22. Dönem Milletvekili Muharrem Toprak ve AKP 24. Dönem Milletvekili Rıfat Sait ile çok sayıda davetli katıldı. 

BUCA FARKLI KÜLTÜRLERİ BİR ARADA BARINDIRIYOR
Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, zamansız bir şekilde hayatını kaybeden Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Atan’ı saygıyla andıklarını söyledi. Buca’nın farklı kültürleri bir arada barındıran bir kent olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, “Bu kültürlerin içinde elbette Balkan göçmeni kardeşlerimizin bizler için önemi çok büyüktür. Rengârenk kültürüyle bildiğimiz Balkanlarda, yüzyıllar boyunca kardeşçe bir yaşam hüküm sürmüştür. Ancak hepimizin bildiği gibi, 19. yüzyılın başlarından itibaren başlayan katliamlar; sivil halkı hedef alan Balkan Savaşları’nın yol açtığı korkunç kıyım ve sürgünler, hepimizin yüreğinde çok derin yaralar açmıştır. O günlerden Srebrenitsa’ya kadar yaşananların acısı hala kalbimizde.  Bu acıları unutmadık; unutturmayacağız” dedi.

TÜM RENKLERİMİZLE BERABER SIMSIKI YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Festivalde, birlik ve beraberliği, kardeşçe yaşam duygularını yükselteceklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Balkanların yetiştirdiği yegâne kişilik, Türk gençliğinin hayatına yön veren mavi gözlü dev Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır.’ der. Biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu bu güzel ülkede, tüm renklerimizle beraber sımsıkı bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde emperyalizmin bize oynamaya çalıştığı oyunlara alet olmayacağız. Bu festival bunun en büyük göstergesidir” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Başkan Kılıç, merhum İzzet Atan’ın ailesine plaket takdim etti. İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler ise tüm dernekler adına Başkan Kılıç’a teşekkür plaketi sundu. Açılış töreninin ardından gerçekleştirilen Balkan halk oyunları gösterileri ve yöresel kıyafetler defilesi festivale renk kattı. Festivalde sahne alan sevilen şarkıcı Gamze Matracı ise coşkulu kalabalığa Balkan ezgilerinin en güzel örneklerini seslendirdi.  

EĞLENCE DEVAM EDECEK
Festivalin ikinci gününde ise saat 17.00’de başlayacak etkinliklerde Balkan yemekleri yarışması düzenlenecek. 18.30’da Orkestar Sertan ve Rumeli Ayhan ile başlayacak eğlence saat 20.00’deki yöresel Balkan kına gecesi ve ardından Balkan halk oyunları gösterileri ile sürecek. Saat 21.00’de de Shukar Muzika grubu sevilen şarkılarını İzmirliler için söyleyecek.

 
Kent Konseyi STK Yerleşkesi’nde toplandı
 
CHP'li Sertel: Üretici su fiyatına süt satıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornova selanikliler kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu [email protected] 11 Ekim 2021 Pazartesi 09:57

Bizler Bornova Selanikliler kúltúr ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu arkadaşlarım la bu güzel 9cusu düzenlenen Balkan Festivali Sayın İZZET ATAN Başkanımız anısına Düzenlenen etkinligi düzenleyen Sayın Erhan kılıç Başkan ve Sayın Kültür müdürümüz Asiye Avcı hanım efendi ve tüm emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz Bizler mutlu olduk ve bizlerde inşallah sizleri mutlu etmişiktir Sayın Başkan saygilar sevgiler Başarılarınız dahim olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Konseyi STK Yerleşkesi’nde toplandı
İzmir Kent Konseyi, "İzmir Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ...
Karşıyaka'da uluslararası resim çalıştayı
Karşıyaka Belediyesi bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda ...
Soyer: Hasta bir gezegende yaşıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İklim Değişikliği ve Arıcılık” ...
 
Konak'ta ‘patilerin festivali’... Batur'dan 'satın alma sahiplen' mesajı!
Konak Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği Patilerin Festivali’nde ...
Başkan Soyer gençlerle buluştu, iklim krizini konuştu
İklim krizini tartışmak ve çözüm önerileri sunmak için Gençlik Kampı'ndaki ...
Kemalpaşa üniversiteye kavuştu... Karakayalı: Hayalim gerçek oldu!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ulucak Mahallesi'nde, İzmir ...
 
İzmir'de Eğitim Kart ile alışverişler başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ...
Karşıyaka’da yeşil seferberlik
Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park yenileme çalışmalarına ...
Batur'dan en özel çocuklarla en tatlı buluşma
Konak Belediyesi ve PASTAD işbirliğinde düzenlenen “Birlikte Lezzete Engel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri