POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ev kiralamadan önce kredi notunuza dikkat edin!
Ev kiralamadan önce kredi notunuza dikkat edin!
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
14 Kasım 2022 Pazartesi - 19:09

Büyükşehir Meclis raporu: 1 saatlik oturumda neler yaşandı?

Yaklaşık 1 saat süren ve 119 önergenin ilgili komisyonlara gönderildiği, 62 maddenin de komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildiği oturumda tek fikir ayrılığı Gaziemir’deki imar planı değişikliği üzerinden yaşandı. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Büyükşehir Meclis raporu: 1 saatlik oturumda neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan ilk birleşimi Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Kültürpark Fuar Alanı 4 No’lu Hol’deki meclis salonunda gerçekleşen oturumda 119 önerge görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderilirken, maddeler arasında Büyükşehir’in 3 şirketi için sermaye artırımı talepleri ve Tarihi Asansör’de işletme hakkının devri de yer aldı. 

- Büyükşehir'den 3 şirket için sermaye artırımı hamlesi!

- Tarihi Asansör'de işletme devri meclis gündeminde!

Oturumda ayrıca 62 madde komisyonlardan geldiği gibi oy birliğiyle kabul edilirken, bu maddeler arasında da Balçova arsa mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunların çözülmesine yönelik önergenin uygun bulunmaması da yer aldı. 

CUMHUR İTTİFAKI İTİRAZ ETTİ, CHP İLÇE BELEEDİYESİNİ İŞARET ETTİ
Büyükşehir Meclisi Kasım ayı ilk birleşiminde fikir ayrılığı yaşanan tek madde, Gaziemir Belediye Meclisinin 05/07/2022 tarihli ve 69 sayılı Kararı ile uygun görülen; Akçay Caddesi, Demiryolu, Hava Eğitim Yolu ve 337 Sokak arasında kalan bir kısım imar adalarında Hmaks:9.00 m ve TM1 (Ticaret Seçenekli Konut Bölgesi) plan kararının kaldırılmasına yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin değişiklikle uygun bulunması önergesi oldu. 

AK Parti ve MHP sıralarından maddeye ‘genel planlama’ vurgulu itiraz yükseldi. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin konuyla ilgili olarak, “Bu bölge tamamen işyerlerinde oluşuyor. Biz 9 Eylül Mahallesi’nin tamamının imar planının yapılmasını istiyoruz o nedenle ret verdi. İş insanlarının taleplerini dikkate alalım ama orada oturanların da taleplerini dikkate alalım. Bu mahallede oturan insanlar tarafından böyle bir talep var” açıklamasını yaptı. 

AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen de “Optimum ile birlikte ciddi bir trafik sorunu var o bölgede. Bu madde hayata geçince yeni AVM’ler eklenmesi ve trafiğin hepten işin içinden çıkılmaz hale gelmesi endişemiz var. Ayrıca ilçede çok sayıda imar problemi olan mahalle var” dedi. 

İtirazlara yanıt veren İmar Komisyonu Başkanı CHP’li İrfan Önal’dan “Belediyesinin kendi yaptığı çalışma üzerinden değerlendirme yapabiliyoruz. Biz İmar Komisyonu olarak kendi başımıza böyle bir değerlendirme yapamayız. Eğer diğer mahallelerle ilgili talep varsa belediyesi çalışır üzerinde ve meclisimize getirilir” açıklaması geldi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de “Biz Büyükşehir olarak ilçeden gelen raporla sınırlıyız. Ama arkadaşlarımızın hassasiyetlerini de belediyemize iletelim” diye konuştu. 

TERÖR SALDIRISINA KINAMA 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi'nden İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve 6 vatandaşın yaşamını yitirdiği hain saldırıya kınama geldi. 

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı lanetleyen Başkan Soyer, “Terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı. 6 vatandaşımız vefat etti, 81 vatandaşımız yaralandı. Her birinin ocağına ateş düşüyor. Acımız çok büyük. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri yekvücut. Terör örgütlerinin hepsine lanet ediyoruz. Vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın da bir an önce taburcu olmalarını diliyoruz” dedi.  

“Dileriz bu son olur”
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise “Hepimizi üzen, derinden sarsan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Dünyanın her yerinde kendi eylemlerini, düşüncelerini, silahla, terörle ifade etmeye çalışan her silahlı grup sonunda mağlup olacaktır. Terör çıkmaz bir yoldur. Terörle elde edilebilecek hiçbir hak, varılabilecek hiçbir yol yoktur. Masum sivillere yönelik bu alçakça saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Dileriz bu son olur” diye konuştu. 

Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da 40 yıllık süreç boyunca terör ve terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini belirterek, "Biz biliyoruz ki devletimizin gücü, milletimizin feraseti artık bu noktada hiç kimsenin ama hiç kimsenin ülkemize terör ve terör örgütleri eliyle ayar verebilme yetenekleri kalmadı. Tüm terör örgütlerini ve terörizmi kınıyoruz" ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, bu saldırının büyük Türk milletinin birliğine ve beraberliğine kastetmek amaçlı yapıldığını söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise terörün her türlüsünü şiddetle kınadıklarını kaydetti.

 
Aysel Perkgün davasında 'reddi heyet' talebi üst mahkemece reddedildi
 
İngiltere'den İranlı bakan dahil 24 kişiye yaptırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTAŞIT'ta yeni durak 103 araçla o ilçe... Soyer: Çağ atlatan bir proje!
Çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir ...
Buca'da aralıksız yol ve otopark mesaisi!
Buca Belediyesi kent genelinde sürdürdüğü sokak düzenlemesi çalışmalarından ...
Çeşme'de yeniden 'balığa gel' zamanı!
Çeşme Belediyesi, Dokuz Eylül Rotary Kulübü işbirliğinde, Çeşme Rotary ...
 
2 ilçe trafiğine nefes aldıran hamle: O bulvarda kesintisiz ulaşım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Bulvarı’ndan Anadolu Caddesi’ne bağlantı ...
İZSU'dan Karşıyaka Çarşı'da taşkınlara set çekecek proje!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda yaşanabilecek ...
Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte kimseyi yalnız bırakmıyor. Sosyolog, ...
 
Soyer'den çarpıcı çıkış: Birileri felç etmek için elinden geleni yapıyor!
Başkan Soyer, Menemen'deki İZTAŞIT töreninde çarpıcı mesajlar verdi. Soyer'in ...
Bayraklılı sporculardan 3 madalya daha!
Spora verdiği destekler ve elde ettiği başarılarla İzmir’de fark yaratan ...
Efes Selçuk'un geleceği Ata'nın huzurunda!
Efes Selçuk Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon ile 300 genç Anıtkabir'e ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri