POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
24 Mayıs 2021 Pazartesi - 20:08

Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti ve Soyer arasında 'siyasi sorumluluk' tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, AK Partili Hızal’ın kentte trafik yoğunluğu olduğunu belirtmesi ve “Siyasi sorumluluk belediye başkanında” çıkışında bulunması sonrasında, “Elbette siyasi sorumluluk bizde. Ama birilerinde de sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de hükümetin bir metre metrosu olmayan tek kenti İzmir. 8 yıldır Halkapınar metrosu iz bedelle geçiliyor. Bunun bir siyasi sorumluluğu yok mu?” dedi.

Büyükşehir Meclisi nde AK Parti ve Soyer arasında  siyasi sorumluluk  tartışması

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşti.

Toplantı, geçtiğimiz Nisan ayında yaşamını yitiren Torbalı Belediyesi eski Başkanı İsmail Uygur için yapılan saygı duruşuyla açıldı.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Millet İttifakı meclis üyeleri adına Filistin’e yapılan saldırılardan dolayı İsrail için kınama metni okudu. Özuslu’nun ardından kürsüye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin geldi. MHP’li Şahin de Cumhur İttifakı’nı temsilen konuştu ve İsrail’e tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, gündeme geçmeden önce Altınordu ve Altay’ın Süper Lig’e çıkma mücadelesine değindi. Finale kalan 2 İzmir takımının durumundan memnuniyet duyduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Soyer, “Maça gidelim. Maça almıyorlar ama ben hepinizi temsilen gideceğim. Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz. İzmir’e yaşatacakları sevinç için takımlarımıza başarı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

YENİ KOMİSYON KURULDU
Oturumda Denizcilik Komisyonu kuruldu. Komisyona CHP adına; Hakan Barçın, İbrahim Ali Kılıç, Raşit Dirim, Erhan Uzunoğlu, Ayhan Kaya, Fikriye Arslan seçildi. AK Parti’den ise Mustafa Alper Güldalı, Semih Yalın ve Barış Bükülmez komisyonda yer aldı. Başkan Soyer, “Arkadaşlarımız komisyonun kurucu üyeleri oldular. İzmir için önemli bir komisyonu hayata geçirmiş olduk” açıklamasında bulundu.

BİR AMCA DAYI OLMADIĞI İÇİN Mİ SAHİP ÇIKILMIYOR?
Karşıyaka’nın Atakent ve Bostanlı mahalleleri sınırları içinde kalan ve Emlak Bankası Konutları olarak bilinen binaların dönüşümüyle ilgili maddeler oturumda gündeme geldi. AK Partili Hüsnü Boztepe konuyla ilgili söz aldı ve bölgedeki vatandaşların hak kaybı yaşadığını öne sürdü. Boztepe, “Daha önce bu salonda dile getirmiştik. Daha önce bir kısmı geçmişti. Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’na mahalle halkı gidip şikayetlerini bildirmişti. Uzun uzun konuşmanın anlamı yok. Buradaki sıkıntı o dönem yüzde 40’a kadar inşaat alanı yapılabilirdir, şimdi de onu istiyorlar. İlgili belediye başkanı, ‘buradaki insanlar zengin’ demiş. Atakent 8 bin nüfuslu bir mahalledir. 6 bine yakın vatandaşımız etkileniyor. Oraya gitmenizi öneririm. Yüzde 80’e yakın partinize oy çıkıyor. Siyaset için bunu yapmıyoruz. Oradaki insanlar yıllar önce emlak bankasından krediyle aldılar. Oradaki insanlara zengin gözüyle bakmayın. Bu arkadaşların arkasında bir amca dayı olmadığı için mi sahip çıkılmıyor? Bazı meclis üyeleri gidiyor oradaki vatandaşı tehdit ediyor. Bu insanlar yüzde 40 yapılaşma istiyorlar. Bir gidip oturun, görüşün. Genel Başkanınızın da sözü var. Halkın yanında çözülmesi gereken sorun vara lütfen halkın yanında çözün diyor. Lütfen halkın yanında çözün” dedi.

CHP HERKESİN HAKKINI KORUR
CHP’li Murat Aydın ise, “Bu konu mecliste önceden konuşuldu. Kazanılmış haklarda bir sınırlama yapmıyoruz demiştik. Emlak Konut’un bu yerleri yaparken anlayışı o günkü anlayıştı. Burada 0.40’tan fazla olan yerler de var. Onlar da korunuyor. 2 bin küsur metrekare boşluk alanı koruyoruz. Konut yoğunluğumuz var. Biz bu boşlukların korunmasını istiyoruz. Karşıyaka Belediye Başkanı ve meclis üyeleri bu mahallelerde yaşayan, yaşayanlarla görüşmüş insanlardır. Hiçbir meclis üyesi gidip tehdit etmez. Böyle bir şey varsa mahkeme oradadır. CHP, zenginlerin, yoksulların, kadınların, çocukların, herkesin haklarını korur. Kimseyi, ‘onlar zengin’ diye tanımlamaz. Verilen kararlar yanlış olabilir, tartışılabilir. Genel başkanımızın sözü de nettir. Orada yaşayanların lehine sorunların çözülmesini ister” diye konuştu.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDEKİ GİBİ OLMASIN
Boztepe bir kez daha söz aldı ve “Bölgeyi çok iyi bilenlerdenim. Çocukluğum oralarda geçti. O inşaatlarda çalıştım. Niye bu insanlarla bir araya gelmiyoruz? Cumhuriyet Mahallesi’nde size Ankara’dan talimat geldi, iptal ettiniz. Burada da aynısı olmasın. O zaman oralara niye ruhsat verdiniz? Burada bir hak kaybı var” dedi.

PLANLARA İTİRAZ ORANI YÜZDE 10 ÜZERİNE ÇIKMADI
Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay, “Hüsnü Bey’e bu konuyla ilgilendiği için teşekkür ediyorum. Bu bölgede inşaatı arttırmak için pek çok insanın çabası var. Bin kere cevap verdik. Bizden önceki dönemde böyle bir ruhsat verilmiş. Sorun buradan çıktı. Alanın dokusunun bozulacağı anlaşılınca mahalle halkı şiddetli tepki göstermiş. Bizim dönemimizde bir parselde riskli yapı kararı aldırılmış, bina yıkılmış, ön ruhsat işlemi yapılmış. Kesin ruhsat işlemi geldiğinde biz Büyükşehir ve bölge halkına sorarak inceledik. Bu bölgenin planlama alanı dışında kaldığını öğrendik. Plan yapılması konusunda Büyükşehir ile fikir birliğine vardık. Buradaki insanlar mevcut dokunun bozulmasını istemiyorlar. Planlara itiraz oranı yüzde 10 üzerine çıkmadı. Aldığım teşekkür mesajlarının sayısını bilmiyorum. Hüsnü Bey ile gezebiliriz. Biz hiç kimseye ‘bu bölgedeki insanlar zengin’ diye bir cümle kurmadık. CHP’den böyle insanlar çıkmaz. Bu bize yapıştırılmış sözdür. Kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.  

Karar oy çokluğuyla kabul edildi.  

İZMİR FELÇ OLMUŞ HALDE!
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, gündem dışı konuşmalar bölümünde söz aldı ve kentte trafik sorunu olduğunu öne sürdü. AK Partili Hızal, “İzmir’de ciddi bir sorun var. İzmir adeta hareket kabiliyeti sıfırlanmış ve felç olmuş halde. Bunun sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediyesi... Siyasi sorumlusu da belediye başkanıdır. İzmir trafik nedeniyle felç geçiriyor. İzmir’de inanılmaz derecede bir trafik var. İzmir’de 5 yıl önce trafiğin belli saatleri vardı. Bugün geldiğimiz noktada trafik sabah 08:00’de başlıyor akşam 21:00’a kadar hatta 22:00’a kadar devam ediyor. Ve haftanın her günü devam ediyor. Bu salondan çıkalım başka istikametlere gidelim hepimiz trafiğe takılacağız. Araç sayısı artması nedeniyle bir şey yapamıyoruz gibi bir açıklama kabul edilebilir bir açıklama değil. Bu araçlar 1 haftada İzmir sokaklarına çıkmadığı aşikar. Bu şehri yönetenler olarak sizlerin bunu öngörebilmesi gerekiyor. Yolların hiçbiri yapılmadı. Bir kavşak düzenlemesiyle ilgili adım atılmadı. Bazı noktalarda bazı dokunuşlar yapıldı. Hala sorunlar yaşanıyor. Mış gibi yapıldı. Trafik sorununa el atılıyormuş gibi yapıldı. İzmir’e büyük bir kötülük yapılıyor. Uzun yıllardır bu sorun ele alınmadığı gibi 2 yıldır da ele alınmıyor. Felç geçiren İzmir’in tedaviye ihtiyacı var. Tedaviyi yapacak makam sizsiniz, bizler de size destek veririz” dedi. 

BU TRAFİK TIKANIR ARKADAŞLAR
CHP Grup Başkan Vekili Özuslu, trafik üzerinden gelen eleştirilere cevap verdi. Pandemiyi örnek gösteren Özuslu, “Kapanma sonrasında 1 milyon 450 bin araç trafiğe çıktı. İnsanlar pandemiden kaçmak için araçlara tek tek biniyor. Bu trafik tıkanır arkadaşlar. Başka bir İzmir mümkün diyoruz ve bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

600 TONDAN FAZLA ASBEST OLDUĞU SÖYLENİYOR
Aliağa’da söküme geleceği belirtilen Brezilya’ya ait savaş gemisinin durumu mecliste gündeme geldi. MHP’li Meclis Üyesi Hakan Şimşek’in olumlu düşüncelerini paylaşmasına cevaben konuşan Başkan Soyer, “TMMOB ve Tabip Odamız Yurtsever, milliyetçi ve bu toplumun menfaatleri için görev yapan insanların bir arada olduğu yerlerdir. Her konuda anlaşamasak da onlara sonsuz saygımız var. Onlardan aldığımız bilgiler var. Meclis üyesi arkadaşlarımız da çok araştırmış. Keşke söylediğiniz gibi olsaydı Türkiye bir takım atıklar için çöplük olmasaydı! Gaziemir Belediye Başkanımız Aktepe-Emrez için duran eylem başlattı. Bu topraklar öyle ki nükleer enerjimiz yok ama atığımız var. Maalesef bunlar yaşanıyor. Çok hassas, titiz olmamız lazım. Benzer bir felaketle baş başa kalmamamız lazım. Bunlar yaşandı ve nasıl kurtulacağız diye kara kara düşünüyoruz. 600 tondan fazla asbest olduğu söyleniyor. Bırakın nükleer atığı… Bu geminin çok titiz incelenmesi gerekiyor. Meclis olarak konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

HALKAPINAR METROSU 8 YILDIR İZ BEDELLE GEÇİLİYOR
Trafik konusundaki eleştirileri değerlendiren Soyer, “Yoğunlukta 3 misli bir artış söz konusu. COVİD’i biz getirmedik. Toplu ulaşımı kullanmayın dedik. İnsanlar kendi araçlarıyla çıktı trafiğe. Bu durum dünyanın neresinde olursa osun zorlar. Elbette siyasi sorumluluk bizde. Ama birilerinde de sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de hükümetin bir metre metrosu olmayan tek kenti İzmir. 8 yıldır Halkapınar metrosu iz bedelle geçiliyor. Bunun bir siyasi sorumluluğu yok mu? Elbette var. İzmirliler görüyor. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Asla mış gibi yapmıyoruz. Altın dokunuşlarımız devam edecek. Elbette çok ciddi bir trafik sorunu var ama İzmir Büyükşehir Belediyesi bunlara rağmen bu sorunu çözmeye muktedirdir” açıklamasında bulundu.  

 

 
Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına açıklama
 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'in Yarımada turu Urla'dan başladı: Yatırım müjdeleri!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yarımada turu Urla'dan başladı. ...
Çiğlili çocukların oyuncak sevinci
Çiğli Belediyesi, Enpara.com’un Oyuncak Kütüphanesi Derneği desteği ile ...
Buca’nın kırsalına bilye kekik dopingi
Antimikrobiyal özelliği ile koronovirüs salgını sırasında adından sık ...
 
İzmir'de kiraz dayanışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs sürecinde ...
Menderes Meclisi'nde kritik planlara onay!
Menderes Belediyesi Mayıs Ayı Olağan İkinci Toplantısı’na Gümüldür imar ...
Bornova'da kaçak döküme geçit yok!
İlçe genelinde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri ...
 
Kritik altyapı harekatı: O bulvar trafiğe bir ay kapanıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı bölgesinde aşırı yağışlarda meydana ...
Belediyeden taksilere dezenfeksiyon
Aliağa Belediyesi, günün her saati vatandaşlara hizmet veren ticari taksilerin ...
Tarım uzmanlarından 'Tarım ve Teknoloji Zirvesi'
Tarım Kültür Platformu tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri