POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LGS soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı
LGS soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı
Mezuniyet töreninde kavga: Sandalyeler havada uçuştu
Mezuniyet töreninde kavga: Sandalyeler havada uçuştu
Özhaseki: 1,5 kaçak kat eklendi, deniz kumu kullanıldı
Özhaseki: 1,5 kaçak kat eklendi, deniz kumu kullanıldı
MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi
12 Ekim 2022 Çarşamba - 19:13

Büyükşehir Meclisi'nde MHP’den ‘Yücel’ çıkışı, CHP’den sert yanıt!

Ekim ayı ikinci oturumuna MHP Grup Başkanvekili Şahin’in CHP İl Başkanı Deniz Yücel hakkında yaptığı çıkış damga vurdu. MHP Grup Başkanvekili Şahin, CHP İl Başkanı Yücel’i geride kalan ayki oturumda yaşanan karar yeter sayısı krizi ekseninde grubuna yaptığı iddia edilen çıkış üzerinden eleştirince, CHP Grup Başkanvekili Aydın’dan sert yanıt geldi. CHP Grup Sözcüsü Kökkılınç da MHP Grup Başkanvekili Şahin'i sözleri nedeniyle eleştirdi. 

Büyükşehir Meclisi nde MHP’den ‘Yücel’ çıkışı, CHP’den sert yanıt!

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ikinci olağan birleşimi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

Kültürpark’taki yeni meclis salonunda gerçekleştirilen ve komisyonlardan gelen 6 önergenin oy birliği ile kabul edildiği oturuma MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’in CHP İl Başkanı Deniz Yücel hakkında yaptığı çıkış damga vurdu. MHP Grup Başkanvekili Şahin, CHP İl Başkanı Yücel’i geride kalan ayki oturumda yaşanan karar yeter sayısı krizi ekseninde grubuna yaptığı iddia edilen çıkış üzerinden eleştirince, CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’dan sert yanıt geldi. CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da MHP Grup Başkanvekili Şahin'i sözleri nedeniyle eleştirdi. 

YÜCEL’İ ELEŞTİRDİ 
Oturumda gündem dışı bölümde söz alan MHP Grup Başkanvekili Şahin, “Geçtiğimiz günlerde CHP’li üyelerin meclisi terk ettikleri ve karar yeter sayısının altına düşüldüğü görülmüştür. Kamuoyundan takip ettiğimiz kadarıyla Sayın CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in meclis üyelerine bir uyarısı olmuş, ‘Siyaseten bedeli olacak’ çıkışını yapmıştır. Bu meclisin her bir üyesi onuruyla sorumluluklarını yerine getirmektedir. Sayın İl Başkanı’nın çıkışını doğru bulmadığımızı, bu uyarı İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Çünkü kendisi de meclis üyeliği yapmış olan Sayın Yücel öncelikle meclis üyelerinin meclisi neden terk ettiğini irdelemelidir. Tekrar ediyorum, hepsi birbirinden onurlu ve liyakatli meclis üyeleri keyfi bir tutumla meclisten ayrılmıyor. Sayın Yücel gündemlerini ve oylanan konuları incelerse ne demek istediğimizi anlayacaktır. Her bir meclis üyesi imza attığı kararlardan hukuki olarak hesap verme durumunda kalabilir. Nitekim geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde alınan meclis kararlarıyla ilgili bazı soruşturmalar devam etmektir. İnandığı değerler ve İzmir’in gelişimine yönelik çalışan tüm partilere mensup meclis üyesi arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” diye konuştu. 

AYDIN: CHP GRUBU’NU SORGULAMAK YERİNE… 
Şahin’e yanıt CHP Grup Başkanvekili Aydın’dan geldi. CHP’li Aydın konuşmasında, “Siyasetin bir polemik üzerinden yürütülmesine her zaman tereddüt ve tedirginlikle baktım. Burada zaman zaman çok da faydalı olmayacak tartışmalara girdiğimiz doğrudur. Ama herhalde bu mecliste ilk kez bir grup başkanvekili başka bir partinin grup çalışmasına yönelik açıklama yaptı. Sayın Deniz Yücel İl Başkanı sıfatıyla CHP Grubu’nun başkanıdır. Dolayısıyla meclis grubuyla ilgili çalışma yapmak ve yönetmek yetki ve sorumluluğuna sahiptir. Ve parti tüzel kişiliğimizin İzmir ilindeki en yetkili kişisidir. İl kongresi tarafından seçilmiş, genel başkanın İzmir’deki temsilcisi konumundadır. Grup toplantıları gizli ve kapalıdır ve sadece grup üyelerine açıktır. Grupta söylendiği iddia edilen, söylenip söylenmediği belli olmayan bu sözlere dayalı yorum yapmak bu meclis genel kurulunda ilk kez oluyor. Bunun grup başkanvekili düzeyinde yapılmış olması daha da üzücüdür. Sayın grup başkanvekiline CHP Grubu’nun tavır, davranış ve yönetim anlayışını sorgulamak yerine kendi grubunun yaptıklarını, kendi partisinin sorumluluklarını, kendi partisinin çalışma yöntemlerini ve kendi partisini daha önce söyledikleriyle bugün söyledikleri arasındaki çatışmayı değerlendirmesini tavsiye ederim. İl Başkanımızla ilgili sözleri CHP Grubu olarak reddettiğimizi belirtmek isterim” dedi.

 

“SİYASİ ETİĞE YAKIŞTIRAMIYORUM”
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da Şahin’e, “Ben bu konuşmaları siyasi etiğe yakıştırmıyorum. Basında yer alan haberler her zaman tekzip imkanı olan haberlerdir. Basından da yer alsa biri de söylese CHP’nin kendi içindeki ilişkisi burada gündeme getirilemez” sözleriyle tepki gösterdi.  

 
Erdoğan ile Tokayev'den masa tenisi maçı!
 
İzmir'de uyuşturucu operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ile Tokayev'den masa tenisi maçı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği ...
CHP'de disipline sevk edilen başkandan istifa kararı!
CHP Kiraz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Barut, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Ankara'dan AB Komisyon raporuna tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun 2022 Genişleme Raporu'nda ...
 
Bakan Kurum başvuru sayılarını açıkladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "İlk Evim Arsa’ projemize ...
Erdoğan'dan Kazakistan'da önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kazakistan'la ticaret hacmimizde 5 milyar dolar ...
CHP’li Torun'dan Soylu'ya: Fotoromanlık yetmedi mi?
Gözaltına alınan Kuşadası Belediyesi eski personellerinin drone ile çekilmiş ...
 
Yücel'den 'Buca Cezaevi planı' çıkışı: AKP ağacın değil doların yeşilini seviyor!
CHP İl Başkanı Yücel açıklamasında “İşi kayıkçı kavgasına çevirmeyin. ...
Özdağ'dan Çelebi açıklaması: 3 defa davet ettim, kabul etmişti!
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, AK Parti'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'ye ...
Erdoğan'ın eski doktoru İYİ Parti'ye katıldı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri