POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
13 Haziran 2022 Pazartesi - 19:35

Büyükşehir Meclisi'nde gündem 'Hilton', salon teşekkürü ve zam protestosu!

Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı ilk oturumu gündemine 'Hilton önergesi', AK Parti'nin salon teşekkürü, İZBETON ve hibe maddeleri ile zam protestosu damga vurdu.

Büyükşehir Meclisi nde gündem  Hilton , salon teşekkürü ve zam protestosu!

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk olağan oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN ‘HİLTON’ ÖNERGESİ 
Oturum Cumhur İttifakı adına AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı ‘Hilton’ önergesiyle başladı.  AK Partili Mısırlı tarafından verilen önergede geçmişten günümüze Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 23.84’lük hissesi bulunduğu Hilton Oteli şirketine dair hesaplar ve alınan kararlara dair sorulara yer verilirken, Büyükşehir’in ve kamu payının korunması ve sürecin nasıl şekilleneceğine yönelik meclis komisyonu kurulması talep edildi. 

Önerge hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Meclisin denetleme mekanizmaları bakımından bir değerlendirme mümkün olsa da önergede bahsedilen bir şirketin çok eski zamandan bu yana gelen işlemlerine ilişkindir. Zaten bununla ilgili de Büyükşehir Belediyesi idaresinin içerisinde kendi denetim mekanizmaları ve sorunun çözülmesine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Bu anlamda biz bu konu özelinde bir araştırma komisyonu kurulmasının uygun olmadığı görüşündeyiz" dedi. 



MISIRLI: NE GİBİ BİR BEİS VAR Kİ? 
AK Partili Mısırlı ise, “İzmir’in en kıymetli mülkü 33 senedir gaspedilmiş. Biz buraya sahip çıkıyor muyuz noktasında sadece Büyükşehir Belediye Başkanımızın zaman zaman açıklamaları var. Sayın Başkan, “2022 yılında burası açılacak” dedi. Ancak böyle bir yer açılmadığı gibi geçtiğimiz gün otelin içinde 8 bin metrekare alan satıldı. Büyükşehir’in yüzde 23.84 hissesi olan bir yer satılıyor. Sayın Başkan’ın kamuoyuna verdiği bilgi ile yaşananlar arasında fark var. Biz diyoruz ki taraf olalım, sahip çıkalım. Bizim meclisimizden böyle bir komisyonun çıkmasında ne gibi bir beis var?” diye konuştu.  

Önergenin gündeme alınması oy çokluğuyla reddedildi. 

ÖZUSLU: İZMİRLİLER MÜSTERİH OLSUN! 
Büyükşehir Başkanvekili Özuslu oylamanın ardından yaptığı konuşmada, “Sayın Mısırlı önemli bir konuya parmak basıyor. Büyükşehir Başkanımız ve bürokratlarımız bu konuyu çok yakından takip ediyor. Sonuçta kamunun bir mülkü. Satılabilir de… Olumsuz bir noktaya kimsenin kapılmamasını rica ediyorum, başkanlığımızın ve idaremizin titizlikle takibi söz konusudur. İzmirliler müsterih olsun ki oradaki haklarımızındın herhangi bir şekilde feragat etmeyeceğiz, İzmir kamuoyunu adına da takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

AK Partili Hakan Yıldız da Büyükşehir bürokratların önümüzdeki oturumlarda Hilton Oteli’ndeki süreçle ilgili detaylı bir bilgilendirme yapılmasını talep etti. 

İZBETON İÇİN SERMAYE ARTIRIMI 
Oturumda Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraklerinden İZBETON A.Ş. için sermaye artırımı yola çıktı. Kentin yol ve altyapı çalışmalarının yanı sıra kentsel dönüşüm sürecinde de kritik rol oynayan İZBETON A.Ş. için 150 milyon liralık sermaye artırımını öngören madde meclis gündemine gelerek ilgili komisyonlara gönderildi. Konuyla ilgili maddede, “Belediyemizin iştiraki olan İZBETON A.Ş.’nin 27/05/2022 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında şirket sermayesinin 636.550.000,00-TL’den 150.000.000,00-TL artırılarak; 786.550.000,00-TL’ye çıkarılması kararı doğrultusunda, Belediyemizin İZBETON A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%98,792’sine tekabül eden) 148.188.000,00-TL’lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususu” ifadeleri yer aldı. 

İZMİR’DEN O İLÇELERE ARAÇ DESTEĞİ 
Öte yandan oturumda ESHOT Genel Müdürlüğü otobüslerinden İzmir-Menderes, Torbalı ve Beydağ, Çanakkale-Kepez, Çorum-Mecitözü ve Afyonkarahisar-Dereçine ilçe belediyelerine bedelsiz hibe edilmesini öngören madde komisyonlara havale edildi. 

İlgili maddede, “ESHOT Genel Müdürlüğü dayanıklı taşınır kayıtlarında yer alan ve önerge eki Teknik Raporlarda durumları belirtilen otobüslerden; 35 LV 131 plakalı, 2004 model, BMC BELDE 260 CB marka otobüsün Çanakkale-Kepez Belediye Başkanlığına, 35 KN 504 plakalı, 2004 model, BMC BELDE 260 CB marka otobüsün İzmir-Torbalı Belediye Başkanlığına, 35 Y 0558 plakalı, 2008 model, ISUZU CITIBUS marka otobüsün Çorum-Mecitözü Belediye Başkanlığına, 35 HF 770 plakalı, 2004 model, BMC BELDE 260 CB marka otobüsün İzmir-Beydağ Belediye Başkanlığına, 35 RY 138 plakalı, 2008 model, ISUZU CITIBUS marka otobüsün  Afyonkarahisar-Dereçine Belediye Başkanlığına, 35 LE 783 plakalı, 2004 model, BMC BELDE 260 CB marka otobüsün İzmir-Menderes Belediye Başkanlığına bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüşülmesi” ifadeleri yer aldı. 

AK PARTİ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E SALON TEŞEKKÜRÜ 
Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür geldi. 

AK Partili Hızal Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanvekili Mustafa Özuslu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ve tüm İZFAŞ ekibine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de teşkilatla buluştuğu İl Danışma Meclisi toplantısı için Fuar İzmir’de açılan hol ve organizasyon için teşekkür etti. 

ZAM PROTESTOSU 
Öte yandan oturuma damga vuran gelişmelerden biri de salon dışında yaşandı. Oturumun gerçekleştiği Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne (AASSM) gelen bir grup öğrenci Büyükşehir Belediyesi’nin ÜFE’ye bağladığı ulaşım zammını protesto etti. Slogan atan grup meclis salonuna da girmeye çalışınca gergin anlar yaşandı. Gerginlik salona da yansırken, güvenlik görevlilerinin protestocu grubu bina dışına çıkardığı öğrenildi. 

 
Erdoğan: İlk gaz 2023'te sistemde olacak
 
Yunan unsurları ölüme itti, Sahil Güvenlik kurtardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer AB heyetini ağırladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ...
Soyer'den 7 muhtarla afet zirvesi: "Elimizden ne geliyorsa yapacağız"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçen günlerde dolunun vurduğu ...
Çeşme'ye bir masal evi daha!
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiği projelere her gün bir ...
 
Şampiyonlardan Başkan Kılıç’a teşekkür ziyareti
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 53’üncü TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma ...
Köy Enstitüleri Parkı’na modern dokunuş
Bayraklı’ya yeni parklar kazandırmak ve mevcut parkları baştan sona yenileyip, ...
İZSU'dan o ilçede taşkınlara set çekecek 80 milyonluk hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Kemalpaşa ilçesinde altyapı ...
 
Büyükşehir Belediyesi’nin yaz spor okulları açılıyor: 27 branş, 100'ün üstünde eğitmen!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Yaz ve Kış Spor Okulları ...
Karşıyaka'da 'bisiklet elçileri' yola çıktı!
Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Zincir Kıran Kadınlar Derneği ...
Menemen'de dört nala heyecan, AK Partili Dağ'dan tesis müjdesi!
Menemen Belediyesi tarafından 8. kez düzenlenen Rahvan At Yarışları nefes ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri