POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
16 Aralık 2022 Cuma - 20:16

Büyükşehir Meclisi'nde 'söz alma' tartışması: Ortalık karıştı!

Aralık ayı 3.oturumuna son bölümde yaşanan gerginlik damga vurdu. Komisyonların işleyişi hakkında tartışmada tansiyon yükseldi. AK Partili Hızal, Başkanvekili Özuslu'dan CHP'li Üyeli Sürücü'nün saygısızlık yaptığını iddia ederek müdahale etmesini istediği konuşması sırasında CHP'li Sözüpek ile karşı karşıya geldi. İkili sert sözler savurarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Öte yandan oturumda ayrıca Aliağa planları, Güzelbahçe'deki trafo ve yağmur hasadı projesi önergeleri de tartışma konusu oldu.

Büyükşehir Meclisi nde  söz alma  tartışması: Ortalık karıştı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı üçüncü oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde Kültürpark'taki yeni meclis salonunda gerçekleştirildi. 

Oturuma yağmur hasadı projesi önergesinin tartışıldığı son bölümde yaşanan gerginlik damga vurdu.

SÜRÜCÜ'DEN 'İTTİFAK' ÇIKIŞI, HIZAL'DAN TEPKİ! 
CHP'li Meclis Üyesi Şerif Sürücü komisyonların işleyişiyle ilgili eleştirilere yanıt verdiği konuşmasında, "Büyükşehir'de hiç bir zaman merdivenaltı komisyon yapılmaz. TBMM'deki komisyonlara da benzemez. Kimseye ne hakaret edilir ne de küfür hak bilinir. Ama bu son günlerde herhalde ittifakta da bir arıza var. MHP'li arkadaş komisyondaki önergelerden haberimiz yok dedi. Cumhur İttifakı Komisyon'da 3 kişiyle temsil ediliyor. Buna rağmen bilgi alamıyoruz diyorlarsa o zaman MHP bu kentte daha çok çalışıp daha fazla meclis üyesi çıkaracak, kendileri komisyonlara girecek" ifadelerine yer verdi. 

'SÖZ ALMA' TARTIŞMASINDA TANSİYON YÜKSELDİ! 
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal bu konuşmaya tepki gösterdi ve Başkanvekili Özuslu'nun müdahale etmesini istedi. Özuslu, Hızal'a, "Neyine müdahale edeyim, hakaret mi etti?" yanıtını verdi. 

Bu çıkışın ardından söz alan AK Partili Hızal, "Buna benzer konuşmalarda defalarca müdahale ettiniz. Siyaset yapılacaksa ağababasını ben yaparım" dedi. 

Hızal'ın konuşmasına CHP'li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek'ten, "Söz almadan konuşuyor hala" çıkışı geldi. Hızal da Sözüpek'e "Söz aldım, konuşuyorum" diyerek tepki gösterdi. Bu atışmanın ardından tansiyon bir anda yükseldi. İkili hakaretler savurarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Diğer meclis üyeleri araya girerken tartışma nedeniyle oturuma ara verildi. 

GRUP BAŞKANVEKİLLERİNDEN SAĞDUYU MESAJLARI 
Aranın ardından grup başkanvekilleri tek tek söz aldı. CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın konuşmasında, "Burada zaman zaman bazı konuları tartışırken sınırlarımızı da zorluyoruz farkındayım. Ama her ne olursa olsun saygı ve nezaketi geri planda bırakmamak gerekir. Ben bu görüntü için tüm İzmir halkından özür diliyorum" dedi. 

AK Partili Hızal da "Elbette İzmir halkı bizi seçerken kendilerine hizmet etmemiz için irade ortaya koydular. Dönem dönem yaşanan bu tarz gerginlikler mümkün. Bunun nedeniyle biz de tüm İzmirlilerden özür diliyoruz ama şu da bir gerçek ki eleştirilerimizi yaparken belli sınırlar içerisinde kalmamız gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimsenin hiç kimseye hakaret etme hakkı yoktur" açıklamasını yaptı. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise, "4 yıla yakındır birlikte İzmir halkının sorunlarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Zaman zaman elde olmayan tartışmalar yaşanıyor. Ne söylediğimiz değil nasıl söylediğimiz önemli. Yapıcı ve yol gösterici şekilde birbirimize sahip çıkalım" dedi. 

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise, "Bu kürsüler İzmirlilerin kürsüsü... Gereken sevgi ve saygıyı esasa alarak İzmir'i temsil etmeli, buna göre davranmalıyız" diye konuştu. 

OTURUM RAPORU: NELER YAŞANDI? 

Öte yandan aralık ayı üçüncü oturumunda ayrıca Aliağa planları Güzelbahçe’deki trafo, yağmur suyu hasadı projesiyle ilgili önerge üzerine tartışmalar yaşandı. 

ALİAĞA PLANLARI TARTIŞMASI 

Aliağa’da Küçük Sanayi Sitesi’ni kapsayan imar planının reddedilmesine Cumhur İttifakı cephesinden itiraz gelirken, CHP Grubu üyeleri de kararın nedenlerini detaylarıyla açıkladı.

Şimşek ret kararına karşı itiraz gerekçelerini saydı 
Aliağa ilçesi, Samurlu Mahallesinde yer alan mevcut küçük sanayi alanlarını kapsayan bölgeye ilişkin hazırlanan Küçük Sanayi Sitesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu önerisi ile Kyme Antik Kenti 3.Derece Arkeolojik Sit Alanının bir kısmını kapsayan alana yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu önerisi hakkında ilk sözü MHP Aliağa Meclis Üyesi Hakan Şimşek aldı. MHP’li Şimşek konuşmasında planların ilçe açısından önemine değinerek, antik kentle ilgilisi olmadığına, belediyeye katma değer ilçeye de istihdam katacağına vurgu yaptı. Şimşek, “Yapılan planının antik kentle hiçbir ilgisi yok… Plan, Kuzey Otoyol’unun altında... İzmirlilerin vicdanına soruyorum, buranın antik kentle ne ilgisi var? Bu yeni oluşacak sanayi sitesinde en az 3 bin vatandaşın iş bulabilme imkanı var. Büyükşehir’i kamulaştırma yükünden kurtaran bir revize plan.  Aliağa Belediyesi bu retle 17 dönümlük araziyi de alamadı” diye konuştu. 

Önal'dan yanıt: Antik kent üzerinden bir değerlendirme olmadı 
Şimşek’e yanıt veren İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Üye İrfan Önal, “Hakan Bey’in bahsettiği gibi Kyme Antik Kenti üzerinden bir değerlendirme söz konusu değil. Daha önce oy birliğiyle bir karar almış, itirazlarla yeniden komisyonumuza geldi. Şehir Bölge Planlama diye bir ihtisas var. Bu eğitimi alan insanlar bir hesap yaparak bir plan oluştur. Üsten alta birbiriyle bağlayıcı bir tekniktir. Çanakkale Yolu üzerinde bir değişiklik teklifi var. Bölgelerdeki zayiat birbiriyle tutmuyor. Ayrıca öneri planda belediye hizmet alanı değiştiriliyor. Buralara biz istesek de konut ya da ticari alan yapamayız. Belediye hizmet alanının küçük sanayiye çevrilmesi bizce doğru değil” diye konuştu.  

"Neresinden bakarsanız bakın kamu yararı var"
AK Parti Sözcüsü Hakan Yıldız ise tartışmada yaptığı konuşmada, “Orada hem sorunu çözmek hem de orada küçük bir sanayi sitesi oluşturma adına yapılmış bir çalışma var. Neresinden bakarsanız bakın bir kamu yararı var. 30 metrelik devamlılığı olmayan ve kullanışa ihtiyaç olmayan 15’e çekerek geçmiş dönem zayiatlarını ortadan kaldıracak, belediyenin de mülk edebileceği bir teklif. Mülkiyet edinimi var, istihdam var, kaosu ortadan kaldırabilecek bir tablo var. Samimiyetle söylüyorum neresinden bakarsanız bakın bir kamu yararı var. Bu nedenden dolayı bu konunun tekrar irdelenmesi doğrudur” ifadelerini kullandı. 

Aydın: Planı geçirelim, iptal edilir, daha büyük kaos olur! 
CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise eleştirilere, “3 şeyi söylemek için söz aldım. Bir kere imar komisyonunda hiçbir siyasi saikle bir değerlendirme yapılmadı. Aliağa’nın pek çok önergesiyle ilgili pek çok olumlu kararlar da verdik. Mevzuatın bize izin verdiği ölçüde sorun çözmek için gayret gösterdik. Temel mantığı yanlış bulmuyoruz ama yapılma biçimi mevzuata aykırı buluyoruz. Bir kere antik kentle ilgili hiçbir değerlendirmemiz olmadı. Üst ölçekli planlara aykırılık, yolun daralması ve belediye hizmet alanını sanayi tesisine çevirmek. Ayrıca üç ayrı alandaki zayiat farklılıkları. Biz bu planı geçirelim, bu plan iptal edilir. Orada yapılmak istenen şeyler de kaosa girer. Aliağa Belediyesi burada bir zaman kaybedecek ama doğru yapmazsak daha büyük sorunlarla karşı karşıya gelecek. Hiçbir ilçemizi hiç birinden ayırmadık. Hepsi bizim ilçemizdir. O kadar hesapla ilgili sorunlar var ki bunu burada düzeltmek de daha büyük kaosa yol açacak. Burada söylediğimiz basit. Değerlendirmemiz tamamen imar mevzuatı ve tekniğe ilişkindir” açıklamasıyla yanıt verdi. 

Hızal: Toptancı bir anlayışla reddetmek doğru değil 
Tartışmada söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da şunları söyledi: Burada mevzuatsal açıdan düzeltilmesi gereken konular varsa bu da düzeltilebilir. Biz de AK Parti Grubu olarak defalarca şunu diyoruz: Kamuyu ilgilendiren planlarda hassasiyet gösterdiğiniz zaman ilgili belediyelerle görüşülerek bir düzenleme yapılabilir. Toptancı bir anlayışla reddetmek çok doğru bir anlayış değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi dönem dönem başka belediyelerle ilgili konularda bunu yerine getiriyor. Aliağa Belediyesi ilgili bu hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyorum. Geçen aylarda bizim karşı çıktığımız bir Urla planı vardı. Oy çokluğuyla geçti, itiraz ettik, şehirde gündem oldu. Bu konunun konuşulduğu günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi sanki antik kentleri koruyor, kolluyor ekseninde hiç ilgisi olmayan bir açıklama yaptı. Bu haberler İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklı çıkan haberler. Meseleye bu yönüyle de bakmak kanaatindeyim. 
Biz bu planların komisyona yeniden iade edilerek, ilgili arkadaşların da iştirakini sağlayarak ortak bir çalışma yapılmasını ve sorunların ortadan kaldırılarak bu planını oy birliğiyle geçirilmesi kanaatindeyiz. 



Özuslu'dan kazılara destek hatırlatması 

Başkanvekili Mustafa Özuslu bu konuşmadan sonra “Sanki İzmir Büyükşehir Belediyesi antik kentleri koruyormuş gibi bir cümle kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 antik kazıyı destekliyor. Sadece maddi destek değil ekipman da sağlıyoruz. Bakanlığımız da zaten bu çalışmalarımızı takdir ediyor ve birlikte çalışılıyor. Bunu da kayıtlara geçsin diye söylemek istedim” açıklamasını yaptı. 

Bu açıklamanın ardından plan komisyonlardan geldiği gibi oy çokluğuyla reddedildi. 

TRAFO KARARI DA GÜNDEM OLDU 
Oturumda ikinci tartışma Güzelbahçe Belediye Meclisinin 07/10/2022 tarihli ve 77 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kahramandere Mahallesinde, 844 Sokak cephesinde kamuya terkli alanda 8.00 m x 5.00 m ebatlarında “Trafo Alanı” belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi üzerine yaşandı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Hızal perdeyi komisyonda karara karşı çıktığını vurgulayıp CHP’li Üye İlhan Dal’ın konuşma yapmasını isteyerek açtı. 

Parlar’dan açıklama 
Konu hakkında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ozan Parlar, “Güzelbahçe’de yapımı  biten bir cami var. Camiye girişi çıkışlar eğimli ve kodlu bir bölgede. Mevcut plan üzerindeki yeşil alan yerine bölünmüş iki parça yeşil alan var. Güzel görünmeyeceği için trafoyu oradaki alçak kota koyarak gayet uygun bir yerine yerleştirdik. İlçeden oy birliğiyle geçti. Burada AK Parti Grubu doğru bilgilendirilmediği için durum ‘caminin elektriğini verecek trafoya izin verilmedi’ şekline geldi” şeklinde konuştu. 

Dal: ‘Trafo olmaz’ demedim! 
CHP’li Meclis Üyeli İlhan Dal da, “Ben burada trafo olmaz demedim. olduğu yer tekrar düşünülmeli dedim. Sonra da öğrendik ki park alanını bölen bir yol var, bir sonraki toplantıda değerlendirdik ve bir sonuca vardık. Biz CHP olarak zaten farklı düşüncelere sahibiz soru sorarak doğru yolu bulmaya çalışıyoruz” dedi. 

“Hani yeşil hassasiyetiniz?”
AK Parti Grup Başkanvekili Hızal ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  Farklı düşüncelere sahip olunabilir ama keşke CHP içinde farklı kararlar da çıkabilseydi. Demokrasinin ne demek olduğunu AK Parti Grubu’na bakarak görebilir diye düşünüyorum. Burada asla ve asla bir ilçede yapılmak istenen yatırımın önünü kesmek gibi bir derdimiz yok. Bir caminin hizmet alacağı trafo binasını engellemeyeceğimizi çok iyi bilirler. Gönül isterdi ki komisyon toplantısına gelip konunun hassasiyeti hakkında bize bilgi verebilirdi. Dolayısıyla burada meseleyi farklı bir noktaya çekerek konuşması çok şık değil. Bunun kimseye bir faydası olmaz. Yeşilin ortasında trafo koyuyorsunuz. Hani yeşil hassasiyetiniz? 

Aydın’dan yanıt 
CHP Grup Başkanvekili Aydın ise eleştiriye, “Birincisi bizim CHP’li üyelerimiz kendi ilçeleriyle ilgili meseleleri komisyonlara anlatmaya çalışıyorlar. Bu alanda da yapılacak şey belli. İlk başlangıçta trafonun yeriyle ilgili bir tartışma oldu sadece. Plan bakımından alanın ortasında görünmekle birlikte orada fiili bir yol uygulaması olduğunu gördük ve kabul ettik” sözleriyle yanıt verdi. 

AK Partili Boztepe söz aldığı tartışmada, “İlhan Bey’in konuşmasını şu yüzden istedik. Karşı çıktı, içime sinmiyor dedi ve komisyon bunu önce oy birliğiyle reddetti. Daha sonra oy çokluğuna çevrildi. Biz nasıl bir karar verdiysek aynı kararda devam ediyoruz” diye konuştu. 

Bu açıklama üzerine bir kez daha söz alan CHP’li Aydın, “Bir kere bir karar alınıp da reddedilip de bu hale gelmiş değil. Böyle olsa da bir eksiklik değil ayrıca da. İlhan Bey ne söylediğini gayet açıkça söyledikten sonra hayır öyle değil böyle demek, yalan söylediğini söylemek olur. Bunu da yakıştırmam kendisine. Bunu düzeltmek adına söz aldım. Karar almış olsak bile meclise göndermedikçe her zaman yeni bir karar alma imkanı vardır" diye konuştu. CHP Dal da "Sanırım bundan sonra komisyon toplantılarını da kayıt altına almamız gerekecek. Ben gayet iyi hatırlıyorum. Ben daha detaylı değerlendirilebilmesi için gündemde kalması gerektiğini söyledim. Dolayısıyla biz reddetmedik, soru sorarak en doğrusunu bulma amaçlı kendimize zaman tanıdık" açıklamasını yaptı. 

YAĞMUR HASADI PROJESİ DE GRUPLARI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ 
Oturumda Büyükşehir'in yağmur hasadı hamlesi üzerine de tartışma yaşandı. "Kentimizde yağmur suyu hasadının yaygınlaşması ve bu kültürün gelişmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek "Yağmursuyu Hasadı Projesi” kapsamında vatandaşlarımızdan gelen talepleri karşılamak üzere depo ve ekipman hibe/tahsis edilmesini düzenleyen ve önerge ekinde yer alan "Yağmursuyu Hasadı Projesi" ile Büyükşehir Belediyemizin vatandaşlarımıza ekipman desteği/tahsisi ve rehberlik başta olmak üzere ortaklaşa bir şekilde projeyi yürütebilmesi" önergesine AK Parti cephesinden itiraz geldi. 



Hızal'dan 'protokol' eleştirisi 
AK Parti Grup Başkanvekili Hızal konuyla ilgili yaptığı konuşmada, "Bizim yöntem ve biçim itirazımız var. Büyükşehir’de çok sayıda protokol yapılıyor ve biz de sıklıkla kaynakları daha verimli kullanma vurgusu yapıyoruz. ‘Önünüze her gelen dernekle protokol düzenlemeyin’ diyoruz. Ama Büyükşehir Belediyesi nedense sadece protokol yapmak için protokol yapıyor. Kaynağı aktarıyor, sonuna bakmıyor. Anladığım kadarıyla Sayın Başkan bu tarz protokollerle toplumun da hoşuna giden sözleri de kullanarak bir takım PR çalışmaları yapıyor. ‘İmzalanan ortak hizmet protokolünde karşı tarafın yükümlülüklerin yerine getirmemesi’ başlığıyla bir Sayıştay rapor var. Engelli vatandaşların akülü sandalyelerini sağlamak amacıyla imzalanan protokolde karşı taraf yükümlülüklerini yerine getirmemiş. Burada çok söyledik, ‘Bu konular böyle hızlı şekilde alınacak kararlar’ değil dedik. Bir odayla yapılan bir protokol de var. Pınarbaşı Hamamı verilmiş, restorasyonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmış. 25 milyon para harcanmış, son halini size gösterdim. Demek ki protokol yapmakla protokol olmuyor. Protokol elbette yapın ama Çarşamba meclise gelip, Perşembe görüşülüp, Cuma önümüze getirilip 5 dakikalık bir toplantıyla olmaz. Buradaki kamu kaynağını kime, neye göre, nasıl bir projeyle vereceksiniz ben hiç bir şey anlamadım. Bu böyle geçmez. Büyükşehir vatandaşa örnek olacaksa bu protokoller yerine önce kendisi yapacak" dedi. 

Aydın: Soyer'in herhangi bir çabasını PR olarak görmek büyük hata olur 
CHP Grup Başkanvekili Aydın bu konuşmaya karşı açıklamasında, "Sayın Grup Başkanvekilinin Sayıştay raporlarını önemsemesine sevindim. Sayıştay raporları bizim için önemli ve değerlidir. Burada bir protokolden bahsetmiyoruz herşeyden önce. Burada kullanılacak kamu kaynakları kamu yararınadır. Bir teknik altyapı oluşturuyoruz. Bir dijital platform oluşturulacak ve proje buradan yürüyecek. İzmir için önemli bir konu. Bunun daha fazla ve daha hızlı olmasını biz de istiyoruz. Bazı şeyler söylenirken amacını aşıyor olabilir. Bir kere İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne gelen dernekle protokol yapmaz. Bu bize atfedilecek bir şey değil. Pek çok dernekle çalışma yapıyoruz, elbette ekseklik ve aksaklık vardır. 100’lerce ilgili protokol var, birkaçında aksaklık olduysa bunları düzeltmek de idaremizin görevidir. Daha iyisini yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Tarafların yükümlülüklerini doğru zemine oturtmak için komisyonlarımız da büyük gayret gösteriyor. Kendilerinin de esası itibariyle doğru bulduğu, teknik anlamda sorun içermeyen bu uygulama esaslarını gösteren bu önergenin zaman içerisinde tam oturması için biraz da geniş tutulmasını doğru buluyoruz. İster istemez eksiklikler olacak, oldukça da tamamlanacaktır. Tunç Soyer’in iklim değişikliğiyle mücadele konusunda herhangi bir çabasını PR olarak görmek büyük hata olur. Sayın Başkan’ın bu konudaki tavrı uluslararası alanda bile saygı gören bir tavırdır, bunu PR çalışması olarak tanımlamak büyük haksızlık olur" ifadelerine yer verdi.  

 
CHP’li Faik Öztrak’tan Ekrem İmamoğlu açıklaması
 
İnce İzmir'de konuştu: 6'lı Masa'nın kafası karışık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da dev protokol meclisten geçti
Torbalı Belediyesi’nin aralık Ayı olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleşti. ...
Çeşme'ye tarihi yatırım da 3.etap da yola çıktı... Soyer: Geleceği inşa ediyoruz!
Çeşme’nin içme suyu altyapısını baştan sona yenilemek üzere tarihi yatırıma ...
"Yerli Malı Haftası nostalji değil, geleceğin inşasıdır"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yerli Malı Haftası etkinliğinde ...
 
Netflix’in en çok izlenen filmine İzmir plato oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı ortaklığında kurulan İzmir ...
Buca Belediyesi’nden çiftçilere eğitim
Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı ile tüm Türkiye’ye örnek olan ...
Konak, Sinan Meydan'ı ağırladı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Konak Söyleşilerine konuk olan tarihçi, ...
 
Narlıdere'de beslenme çantaları boş kalmayacak!
Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına ...
Karşıyakalılar kent yönetimine katılıyor!
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan kadınlar ile birlikte ...
Bornova'nın STK çatısı Bursa'da vitrine çıktı!
Bornova Belediyesi, Bursa’da düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Sivil Katılım ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri