POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
14 Haziran 2023 Çarşamba - 22:49

Büyükşehir Meclisi'nde yine 'Örnekköy' tartışması!

Oturuma yine gündem dışı bölümde Örnekköy’deki dönüşüm alanında yaşanan ‘hatalı beton ve demir imalatı’ tespiti sonrası alınan yıkım kararının gündeme getirilmesiyle yaşanan tartışma damga vurdu.

Büyükşehir Meclisi nde yine  Örnekköy  tartışması!

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı ikinci olağan oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma yine gündem dışı bölümde Örnekköy’deki dönüşüm alanında yaşanan ‘hatalı beton ve demir imalatı’ tespiti sonrası alınan yıkım kararının gündeme getirilmesiyle yaşanan tartışma damga vurdu.

Gündem dışı oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal dönüşüm alanındaki yıkım kararı hakkında açıklamalarda bulunurken, süreçle ilgili açıklama yapan kooperatif üzerinden Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer ve CHP’yi eleştirdi.

“SOYER SÖYLEM DEĞİŞTİRDİ”
Sözlerine, ‘deprem, yıkılan bina, müteahhit ve demir’ fıkrasını anlatarak başlayan AK Partili Hızal şunlar söyledi: İzmir’in kentsel dönüşümü bu fıkra aşamasına geldi. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Biz o gün ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni demir hırsızı pozisyonuna sokuyorsunuz’ dedik. Murat Bey bunun üzerine bir konuşma yaptı ve ‘iftira atıyorsunuz’ dedi. Elimde bir tutanak var. Bu tutanak İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Daire Başkanlığı mühendisliği tarafından tutulmuş. Diyor ki, ‘Ölçüm işlemleri devam ederken, inşai eksikliklerin düzeltme kontrolü yapılmadan, tarafımızdan onay alınmadan beton dökümü başlamıştır’… Burada bir problem var mı? Var. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mühendisleri söylüyor. Bu tartışma sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı birer açıklama yaptı. ‘Gerekli onayların ardından söz konusu bölümün yıkılmasına karar verilmiştir’… Bu açıklama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sayfasında var. Arkasında Tunç Bey bir tweet atmış, ‘300 metrekare içerisinde bir yüklenicinin yaptığı hatayı tespit etti, ilgili alan yıkılarak inşaat devam edecek’ diye. Tartışmalar devam ederken bu kez Tunç Soyer başka bir açıklama yapmış ve şöyle demiş: Burada önemli olan şu, biz kendi yaptığımız işi durduracak kadar bu işe ehemmiyet veriyoruz. Arkasından da şöyle demiş: Yüklenici firma hiç bir şeyi hatalı yapmadığını ifade ediyor. Üniversite gelip kontrol etsin, belki de hiçbir şey yoktur.

“BU KOOPERATİF BU GÜCÜ NEREDEN ALIYOR?”
Tartışmanın devamında orada hukuksuzca, kanunsuzca bizim yaklaşık 2 yıldır dile getirdiğimiz şekilde iş yapan kooperatif yönetimi dün bir bildiri yayınladı. Çok ilginç ifadeler var. ‘Bu süre içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolörlerinin zorlayıcı uygulamaları sebebiyle birçok kez durmuş ve inşaat faaliyetleri ağır bir şekilde ilerlemiştir. Konuyla ilgili zor şartlar ve uygulaması imkansız talepler…’ Buradan bir kez daha soruyorum, uygulaması imkansız talepler nelerdir? Bürokrat arkadaşlar hangi taleplerde bulunmuşlardır? ‘İdareye kooperatif tarafından yazılı olarak bildirilmesine rağmen süreç aynı şekilde devam etmiştir’… Suçlama devam ediyor! ‘Bu uygulama ve iddiaların her defasında bilgi, belge ve kanıtlarla doğru olmadığı kanıtlanmış ve inşaatın projeye uygun bir şekilde sağlanmıştır’ diyor… Tunç Bey’in ve Büyükşehir Belediyesi’nin üç beyanından ikisi birbiriyle çelişiyor. Bürokratların tutanağına karşı kooperatiflerin bildirisi! Bunun doğru olduğunu düşünen var mı, ben doğru olmadığını düşünüyorum. Bu bildiriyi hangi güce dayanarak, arkasındaki hangi güce güvenerek ki çıkıyor diyor ki, ‘Bizim kooperatifimizle Şenol Aslanoğlu’nun hiçbir alakası yok’ diyor. Hangi siyasi güce dayanarak bu bildiriyi yayınlıyor? İZBETON kendisine verilen yetkiyi aşmış ve bu hadsiz ifadeleri kullanan kooperatifler gibi kooperatifler kurdurmuş, işi onlara vermiş. Hangi birimizin haberi var? Bu kooperatiflerinden birinin başkanı şuanda İzmir İl Başkanı mı? Evet. Bu kooperatiflerden tamamının koordinatörlüğünü de yaptı. Demek ki siyasi gücü buradan alıyor. Hatta bu şehrin belediye başkanını söylediği lafı bir gün sonra değiştirtecek kadar kendilerine güveniyorlar. Tunç Bey’e bunu kim fısıldadı acaba? Acaba bu kooperatifi kurduran CHP’li siyasiler mi söyledi?

“BÜROKRATLARA BASKI YAPMASINLAR”
AK Partili Hızal konuşmasını, “O 300 metrekarelik alan yıkılmazsa, o hata düzeltilmezse olası depremde orada yaşayacak insanlar hayatını kaybedecek. O alanın yıkılmasını engellemek için az önce saydığım kişiler bürokratlara baskı yapmasınlar” diyerek tamamladı. 

AK Partili Hızal'ın çıkışlarına CHP Grubu'ndan çarpıcı yanıtlar geldi. 

ÖNAL: YÜZDE 99 ENGELLEME! 
İmar Komisyonu Başkanı CHP'li Meclis Üyesi İrfan Önal açıklamasında,  “İlk yapılan açıklamada endişe ile ilgili bir tarafız ve bunu ortaya koyduk. Bir yanlış varsa gereğinin yapılacağı söylendi. Sonrasında kooperatif ‘Benim yanlış imalatım yok. İki tarafın kontrolörlerinin yaşadığı bir çelişkiden durumun noktaya geldiği yerde haklılığımıza inanıyoruz’ dedi. Bununla ilgili muhtemelen mahkemeye gidecekler. Ancak benim durduğum ve İzmirliler’i de düşünmeye sevk edeceğim bir konu var: Zaten bütün başarılı işlerimizi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunu yaparken de keşke muhalefet yüzde 99 yapıcı eleştiri yapıp yüzde 1 de siyaseti düşünseydi. Ancak gördüğüm tablo yüzde 99 engelleme, yüzde 1 de ‘sessiz kalabilir miyiz’ noktasındalar. Satılık kalemşörler çok, güçlü olan onlar. Kuvvetler ayrılığı yok, hak arayabilecek birçok insanın umudu bile yok. Elma ile armut bile kıyaslanamıyor. İZBETON üç beş müteahhite vermedi, arsa sahipleriyle katılımcının buluşması. Bunun yapımından Türkiye kazanır. Bu sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye örnek olacak bir model” ifadelerini kullandı. 

AYDIN: BÜYÜKŞEHİR ÖRTBAS MI ETMİŞ, GÖRMEZDEN Mİ GELMİŞ? 
CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise Büyükşehir Belediyesi'nin süreçteki tutumunu detaylandırırken, eleştirilere de tek tek yanıt verdi. 

CHP'li Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İzmir Büyükşehir Belediyesi yapılan inşaatla ilgili denetim faaliyeti sürdürürken imalatla ilgili kusur tespit ediyor, bu kusuru ilgili firmaya söylüyor ve giderilmesini istiyor. Firma giderildiğini söylüyor. Bizim kontrolümüze fırsat vermeden beton döküyor. Kusurun giderildiğini görmediği için ‘kusurlu sayıyorum’ diyor ve tutanak tutuluyor. Kusurun giderildiği görmeden beton döküldüğü için bunu mühürletiyor. Burada neyi eleştiriyoruz? İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm daire başkanlığı yaptığı kontörlü iyi yapmış. Kimse 300 metrekareyi küçümsemiyor. 300 metrekarelik hatayı bulacak kadar ince işçilik yapacak kadar denetim yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlerini güveni sarsmak yararsız bir şey. İzmir Büyükşehir Belediyesi yasal gereğini yapmasaydı büyükşehir eleştirebilirlerdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, örtbas mı etmiş, görmezden mi gelmiş, yok mu saymış? İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON’a ‘insanların güveni kalmamıştır’ sözünü söylemek için elinizde bir şey olması lazım. İnsanlara bilgiye eksik verdiğiniz zaman kaygılarını körüklüyorsunuz. Buradan siyasi tartışma mı çıkarmak istiyorsunuz? Bu tartışmayı halk yararına değil yapıları kötülemek, şaibe doğurmak için yaparsanız o zaman CHP grubu tepki verir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kontrolü iyi yapmış, doğru yapmış, yasal gereğini yapmış. Bizi gerçek korur. Bizim doğru fikir üretmemizi sağlayacak şey gerçekliktir... 

 
FED merakla beklenen faiz kararını açıkladı
 
"Parlamenter sistem tartışmaları kapandı"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi'nde olaylı oturumun ardından sulh ve özür mesajları!
Büyükşehir Meclisi'nde pazartesi günü ayın ilk oturumunda yaşanan büyük ...
Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı
Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı Brüksel’de İzmir konuşuldu. İzmir ...
Üçkuyular İskelesi yeni yüzüyle hizmette
Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını güçlendirme çalışmaları sürüyor. ...
 
Kemalpaşalı miniklerin yıl sonu heyecanı
Kemalpaşa Gündüz Bakım Evi öğrencilerinin yıl sonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Menemen'de ücretsiz kurs yağmuru!
Menemen Belediyesi, tüm vatandaşlarını sanatla buluşturmak, yeteneklerini ...
Gaziemir'de sahne çocukların!
Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği tiyatro kurslarına katılan çocuk kursiyerler ...
 
Çiğli'de gençlik festivaline geri sayım!
Çiğli Belediyesi, 17 Haziran’da düzenleyeceği Balatçık Gençlik Festivali ...
Bayraklı'da belediyeden engelleri aşan dayanışma!
Bayraklı Belediyesi, yardımseverlerin destekleriyle temin edilen tekerlekli ...
Bornova Kınalı Bamyası’na koruma kalkanı!
Bornova Belediyesi coğrafi işaret tescilini aldığı Bornova Kınalı Bamyası’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri