POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sahte diplomayla 'Zimmet' vurgunu!
Sahte diplomayla 'Zimmet' vurgunu!
Şırınga çikolatadan ölüm davasında yeni gelişme
Şırınga çikolatadan ölüm davasında yeni gelişme
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Taksiciye satırlı saldırı: Şoförün parmağı koptu
Taksiciye satırlı saldırı: Şoförün parmağı koptu
12 Eylül 2018 Çarşamba - 19:14

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den eleştiri yağmuru!

Eylül ayı ikinci oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Kökoğuz’un sert eleştirileri ve ‘Ensenizdeyiz’ çıkışı damga vurdu.

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den eleştiri yağmuru!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumu da Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğundan Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde yapıldı. 

Oturuma AK Parti’den Büyükşehir’e gelen eleştiriler damga vurdu. Toplantının dilek ve temenni bölümünde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz Konak Pier önündeki üst geçidin tadilatı, İzmir’deki kötü koku krizi, bir dizi altyapı çalışmaları, Narlıdere Metrosu ve kentteki bisiklet yolları üzerinden sert çıkışlarda bulunurken, AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç’un kentte yerel basının artan maliyet nedeniyle Pazar günleri baskı yapmamasını gündeme getirerek Büyükşehir’in destek olması gerektiğini söyledi. 

ÜST GEÇİDİ SORDU! 
İlk sözü alan AK Partili Kökoğuz Konak Pier önündeki üst geçidin tadilat süresini sordu. Kökoğuz, “Konak Pier köprüsüsün tadilatı yeni bir inşaat olmamasına ve sadece kaplama işi yapılmasına rağmen 35 günden 80 güne çıkarılmıştır. Burada bir becerisizlik mi var, bu becerisizlik kime ait?” diye konuştu. 

Kökoğuz’a yanıt veren Başkanvekili Aydoğan şunları söyledi: İhale yapılmış Ali Bey. İhale yapılmadan iş olur mu? Bilgi veririz… 

40 TANE VAAT EDİLİR… 
Aydoğan Kökoğuz’un “Artık yeni döneme giriliyor. Mart 2019’da demokrasinin gereği olarak yerel seçimler yapılacaktır. Fakat geçmişe dönük bu meclisin ve sizin yönetiminizdeki CHP yerel iktidarının ulaşımla ilgili verdiği sözler var. Yapılması gereken işler var. Vaat olarak altına imza atılan o işler ne alemde? Buca Onat Caddesi ile şehirlerarası yol bağlantısı 2017 yılında bitecekti. Bu bağlantı ne durumda? Alsancak’ta tüp geçit yapacakmış başkan. 2017 yılında bitirmeyi düşünmüşsünüz” çıkışına ise “Biteli iki sene oldu. Belediyelerde bunlar olur. 40 tane vaat edilir, 5 tanesi olur. Beni genel politikaya götürme bunlar bizim işimiz değil. Veysel Eroğlu Gediz’de tarih verdi ama olmadı” yanıtını verdi.   

Eleştirilerini sürdüren Kökoğuz bu kez de “Vatandaşın duygularıyla oynamayın! Söz verdiniz, yapın… Narlıdere Metrosu’nun hangi yılda bitirileceğini söylediniz?” dedi. Aydoğan da “Olur, bunlar biter. Üçkuyular Metrosu’nu kaç yılda bitiremedik, neler çıktı. Sonrasında bitti” diye cevap verdi. 

SİZİN ENSENİZDEYİZ! 
Kökoğuz Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirilerini şu sözlerle tamamladı: Başkan bisiklet yollarıyla övünüyor. Dünyada çıkmaz sokak yapılması yasaktır. Ama bisiklet yollarında çıkmaz sokak vardır. Karşıyaka’dan limana gelen yine geri dönmek zorunda kalıyor. Seçim yaklaşıyor bütün tetkiklerimizle seçim çalışmalarında neler yapılıp yapılmadığını test edeceğiz. Sizin ensenizdeyiz!

YEREL BASINA DESTEK ÇAĞRISI! 
Toplantıda söz alan diğer AK Partili Üye İmet Tunç ise kur artışından dolayı kağıt maliyetlerinin artması nedeniyle Pazar günleri baskı yapmama kararı alan yerel basının durumunu gündeme getirdi. 

Tunç, “Aslında bugün basındaki arkadaşlarımızın kendilerini haber yapmalarını isteyeceğim. Yazılı basın ekonomik tedbirler altında Pazar günü gazetelerin çıkmaması kararını aldı. Siz Büyükşehir Belediyesi olarak yazılı basına sahip çıkmaya çağrıyorum” dedi. 

Aydoğan da, “Bu kağıt fiyatları karşısında meclis gündemini, bültenleri nasıl basacağız bilmiyoruz” diye yanıt verdi. 

 
MHP İl Başkanı Karataş'ın acı günü... Kocaoğlu da yalnız bırakmadı!
 
İzmir'de kahreden son: İlk iş gününde canından oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KARBEM'li iki çocuk annesi azmetti, başardı!
Karabağlar’da oturan iki çocuk annesi Derya Topraklık, Karabağlar Belediyesi’ne ...
İzmir'in eski başkanlarından 'kötü koku' değerlendirmesi
Çakmur ve Özfatura, kentin birçok noktasında hissedilen kötü kokunun, ...
Seferihisar'dan kurtuluşa muhteşem kutlama, Soyer'den çok önemli mesajlar!
Seferihisar’ın kurtuluşunda MFÖ eşliğinde binlerce kişi tek yürek oldu. ...
 
Fuar ziyaretçilerine anlamlı hediye
Konak Belediyesi ile PTT arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye ...
Buca'da dijital detoksa rekor başvuru!
4. Teknolojik Uyku Festivali’nin 5-6-7 Ekim tarihleri arasında ulusal ...
Gaziemir'in zeytin parkında son rötuşlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğal yapısını bozmadan, yenilikçi ve ...
 
Başkan Karabağ yeni cem evinde oruç açtı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Muharrem ayının ilk günü dolayısıyla ...
Güzelbahçe'de 'kurtuluş' gecesi!
Güzelbahçe’nin kurtuluş yıldönümü nedeniyle muhteşem bir konser verildi.
ÇİBEM'de yeni eğitim yılı heyecanı
Çiğli Belediyesi’nin önem verdiği başlıca sosyal projelerinden biri olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri