POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Olaylı derbi açıklaması: 5 kişiye adli işlem!
Olaylı derbi açıklaması: 5 kişiye adli işlem!
Reisi öldü: Hamaney'in yerine kim gelecek?
Reisi öldü: Hamaney'in yerine kim gelecek?
Kamuda FETÖ operasyonu: 44 kişi için gözaltı kararı
Kamuda FETÖ operasyonu: 44 kişi için gözaltı kararı
Birlikte olmayı reddetti: 18 yaşındaki kız katledildi!
Birlikte olmayı reddetti: 18 yaşındaki kız katledildi!
17 Mart 2023 Cuma - 20:17

Büyükşehir Meclisi’nde seçim mesaisi: İstifalar sonrası kim/hangi göreve geldi?

Mart ayı son oturumunda aday adaylıkları istifaları sonrası ilgili görev ve komisyonlarda boşalan koltukların yerlerine gelen isimler belli oldu. Öte yandan oturumda Uzundere konutlarının satışında ‘depremzedelere öncelik’ önergesi de tartışma konusu oldu

Büyükşehir Meclisi’nde seçim mesaisi: İstifalar sonrası kim/hangi göreve geldi?

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı olağan üçüncü oturumu Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda aday adaylığı sürecinde yaşanan istifalar nedeniyle ilgili komisyonlarda kalan sürede görev yapacak isimler seçilirken, Uzundere’de yer alan Büyükşehir’e ait konutların bir bölümünün satışına karar verilmesinin gölgesinde ‘depremzedelere öncelik’ önergesi de tartışma konusu oldu.

Milletvekilliği aday adaylığı için meclisteki görevlerinden istifa eden CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, AK Parti Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti’den İYİ Parti’ye transfer olan Fikret Mısırlı’nın görev yaptıkları komisyonlarda yerlerine gelen isimler belli oldu.

Şahin’in istifası ile boşalan MHP Grup Başkan Vekilliği görevine Bergama Meclis Üyesi Cüneyt Umutlu gelirken, komisyonlardaki dağılım ise şöyle oldu: Plan ve Bütçe Komisyonu’na Mısırlı yerine AK Partili Baran, Sokak Hayvanları Koruma Komisyonu’na Mısırlı yerine AK Partili Ertuğrul Akgün, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na Kökkılınç yerine CHP’li Kazanoğlu, Aile ve Çocuk Komisyonu’nda Kökkılınç ve Büyükdağ’dan boşalan koltuklara CHP’li İlhan Dal ile AK Partili Çile Özkul, Ulaşım Komisyonu’na Şahin yerine AK Parti grup Sözcüsü Hakan Şimşek, Deprem ve Afet Komisyonu’na Şahin yerine Ak Partili Barış Bükülmez, Turizm ve Fuarcılık Komisyonu’na Şahin’in yerine MHP’nin yeni Grup Başkan Vekili Umutlu ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu’na yine Şahin’in yerine Ak Parti Grup Sözcüsü Hakan Şimşek seçildi.

UZUNDERE’DE ‘DEPREMZEDELERE ÖNCELİK’ TARTIŞMASI

Oturumda Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uzundere’deki konutların bir kısmının satışa çıkarılması kararının gölgesinde, depremzedelere öncelik verilmesine yönelik önerge de gündeme geldi. Önerge komisyonlardan geldiği şekliyle oy çokluğuyla reddedilirken, Cumhur İttifakı cephesinden gelen itiraz ve eleştirileri CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın yanıtladı. Aydın konuyla ilgili açıklamasında, “Bu önerge daha önce de gündeme gelmişti ve Sayın Başkan Tunç Soyer de önergenin temelde mantığını kabullendiğini, bu kon utların öncelikle depremzede vatandaşlara satılmasında yarar olduğunu, bununla ilgili mevzuat sorunu yaşadığımızı, bunu aşmaya çalışacağımızı ve ilgili araştırmayı yapacağımızı söyleyerek bu önerge reddedilmişti. Geçtiğimiz yıllarda 7061 sayılı Torba Kanun olarak adlandırılan bir kanunla bazı kanunlarda değişiklik yapıldı ve 4706 sayılı hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi hakkındaki kanunda bir değişiklik yapıldı. Özetle kamudaki lojmanların satılması ile ilgili düzenlemeden bahsediyorum. Orada da merkezi hükümet aynı sıkıntıyı yaşadı, hükümet bu lojmanların öncelikle içinde oturanlara satılması fikrindeydi siyaseten. Bu doğru da bir yaklaşımdı ama mevzuat buna el vermediği için çünkü bu konutların da devlet ihale kanununa göre satılması gerekiyordu. Bir yasal değişiklik yaparak yine ihaleye çıkmasını sonucunda oluşan rakamın belli bir oranında indirilmiş haliyle içinde oturan kamu görevlisine teklif edilmesini o kabul etmediği takdirde ihaleyi alana satılması gibi bir formül üretti. Doğru da bir formüldü işe de yaradı. Ama bizim burada önerge konusu olan durumda böyle bir düzenleme yok. O yüzden bizim kamuya ait bir taşınmazı devlet ihale kanunları dışında bir yolla satmamız mümkün olmadığı gibi bu satış sırasında belirli şartlar koyarak bu ihaleye herkesin girmesini önleyecek belirli ön koşullar koymamız da mevzuat açısından mümkün değil. Bu ihaleye ancak şu tarihli depremde mağdur olanlar girebilir deyip bir düzenleme yapmamız meclis olarak yetkimizde olan bir konu değil. Buradaki sıkıntı bundan kaynaklanmaktadır. Biz şimdi bu yerin satılmasına ilişkin bir önerge kabul ediyoruz ve bu önerge sonunda bu yerin satışı söz konusu olacaktır. İhale mevzuatı bize sınırlı sayıda bir alıcı imkanı tanımadığı için bu durumla karşı karşıyayız. Yoksa fikren uzak değiliz ama elimizdeki düzenleme bunu gerektiriyor” dedi.

 
Türkiye'den Finlandiya'ya NATO onayı
 
Türkan Elçi CHP’ye katıldı, rozeti Kılıçdaroğlu taktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde paydaş grupları buluştu
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, üçüncü gününde paydaş buluşmalarıyla ...
Yeni Foça'da İZTAŞIT seferleri o tarihte başlıyor!
Yenifoça’dan İzmir Otogarı, Aliağa ve Foça bağlantılı hatlarda çalışacak ...
Soyer, İzmir’deki şehit ve gazi yakınlarını ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ...
 
Geleceğin Şehirleri çalıştayı İzmir'de yapıldı
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında İzmir Planlama Ajansı (İZPA) ...
Ödemiş'te Ramazan hazırlıkları tam gaz
Ödemiş Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi 5000 kişinin birlikte iftar ...
Başkan Yılmazlar Osmaniye'de
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın depremden etkilenen Osmaniye’de ...
 
Soyer'den tarihi kongre kararı: Her yıl takip buluşmaları yapılacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat ...
Karşıyaka’da ‘İş ve Müşteri Geliştirme Programı’ başlıyor
Geometri Melek Yatırım Ağı, Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik ...
Efes Ultra Maraton 18-19 Mart'ta
Efes Selçuk 6. Climbolic Ephesus Ultra Maratonu 18- 19 Mart tarihleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri