POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
2 Ağustos 2019 Cuma - 17:20

Büyükşehir'de TİS Bayramı... Soyer'den o sloganla mesaj!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplam 5 bin 740 memuru ilgilendiren TİS imza töreni gerçekleşti. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Asıl iş bundan sonra başlıyor. Biz bütün İzmirliye, kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz demeliyiz. Biz, ötekileştirme tuzaklarına inat, ayrıştırma tuzaklarına inat, bir gün hep beraber 'kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ye hiç birimiz' diyeceğiz” dedi.

Büyükşehir de TİS Bayramı... Soyer den o sloganla mesaj!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan toplam 5 bin 740 memuru ilgilendiren TİS (Toplu İş Sözleşmesi) İzmir Büyükşehir Belediyesi ve KESK’e bağlı ( Kamu Emekçileri Sendikası) Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube arasında yapılan imza töreniyle gerçekleşti. Büyükşehir belediyesi önünde yapılan imza törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bazı ilçe belediye başkanları , Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Anıl Acar, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ve  büyükşehir belediyesi memurları katıldı.  Törenin gerçekleştiği alanda TİS maddelerinin yazılı olduğu dev pankartlar yer aldı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Anıl Acar önemli mesajlar verdi. Sendika ile belediye arasında imzalanan ve 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olan yeni toplu iş sözleşmesine göre; memurlara ikramiyeler dışında yüzde 72 zam (1600 lira) yapıldı.

SÖZLEŞMEDE NELER VAR?

Personele 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nda 750, Cumhuriyet Bayramı’nda 750 ve son olarak Kurban Bayramı’nda 100 lira olmak üzere 2 bin 500 lira tutarında 3 ikramiye ilave ödeme yapılacak sözleşme kapsamında birçok yenilik resmen hayata geçecek. Belediye personelinin yüzünü güldüren sözleşmeyle birlikte ortalama memur maaşı da 5 bin 500 liraya yükseldi.

 “SORUMLULUK ALMAK ZORUNDAYIZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Tüm Bel- Sen 1 Nolu Şube Başkanı Anıl Acar, “Emekten, emekçiden yana tutumu olan sevgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz. Memleketimiz için sorumluluk almak zorundayız. Bugün bizler, devletin açıkladığı 6 bin 900 lira olan yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz. Bu iyileştirmelere rağmen bunu yaşıyoruz. Geleceğimiz için sorumluluk almak zorundayız. Hepimizin geleceği için, gazla copla tehdit edilen arkadaşlarımız için sorumluluk almak zorundayız.  Şeyhlerle dervişlerle tarikatlarla Cumhuriyet’e savaş açanlara karşı sorumluluk almak zorundayız” dedi.

SOYER: İZMİRLİYE, KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ DEMELİYİZ

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise,  “Bugün burada alkışlarla, güler yüzlerle beraber olmak her şeye değer ve her şeyden güzel. İyi ki başkan olarak seçilmişiz ve sizlerle birlikte yürüyoruz. Çok mutluyum gerçekten. En güzeli; sandık koyularak tek tek sizlerin oyunun alınmasıydı. Ankara’ya bakıp ne olduğunu İzmir’e bakıp ne olduğunu görenler aradaki uçurumu anlayacaklardır. Biz başka bir şeyin mümkün olduğunu gösterdik. Omuz omuza daha iyi bir belediyenin kurulmasının mümkün olduğunu gösterdik. Elbette örgütlü güç, güçtür. Örgütsüz güç, güç değildir. Bunun da tek bir sloganı; kurtuluş yok tek başına, ya tek başına, ya hiç birimiz. Bunu hep beraber söylemiş olduk ve bu çok değerli. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Biz bütün İzmirliye, kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz demeliyiz. Biz, ötekileştirme tuzaklarına inat, ayrıştırma tuzaklarına inat, diliyorum ki bir gün hep beraber 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ye hiç birimiz diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

BİZİM MAZERETİMİZ YOK!

“Bizim mazeretimiz yok” diyerek sözlerine devam eden Soyer; “Herkesin mazereti olabilir, İstanbul’un, Aydın’ın, Antalya’nın. Bizim mazeretimiz yok. Biz, toz kondurmayacak şekilde o umudu büyütmek zorundayız, buradan göstermek zorundayız. Hep beraber mutlu bir hayat kurabilmek için bunu yapmak zorundayız. Nazım’ın söylediği gibi; Yaşamak bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine… Bugünden itibaren bu kardeşliği ormana dönüştürmek ve bu güzelim topraklarda el ele omuz omuza yaşamalıyız. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam… İmzaladığımız sözleşmeye canla başla aşkla sahip çıkacağız” diye konuştu.

 
İzmirli vekile kritik görev: Grup Başkanvekili oldu
 
Futbolda yayın krizi çözüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de o başkanın tartışmalı kararı mecliste resmen iptal! Sadece CHP'li üyeler katıldı!
Karaburun'da Belediye Meclisi, başkan İlkay Girgin Erdoğan'ın belediye ...
Soyer'den 'Şirince mücadelesi'ne destek
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk’un Şirince ile Belevi mahalleleri ...
Seferihisar'da 'ata ekmeği' şöleni
Seferihisar’da, yüzlerce yıl öncesinin yöntemleriyle üretilen “Ata ekmeği” ...
 
Soyer'den 'Gediz' manifestosu ve Gümrükçü'ye övgü dolu sözler!
Çiğli'deki kent sempozyumundan konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ...
Buca 'ablasını' unutmadı: Saygın'ın adını ölümsüzleştirecek kararlar!
Buca Belediye Meclisi, Türkiye’de ilklerin kadın siyasetçisi, “Buca’nın ...
İzmir'de temizlik seferberliği 11 ilçeden yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, pırıl pırıl bir İzmir için kolları sıvadı. ...
 
Güzelbahçe'de ilk bardacık mecliste görücüye çıktı
Payamlı Köyü’nde yapılan mecliste mevsimin ilk bardacıkları da meclis ...
Ege'nin iki yakası 'mutfakta' buluşuyor
Türk - Yunan dostluğunu güçlendirmek ve ortak ‘Ege Mutfağı’ kültürünün ...
Limontepe'de semt merkezi coşkusu, Soyer'den 'eşit imkan' vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediyesi’nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri