POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
12 Nisan 2023 Çarşamba - 13:14

Büyükşehir'de TİS krizi: Peş peşe 'iş bırakma' kararları!

ESHOT ve İZSU'da yaklaşık 7 bin kişi ilgilendiren TİS süreci tıkanınca sendika eylem kararı almıştı. TÜM BEL-SEN'den yapılan açıklamaya göre belediyede çalışan kamu emekçileri perşembe ve cuma günü iş bırakma eylemi yapacak. Öte yandan İZELMAN'da yine yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren TİS sürecindeki tıkanma nedeniyle de yarın belli birimlerde yarım gün iş bırakma kararı aldı.

Büyükşehir de TİS krizi: Peş peşe  iş bırakma  kararları!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 No’lu Şube arasında 4’ncüsü gerçekleştirilen TİS görüşmelerindeki kriz sürüyor. 

ESHOT ve İZSU’da görevli kamu emekçilerinin örgütlü olduğu TÜM BEL-SEN ile süren ve yaklaşık 7 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi masasından henüz uzlaşı çıkmadı. 

Görüşmeler maaş zammının yanı sıra sosyal denge tazminatı ve ikramiye konularında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle tıkanırken, geçtiğimiz günlerde iş bırakma kararı alan sendika yeni eylemleri hayata geçirecek.



OTURMA EYLEMİ 

Bu kapsamda ilk eylem bugün Konak Kültürpark'taki Büyükşehir Belediyesi binası önünde gerçekleştirildi.

Bir araya gelen sendika üyeleri slogan attı, ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan sendikanın iş yeri temsilcisi Şükriye Yavuz, belediye yönetimiyle 5 oturum gerçekleştirilen görüşmelerde uzlaşı sağlanamadığını söyledi. Belediyenin önerdiği yüzde 42'lik zam teklifinin gerçeklikten kopuk ve çalışanların geçim sıkıntısını anlamaktan uzak bulduklarını belirten Yavuz şöyle konuştu: Sendikamız, belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4 bin 560 liranın yüzde 86 artışla 8 bin 500 liraya çıkarılması, her biri 1500 lira olan 5 ikramiyenin 6'ya çıkarılarak 3 bin lira olması talep etmiştir. Ancak bu ve diğer taleplerimiz reddedilmiştir. Haklarımızı alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz. İzmir halkına doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında hizmet sunan belediye emekçilerine reva görülen sadaka mahiyetindeki sefalet zamlarını kabul etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin değerli meclis üyelerini insanca ve onurluca yaşam için verdiğimiz mücadelede yanımızda görmek istiyoruz.

TÜM BEL-SEN'den yapılan açıklamaya göre belediyede çalışan kamu emekçileri perşembe akşamı 15:30’da kartlarını basarak iş bırakacak, ayrıca cuma sabahı da 2 saatlik iş bırakma eylemlerini sürdürecekler ve saat 10:00’da iş başı yapacak. 

BİR İŞ BIRAKMA EYLEMİ DE İZELMAN'DA!
Öte yandan İZELMAN’da yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren TİS sürecinde Genel-İş 1 ve 3 No’lu şubeler ile SODEMSEN arasındaki masada da henüz anlaşma sağlanabilmiş değil... 

Büyükşehir ile sendika arasında maaş zamının yanı sıra teşvik primi ile ilgili maddelerde de uzlaşı sağlanamadı. 

Süreçte eylem kararı alan sendika düğmeye bastı. Yapılan açıklamada "7500 kişilik izelman toplu sözleşmesin son son 40. gününe gelmiş bulunmaktayız. 74 maddelik toplu sözleşmemiz son 4 maddesinde şu ana kadar anlaşma sağlanamadı dün itibari ile gün içerisinde iki defa oturum sağladık. Gelinen son durumunda günlük yaşam standartlarının altında kalan teklif biz emekçilerin gercekligi değildir. Grev kararı öncesi sözünüz odur ki;  İZELMAN emekçilerinin ekmeğini büyütecek mücadelemiz sürecek. Yarın Eshot hat şoförleri ve otopark çalışanları fazla mesaiye kalmayacak, parçalı çalışma yapmayacak. Ayrıca Eşrefpaşa hastanesi acil, anaokulları, aş evleri ve itfaiye, hariç tüm iş yerlerinde yarım gün iş bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Eylem kapsamında işçiler sabah saat 09.00'da sendika binası önünde toplanıp hollerin önüne yürüyecek ve ardından basın açıklaması yapılacak. 

 
Menemen'in aşevinden her gün 10 bin kişilik sıcak yemek
 
Çiğli'de eşitlikçi plana meclis onayı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'in aşevinden her gün 10 bin kişilik sıcak yemek
Menemen Belediyesi Aşevi'nde 24 saat esasıyla çalışan personel tarafından ...
Gaziemir ekibi de hasar tespit için sahada!
Gaziemir Belediyesi’nin mimar, mühendis ve inşaat teknikerinden oluşan ...
Bayraklı'da depremzedelerle birlik sofrası!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kahramanmaraş merkezli depremden ...
 
Karşıyaka'da Parkinson hastaları unutulmadı
Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği ve Karşıyaka Belediyesi iş birliği ...
Buca'nın kalbinde 2500 kişilik iftar sofrası
Buca Belediyesi kentin ticaret merkezi olan Şirinyer Forbes Caddesi’nde ...
UITP’den Başkan Soyer’e ziyaret
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Genel Sekreteri Muhammed ...
 
Bornova'da kadın dayanışması zirvesi!
Kadınlara yönelik projelerle adından söz ettiren Bornova Belediyesi, İzmir ...
Selçuk'ta çocuklara ekolojik farkındalık
Efes Selçuk İklim Atölyeleri, Nisan Ayı Takvimi ile devam ediyor. Nisan ...
Batur'dan iftar sofrasında dayanışma vurgusu!
Konak’ta meclis üyesinden muhtarına herkesin Konak Belediyesi’yle birlikte ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri