POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
26 Kasım 2018 Pazartesi - 21:18

Büyükşehir'de gergin meclis...AK Parti eleştirdi Kocaoğlu yanıtladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZSU Genel Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti. toplantıda AK Parti Grubu ile Başkan Kocaoğlu arasında geçen diyaloglar damga vurdu. AK Partili Meclis üyesi İmet Tunç, “Kente değil, kendine çalışıyorsunuz” dedi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bak İmet... Kente değil, kendine çalışıyor demek ne demek?, bunun açıklamasını yap. Varsa hırsızlık namusuzluk şerefsizlik, bunun delilini sun” dedi.

Büyükşehir de gergin meclis...AK Parti eleştirdi Kocaoğlu yanıtladı

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZSU Genel Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönetiminde gerçekleşti. 2019 mali yılı bütçesi ve performans programının ele alındığı toplantıda AK Parti Grubu ile Başkan Kocaoğlu arasında geçen diyaloglar damga vurdu. AK Partili Meclis üyesi İmet Tunç, “Kente değil, kendine çalışıyorsunuz” dedi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bak İmet... Kente değil, kendine çalışıyor demek ne demek?, bunun açıklamasını yap. Varsa hırsızlık namusuzluk şerefsizlik, bunun delilini sun” dedi.

SUYA ZAM YOK

Öte yandan kentte suya yüzde 15 oranında zam yapılması teklifinin komisyona geldiği fakat Başkan Kocaoğlu’nun, “2018 rakamlarıyla 2019 yılına devam edilsin” önerisi sunduğu öğrenildi. Bu öneri mecliste kabul edildi.

AK PARTİ’Lİ TUNÇ : ORTADA BIRAKIP GİDİYORSUNUZ…

Toplantı esnasında söz alan AK Parti Meclis Üyesi İmet Tunç, “Daha önceki sorunlar yumak haline gelmiştir. Geçmişten bugüne sorunları bekletmiş kümülatif sorunlarla bugüne kadar geliştir. Her sene aynı sorunlar gün yüzüne çıkmıştır, sorunlar çıktıktan sonra çözüm düşünülmüştür. Sorunlar kim yerlerde yama gibi durmuştur. Görüşlerimiz kısmen karşılık bulmuştur.  Kanalizasyon körfez kirliliği şerhi saran koku probleminde gerekli tedbirler alınmamıştır. Problemler devam etmektedir. Bilimsel çözümler getirilememekte, projelendirme gelişmemektedir. Kanalizasyon ile ilgili sorunu çözüme eylem planınız nedir. Dere ıslahları ne zaman bitecektir? Yağmur suları ne zaman ayrıştırılacak. Şehri saran kokusu  tekrar etmemesi için tedbir alınmış mıdır ? Bu sorunları enden bu güne kadar beklettiniz. 14 senedir bu sorunları enden çözmediniz? Siyasi erk ve ekonomik problemin olmadığı ortamda çözülmeyen sorunlar yumağı iradesizlik, tecrübesizliğin, bilgisizliğin ifadesidir. Yerel seçimlere sayılı aylar kala birçok proje tanımlamamıştır. Bu yılların sonunda adeta ortada bırakıp gidiyorsunuz” dedi.

TUNÇ : İZSU TİCARİ İŞLETME MANTIĞINDA YÜRÜTÜLÜYOR

Tunç konuşmasına şöyle devam etti : “Körfez temizliğini de 10 yılda başlar 40 yılda tamamlarsınız. Görünen o ki İzmir için yüzülebilir körfezin de İzmirlilerin ne zaman göreceği projelerde meçhule girmiştir. Önümüzdeki yaz yine ne körfezde koku yaşanacak. İzmir’i saran kokuya önceden tedbir almayarak açıklama yapmayarak hesap verememiştir. Mutlaka geçmiş yıllardaki bahaneleriniz ardına sığınacak ve ‘yatırımlar’ diyeceksiniz.  Diğer belediyeler vatandaşa hizmet üretiyor. İzmir’de ne gereken yatırım ne somut çalışma görüyoruz. İzmir 2019 seçimlerinde kararını buna göre verecektir. Keşke geride kalan 14 yılda biraz olsa tasarruf etseniz su kaçaklarını engelleyebilirsiniz. İZSU ticari işletme mantığıyla yürütülüyor. Kötü yürütülen bu kurumun İzmir sorunlarına odaklı çalışması temennimizdir. 14 yıldır kenti yönetiyorsunuz, son 5 yılda 13 kere suya zam yaptınız. İZSU’nun kısa sürede toparlanmasını ve İzmir’e yakışır gündeme gelmesini diliyoruz.”

KOCAOĞLU : “VARSA HIRSIZLIK NAMUSSUZLUK DELİL SUN”

İmet Tunç’un Başkan Kocaoğlu’na yönelik “Kentinden çok kendine hizmet etmeye çalışan bir anlayış vardır” sözlerine sert tepki gösteren Kocaoğlu, “Eğer kentinden çok kendine hizmet dersen yanlış olur. Böyle dillendiremezsin. Dilendirme kardeşim biz kendimize değil kentimize çalıştık. Kente değil kendine çalıştı demek ne demek? Bunun açıklamasını yap, Varsa hırsızlık, namussuzluk şerefsizlik bunun delini sun” dedi. Ardından CHP’li meclis üyelerinin İmet Tunç’a seslerini yükseltmesi üzerine Başkan Kocaoğlu, “Lütfen oturun ben aciz miyim cevap vermekten? Lütfen ya. İmet kardeşim bak kendine çalıştı ne demek” dedi.

Başkan Kocaoğlu söze girmeye çalışan meclis üyelerine, “Bana soruyorlar. Ben cevap vereceğim. Ben aciz miyim” diyerek meclis üyelerini susturdu.

KOCAOĞLU’NDAN ESPRİLİ  ADAYLIK MESAJI

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İZSU sorumsuz davranışları nedeniyle İzmirli vatandaşlar nereye başvuracaklarını bilemiyorlar. İZSU  vatandaşların taleplerine cevap verememektedir.  İZSU varsa derdin var. Siyasi ömrünüz yeterse yüzülebilir körfez hakkında da doğru konuşup konuşmayacağız anlaşılacak” dedi. Bunun üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu, “Nasıl ömrün yeterse. Bırakmayız, sen istemezsen.  Nereye gidiyoruz. Hala canını sıkıyorsa benim aday olup olmamam.. Sen üzülüyorsan söyle gitmeyiz” dedi.

AK PARTİ’Lİ HASPOLAT’TAN  ATIK SU BEDELİ ÇIKIŞI

AK Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat da, “Evlere gelen faturalarda vatandaşın bütçe ve perfomansı  İZSU’dan gelen faturaları ödeyecek güçte değil. Maalesef yok. Türkiye’de atık su bedel, vatandaş döktüğü suya içtiği sudan daha fazla para ödüyor. 5 yıldır buradayım atık su bedelini öğrenemedim. Siz kendinizde söylediniz. Bunun adı altında para alıyoruz. Atık su bedelinin altını dolduramıyoruz başkanım” dedi.

HASPOLAT : ANKETLERDEN BİRİNCİ ÇIKIYORSUNUZ

Haspolat’ın “Hala anketlerde birinci çıkıyorsunuz” sözleri üzerine Başkan Kocoağlu, “Anketör gidiyor. Soruyor ‘Büyükşehir adayı kimi görmek istersiniz’ diye . Diyor ki ‘Aziz Kocaoğlu 1 Ekim tarihinde büyükşehir adayı olmadığını açıkladı. Bu bilgi ışığında kimi görmek istersiniz’ diyor.  Buna karşılık vatandaş ‘Aziz Kocaoğlu’nu görmek isteriz’ diyor. Öylelikle birinci çıkıyorum. Çağlar yine başımı derde soktun” dedi.

KOCAOĞLU : BÜYÜKŞEHRİN YATIRIMLARINI ORTADAN KALDIRMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Meclis üyelerinin ardından Başkan Kocaoğlu konuşma yaparak,  eleştirilere yanıt verdi. Kocaoğlu, “Bende şeker, tansiyon, pansiyon yok. Haksızlığa tepki gösteriyorum.”Körfezin temizliği de bitmez. Niye? Dere vardır her sene dere vardır 5 sene. Bu dere temizliğini siz sanıyorsunuz ki bir kere temizleniyor, veladallin amin ömür boyu temizlenmeyecek. Kanalizasyon ve arıtma yaptıran en fazla ilden bahsediyoruz.  Şu anda İstanbul biz 100’sek yüzde 45’mizde. Ankara’da yüzde 5,5 altımızda. Çevreye bu kadar yatırım yapılmış. Bitti mi bitmeyecek. Kent büyüyor biz peşinden koşmaya çalışıyoruz. Her konuda eleştirebilirsin bu konuda da eleştirebilirsin. Ama rakamlar, çevre konusunda büyükşehrin yaptığı yatırımları ortadan kaldırmak mümkün değildir” dedi.

KOCAOĞLU: BUNDAN ŞEFFAF BELEDİYE BULURSANIZ…

Belediyenin şeffaf olmadığı söylemlerine yönelik Başkan Kocaoğlu, “Şeffaflık konusuna gelirsek, bu belediyeden daha şeffaf belediye bulursanız çerçeveletip evinizi işyerinizin duvarına asarsınız. İZSU çalışmıyor, bu eleştiriye karşı şunu söylüyorum. Biz 24 saat içilebilir su vermeyi hedeflemişiz. Bazı köylerimizde, bölgelerimizde çeşitli nedenlerden dolayı, suyun kimyasalın aratması gibi nedenlerden dolayı susuz bırakmadık. Tankerle taşıdık yeni kuyular açtık. Sürekli içilebilir suyu hemşerilerimize sunuyoruz. Tabi ki muhalefet ‘İZSU çalışmıyor’ diyecek.  Çok zam yapan belediye, tüketici fiyat endekslerine göre her ay zam yapmadı diğer iller gibi. Zam otomatiğe bağlandı. 302unda TÜFE 2.58, TÜFE ne akdar 5.39. Ve buraya geldik. İZSU’nun eleştirilecek bir yeri varsa, fazla yatırım yaptığı için ve ekonomik sıkıntılardan müteahittlerle sık sık problem yaşandığı için, görülmemiş bir altyapı çalışmasına girdiğimiz ,için ve yağmur suyunu gündeme taşıdığımız için. Evet rahatsızlık verdik, su patlklarına zaman zaman yetişemem sorunları yaşadık. İZSU’nun tek hatası vardır. Su patlaklarına yetişememe konusu, onu da telafi etmeye çalışıyoruz” dedi.

KOCAOĞLU : LİMAN GÜCÜMÜZÜ PİRE LİMANINA KAPTIRDIK

Yüzülebilir körfez projesine ilişkin konuşan Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“Yüzülebilir körfez hedefi, nasıl yüzülebilir olacağı, belediye başkanı ve İZSU’dan 5 arkadaşımızla yaptığımız çalışma sonucu devlet demiryolları ile birlikte hareket etme gerekliliği, birlikte ÇED raporu almak için uğraştık. Pilot işveren TCDD olmasına rağmen, bütün eksiklikler bitti dedikten sonra 2,5 senede ÇED raporu aldık. Ondan sonra büyükşehir belediyesi rapor alınır alınmaz, körfez sirkulülasyon kanalı yapımız için yer tespiti ve çalışmalarını yapılmıştır. Proje sonunda  büyün hazırlılarımız yaptık. Kazı ve taşıma çalışmaları başlayacaktı. Bugüne devlet demiryollarında bugüne aldığımız bilgiye göre bir yeni kalede bir de liman içinde  deniz içindeki yükseltiye, iki tane topuğun düzeltilmesi için ihale yaptı duyumlarını alıyoruz. Bu körfez temizliği ile ilgili liman yolunun 14 metre derinliğe indirilmesiyle ilgili değildir. Seçim arifesinde körfezde çalışmaya başladık imajı için bir iki topuğun ihaleye çıkıldı duyumlarını alıyoruz. Önünde hiçbir engel yoktur. Yapılacak iş bellidir. Hemen proje ihalesine çıkıp, yapabilir. Biz 13,5 kilometre 250 metre genişliğinde 8 metre derinliğinde sirkülasyon kanalı yaptığımızda sadece para harcamış olacağız, geri dönüş olmayacak. Bunun ciddi maiyeti var olacak. Ama devlet demiryolları limana yanaşma kanalını 14 metre derinliğe indirdiğinde liman faaliyetlerinde 3 katı kar ve ciro sağlayacaktır. Bırakın devlet demiryollarını, biz Ege Bölgesi’nin tarihi boyunca İzmir Limanı’nı Ege Denizi’nin en büyük limanı olarak görüyorduk. Bugün biz maalesef Ege Bölgesindeki liman gücümüz Pire  Limanı’na kaptırdık ve çok ucuza.”

Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sirkülasyon kanalı yapılması. İki TCDD’nin liman yaklaşma kanalını acilen yapması gerekmektedir. Hem üçüncü nesil gemilerin limana girmesini sağlayacaktır. Hem de sirkülasyona çok önemli katkıda bulunacaktır. Ayrıca Körfez Tüp Geçidi projesiyle körfez temizliğinin olmazsa olmaz ilişkisi vardır. Şansımız yaver gitti ve hem Körfez Temizlik ÇED’ini bir firma aldı hem de Tüp Geçit projesini aynı firma aldı. Bu firma eğer körfez geçiş tüp geçişi yapılacak ise eğer büyükşehirin yaptığı taramalar  körfezde akıntıyı  yüzde 40 oranında sağlayacak. Eğer tüp geçit yapılırken belli alanda 17 milyon metreküp iade tarama yapılmaz ise körfezdeki büyükşehir yaptığı sirkülasyon iyileşmesi yüzde 40’tan 10’a düşecektir. Bu 3 projenin at başı yapılamsı gerekmektedir. Bu ne siyasidir ne odur ne budur. Bu bilimin emrettiği, firmanın değerlendirmesidir. Yüzülebilir körfez hedefi hedeftir ve gerçekleşecektir. Ama bu bitebiye yapılan birşeydir. Baltık Denizi limanlarına gittiğiniz zaman, orada 365 gün tarama yapılır. Liman bir taraftan dolar,  bir taraftan tarama yapılır ve ayakta tutulur. İzmir Körfezi’ne bu büyük iyileştirmeden sonra tarama faaliyetlerine devam etmek durumundadır.”

KOCAOĞLU’NDAN CHP’Lİ BAŞKANLARA ESPRİLİ GÖNDERME

Kocaoğlu, meclis sonunda isimleri tek tek okuyarak oylamaya geçti.Toplantıya katılmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağlar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in ismini okuyan Kocaoğlu, espirili bir dille, “Bunlar bir de yine belediye başkanı olmak istiyorlar, ben izin verirsem olurlar” dedi.   

 
Sanayiciler karşılıksız çekten dert yandı
 
Göztepe evinde lidere yenildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da engelsiz kurslar zamanı
Karşıyaka Belediyesi Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde ücretsiz ...
Gaziemir'de üreten kadınlar çatısı!
Gaziemir Belediyesi ile İSTÖP işbirliğinde Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın ...
Çiğli'de öğretmenlere özel gece
Çiğli’de görev yapan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ...
 
Konaklı annelere eğitim desteği
Konak Belediyesi’nin 4-7 yaş arası çocukları hedef alan Bizim Çocuklar ...
Gençlere 'gönülden' davet: Bir çocuk değişir, İzmir değişir!
Büyükşehir Belediyesi'nin "Gönüllü Takımı"nda yer alan üniversiteliler, ...
Büyükşehir koridorlarında dostluk rüzgarları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koridorlarında dostluk rüzgarları esti. ...
 
Ödemiş'e 15 milyonluk can suyu!
Ödemiş ilçesinde yapımı geçen yıl tamamlanan Aktaş Barajı'ndan gelecek ...
Buca'da eğitim masası: Piriştina ve Kaya'dan önemli mesajlar
Buca Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çok özel bir panele ev sahipliği ...
Kongar'dan Karşıyaka projelerine övgü
Karşıyaka Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri