POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
25 Ocak 2018 Perşembe - 15:21

Büyükşehir'de memurlardan 'yemek ve ulaşım' isyanı!

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan memurlar, ulaşım ve yemek hizmetleriyle ilgili taleplerinin karşılanmadığını öne sürerek, 'Başkan Aziz, bakiyemiz yetersiz' sloganı attı.

Büyükşehir de memurlardan  yemek ve ulaşım  isyanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) üyeleri 6 bini aşkın kamu emekçisi olarak taleplerini dile getirdi.

'Herkes için yemek hakkı', 'Ebeveynler işe, çocuklar kreşe. Kreş istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan topluluk, ulaşım haklarının karşılanmadığını öne sürerek 'Başkan Aziz, bakiyemiz yetersiz' sloganları attı.



2017 yılının kamu emekçileri için kayıp yılı olduğunu iddia eden Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, hükümetle Memur-Sen'in imzaladığı ve 3 milyon kamu emekçisini ilgilendiren toplu görüşmenin 2018 yılı için yüzde 4+3.5'lük bir zamla sonuçlandığını hatırlattı. Ankara'da hükümet ile Memur-Sen arasında yaşanan Toplu görüşme sürecinin bir benzerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 2017'nin Nisan ayında yaşandığını öne süren Yazıcı, "Yıllardan bu yana giderek yakıcılaşan bir dizi ihtiyacı görmezden gelen, yıllardır ısrarlı bir biçimde haykırdığımız bir dizi talebe kulaklarını tıkayan İzmir Büyükşehir idaresi yetkilendirdiği düşük profilli bir sendika ile bir önceki sene yapılan sözleşmenin neredeyse aynısını sessiz sedasız imzaladı. Bugün emekçilerin çoğunun faydalanamadığı yemekhane gibi sorunlu bir çözümle konu geçiştirildi. Yemek kartı talebimiz sürüyor. Çalışanlar mevzuatla bile açık seçik tarif edilen, buna rağmen tümüyle yok sayılan bir hakkı istemeye, kreş talep etmeye devam etmektedir" dedi.

ÇALIŞANLARA ANKET YAPILDI
1100 çalışana taleplerini sordukları bir anket uyguladıklarını ifade eden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yüz anketten 87'sinde işaretlenen talep ulaşım kartıdır. Emekçiler ulaşım kartının önünde herhangi bir mevzuat engelinin olmadığının bilincindedirler. Tüm bu yoksullaşma tablosu ile birlikte ulaşım kartının verilmesi emekçilerin sorunlarını çözmemekle beraber bir nebze olsun ferahlama sağlayacak basit bir adımdır. Her yüz formdan 75'inde yemek kartı işaretlenmiştir. Yemekhanelerin açılması bu talebi görüldüğü üzere ortadan kaldırmamıştır. Bu temel talep yerli yerindedir. İş arkadaşlarımız, herkes için sahici bir çözümün yemek kartı verilmesinden geçtiğini tekrar teyit etmişlerdir. Her yüz anketten 69'unda 657 sayılı yasanın kaldırılması ve OHAL-KHK rejimi ile iş güvencesinin kaldırılmaya çalışılması vardır. Sendikamız ve konfederasyonumuz bu konuyu gündemleştiren ve fiili bir mücadele sergileyen tek sendika, tek konfederasyondur. Her yüz anketten 51'nde sosyal imkanlarının arttırılması talebi işaretlenmiş, 43'ünde de hizmet binalarnın depreme dayanıksız olması sorunu işaretlenmiştir" dedi. Çağdaş Yazıcı, Büyükşehir emekçilerinin ulaşım ve yemek kartı ile kreş talebini aralıksız savunmaya devam edeceklerini açıkladı.

Daha sonra söz alan Tüm- Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise Memur- Sen'i suçlayarak çalışanların haklarının verilmesi yerine işverenlerin çıkarlarının savunulduğunu ileri sürdü. (DHA)

 
Yürek yakan veda: 2 yaşındaki Suha...
 
Çavuşoğlu'dan ABD'ye güvenli bölge yanıtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yürek yakan veda: 2 yaşındaki Suha...
Torbalı İlçesi'nde, banyoda düştüğü su kovasının içinde yakınları tarafından ...
TSK'dan flaş açıklama: En az 303 terörist...
TSK, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında en az 303 terör örgütü mensubu etkisiz ...
İzmir'deki ebeveyn vahşetinde o talebe ret!
İzmir'de, 8 yaşındaki çocuklarını hortumla döverek öldürdükleri iddia ...
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: 19 gözaltı
Aralarında halen görevde olan 3 askeri personelin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.
İzmir'i sarsan katliam gibi kazada araç sahibine ne ceza istendi?
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris'e gidenleri ...
İzmir Uğur Mumcu'yu unutmadı!
Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 25.yılında İzmir’in dört bir yanında düzenlenen programlarla anıldı.
 
Şehitlerin ismi teröristleri vuran mühimmatta!
Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit düşen silah arkadaşlarını ...
İzmir'den Nepal'deki kütüphaneye Nutuk
Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi üyeleri, turistik geziye ...
129 eski polis hakkında FETÖ'den gözaltı kararı
Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 129 eski emniyet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri