POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD'den Hamas ve İsrail'e çağrı!
ABD'den Hamas ve İsrail'e çağrı!
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
4 Ekim 2022 Salı - 08:21

Büyükşehir'den 100. Yıl marşı açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyetin 100. yılına ithafen düzenlenen şiir ve beste yarışmasında yapılan değerlendirmelerde finalde yarışmaya değer eser bulunamadığı açıklandı.

Büyükşehir den 100. Yıl marşı açıklaması!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyetinin 100. yılına ithafen düzenlediği 100. Yıl Marşı, Şiir ve Beste Yarışması'nda 3 Ekim'de finale kalan marşların açıklanmasının planlandığı fakat yapılan değerlendirmelerin sonucunda finalde yarışmaya değer eser olmadığı tespit edildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama; 

100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nda yapılan değerlendirme sonucunda jüri üyelerimizin oybirliği ile finale kalan eser olmamıştır. Katılan ve emek veren tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımıza titizlikle devam edeceğiz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen düzenlenen 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nda 29 Ekim 2022 tarihinde yapılacak finalde yarışmak üzere 10 adet marşın, 3 Ekim 2022 tarihinde ilan edilmesi planlanmıştır.

27 Eylül 2022'de yapılan değerlendirme toplantısı sonucunda danışma kurulu ve jüri üyelerinin oybirliği ile finalde yarışmaya değer eser bulunamamıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Marşı yaratma konusunda çalışmalarına titizlikle devam etmektedir. Ayrıntılı bilgi önümüzdeki günlerde Belediyemize ait sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir.

Tüm katılımcılara teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

 
İzmir'in iki ilçesinde yine göçmen dramı
 
Havaya ateş ettiği için uyaran komşusunu vurdu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hikmet Ekim 28 Ekim 2022 Cuma 14:22

Ulusça benimsenecek bir marş şiiri yazmak, bestelemek sıradan bir müzik anlayışıyla mümkün değildir. Belediyenin bu yöndeki girişimini takdirle karşılıyorum.Jüri üyelerinin sanatçı kariyerleri ve yetkinliği iyi bir marş için beni umutlandırdı. Ancak seçilen şiirleri çok yetersiz buldum. Bu şiirlerin bestelenmeye değer bulunmasına şaşırdığımı belirtmeliyim. Şiir ve bestesini yazdığım marşı teslim tarihi hatasından dolayı gönderemedim.Yarışmanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      0      0  
salih kaya 7 Ekim 2022 Cuma 18:34

beceriksiz izmir büyükşehir belediyesi yarışmanın üstesinden gelemedi. onca başvuru arasından nasıl olursa hiç yarışmaya değer eser çıkmaz. hiç inandırıcı ve kabul edilebilir değil. sahtekarlar

Yorumu oyla      0      0  
Misafir 5 Ekim 2022 Çarşamba 13:34

Cengizhan.Canyürek''e aynen katılıyorum. Durumu ve yapılan açıklamanın üslubunu ne İzmir''e ne jurideki isimlere yakıştıramadım. Emek verilen eserler beğenilmek zorunda değil ancak değersiz bulmak saygısızca bir açıklama olmuş.

Yorumu oyla      0      0  
Cengizhan. Canyürwk 4 Ekim 2022 Salı 12:00

Aşağı yukarı altı aydır bu yarışma için çalışıyorum sanırım benimle birlikte birçok sanatçı bu şerefe nail olmak için eser göndermiş ve ümitlenmiştir siz ilk etapta on eser seçip birinci için final yapma sözü vermiştiniz yani yüzlerce eserin hiçbirinin uygun olmadığını söylemeniz bana pek inandırıcı gelmiyor önce bu eserler kötüde olsa ki kötü olduklarını sanmıyorum siz sözünüzde durup ilk on eseri seçin birinciye halk karar versin sanırım burada kayırmaca var aslında siz eserinizi önceden belirlediniz ve parayı kime vereceğiniz belli ama dostlar alışverişte görsün bari bu işe gönül veren insanları kandırmayın benim eserim rumuzu türkün son destanı idi bu eseri ben kurulacak olan türk cumhuriyetleribirliği milli marşı olarak besteledim gerçek bir müzisyen içindeki nakaratın değerini anlar lakin sizin jürilerde pek iyi kulak vermemişler galiba. Ben ileride sunum yapacaktım lakin cumhuriyetimizin 100 .kuruluş yıldönümüne daha çok yakışır diye düşündüm ve yarışmaya katıldım piyano eşlikli yorum senfoni orkestrası yorumuna benzemez eserleri senfoni orkestrası yorumlamadan gerçek değeri ortaya çıkmaz çünkü marşı orkestra çalar tavsiyem eserleri usta bir orkestraya yorumlatmanız lazım gelir saygılarımla c.han canyürek

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in iki ilçesinde yine göçmen dramı
İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçeleri açıklarında, 143 düzensiz göçmen ...
12 yaşındaki çocuk, silahla oynarken kuzenini vurdu
İzmir'in Selçuk ilçesinde H.A. (12), evde kurcaladığı tabancanın ateş ...
İzmir'de skandal olay... Bakan Soylu açıkladı: 2 gözaltı
İçişleri Bakanı Soylu, İzmir'de Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan iki ...
 
ABD'ye tepki: Kıbrıs'ta taraf tutar hale geldi
Türkiye, ABD'nin GKRY'yi ortak askeri programa dahil etmesini şiddetle ...
Turistik ilçedeki koyda dehşet: Çürümüş ceset çıktı!
İzmir'in Foça ilçesine 10 kilometre mesafedeki koyda ceset bulundu. 23 ...
Yunanistan geri itti, Sahil Güvenlik kurtardı
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
 
Yardıma gelen sağlıkçılara kaldırım taşıyla saldırdı
Diyarbakır'da yolda yatan bir yaralı, kendisi için gelen sağlık ekibine ...
Onur Şener cinayetinde yeni gelişme
Ankara'da müzisyen Onur Şener, istek şarkıyı söylemediği için tartıştığı ...
İzmir'de zehir baskını: 3 gözaltı
İzmir'in Balçova ilçesinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu ticareti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri