POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
31 Ocak 2018 Çarşamba - 12:21

Büyükşehir'den kritik adım: 'Yüzülebilir Körfez' yola çıkıyor!

Büyükşehir’in prestij projelerinden ‘Yüzülebilir Körfez’ resmen start alıyor. Bürokratik onaylar ve ÇED iznini alan İZSU, mega yatırımın ilk etabı için bu ay proje ihalesine çıkıyor.

Büyükşehir den kritik adım:  Yüzülebilir Körfez  yola çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığında hayata geçirilecek “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon” projesi için ilk resmi adım belediyeden geldi.

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Büyük Körfez Projesi kapsamında tarama işleri ve Doğal Yaşam Adası ile ilgili olarak 27 Şubat tarihinde proje ihalesine çıkacak.

Geçtiğimiz yıl gelen ÇED onayının ardından hazırlıklarını tamamlayan İZSU’nun yapacağı ihale kapsamında, İzmir Körfezi’nde sirkülasyon kanalı açılması, geri kazanım alanı ve iki adet doğal yaşam adası inşa edilmesi ile denizden çıkan tarama malzemelerinin bu alana aktarılabilmesi için gerekli projeler hazırlanacak.

Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre yaklaşık bir yıl sürmesi planlanan proje hazırlıklarının ardından da 2019 yılın Mart ayında İzmirlilerin Körfez'de yüzme hayalleri gerçekleştirilecek çevre yatırımının inşaat süreci başlayacak.

İLK KAZMA 2019’DA
TCDD ve Büyükşehir’in İZBAN’dan sonraki işbirliği sayesinde İzmirliler yeniden denizle barışacak. İki koldan işleyecek proje göre, TCDD tarafından liman alanında yapılacak düzenleme ile gemi yanaşma kapasitesi artırılacak, Büyükşehir Belediyesi ise körfezdeki temizlik harekatı ile vatandaşlara daha temiz ve yüzülebilir bir deniz imkanı sunacak. Türkiye’deki en büyük çevre yatırımları arasında yer alan proje sayesinde İzmirliler deniz kıyısında istediği her yerden yüzme imkanına kavuşacak. 8 Ağustos 2011’de TCDD ile İZSU arasında imzalanan protokolün ardından resmen start alan projenin 2019’daki yapım ihalesinin ardından da liman yaklaşım alanı açılacak, konteynır terminali genişletilecek, körfezdeki su sirkülasyonu için yeni bir kanal düzenlemesi yapılacak. Körfez dibinden çıkan malzemelerin geri kazanımı sağlanarak körfezde iki adet de doğal yaşam adası oluşturulacak.

800 MİLYON LİRA
Yaklaşık 9 milyon 500 bin metrekarelik alanda yapılacak dip taramasının ardından yeniden hayat bulacak Alsancak Limanı’nın genişletilmesiyle birlikte yaklaşık 300 kişiye daha istihdam sağlanması ve kentin yıllık ticari gelir hacminin ise 64 milyon dolar daha artırılması hedefleniyor. Limanda iki gemi yanaşma kapasiteli mevcut bin 195 metrelik yolcu iskelesi yapılacak iki ek parmak iskele ile toplamda 2 bin 595 metreye uzatılacak ve aynı anda 5 gemi yanaşabilecek. Projeye hazırlık aşamasında yaklaşık 300 milyon lira harcayan Büyükşehir’in hazırladığı ÇED raporuna göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek tarama ve dolgu işleri yaklaşık 4 yıl, TCDD’nin sorumluluğundaki liman alanındaki genişletme ve inşaata ilişkin faaliyetler ise yaklaşık 6 yılda tamamlanacak. Dev proje tahmini olarak 77 ayda yani, 6,5 senede tamamlanması öngörülüyor. Projenin tamamının yaklaşık 800 milyon liraya mal olması planlanıyor. (Ege Telgraf)

 
İzmir'de bahar havası: Meydanlar, sahiller doldu-taştı!
 
CHP'de kurultay öncesi sürpriz görüşme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de engelleri ata binerek aştılar
Sosyal belediyecilikteki projeleriyle fark yaratan Gaziemir Belediye Başkanı ...
İkinci bahar Karşıyaka’da güzel!
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, 60 yaş ...
Bayraklı'da çocuklara özel sahne!
Bayraklı Belediyesi tarafından yarı yıl tatiline özel düzenlenen tiyatro ...
 
Bornova'da yenilenebilir enerji kampı!
Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ...
Konak'ın çocuklarına 'bembeyaz' karne hediyesi
Konak Belediyesi’nin Spil Dağı Milli Parkı’na düzenlediği ücretsiz geziler ...
Bornova'da öğrenciler tatil, belediye tadilat yaptı!
Bornova Belediyesi, yarıyıl tatilinde ilçedeki okullarda yaptığı tadilat ...
 
Kent Konseyleri Kadınları Karabağlar'da buluştu
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği, Karabağlar Kent Konseyi ...
Urla gastronomide üç adım öne çıktı!
Mandal Ajans tarafından hazırlanan İzmir’in ve Türkiye’nin ilk videolu ...
İzmir'in 'yaratıcılık fabrikası' kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliği azaltmak ve rekabet gücüne katkı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri