POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
15 Ocak 2023 Pazar - 13:46

Büyükşehir’den o ilçeye okul, Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara beslenme çantası talimatı!

Büyükşehir’in Karabağlar ilçesinde inşa ettiği ve isim babası Kılıçdaroğlu olan Orhan Kemal İlk ve Ortaokulu’nun temeli atıldı. CHP Lideri önemli açıklamalar yaptığı törende belediye başkanlarına beslenme çantası ve kırtasiye desteği talimatı verdi.

Büyükşehir’den o ilçeye okul, Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara beslenme çantası talimatı!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de çok önemli bir Pazar mesaisine imza atıyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 2 temel atma bir de büyük buluşmadan oluşan tek günlük mesaisinin startını Bayraklı’dan verdi. 30 Ekim depreminden etkilenen ve evleri ağır hasarlı olmadığı için devlet desteği alamayan İzmirli yurttaşlara destek olmak amacıyla geliştirilen Halk Konut Projesi projesi kapsamında inşa edilecek Dilber Apartmanı’nın temeli Bayraklı’da gerçekleştirilen törenle atıldı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu çarpıcı mesajlar vererek Halk Konut Projesi’nin tüm ülkeye yayacaklarını duyurduğu törenin ardından bu kez Karabağlar ilçesinde önemli bir temel atma törenine katıldı. 

Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’nde İZBETON tarafından inşa edilecek, 32 derslikten oluşarak 1000 çocuğa hizmet verecek ve isim babası da Kılıçdaroğlu olan Orhan Kemal İlk ve Ortaokulu’nun temeli de CHP Lideri’nin katılımıyla gerçekleşen törenle atıldı. 



Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Acil Çözüm Ekibi'nin önemine, İzmir çapında ayrımsız hizmet vermeye ve refahı büyütme ve adil paylaşmaya vurgu yaptı. 



Başkan Soyer tören konuşmasında şunları söyledi: Göreve başladıktan 6 sonra özellikle yoksul vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde kronik sorunları hızlıca çözüme ulaştırmak için Acil Çözüm Ekibi’ni kurduk. Bu çok özel yapı belediyemizin pek çok biriminden farklı uzmanlıkların bir araya gelmesiyle oluşuyor. Bu ekip Abdi İpekçi Mahallemizde 60 yıldır hiç okul olmadığını, çocukların yolu olmayan bir araziden yürüyerek okula gittiklerini tespit etmişti. Mahalle halkının en büyük talebi buraya bir okul inşa edilmesiydi. Biz de belediyemizin tüm imkanlarını seferber etmeye karar verdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde protokol imzalayarak çalışmalarımıza başladık, yer tespiti ve projelendirme süreçlerini hızlıca tamamladık ve bugün Genel Başkanımızın katılımıyla onun adını verdiği Orhan Kemal İlk ve Ortaokulu’nun temelini hep birlikte atıyoruz. 32 derslikten oluşan 1000 çocuğumuza eğitim verecek bu okulu tamamladığımızda doğayla uyumlu, engelsiz bir eğitim yuvasını Karabağlar’a kazandırmış olacağız.

"AMAÇ UÇURUMU ORTADAN KALDIRMAK, GÜVENLİ BİR KENT YAŞAMINI SAĞLAMAK"
Çocuklarımıza reva görülen çile son bulacak. Acil Çözüm Ekibi bünyesinde yaptığımız çalışmalar bize gösterdi ki her mahallenin sorunlarını birbirinden farklı. Örneğin Buca’da yeşil alan talebi öne çıktı ve hemen harekete geçti, Fırat Fidanlığı Yaşayan Parkı çalışmalarını başlattık. Fırat Fidanlığı Yaşayan Parkı’nı 2023 yılında tamamladığımızda İzmir’e yakışan bir yaşam alanını Buca’ya kazandırmış olacağız. Yine Karabağlar Peker Mahallesi’nde vatandaşların talebi parkın yenilenmesi oldu, çocuklarımız da halı saha istediler. Bu tespitlerin ardından ekiplerimizi yönlendirdik ve çok kısa sürede Peker Parkı’nı da açtık. Şimdi çay bahçesi, yürüyüş yolu ve oyun alanlarıyla vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Parkın açılışında halı sahada o ilk şutu çocuklarımızla attık. Onların o günkü heyecanını, gözlerindeki parıltıyı görmenizi isterdim. İzmir’de ortaya koymaya çalıştığımız bu şehircilik anlayışında ortaya koyduğumuz temel hedeflerden biri kıyı ilçelerle çeperdeki mahalleler arasındaki uçurumu ortadan kaldırmak. Her İzmirlinin hak ettiği insan onuruna yakışır, güvenli bir kent yaşamını tüm mahallelerimize sağlamak. Kısacası bu şehrin refahını büyütmek ve adil paylaşımını sağlamak. İşte bu amaç doğrultusunda bugüne kadar 24 park yeniledik, 16 mahallede 115 noktada çalışma gerçekleştirdik, 19’unda devam ediyor. 

"HER İÇİN ADİL VE YAŞANABİLİR BİR İZMİR!"
Hatırlayacaksınız pandemi döneminde CHP’li belediyeler olarak başlattığımız yardım kampanyaları maalesef durdurulmuştu. Halbuki 30 Ekim depreminin ardından yaptığımız çağrılarla çok kısa bir sürede hiçbir ihtiyacın eksik kalmadığı koşulları birlikte yaratmıştık. Zor anlarda hangi siyasi partiyi desteklersek destekleyelim kenetlenerek hepsinin üstesinden gelebileceğimizi gösterdik. O zorlu koşullarda tüm yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. İzmir’de sosyal belediyecilik uygulamalarını da bu anlayışla hayata geçiriyoruz. Bu yüzden nerede olursa olsun hizmeti götüreceğimiz yerin oyunun rengine bakmadan herkes için adil ve yaşanabilir bir İzmir’i, İzmir’in geleceğini inşa etmeyi sürdüreceğiz. 

"SÖZ VE NİFAK DEĞİL, İCRAAT ÜRETİYORUZ"
Kimseyi ayırmadan, kimseyi arkada bırakmadan, tüm İzmirlileri başta da ekonomik koşullardan en olumsuz etkilenenleri sonuna kadar kucaklamaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki çok yakında ekonomi krizi ve hayat pahalılığını geride bırakacağız. İnsanların göz göze yoksulluğa itildiği, altta kalanın canı çıksın düzenini geride bırakacağız. Sizin öncülüğünüzde, ortaya koyduğunuz vizyon doğrultusunda tüm CHP’li belediyelerle birlikte İzmir’de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Söz ve nifak değil, icraat üretiyoruz. Hedeflerimize hep birlikte ilerliyoruz. 

TEŞEKKÜR MESAJLARI
Soyer konuşmasını teşekkür mesajlarıyla tamamlayarak, "Bu yolda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmenin yolunu tarif eden, her koşulda bizi destekleyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Parti yöneticilerimize, milletvekillerimize, Karabağlar Belediye Başkanımıza, İl Yönetimi ve teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum. Son olarak her gün İzmir’in sırtlarını, arka mahallelerini, sokak sokak karış karış dolaşan, İzmirlilerin sıkıntılarını bir bir dinleyen ve en hızlı şekilde çözüme kavuşturan Acil Çözüm Ekibi’nde çalışma arkadaşlarımı tüm kalbimle kutluyorum" dedi.  

"'NEDEN ŞİMDİYE KADAR YAPILMADI?' DİYE SORGULAMANIZI İSTERİM"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise törende konuşmasına okulun önemine değinerek başladı ve, "Eğer ‘Temel atılırken ya da açılırken en mutlu olduğunuz tesis hangisidir?’ diye sorarsanız okul derim. Çünkü okul her anne ve babanın evladını okutmak için başvurduğu en temel yerdir. Çocuklarımızı okutmalıyız, onlar dünyayı, kendi mahallelerini, komşularını tanımalı, ilişkilerini sağlıklı bir şekilde sürdürmeli… Burada muhtarımı dinlerken 90 yıllık bir özlemden söz etti. Karabağlar biliyorum bölgenin sorunları en yoğun olan ilçelerinden birisi. Büyükşehir Belediye Başkanımız da Karabağlar Belediye Başkanımız da farkında ve ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Eğer buraya bugüne kadar bir okul yapılmadıysa bunu Karabağlarlı vatandaşlarımın sorgulamasını isterim. Neden şimdiye kadar yapılmadı? Sizler oy verdiniz. Ama şimdi biz bunu yapacağız. Karabağlarlı evlatlarımızın burada iyi bir eğitim almalarını istiyoruz. Burada kendi ülkelerine ve dünyaya yararlı insanlar olacaklar" dedi. 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 
Okulun adı çok daha değerli bana göre. Orhan Kemal, arka sıralarda oturanların hayatını romanlaştıran, öyküleştiren bir edebiyatçımız. Dolayısıyla bu ismin verilmesi de benim için de değerli. Sayın Başkan telefon açtı, okula hangi ismi verin diye, Orhan Kemal ismini verin dedim. Karabağlar’a en güzel Orhan Kemal adı yakışır diye. Her tesis güzel ama okullar daha da güzel. 

AİLE SİGORTASI VURGUSU! 
Bir sözümüz daha var, belediye başkanı arkadaşlara söyledim, oy versin vermesin tüm vatandaşlara hiçbir ayrım yapmadan eşit davranacaksınız. Yine söyledim, eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksınız fakir mahallelerinden başlayacaksınız. O mahallelerde okullar, kreşler yapacaksınız. Anne güven içinde çocuğunu kreşe bırakacak. Bir sözüm daha var; bu topraklarda hiçbir çocuğun aç girmediği uygar ve güzel bir Türkiye’yi inşa etmekte kararlıyım. Her evde huzur olmasını, her evde gelir güvencesi olsun istiyorum. O nedenle aile destek sigortasını yeni bir Türkiye’ye getireceğiz. Hiçbir aile benim gelirim yok demeyecek.  Ve biz sosyal yardımları yaparken de hep yoksul insanın onurunu koruyarak yapacağız, onun yoksulluğunu asla afişe etmeyeceğiz. 

OY İSTEDİ 
Karabağlar’da bir dönem oyumuz düşüktü ama inanıyorum ki her Karabağlarlı ileride çocuğunu bu okula gönderirken elini vicdanına koyup, sandığa gidip, öyle oy kullanacaktır. ‘Helal olsun, CHP’yedir oyum’ diyecek.  ‘90 yıldır yapılmadı, 20 yıldır yapılmadı ama şimdi yapıyorlar ve bizde bu okulu yapan Büyükşehir Belediye Başkanına, ilçe belediye başkanına, bu partinin milletvekillerine destek vereceğiz’ diyeceksiniz ben de sizin oylarınızla gurur ve onur duyacağım. Halka hizmet ederseniz karşılığını alırsınız diye düşüneceğim. 

BAŞKANLARA SESLENDİ: BESLENME ÇANTALARINI DOLDURUN! 
Bu okul kısa sürede bitecek değil mi başkan? Bir şey daha istiyorum, Karabağlar Belediye Başkanı da burada, çocukların beslenme çantalarını mutlaka ama mutlaka doldurun. Çocuk okula giderken karnı doymalı. Yapmadılar biz yapacağız çünkü biz halkın partisiyiz, fakirin fukaranın partisiyiz, garibanların partisiyiz, alın teri dökenlerin partisiyiz, biz sıradan bir parti değiliz, Kuvayi Milliyeci, 100 yıllık geleneği olan bir partiyiz. Halkı huzuru, bereketi, kucaklaşmayı getireceğiz. 

Karabağlarlı kardeşlerimin Anadolu’nun değişik kentlerinden buraya geldiklerini de gayet iyi biliyorum. Anıları var onların, beraberlikleri var onların, gelenekleri var onların. O geleneklerin de yaşaması lazım. Dolayısıyla Karabağları bölgenin incisi haline getirmek belediye başkanlarımızın görevi. 

Muhtarımız ilk asfaltı anlattı. Çocukların asfalt kirlenmesin diye ayakkabılarını çıkararak yürüdüklerini… O çocuklarını duygularının ne olduğunu ben de biliyorum. Çoğumuz asfaltsız yerlerde büyüdük ama şimdi 21.yüzyıldayız ve Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal’in hedef gösterdiği çağdaş uygarlığa ulaştırmak ve onu aşmak için çalışacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği ve herkesin kazandığı, alın teri dökenlerin kazandığı bir ülkeyi inşa edeceğiz. Hiç kimsenin kimliğini, hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme etmeden 85 milyon yurttaşımızı kucaklayacağız. Belediye başkanlarımız yerelde kucaklayacak bizler de Türkiye’de kucaklayacağız. 

Çocuklarımızın beslenme çantası dışındaki çantalarına da bakın. Kalemlerine, defterlerine bakın. Onları da sağlayın. Alamayacak pozisyonda olan ailelerimiz var. Biz o ailelerin de yanında olmalıyız. 



OKUL HAKKINDA
Okul, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen ilk okul unvanını alacak ve bölgede yaşayan çocukların eğitim almak için dağlık araziden geçerek uzun mesafe yürüme zorluğunu ortadan kaldıracak. 14 bin 545 metrekarelik alanda 32 derslikle hizmet verecek okul, bin öğrenciye eğitim-öğretim imkanı sağlayacak. Bina ise çevre dostu ve engelsiz olarak tasarlandı. Projenin 2024 yılının Mart ayında tamamlanması hedeflenirken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınacak izinler sonrasında faaliyete geçecek. Okulda ilk ve orta öğretim verilecek.

 
Pınar Karşıyaka ligde farklı!
 
AK Partili Dağ ve Sürekli'den Kılıçdaroğlu'na 'arbede' çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Bahar mevsimi seçim mevsimidir
MHP'nin Kızılcahamam'daki kampının kapanış toplantısında konuşan Devlet ...
Sürekli'den Altılı Masa çıkışı: Her türlü kriz çıkar ama istikrar ve güven çıkmaz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, bir günde, 4 ilçede ziyaret ve buluşmalar ...
Kılıçdaroğlu'ndan o reklama sert tepki!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu ...
 
Vatan Partisi'nden İzmir'de Kılıçdaroğlu tepkisi!
Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'komutan' tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'CHP eleştirisine komutan alkışı' polemiği konusunda ...
CHP'de gözler yeni yönetim ve 3 ilçede!
CHP İzmir’de Aslanoğlu’nun il başkanlığına atanması sonrası gözler revizyon ...
 
Mecliste yüksek tansiyon! Aydın'dan Cumhur İttifakı Grubu'na: Haddiniz değildir!
Ocak ayı son birleşiminin gündem dışı bölümünde tansiyon yükseldi. AK ...
CHP İzmir'in yeni başkanı Aslanoğlu bu kez Kemalpaşa'da sahaya indi
CHP İzmir’in yeni İl Başkanı Aslanoğlu Menderes’in ardından Kemalpaşa’da ...
AK Partili Dağ: CHP'nin tavrı kıymetli!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri