POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
13 Mart 2022 Pazar - 08:32

CHP Bayraklı seçimini yaptı: 3 adaylı yarışı kim kazandı?

CHP Bayraklı'da olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. Didem Gültekin, Samed Tekin ve Mehmet Yılmaz örgütün yeni başkanı olmak için yarıştı. Belediye Başkanı Sandal'ın da desteklediği aday olan Gültekin 199 oyla zafere uzandı.

CHP Bayraklı seçimini yaptı: 3 adaylı yarışı kim kazandı?

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde istifa ve görevden almalar nedeniyle gerçekleşen 4 ilçeli olağanüstü kongre süreci tamanlandı. 

Kınık, Tire ve Torbalı'nın ardından bugün de Bayraklı'da sandık kuruldu.

CHP Bayraklı Örgütü Havuz Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongrede yeni başkanını seçti.

YENİ BAŞKAN GÜLTEKİN 
Sandıkta Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın da desteğini alan CHP PM Eski Üyesi Didem Gültekin, Samed Tekin ve Mehmet Yılmaz yarıştı. Sandıkta Adaylardan Gültekin beyaz, Tekin sarı ve Yılmaz ise mavi listeyle boy gösterdi. 

Kullanılan 369 oydan 365'inin geçerli sayıldığı seçimde zafer 199 oy alan Gültekin'in oldu. Yılmaz 102 oy alırken, Tekin 64 oyda kaldı. 



"İKTİDARA YÜRÜYORUZ!"

CHP Bayraklı'nın yeni İlçe Başkanı Gültekin zafer konuşmasında, "'Adaylık konuşmasında söz vermiştik. Mavisi, beyazı yok, hepimiz biriz' diye... İnanıyorum ki iktidara yürüdüğümüz süreçte Mehmet Abim de Samet Abim de bizi yalnız bırakmayacaklar. Biz dayanışma örneği gösterdik, biz kararlıyız, biz iktidara yürüyoruz, CHP iktidara yürüyor. Geliyor gelmekte olan diyoruz! Tüm delegelerimize, partililerimize, büyüklerimize, kadınlarımıza bir genç olarak en çok da gençlere teşekkür etmek istiyorum. Omuz omuza  CHP'yi iktidara, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı'na taşımaya hazır mıyız? Yolunuz açık olsun..." ifadelerini kullandı. 

KAZANAN LİSTE 




KONGREDE NELER YAŞANDI?

Seçimin blok listeyle yapılması kararlaştırılan kongre Divan Başkanı CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Okay'dan iktidar mesajları! 
Sözlerine "İzmir’i özlemiştim. Böylesine yoğun katılımlı bir kongrenin mutluluğunu duyuyorum. Er veya geç ama nihayetinde 2023’ün Haziran’ında erken seçim olur, baskın seçim olur, Türkiye bir seçim yaşayacak ama bu seçim ülkenin kader seçimi... Bu seçim Türkiye’nin köprüden önceki son çıkışıdır. Demokrasiyi getiren CHP’liler olarak yeniden demokrasiyi getirmek cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için yola çıktık ama değişen seçim modeli nedeniyle bu kez demokrasiyi getirmek için kimi paydaşlarımızla yola çıktık ve Millet İttifakı adı altında yeniden demokrasinin inşası için öncelikle 28 Şubat tarihinde 6 siyasi partinin lideri birlikte bir ortak mutabakat metni imzaladılar. Bu seçimler geçmişte yaşadığımızı seçimlerden farklı olacak geçmişte yaşadığımzı seçimler gibi olmayacak. Ekonomi mutlaka sandığa yansıyacak. Ekonomi iktidarlara bedel ödetir bunu ödeyecek AKP’dir. Şimdi ortaklarımıza iktidar yürüyüşüne çıktık. CHP’liler için eğer dostlarımızın da kabulu olursa Cumhurbaşkanı adayı bir CHP’li olacak ve çok doğal ki CHP’lilerin gönlünde CHP’nin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olması geçmektedir. Bu olur ve inşallah iktidarı birlikte kucaklarız. 'İzmirin dağlarında çiçekler açıyor' deriz, 'Geliyor gelmekte olan' deriz" ifadelerini kullandı. 

Tekin: Ben kimsenin adamı değilim! 
Kura çekimiyle yapılan sıra sonucunda adaylardan kürsüye ilk çıkan isim Samed Tekin oldu. "Mahallerimizde ilk kez bir şeyi gerçekleştirdik. Delegelerimizin görüşleri doğrultusunda çalışacağız. Her mahallede ikişer toplantı yaptık, delegelerimize yönetim anlayışımızı anlattık. Yönetim listemiz sarı renkli delegelerimiz seçen üyelerimizin isteği ile oluşturulmuştur. Bayraklı’da böyle bir şeyi ilk kez gerçekleştirdiğimiz için gurur duyuyorum" diye Tekin, "Biz yola çıktığımızda ne yazık ki bazıları iyi niyetli olduklarına inanmıyorum defalarca söylememize rağmen ısrarla dedikodular çıktı bunlar bizi yıldırmadı, yormadı ama partimiz adına üzüldük biz herhangi bir parti değiliz CHP’yiz. CHP’li olmak şereftir bununla birlikte CHP’li olmanın getirdiği bir ağırlık var. Benim kimin adayı olduğum yönnde ki dedikodular bunu söyleyeyim defalarca ifade ettim her toplantıda söyledin ben kimsenin adayı, adamı değilim! Beni adamı yapacak adam anasının karnından doğmadı kardeşim!" dedi.
Tekin şöyle devam etti: Ben örgütü partilinin adayıyım örgütün kalbinden geliyorum. 10 yaşından beri CHP’li halkevlerinden yetiştim, 30 yıldır CHP içindeyim. Ben örgütün adamıyım, bunu açıkça ifade ediyorum. Pınar Susmuş hanımın yönetiminin düşürülmesinden sonra oturup, 'Böyle bir boşluk doğdu, ben de çıkayım aday olayım' demedim... Beni 100’e yakın delegemiz aradı. Bu taşın altına elimi koymam gerektiğini, kendilerine liderlik etmem gerektiğini birlikte yol yürümek istediklerini söyledikleri için ben bu yola çıktım. CHP ile ilgili üzerime hangi görev düşmüşte yaptığım gibi bu görevi de onur gurula yapacağımı söyledim adaylık sürecim böyle başladı. Siyaset öyle bir şey ki içine bir girdiğin zaman çıkamıyorsunuz... Beni babam bulaştırdı, benim elimdem tutup kongrelere, kurultaylara götürürdü. Ben 4 işlemi delegeye sayısı toplama ile geliştirdim. Bunu severek yapıyoruz. Biz bunu CHP içindeki bir yarış olduğunu düşünmüyoruz. Bu bayrak yarışı... Hangimiz seçilirsek canla başla seçilen başkanımızın emrinde çalışacağız. Bizim bir diğer amacımız da artık ülkemize musallat olmuş AK Parti iktidarından kurtulmak! İktidara çok yakınız, hatta ben yaşım itibariyle hiç bu kadar yakın olduğumuz bir süreci hatırlamıyorum. Genel Başkanımızın önderliğinde seçimden zaferle çıkacağız ancak AKP'nin 20 yıllık yolsuzluk düzenini, beceriksizlik düzenini kolay kolay terketmeyeceğini de biliyoruz.  Gerçekten AKP demek artık adaletsizlik demek oldu. Bunu yaşıyoruz...
Tekin sözlerini şöyle tamamladı: 'Sen belediye başkanı ile kavga etmeye geliyorsun' dediler. Güldüm.. Benim CHP içinde en başta Sayın Belediye Başkanı olmak üzerehiç kimlseyle sorunum yok, olmaz da! Ben sokaklarda gezmeye geliyorum. Haftanın bir günü ilçe binasında olacağız, ziyaretleri kabul edeceğiz. Onun dışında haftanın 6 günü sokak sokak eve ev gezeceğiz. Bizim çok çalışmaktan başka çaremiz yok. AKP iktidarı kolay kolay bırakmayacak. Bizi çok çetin bir seçim süreci bekliyor asla rehavete kapılmamız gerekiyor.
Partilimin hakkını yiyen, üyemin emeğine saygısızlık eden, işiyle oynayan kim olursa olsun onun karşısında duracağımız ifade edeyim. Kimseye boğun eğmedim, eğmem! Mahallerde çalışma grupları oluşturacağız. Biz her ay o mahallede mahalle çalışma grupları ile toplantı yapıp önemli kararları birlikte alacağız. Partimizi gerçek anlamda birlikte yönetmek istiyoruz. Birlikte çalışmaya geliyoruz. İlçe binamızın yerini de taşımayı da düşünüyoruz. Bundan önce her mahallede temsilcilikler açmak istiyorum. 

Yılmaz: İktidar olmak zorundayız, başka alternatif yok! 
Adaylardan Memet Yılmaz ise "Örgütünden haberi olmayanın başarıya ulaşması mümkün değildir. Biz Kuvayi Milliye’nin torunlarıyız. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve o yolda yürüyen Mahir Çayan’ların Deniz Gezmiş’lerin, Nazım Hikmet’lerin yoldaşıyız" diye başladığı konuşmasında, "Doğum tarihimle ilgili çok şey duydum, arkadaşlarımın merakanı gidermek adına söylüyorum, 1881 yılanda dünyaya geldim. O mavi gözlü çocuk dünyaya geldiğinde Türkiye’nin kaderi o zaman başlamıştı" dedi.
Yılmaz şunlar söyledi: Emekçi kardeşlerimizin asla ve asla hiçbir şekilde ötelenemesini, korkutulmasını istemeyiz. Hiçbir partili arkadaşımın da buna yelteneceğine inanmıyorum. Ekonomi çok sonsuz bir boyutta geriye gitmekte insanlarımız açlıkla terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Biz de bundan nasibimizi alıyoruz. Ben 90 gündür mahalleleri geziyorum. Vatandaşlarla yapmış olduğumuz sohbetlerde son derece acı günler olduğunu görüyorum. Türkiye ekonomisi battı! CHP’nin Bayraklı’da çalışmalarını yapmak, partimizi iktidar yapmak ve bu karanlık kafalardan ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Bir ülke düşünün ki o ülkeyi yöneten yapının için Turizm Bakanı turizm işleriyle uğraşıyor. Ulaştırma Bakanı’nın oğlunun gemicikleri varmış, filoları varmış. Bir ülke düşünün Çevre ve Şehirclik Bakanı inşaat sektöründe etkin durumda... Ülkemizde Cumhurbaşanlığı sistemi var, nasıl bir sistemse! Kadın cinayetleri almış başını gitmiş analarımız, bacılarımız, kardeşlerimizdir onlar bizim... Ülkede basının önemli bir bölümü yalakalık yapmaktan başka hiçbir şey yapmamaktadır. Halbuki basının görevleri herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Şerefli olacaksınız, birey olacaksınız ve dik duracaksınız. Bu önemlidir değerli arkadaşlar. İktidar olmak gerekiyor. Belediyelerimizin istihdam kapasiteleri bellidir. İktidar olduğumuzda partili arkadaşlarımızı istihdam etmek çok daha kolay olacak arkadaşlar. İktidar olmak zorundayız, başka alternatifimiz yok...
Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: Bu kongreyi keşke yaşamasaydık. Bir yönetimimiz vardı, ilçe başkanımız vardı, biz 90 günden fazladır ilçeye dönük mücadele veriyoruz. Bu partide hiçbir arkadaşıma haksızlık yapılmasına tahammül edemiyorum ancak tüzük program ve politikalarımıza ters düşülmediği sürece ancak bu olmadığı sürece hiçbir arkadaşıma yanlış yapılmasından yana değilim. Geçmişteki eksliklerden dolayı olağanüstü kongre yaşıyoruz. Bazyraklı’da 13 bine yakın üyemiz var. Çok acı şeyler gördüm mahallelerde... Acı olan şu biz hiç okumamışız, partililerimizi eğitmemişiz. Parti programımızı okuyan kişi sayısı 13 bin içinden 300 kişidir. Biz yönetimde olduğumuz sürece eğitilmiş üye sayısını daha uç noktalar taşımak durumundayız. Bayraklı’da ilçe binamız var ama Bayraklı’da CHP kurumsallaşamamış. Belki son dönemlerde buna katkı konulmaya çalışılıyor ama keşke ket vurulmasaydı" dedi. 

Gültekin: Bu mesele memleket meselesi
Kürsüye son çıkan isim Didem Gültekin oldu. Gültekin, "Diğer adaylarla yarışmaktan mutluluk duyuyorum. Geliyoruz kadınlar, gençler, işçiler, ezilenler omuz omuza iktidara geliyoruz. Kadınlar evet, şunu belirtmek isterim ki biz kadınlar olarak kimsenin avradı değiliz. Bu Cumhuriyetin kadınlarıyız!" dedi.
Gültekin, "Türkiye’nin geldiği durum ortada karşımızda 20 yıllık bir iktidar yok. Cumhuriyet tarihinden bugüne içinde kini nefreti kar topu gibi büyüten bir güruhla karşı karşıyayız. Siyasi altyapıları yok. Bunlar geldiklerinde önce insanlarımızı yoksullaştırdılar sonra sadaka kültürüne alıştırdılar daha sonra kendiler mecbur bıraktılar. Türkiye’de insanlar kutuplaştırılmış vaziyette! Biz omuz omuza sokaklarda mücadele edeceğiz. CHP öyle bir parti ki ancak CHP devleti kuran partidir. Savaş meydanlarında kurulmuştur. Bugün Cumhuriyetin köklerine dinamit koyulmuş vaziyette. Bunlarla mücadele edeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu 6 farklı siyasi görüşü memleket kaygısı ile bir araya getirdi. Bu noktada muhalefet artık başka bir boyuta gelmiştir. Bizler yerellerde sağladığımız başarıyı ve bu sinerjiyi genel iktidara taşımak zorundayız. Yolum uygarlık yolu. Yol göstericim Nutuk. Tüm delegelerden bir şey rica ediyorum. Ben değil Mustafa Kemal söylüyor ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diye... Bana bu yolu Mustafa Kemal işaret etti, örgütüm teveccüh etti. Biz tertemiz bembeyaz yeni bir sayfa açmak istiyoruz kavgasız tartışmasız. Her sokakta her evde olacağız. Beraberce çalışacağız. İl örgütümüzde, Büyükşehir belediyemizle tüm partililerimizle beraber yürüyeceğiz. Bu mesele memleket meselesi..." diye konuştu. Gültekin, "CHP Bayraklı Örgütü yeni bir anlayışı seçiyor. Bir mücadeleyi sahipleniyor. 6 farklı siyasi görüş bir araya geldiyse biz CHP olarak birlik beraberlik kavramlarını tozlu raflardan indirip omuz omuza sokaklarda iktidar mücadelesi vereceğiz. İlçe başkanı olmaktaki tek bir amacım vardır,  Bayraklı’da 101 bin olan CHP oyunu 150 bin yapıp partimi iktidara, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığına taşımaktır. Sokaklardan geri durursak namerdiz. Ben örgütten geliyorum. Gençlik kollarından gelen bilir. Her kademede görev yaptım. Bil fiil hayatımı bu parti için feda ettim Helal hoş olsun, bir canım var bu partiye feda olsun. Ben Anadolu’yum ben tepeden tırnağa Bayraklılıyım. Buralıyım. Bu demokratik bir yarıştır. Örgütün iradesi tecelli edecek. Yarın sabah beyaz, mavi ve sarı liste de bizim. Kazanan CHP ve Bayraklı olacak. Ben bu noktada önce gençiğime sonra örgüt terbiyeme, bilgime, örgüt birikimime, tecrübeme ama en önemlisi bu partinin sağduyulu delegelerine güveniyorum. Benim en büyük amacım CHP’dir. Ben örgütte büyüdüm. Bu uğurda mücadele vermiş bir ailenin evladıyım" ifadelerini kullandı. 

Adayların konuşmasının ardından oylamaya geçildi. 


KONGREDEN NOTLAR 

Blok liste kararı 

Kongrenin Divan Başkanlığını CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay yaptı. Blok liste kararı alınan kongrede adayların konuşma sırası kurayla belirlendi. 

Öte yandan kongreye İYİ Parti, Demokrat Parti, Deva Partisi ve Saadet Partisi temsilciler de katıldı. 

Adaylarda sloganlı pankartlar 
Havuz Düğün Salonu'nda parti bayraklarının yanı sıra Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük fotoğrafları da yer aldı. Salona adayların sloganlarını içeren afişleri de asıldı. 



SÜREÇ
CHP Bayraklı'da geride kalan yıl yaşanan toplu istifalarla Pınar Susmuş başkanlığındaki yönetim düşmüş, ilçeye Necati Şahin idaresinde geçici bir yönetim atanmıştı. İl Yönetimi olağanüstü kongre için 13 Mart Pazar tarihini belirlerken, hafta içinde kararını duyuran kayyum başkanı Şahin yarışa girmeyeceğini açıklamıştı. 

 
Karşıya geçmek isterken canından oldu!
 
Savaşta 18. gün: 13 bin sivil tahliye edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan barış için yoğun diplomasi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin ...
Ve yeni seçim kanunu teklif TBMM'ye geliyor!
Seçim barajını yüzde 7'ye düşürecek düzenlemenin de yer aldığı Seçim Kanunu ...
Perinçek'ten İzmir kongresi mesajları!
Parti olarak "milli örgütlenme çağında" olduklarını ifade eden Perinçek, ...
 
Bahçeli: ABD kendine çekidüzen vermeli!
ABD'nin Türkiye'yi Rusya'ya yönelik yaptırımlara ortak etmek istediğini ...
AK Parti'den CHP'de o kongre öncesi 'oy için iş ve terfi' iddiası!
CHP Bayraklı Kongresi öncesi AK Parti cephesinden çarpıcı bir çıkış geldi. ...
Çavuşoğlu'ndan Mirzoyan'la zirve mesajları!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat ...
 
Davutoğlu'ndan çarpıcı 'İzmir hedefi' ve 'ittifak' mesajları!
Kentteki temaslarını değerlendiren Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu toplantıda ...
Kılıçdaroğlu The Economist'in manşetinde!
İngiliz ekonomi dergisi The Economist, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
İnce: 6 ayda birinci parti olmayı benden beklemeyin
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisine "6 ay oldu daha ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri