POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 08:05

CHP Bornova’da ‘sancılı’ seçim: Yeni başkan belli oldu

CHP Bornova’da milletvekili aday adaylığı için istifa eden Nevzat Kavalar’ın yerine yeni başkan günler sonra belli oldu. İl Başkanı Deniz Yücel ve kurmaylarının müdahil olduğu yönetim içindeki seçim saatler sonra sonuç verdi.

CHP Bornova’da ‘sancılı’ seçim: Yeni başkan belli oldu

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Bornova’da flaş bir gelişme yaşandı. Milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden Nevzat Kavalar’ın yeri günler sonra doldu.

CHP'de Genel Merkez’in gönderdiği genelge sonrası ilçe başkanı aday adaylığı için istifa eden ilçelerde başkan seçiminin 21 Mayıs’a kadar yapılmaması istenmişti.

Aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesinin ardından  ilçe başkanları istifa eden yerlerde düğmeye basıldı.

Milletvekili aday adayı listesinde kendisine yer bulamayan Nevzat Kavalar’ın ardından yeni başkanın kim olacağı sorusunun uzun süredir yanıt beklendiği Bornova’da flaş gelişme yaşandı.

YÜCEL VE KURMAYLARI BORNOVA’YA GİTTİ
İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticileri Hasan Oray ve Ömer Yener’le birlikte ilçe başkanlığına gitti. Saat 17:00’de ilçe yöneticileriyle birebir görüşme yapıldı ve isim istendi.

SÜRPRİZ İSİM SARIKÜSE
Yücel ve kurmayları yönetimden ‘dışarıdan başkan’ önerisi de alındı. Yönetim içinde bir grup İl Gençlik Kolu Eski Başkanı Sinan Sarıküse’yi önerdi.

13 OY ŞARTI
İl Başkanı Yücel ve kurmayları yönetim içinde yapılacak oylamada seçilecek isim için en az 13 oy çıkmasını istedi. Bu oya ulaşılmazsa dışarıdan il başkanlığının atama yapacağı ifade edildi.

GÜVEN-AKSU BİRLEŞTİ
Yönetim içinde başkanlığa talip olan Asım Güven ve İnan Aksu, dışarıdan atama başkana sıcak bakmadıkları ve Sarıküse isminin kendilerine dayatılmaya çalışıldığını düşünerek birleşme  kararı aldı. İki isim ve onları destekleyen yöneticiler kendi aralarında seçime girecek olan isim noktasında kura çekimi yapılması için anlaştı.

YENİ BAŞKAN GÜVEN
Yapılan kura çekiminde Güven ismi çıktı. Yönetim daha sonra seçime gitti. Kapalı zarf usulü seçim yapıldı. Güven 13 oy alırken, Sarıküse 8 oy da kaldı. 2 de boş oy çıktı.

Gece geç saatlerde tamamlanan seçim sonunda CHP Bornova’nın yeni başkanı Güven oldu. Seçim ve sonuç karar defterine işlendi. Güven, Kavalar'ın istifası sonrası yerine bir süredir başkanlığa vekalet ediyordu.

Parti kulislerinde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın yarışı Sarıküse'nin kazanması için devreye girdiği iddia edildi.



YÜCEL'DEN AÇIKLAMA 
Bornova’da yapılan İlçe Başkanlığını seçimine demokratik ve tüzüğe uygun bir biçimde yapılması için başkanlık eden CHP İl Başkanı Deniz Yücel, seçime ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
Bornova hem bizler hem de İzmir için çok önemli bir ilçe. Milletvekilliği aday adaylığı döneminde boşalan ilçe başkanlığına yeni başkanı seçmek için oldukça demokratik ve CHP’ye yakışan bir seçim gerçekleştirdik. Seçimler öncesinde görüşlerini almak için ilce yöneticisi arkadaşlarımın her biriyle özel olarak görüştüm, fikirlerini ve önerilerini aldım. Sonrasında Bornova İlçe Yönetim Kurulumuz toplandı ve ilçe başkanlığı için seçim kararı aldı. Yönetimden Asım Güven, İnan Aksu ve yönetim dışından Sinan Sarıküse aday olarak önerildi. Sonraki süreçte adaylardan İnan Aksu adaylıktan çekildiğini açıkladı ve yapılan seçim neticesinde Sayın Asım Güven CHP Bornova İlçe Başkanı olarak seçildi. Bornova da seçim için. Yaklaşık 6 saat mesai verdik ama hiçbir kırgınlık, dargınlık olmadan herkesi mutlu eden bir uygulamayla yeni İlçe başkanımız seçildi. Çok demokratik ve partimize yakışan bir seçim oldu. Seçim sonunda İlçe Başkanı seçilen yeni başkanımız Asım Güven’i ve seçimleri gerçekleştiren tüm ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Örgütümüze ve Bornova’ya hayırlı uğurlu olsun. Bu yenilenmeyle birlikte Bornova’da 24 Haziran için zaten süren çalışmalarımız daha da hızlanacak. Bornova da hedeflerimizin de üstünde oy oranlarına ulaşacağımıza inanıyor, ilçe yönetimimiz ve yeni başkanımıza başarılar diliyorum... 

 
İYİ Parti İzmir'de istifa eden adayın yerine hangi isim yazıldı?
 
TÜGİAD'tan 'tüm yönleriyle İzmir' raporu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornova bornova 23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:53

EMİR ERİ değil PARTİ NEFERİ seçen 13 yürekli ilçe yöneticisini kutluyorum...

Yorumu oyla      0      0  
gerçek 23 Mayıs 2018 Çarşamba 08:35

gerçek şu ki inanla asim bileşmiş öyle üstün gelmiş birleşmeseler sinan ikisinide geride bırakıp başkan olamuş,demek ki bornova’da yeni bir yıldız doğdu bundan sonra izleyin hayırlı olsun sinan sarıküse

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de istifa eden adayın yerine hangi isim yazıldı?
İYİ Parti İzmir milletvekili adayı olan ve listede birinci bölge 5'inci ...
Akşener'den 'Halaçoğlu' açıklaması!
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener milletvekili ...
Muharrem İnce'den İzmir'de bir günlük yoğun mesai!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 27 Mayıs Pazar günü İzmir’de ...
 
İzmir'de o partiden bir ilk: Afro-Türk aday!
Afrika kökenli Türk milletvekili adayı Yalçın Yanık HDP'nin İzmir listesinde ...
İzmir’de tanıtım maratonu: Adaylar vitrine çıkıyor!
Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından İzmir’de aday tanıtım maratonu yaşanacak.
Aşık Veysel'in İzmir adayı torunundan İzmir'e ilk mesajlar!
İYİ Parti İzmir milletvekili adayı ünlü Türk halk ozanı merhum Aşık Veysel'in ...
 
Güzelbahçe'de Muharrem İnce'ye 'İnce' destek!
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye bağış yapmak isteyen Güzelbahçeliler ...
İnce 'Benim farkım ne olacak' dedi ve vaatlerini saydı!
Düzce mitinginde konuşan Muharrem İnce " Benim farkım ne olacak?" diyerek ...
CHP İzmir Milletvekili Yiğit: Mücadeleye devam!
CHP'nin 24 Haziran listesinde yer almayan İzmir Milletvekili Yiğit, "Makamların ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri