POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
12 Mart 2024 Salı - 12:26

CHP Gaziemir Adayı Işık projelerini sıraladı, malvarlığını açıkladı, halkçı belediyecilik imzası attı!

CHP’nin Gaziemir Belediye Başkan adayı Işık projelerini açıkladı. Basın mensupları ile buluştuğu toplantıda partisinin halkçı belediyecilik taahhütnamesini imzalayan Işık, mal varlığını açıklarken ilçede hayata geçirmek istediklerini de tek tek anlattı. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Bakan da bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Gaziemir Adayı Işık projelerini sıraladı, malvarlığını açıkladı, halkçı belediyecilik imzası attı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için geri sayıma geçerken adaylar da peş peşe projelerini vitrine çıkarmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık, bir otelde düzenlediği lansman toplantısı ile projelerini duyurdu. Işık toplantıda partisinin halkçı belediyecilik taahhütnamesini imzalarken mal varlığını da açıkladı.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Özkan Tice, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, parti yöneticileri, meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı.

“KİMSE İLE KAVGA ETMEYECEĞİZ”
Işık sözlerine, “Gaziemir’de yaşayan tüm halkımızın adına ben CHP’nin belediye başkanı olacağım. Kimseyi değersizleştirmeyeceğiz, kibirli olmayacağız. Kimse ile kavga etmeyeceğiz. Halkımız adına gerekli her mücadeleyi yapacağız. Halkın malını çalmayacağız, çaldırmayacağız. Halayda kolunuzda acıda kolunuzda olacağım. Buna söz veriyorum. Benim, eşimin ve çocuklarımın 44 yıllık varlıklarım dışında makamım nedeniyle bir artış olmayacak. Siz söz veriyorum göreve nasıl başlarsam öyle de bitireceğim. En büyük iki projemi söyleyeyim. En büyük projem 150 bin kişilik Gaziemirlini gönlünde taht kurmak. Bu kentte yaşayan herkese huzuru en büyük proje olarak açıklıyorum“ diye başladı.

PROJELERİNİ SIRALADI
Konuşmasının devamında Işık projelerini tek tek açıkladı.

Işık’ın öne çıkan projeleri şöyle: 

Gaziemir Metro Projesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni projesi. Gaziemir metro hattı. Tüm sorunları ortadan kaldırarak vatandaşlara çağdaş bir ulaşım hattı sunacak. Karabağlar-Gaziemir Metro hattı toplu ulaşım konusunda sorunları ortadan kaldıracak.

Sarnıç Tramvay Projesi
Sarnıç İZBAN ile Cumhuriyet Meydanı arasında çalışacak tramvay ile halkımıza ulaşım kolaylığı sağlayacak.

Yeni Otopark Projeleri
Yeraltı otoparkları yapılacak. Halkımızın öncelikli kullanımına sunulacak.

Trafik Düzenlemeleri
Akışın yoğun olduğu yerlerde yeni düzenlemeler yapılarak trafiğin Akçay Caddesi’nde hafifletilmesi hedeflenmiştir ve bu başarılacak.

İmar Planı Çalışmaları
Revizyon yapılması gereken alanlarda revizyonlar yapılacak. Kamucu yaklaşım ile imar planları yapılacak. Halkın yararına nasıl proje yapmamız gerektiğini halk ile birlikte yapacağız.

Pazaryerleri
Sarnıç Pazaryeri alım işlemi yapılacak, Milli Emlak’tan satın alınacak. Çok amaçlı bir pazaryeri inşa edilecek. Tüm tesislerde mutlaka solar paneller kullanım. Bu tesisin enerjisin burada sağlayacağımızı söylemek isterim. Dokuz Eylül Pazaryeri projemiz mutlaka hayata geçecek. Aktepe-Emrez ve Binbaşı Reşatbey Pazaryerleri projeleri taşınacak ve kapalı pazaryerine çevrilecek.

Yerinde Tam Uzlaşı ile Dönüşüm
Yapıların yerinde ve çağdaş bir şekilde dönüşü sağlanacak. Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere dönüşüm alanları tespit edilip yerinde dönüşüm projeleri sürdürülecek.

Çevre ve Temizlik
Çöp toplama saatleri trafiğin az yoğun olduğu zaman aralıklarına alınacak. Kurulacak sistem ile emekçilerimiz yol, park sorunlarını bizlere ulaştıracak.

Altyapı Çalışmaları
İlçemiz genelinde hali hazırda var olan sorunlar kapsamında çalışmalar tüm ilgili kurumlar ile çözülecek. Doğal gaz, su ve kanalizasyon sorunu hiçbir yerde kalmayacak. Gaziemir’de tüm hizmet alanlarında, kent meydanların Gaziemir Wifi hizmeti sunulacak. Yüksek hızlı internet için ilçede tüm çalışmalar yapılacak.

Kent Estetiği
İlçemizde yapılacak çevre düzenlemeleri, sosyal donatı alanlarının yanı sıra kent estetiğine yönelik çalışmalar da hızla yapılacak.

Afete Dirençli Kent Projesi
Mikro bölgeleme çalışmaları yapılacak. Depreme toplanma ve çadır kent alanları belirlenecek. Vatandaşlardan gönüllü ekipler oluşturulacak.

Gaziemir Otel ve Kongre Projesi
Fuar İzmir’in karşısında kongre merkezi yapılması planlanmaktadır. Otel sayesinde kent ekonomisine katkı sunulmuş olcaktır. Aktepe-Emrez ve Zafer mahallelerimize önemli bir değer katacak.

Beyazevler Rekreasyon Alanı Projesi
Mülkiyeti ESHOT’a ait olan alan rekreasyon alanına dönüştürülecek.

Sanat Merkezi mi, Yeşil Alan mı?
Tansaş alanının olduğu yerde yapılması planlanan bir 100. Yıl Sanat Merkezi var. Seçim çalışmalarında alana indiğimizde halkımızın bu alanla ilgili taleplerini dinledim. İzlenim çoğunluk burada yeşil alan istiyor. Bu alanda yapılacak işlem ile ilgili halkımızın fikrini alacağız. Onlar kültür merkezi derlerse öyle olacak, yeşil alan olsun derlerse projeyi değiştireceğiz.

Yeni Düğün ve Nikah Salonları
Yeni düğün salonları yapılacak. İlki Sarnıç’ta yapılacak. Diğer bölgelerde de yapılarak vatandaşların daha uygun maliyetle düğün yapmasına hizmet edecek.

Gaziemir Kent Festivalleri
Gaziemir 12 ay boyunca festivallere ev sahipliği yapacak.

Havuz Sosyal Tesisi Projesi
Belediyemize ait olan havuz yenilenecek. Çocuklara yüzme kursları verilecek.

Kent Kafeteryaları
Zafer Mahallesi’nde +1 kafe açılacak. İşletmelerin sayısı artırılacak.

Olimpik Yüzme Havuzu Projeleri
Olimpik yüzme havuzları inşa edilecek.

Sarnıç Stadı Yenileme
Sarnıç’taki kent stadına, basketbol sahası ve yeni alanlar eklenecek yapılacak yurttaşlarımızın faydalanacağı çağdaş bir spor tesisi hayata geçecek.

Sarnıç Piknik Alanı
Sarnıç Piknik alanı rekreasyon alanına dönüşecek.

KREŞLER, ANNE KART, ATIFBEY’E OKUL, ESNAF MASASI VE HAYBULANS!
Işık konuşmasının devamında projelerini şöyle aktardı; Cumhuriyet Semt Evleri değişerek Cumhuriyet Kent evleri olacak. İlçemizde yaşayan halkımızın iş ihtiyacına katkı sunulacak. Tüm bölgelerde belediye kreşleri açılacak. Düşük gelirli ailelere öncelik tanınacak. Bu kreşlerde ne benim ne meclis üyelerimizin yakınları ayrıcalık tanınmayacak. Anne Kart ve Emekli Kart projemiz ile 0-15 yaş arası çocuğu olan anneye bu kart tanımlanacak. Tiyatrolardan, konserlerden ve sosyal tesislerden ücretsiz veya indirimli faydalanacaklar. Benzer bir kart emeklilere de sağlanacak. Atıfbey Mahallesi’nde okul yok ama okul alanları var. Okul sorunun çözümü için biz de girişimde bulunacağız. STK ve esnaf masası kurulacak. Toplumun yarısı hayvanlara aşırı ilgi göstermekte yarısı da şikayet etmekte. Biz belediye olarak bu hayvanların sağlıklı bir ortamda beslenmesi için gerekli önlemleri alacağız. Mama kapları ile bu beslenmeyi kent içerisinde sağlayacağız. Alan çalışmasında bir genç sordu, kısırlaştırma en büyük projemiz dedim. 10 kişi yapmanız mümkün değil önerim var dedi. Veterinerlik fakültesinin son sınıfındaki öğrencileri belediye bünyesine stajyer olarak alın birlikte yapalım dedi. Bunu tüm şehirde uygulamak üzere yapacağımı bilginize sunuyorum. Yaralanan can dostlar için Haybulans araçlarımız hizmete girecek.

TAAHHÜTNAMEYE İMZA!
Işık konuşmasında partisinin belediyecilik taahhütnamesini imzaladı.

Işık, “Partimizin belediyeciliğe, doğruluğa ne kadar önem verdiğini kanıtlayan halkçı belediyecilik taahhütnamesi var. Huzurlarınızda imzalıyorum. 44 yıllık meslek yaşamımda eşim, oğlum, kızım edindiğimiz varlıklarımızı sizlerin huzurunda açıklayacağım” dedi.

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI!
Işık konuşmasının sonunda mal varlığını açıkladı.

Işık, “Gaziemir’de bir evim, Karaburun’da bir evim, Gültepe’de yüzde 50 hissesine sahip olduğum bir ev, 2 tane arabam bankada seçim çalışmalarında kullandığım bir miktar param var” dedi.

BAKAN: YEREL SEÇİMLER İKTİDARA MESAJ VERMEK İÇİN ÖNEMLİ!
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Çok önemli bir seçim. Bu seçimde asıl sahnenin yıldızı adaylarım. Bir defa yerel yönetimi belirlerken yerel dinamikler bakıyorsunuz ama en önemlisi kamu kaynaklarının kime aktarıldığı. İstanbul’da başkanları vardı AKP iktidarın kaynakları TÜGVA’ya, ENSAR’a aktardılar. 99 depreminde ben ablamı ve eniştem kaybettim. O deprem toplanma alanlarını sattılar AVM, rezidans yaptılar. Şu an bu kaynaklar halka aktarıyor. Eski İzmir’de gençliği geçmiş olanlar bilir Güzelyalı'da Troleybüs Garajı vardı orası Ahmet Adnan Saygun Kongre Merkezi. İstanbul’da benzer bir yer vardı. Cevahir alışveriş merkezi oldu. Mavişehir’de spor alanları TOKİ eliyle satan bir anlayıştan bahsediyoruz. Genel siyaset açısından da çok önemli. Türkiye derin bir yoksulluk içinde. Emekli değil sadece çiftçide de öyle. Esnaf siftahsız kepenk kapatan esnafımız var. Öğretmen etkileniyor, kadro alamayan uzman çavuşlar var. Polisler intihar ediyor. Türkiye yoksulluk içinde. Çok zor zamanlar yaşadık. Hiç açlıktan yoksulluktan intihar eden kimseyi duyamadık. İnsanlar eline iş-aş yazıp intihar ediyor. İktidara mesaj vermek için önemli. İzmir’i almamız yetmez Kırıkkale’yi, Manisa’yı ve Bursa’yı almak zorundayız. Bu açıdan çok önemli” ifadelerini kullandı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı' mesajı
 
İzmir'de tiyatro festivali zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet ...
Güzelbahçe'de iftarda 'İnce' birliktelik
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Cumhuriyet Halk Partisi, Memleket ...
CHP’li Önal 'kesintisiz proje'yi açıkladı: Bayraklı sahile hasret kalmayacak!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Bayraklı’yı sahile kesintisiz ...
 
Çiğli Adayı CHP'li Yıldız sahaya indi, söz verdi!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, Harmandalı 35 Gençlik ...
CHP'li Bakan'dan Bakan Yerlikaya'ya istifa çağrısı!
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kişisel verilerinin internet üzerinden ...
CHP'li Eşki'den iddialı 31 Mart mesajı: Açık ara kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart seçimlerinde Bornova ...
 
Soyer'den çok konuşulacak mesajlar: İzmir'de farkın azaldığını görüyorum, kaygılıyım!
Sürpriz İstanbul mesaisi ile gündeme bir kez daha damga vuran Büyükşehir ...
Özel'den çarpıcı 'Tugay' anekdotu: 'Oh' dedim, bir anlayan çıktı!
2 günlük İzmir mesaisinin startını ekonomi zirvesiyle açan CHP Genel Başkanı ...
Dağ'dan CHP'ye 'aday dayatma' çıkışı: İzmir bunu hak etmiyor!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, katıldığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri