POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
2 Şubat 2018 Cuma - 09:12

CHP Genel Merkezi'nde liste trafiği: İşte İzmir kulisleri

Kurultaya sayılı saatler kala CHP Genel Merkezi'nde liste trafiği arttı. İzmir İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'yla görüştü. İzmir'den PM'ye aday olanlar Ankara'da kamp kurdu. İşte Ankara'da konuşulanlar...

CHP Genel Merkezi nde liste trafiği: İşte İzmir kulisleri

GERÇEKİZMİR - CHP haftasonu yapılacak olan kurultaya kilitlendi. CHP Genel Merkezi'nde hareketlilik kurultaya sayılı saatler kala arttı.

Genel Başkanlık yarışı dışında gözler ikinci gün yapılacak olan Parti Meclisi seçiminde olacak. PM'ye başvuru rekoru kırılması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini kurulan komisyon hazırlayacak. Ankara'da trafik hızlandı. Kulisler hareketli. Kılıçdaroğlu'na blok destek kararı alan İzmir'den PM'ye kimlerin gireceği merakla bekleniyor. 

İzmir'de PM'ye girmek isteyenler Genel Merkez'de adeta kamp kurdu.

ÖNCE YÜCEL SONRA KOCAOĞLU

Perşembe günü sabah saatlerinde Ankara’ya giden İzmir İl Başkanı Deniz Yücel il başkanları toplantısının ardından Kılıçdaroğlu ile özel görüştü.

Gün içinde Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da akşamüstü Kılıçdaroğlu’yla bir araya geldiği belirtildi.

İŞTE KONUŞULAN İSİMLER

Ankara kulislerinde Yücel-Kocaoğlu ikilisinin İzmir Milletvekili Ali Yiğit, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, YDK Üyesi Mahir Polat, İl Eski Başkanları Ali Engin ve Asuman Ali Güven, İl Eski Başkan Yardımcıları Salih Özçiftçi ve Altan İnanç ile Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin isimlerini Kılıçdaroğlu’na önerdiği yüksek sesle konuşuluyor.

YÜKSEL VARNALI İSTEMİYOR

Kocaoğlu’na yakın isimler İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel ve İl Eski Sekreteri Yekta Varnalı’nın ise aktif siyasete sıcak bakmadıkları için PM’ye girmek istemediklerini Kocaoğlu’na ilettikleri ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun bu isimlerden 3 ila 5 isim arasında anahtar listesine yazması bekleniyor.

HANGİ VEKİLLER PM'YE GİRECEK?

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den önerilen isimlerin dışında İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan’ı denge unsurunu da göz ederek listesinde yer verebileceği ifade ediliyor. Ayrıca Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Eski Milletvekili Adayı Turgay Bozoğlu’nun ismi de  PM için yüksek perdeden konuşuluyor.

BİLDİRİ ÜSTÜNÜ ÇİZDİ Mİ?

İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin de şansının yüksek olduğu ancak son yayınladığı bildiri sonrası liste dışı kalabileceği ifade ediliyor.

BAŞAK İNCE'NİN LİSTESİNDE İDDİASI

Genel Başkan Adaylarından Muharrem İnce için İzmir’den imza gitmezken, listesinde İzmir’den herhangi bir ismin yer alıp yer almayacağı merak konusu. Geçen kurultay İnce’nin de desteğiyle liste delen ve PM’ye giren Hakkı Akalın bu kez çok da istekli değil. İnce’nin listesinde yer alabileceği konuşulan sürpriz isim Konak İlçe Başkanı Şakir Başak. Adalet Yürüyüşü’nde Kılıçdaroğlu’nun arkasında 25 gün yürüyen Başak’ın Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almazsa PM’ye girebilmek adına İnce’nin listesinde yer alabileceği öne sürülüyor.  

AKPINAR'IN GÜNDEMİ ENGİN VE NALBANTOĞLU

Geçtiğimiz kurultayda baba dostu Hakkı Akalın için özel bir çalışma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kurultayda yine boy göstermesi bekleniyor. Akpınar’ın İl Eski Başkanları Ali Engin ve Rıfat Nalbantoğlu için kulis çalışması yapabileceği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almaları sürpriz olarak nitelendirilen İzmir Milletvekili Musa Çam ve PM Üyesi Mustafa Moroğlu’nun PM’ye aday olmaları halinde parti içinde sol kanat diye nitelendirilen ekibin hazırlayacağı anahtar listede olabilecekleri belirtiliyor.

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almasa bile aday olup PM'yi zorlayabileceği ifade ediliyor.

 
Askerlik uzadı iddiası yalan çıktı
 
Kocaoğlu'ndan çifte telli!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Şubat 2018 Cuma 16:48

Ama genelbaşkan belediye başkanı olmak için parti Meclis'ine girmek isteyenlere pm giren belediye başkanı aday adayı olmayacak.şimdi belediye başkanı adayı olmak isteyen var.Ali Engin ya Karşıyaka,Bayraklı,çiğliyi düşünüyor bu üç ilçeden hangisi olursa.Karşıyakada Hüseyin Kardaş var geriye iki ilçe kalıyor.şansı hiç Yok ama bu ilçeleri deneyecek.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 OHAL KHK'sı Meclis'te kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda görüşülen yedi OHAL Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kabul edildi.
Bayraklı'da 'kongre çatlağı' istifa getirdi: Grup Sözcüsü bıraktı!
Uzun yıllardır Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'la siyasi yol yürüyen ...
Erdoğan: Teröristlerden 800 tanesinin işi bitti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ''Afrin'de teröristlerden ...
 
Bakan Fakıbaba İzmir'de konuştu: Üniversiteler bize destek vermezse...
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ...
CHP Genel Merkezi’nde PM trafiği: İzmir’den kimler önerildi?
CHP’de kurultay öncesi Genel Merkez trafiği hızlandı. Ankara’da bulunan ...
İstifa eden AK Partili Başkan kalp spazmı geçirdi
AK Parti Aydın İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini dün sosyal medyadan ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan okuma yazma seferberliği başlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile ...
AK Partili Sürekli'den TTB'ye sert tepki!
Türk Tabipler Birliği’nin, Zeytin Dalı Operasyonuna ilişkin yayımladığı ...
CHP'de 'anahtar liste'nin komisyonu belirlendi!
3-4 Şubat’ta yapılacak olağan kongrede CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri