POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
21 Aralık 2019 Cumartesi - 12:42

CHP İl Başkanı Yücel'den 'Urla' mesajları!

CHP Bayraklı kongresi'nde kürsüye çıkan İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeminde 'Urla' vardı. İl Başkanı Yücel, Oğuz’un, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ve belediyeye kayyum atanmasına yönelik konuştu.

CHP İl Başkanı Yücel den  Urla  mesajları!

GERÇEKİZMİR - Urla Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İbrahim Burak Oğuz'un Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı’nın Oğuz'u görevden alarak yerine Urla Kaymakamı Önder Can'ı atamasının yankıları sürüyor. 

CHP Bayraklı kongresi'nde kürsüye çıkan İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeminde de 'Urla' vardı. 

İl Başkanı Yücel, Oğuz’un, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ve belediyeye kayyum atanmasına yönelik konuştu.

Hukuki sürecin devam ettiğinin altını çizen Yücel, “Biz hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Anayasanın 38. madde masumiyet karinesi. Bunu unutmayalım. Suçluluğu kesinleşinceye kadar herkes suçsuzdur. Hukuki süreç bir şekilde yürür. Bir garabet var. Belediye başkanımız ifadeye çağrıldı. Yüzde 60’ın üstünde oyla seçilmiş bir isim…  İfadeye gidiyor avukatıyla. Hakkında gözaltı kararı yok, yakalama kararı yok. Adliyeden kaçma şüphesi olduğu belirtilerek tutuklanarak çıkıyor. Çağrıldığında ifade için giden biri kaçma şüphesiyle tutuklanıyor. Takdir kamuoyunun” dedi.

Belediye kayyum atanmasına da değinen Yücel, “Hukuki süreç işliyor. 20 tane seçilmiş belediye meclis üyesi var. Yasaya göre meclis içinden seçim yapılması mümkünken Urlalıların onları seçtiği unutularak demokrasiye darbe vuruluyor ve kayyum atanıyor. Bu kayyum kararı Urlalıların iradesine vurulmuş bir darbedir. Urla CHP’li bir belediyedir. Bunu unutturmayacağız. Hukuk herkese lazım. Demokrasi herkese lazım. Hukukun demokrasiyi bertaraf için silah olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP'DE FETÖ'CÜ YETİŞMEZ! 
Yücel CHP Karabağlar Kongresi'nde de konuyla ilgili çarpıcı mesajlara imza attı. 

Yücel, “İktidar terör örgütleriyle ilintili bir şey arıyorsa dönüp aynaya bakacak. Oslo görüşmesi, İmralı ziyaretlerini biz yapmadık. Seçimden 2 gün önce terörist başının mektubunu biz okutmadık. Ondan oy devşirmenin fırsatını biz kollamadık. Geçmişte 15 Temmuz hain darbe girişimini yapan hain örgütle kol kola biz yürümedik. Geçmişte başbakanlık, adalet bakanlığı yapan isimler TBMM’de kürsüden ‘Fettullah Gülen, terör örgütüdür dedirtemezsiniz’ dediler. Bunlar meclis tutanaklarına geçti. ‘İnançları birleştiren lider, kanaat önderi dediler’, okyanus ötesine selam gönderdiler. Bu millete 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşattılar. CHP’de FETÖ’cü yetişmez! CHP ile FETÖ’yü asla yanyana getiremezsiniz. CHP geçmişte, bugün de, gelecekte de FETÖ’ye karşı her zaman mücadele etmiş, karşısında olmuş bir siyasi partidir. Geçmişte birlikte olup, çıkarları çatıştıktan sonra karşısında olan başkaları gibi değil” dedi.

Yücel şunları söyledi: Anayasada masumiyet karinesi var. Suçluluğu kanıtlanıncaya kadar herkes suçsuzdur. Biz yine görevimizin başında, doğru bildiğimiz değerleri savunmaya devam edeceğiz. Burada bir garabet var. Belediye başkanımız yüzde 67 buçuk bir oyla seçilmiş bir kişi. Kamu görevi ifa ediyor. Avukatıyla birlikte savcılığında davetine icabet ediyor. İfadesini veriyor ve kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandı. Kaçma şüphesi olan birinin avukatıyla savcılığa gitmeyeceği malum. Urla’da CHP’den seçilmiş 20 tane meclis üyesi var. CHP seçim kazanmış. Anayasaya göre meclis üyeleri içinden seçim yapılarak bir belediye başkan vekili seçilebilecek iken iktidar kendi hazırladıkları, yaşattıkları 20 Temmuz sivil darbesiyle getirdikleri KHK’larla seçilmişler içinden birinin göreve gelmesi mümkünken kaymakamı kayyum olarak atadılar. Biz kayyum atanmasına, kayyum işleyişine her zaman karşı olduk. Hangi partiye karşı olursa olsun kayyum uygulamasının her zaman karşısında durduk. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir dedik. Başka illerde bunu yaşatanlar bugün Urla’da bu cüreti gösterebiliyorlar. Biz CHP olarak Urla’nın CHP’li bir belediye olduğunu asla ve asla unutmayacağız. Bunu unutturmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz... 

 
İZBAN'da korkunç son: Ölüme atladı!
 
CHP Karabağlar'da zafer 3 oyla o ismin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Çocuklarımıza bu bütçenin hesabını veremezsiniz"
Sındır, “KÖİ ödemeleri toplamını 2018 yılında 5.637.381.324 TL’den, 2022 ...
CHP Bayraklı'da flaş sonuç: Ayhan-Susmuş yarışında kazanan...
CHP İzmir'de Cumartesi mesaisinde gözler Bayraklı'daydı. İl Eski Başkanı ...
2020 Yılı Bütçesi TBMM'de kabul edildi
2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul ...
 
İngiltere Parlamentosu Brexit'i onayladı
İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasını 234'e 358 oyla onayladı.
CHP'li Beko'dan Meclis'te bütçeye 'kırmızı kart'
Meclis kürsüsünden asgari ücret ile ilgili ‘vicdanlı olun’ çağrısı yapan ...
O ilçede kongre yapıldı: Başkan güven tazeledi... İşte yönetici ve il delegesi seçilen isimler!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kınık İlçe Başkanlığı'nın tek aday ile gidilen ...
 
Erdoğan yerli otomobilin tanıtımı için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin ''Geldikleri ...
Sındır'dan Meclis'te bütçe çıkışı: Plansız...Şahsi!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye sert tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Kongresi'nde kabul edilen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri