POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni sevkiyat' iddiası!
'ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni sevkiyat' iddiası!
Fenomen öğretmenlere ceza geliyor!
Fenomen öğretmenlere ceza geliyor!
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
16 Ağustos 2018 Perşembe - 14:01

CHP İzmir'de kritik zirve: Yücel'den örgüte mesaj yağmuru!

CHP İzmir Örgütü kritik zirvede bir araya geldi. İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Yücel parti içi önemli mesajlar verdi. Yücel 24 Haziran’da istenilen sonucun alınamamasının nedenlerinden kurultay tartışmasına kadar uzanan geniş bir yelpazede çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir de kritik zirve: Yücel den örgüte mesaj yağmuru!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) olağanüstü kurultay tartışmaları muhaliflerin yeter sayıda imza toplayamaması sonrası rafa kalkarken, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir'de önemli bir zirve gerçekleştirdi. 

CHP İzmir Örgütü Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda bir araya geldi. 



Deniz Yücel'in il başkanlığı dönemininde bir ilk olmak özelliği taşıyan toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Bedri Serter, Özcan Purçu,  PM üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları il başkanları, Büyükşehir meclis üyeleri, milletvekili adayları ve il eski başkanları katıldı.



Danışma kurulu toplantısının divanı İl Başkanı Deniz Yücel, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, il başkan yardımcısı Mehmet Türkbay ve  il yöneticileri Özlem Kart ile Hacer Taş’tan oluştu.

YÜCEL'DEN ÇARPICI SÖZLER 
CHP İl Başkanı Deniz Yücel toplantının basına açık bölümünde önemli açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına “Bugün burada konuşacağız birbirimizi incitmeden kırmadan CHP için çare ve çözüm üretmeye çalışacağız” diyerek başlayan CHP İl Başkanı Yücel, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önemli eseri Nutuk’tan da alıntılar yaptı.

Yücel 24 Hazrain seçimi ve sonrasına yönelik şunları söyledi:
Öncelikle bu ülkede demokrasiyi yeninden inşaa edeceğimize inanacağız. 81 milyon vatandaşın güven özgür refah içinde yaşaması için mücadele eden tek örgütlü yapı CHP’dir. Hayatın her alanında bu misyonumuza uygun hareket etmeliyiz. Bir seçim yaşadık. İktidarın seçimi kazanmak adına ittifaklar kurduğu, kamu kaynaklarını kendi lehinde kullandığı bir seçim yaşadık. 24 Haziran seçimlerinde fedakarca çalışan emek veren örgütümüze teşekkür ediyorum. Saray yanlıları ile rejim kaygısı olan yurttaşlar karşı karşıya geldi kutuplaştı. Cumhurbaşkanı seçimiyle milletvekili seçimini ilk kez bir arada yaşadığımız bir seçim yaşadık. Dürüst olmak gerek. Sonuçlar bizi memnun etmedi. Örgüte karşı dürüst olacağız halka karşı dürüst olacağız. Dinamikler farklıydı. İYİ Parti ilk kez seçime girdi. Oy geçişleri yaşandı. HDP’nin baraj altında kalması için çaba gösteren yandaş medyanın etkisiyle HDP’ye oy geçişi yaşandı. MHP’den kopan bir parti olmasına rağmen İYİ Parti’ye oy kaymaları yaşandı. Neticede 16 Nisan referandumunda anayasası yazılan saray rejimi ve tek adam yönetimi 24 Haziran’da kurumsallaştı. Anadolu’da bir söz var. ‘Yiğidi öldür hakkını yeme’... Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde önemli adımlar atıldı partide... Saray ve tek adam yönetimine karşı demokrasi kaygısı taşıyan partilerle ittifak yaşandı. Seçime girmesi şüpheli olan İYİ Parti’nin seçime girmesi adına 15 vekilimiz İYİ Parti’ye geçti. Genel Başkanımız karşısında iki kez aday olan Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Tüm örgüt adayı kucakladı. Canla başla çalıştı örgüt... Cumhurbaşkanı adayımızın partimizin başarısı için demokrasinin tesisi için süreci çok iyi yöneten Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Türkiye genelinde ortaya koyduğu başarılı seçim çalışması nedeniyle Muharrem İnce’yi kutluyorum ve teşekkür ediyorum.”

BAŞARI YA DA BAŞARISIZLIK ÖYKÜSÜ ÇIKARMAK DOĞRU DEĞİL
Parti içindeki olağanüstü kurultay tartışmasına değinen Yücel, “24 Haziran sonuçlarından birilerine başarı öyküsü ya da başarısızlık öyküsü çıkartmak doğru değil... Seçimlerden sonra olağanüstü kurultay için imza toplayan arkadaşlar oldu. Demokratik haklarıdır ama biz bunun zamanlama ve kullanılan yöntem ile üslup olarak doğru olmadığını ifade ettik. Süreç geride kaldı. İmza veren de vermeyen de bizim partilimizdir, kardeşimizdir. Bizim kimseyi küstürmek dışlamak gibi lüksümüz yok. Buna her zaman karşı çıktım. Biz kenetlenmek zorundayız” dedi.

SOSYAL MEDYA UYARISI
“Ülkenin içinden geçtiği durum AKP’nin eseri. Bunu vatandaşa en iyi şekilde anlatmamız gerek” diyen Yücel, partililere önemli mesajlar verdi.

Yücel şu ifadeleri kullandı: Umutsuzluğa kapılmaya hakkımız yok! Kimse karamsarlığa kapılmasın. Vatandaşa karşı sorumluluğumuz var. Topluma umut olmamız güven vermemiz gerekiyor. Bu ancak birbirimizle kucaklaşarak tek yumruk halinde göstererek olur. Mustafa Kemal’in bir sözü var. ‘Benim iki büyük eserim var. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti...İkincisi CHP.’ Biz Cumhuriyeti nasıl koruyorsak CHP’yi de korumak zorundayız. CHP Genel Başkanını korumak CHP’yi korumaktır. CHP’li belediye başkanlarını korumak CHP’yi korumaktır. CHP’yi korumak ülkeyi cumhuriyeti korumaktır. Üzülerek görüyorum ki sosyal medyada bazı partililerimiz Genel Başkanımıza belediye başkanlarımıza hakarete varan paylaşımlar yapıyor. Bu CHP üyeliğiyle bağdaşmaz. Sosyal medya rahatlama yeri tartışma yaratma yeri değil. Biz partiyi korumak istiyorsak parti görevlileri hakkında sosyal medyada konuşmayacağız. Bunların konuşulacağı yerler sosyal medya değil kongreler danışma kurullarıdır... 

ADAY ADAYLARINA MESAJ!’
Yerel seçimlerde aday adayı olmayı düşünenlere seslenen Yücel, “Parti içi yarışın zamanı bellidir. Ne zaman seçim takvimi açıklanır ondan sonra aday adayı projeleriyle ortaya çıkar ve kendilerini hedeflerini anlatır. Şuan içinde bulunduğumuz zaman öyle bir zaman değil. Genel iktidar yerelden geçiyor. Yerel seçimler çok önemli. En iyi şekilde hazırlanmak zorundayız. Büyükşehir’i ve 30 ilçeyi almak zorundayız” dedi.

 
Ve Borges resmen Göztepe'de!
 
Ceylin'in ölümü davasında şok ifadeler!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 17 Ağustos 2018 Cuma 00:24

Bir an önce belirlenmeli adaylar zaman kaybetmeden İzmir’de köklü değişim şart

Yorumu oyla      0      0  
S.partili 16 Ağustos 2018 Perşembe 23:56

Belediye başkan adaylarını ön seçimle seçmek pek mantıklı bir sistem değil mevcut Bldye başkanlarının olmadığı yerlerde halkla temayül edilebilinirse daha iyi bir neticeye varabiliriz çünkü belediye başkanlıklarında genelde partili yada diğer partili vatandaşlarda oy veriyor bence partili yada partisiz araştırma yapılmalı.

Yorumu oyla      0      0  
bucalı 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:41

İl Başkanı her geçen gün üzerine koyarak devam ediyor. İzmir'in en çıkışta olan siyasi figürü..

Yorumu oyla      0      0  
Partili 16 Ağustos 2018 Perşembe 14:50

Sayın Başkanım öneri ve dileklerinize katılıyorum. Bir an evvel yerel seçim sürecine girilmeli il doğru adayları tesbit etmeli ve kaybeden ilçeler başta olmak üzere bir an evvel adaylar kamu oyuna taktim edilmeli. Bu süreç uzarsa kavga ve sıkıntılar devam edecektir.

Yorumu oyla      0      0  
CHPLİ 16 Ağustos 2018 Perşembe 14:15

Sayın Başkan İyi bir Aday belirleme tarzı belirlenmeli Kadınlara Gençlere öncelik verilmeli ön seçimle bölünmüş olan parti dahada bölünür.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den kritik soru: E-ihaleye geçilince...
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yanıtlaması ...
MHP'den yerel seçimler için flaş ittifak kararı!
24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinde, ...
Şengül'den sert 'Körfez Geçiş' çıkışı: Bunların derdi flamingolar değil!
AK Parti İl Başkanı, Körfez Geçiş Projesi'ne yürütmeyi durdurma kararı ...
 
CHP'li Bakan'dan 'Kozak' çağrısı: O projeyi iptal edin!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ovacık ...
Büyükşehir’den emekli oldu, rotasını siyasete çevirdi: İsmi o ilçe için geçiyor!
Aralıksız 20 yıla yakın Büyükşehir’de bürokratlık yapan Ege Balkan Rumeli ...
İYİ Parti'de eski başkan yardımcısı üyelikten istifa etti, başkanı hedef aldı!
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni heyecan' mesajı!
CHP Bilim, Kültür ve Yönetim Platformu ile ODTÜ akademisyenlerinin hazırladığı ...
CHP İzmir'de o ilçe başkanı temayül yaptı, kazananı açıkladı!
CHP’nin son yerel seçimlerde aday kırılması nedeniyle kaybettiği Kınık’ta ...
Kocaoğlu'ndan Dağ'a 'danışıklı dövüş' yanıtı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı ikinci oturumunda konuşan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri