POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
11 Mart 2020 Çarşamba - 20:44

CHP İzmir'de kurultay delegeleri ilk kez toplandı: Ne karar çıktı?

CHP İzmir kurultay delegeleri ilk kez toplandı. Mazeretli olarak toplantıya katılamayan isimler dışında delegeler Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verdi. Yücel, PM ve YDK'ya aday olmak isteyenlerin taleplerini önümüzdeki günlerde kendisine iletmesini istedi. Yücel toplantı sonunda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 15 Temmuz ile ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir de kurultay delegeleri ilk kez toplandı: Ne karar çıktı?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) gözler 28-29 Mart'ta gerçekleşecek olan kurultaya çevrildi.

8 Şubat’taki İzmir İl Kongresinde kurultay delegesi seçilen isimler, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında ilk kez toplandı.

Tarihi Havagazı Fabrikasındaki toplantıda kurultay delegesi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yer aldı.

İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıda, “ Partinin Genel Başkan sorunu yok. Genel Başkan’ın yanında olmalıyız. İlk imzayı ben atıyorum.  Atmayan arkadaşlara da saygı duyarım” dediği öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de partinin Genel Başkan sorunu olmadığını ifade ettiği ve Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek mesajı verdiği öğrenildi.

Toplantıya katılan tek İzmir Milletvekili olan Tacettin Bayır’ın da CHP Lideri’nin en güçlü kurultayını yaşayacağını söylediği ve Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Bayır’ın, PM ve YDK’da daha fazla İzmirlinin yer alması adına  çalışma yapılması gerektiğine dikkat çektiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZA VERDİLER

Toplantıya mazeretli olarak katılamayan 5 isim dışındaki tüm delegelerin Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verdiği öğrenildi.

Yücel toplantıda Parti Meclisi(PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’na(YDK) aday olmak isteyenlerin taleplerini kendisine iletmesini istedi. Yücel gelen talepleri Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya ileteceğini söylediği öğrenildi.

CHP İzmir’de il kongresinde 56 kurultay delegesi seçilmişti.

YÜCEL: İMZA TOPLADIK

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Yücel, “Toplantıda gündem kurultaydı. Kurultay delegelerimizle bir araya geldik. Kurultayla ilgili gündem ve işleyişle ilgili kendilerine bir bilgilendirme yaptık. Aynı zamanda 31 Mart seçimleri, 23 Haziran seçimlerinde CHP’nin yakalamış olduğu başarı göz önünde bulundurulduğunda genel başkanımızın, partimizin liderliğine devam etmesi konusunda bir görüş birliği, mutabakat oldu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Kurultay Delegeleri tarafından genel başkan adaylığına önerilmesi konusunda imza topladık. Partimizin yetkili kurullarıyla paylaşacağız” dedi.

YÜCEL’DEN GAZİEMİR AÇIKLAMASI

Yücel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 15 Temmuz ile ilgili sosyal medya paylaşımları üzerine  ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Yücel, “Belediye başkanımızın istifasını almak gibi bir durum söz konusu değil. Biz belediye başkanımızla görüştük, sadece bu konuyla ilgili bir bilgi aldık. Belediye başkanımıza yansıyan herhangi bir soruşturma  ya da ifade çağrısı gibi bir şey yok. Dün görüştük, düne kadar yoktu. CHP, her zaman kayyum uygulamasının karşısında… Bunun antidemokratik olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki bu basına yansıyan hususlarında böyle bir uygulamaya yasal mevzuat çerçevesinde imkan vermediğini düşünüyorum bir hukukçu olarak… Ancak süreci takip edeceğiz. Bir soruşturma başlarsa başkanımız savunmasını, ifadesini verir. Biz her zaman belediye başkanımızın yanındayız” açıklamasını yaptı.  

 
DSÖ küresel salgın ilan etti
 
Cezaevi firarisi sahte kimlikle yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de 2 ilçenin daha başkan adayı netleşti
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 5 ilçenin ardından, 2 ilçenin ...
AK Parti Kiraz'da Yılmaz yeniden başkan seçildi!
AK Parti İzmir’de kongre maratonu sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu 3 ilçeyle ...
CHP'de o koltuğa 'parti eğitmeni' de aday!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı koltuğuna dördüncü aday Parti Eğitmeni ...
 
CHP'li Polat'tan sert 'Karaburun' tepkisi!
CHP'li Polat, savcılık talimatıyla Karaburun Belediyesi’ne yapılan operasyonda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'virüs' açıklaması
Tüm dünyayı kasıp kavuran bu hastalığın Türkiye'ye sirayet etmemesi için ...
İYİ Parti'de il kongresinin tarihi ve yeri belli oldu
İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nin tarihi, saati ve yeri belli oldu.
 
CHP İl Başkanı Yücel’den ‘Karaburun’ açıklaması!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Karaburun Belediyesi’ne operasyon yapıldığı ...
Kılıçdaroğlu: Parlamentoda kavga istemiyoruz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Akaryakıtta beklenen indirimi Erdoğan açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu geceden itibaren benzinde 60 kuruş, motorinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri