POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
30 Ağustos 2018 Perşembe - 15:59

CHP İzmir'den 'Zafer'e alternatif kutlama: Yücel ve Kaya'dan önemli mesajlar!

CHP İzmir Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.yıl dönümünde alternatif kutlama töreni düzenledi. Törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya ve İl Başkanı Yücel önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir den  Zafer e alternatif kutlama: Yücel ve Kaya dan önemli mesajlar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.yıl dönümünde alternatif kutlama töreni düzenledi. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki töreni Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanları, parti yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile birlikte çok sayıda partili katıldı. 

Tören CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya'nın İl Başkanı Yücel ve Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı ile Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı söylendi. 



ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI TAM BAĞIMSIZ BİR DEVLET YARATTI 
Törende kürsüye ilk olarak CHP İl Başkanı Deniz Yücel geldi. CHP İl Başkanı kurtuluş mücadelesinin önemine değindiği konuşmasında, "Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Bugün Türk Milleti’nin, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan, emperyalist güçlere karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin, 30 Ağustos 1922'de zaferle taçlanmasının 96. yıl dönümü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bütün yokluklara, bütün imkansızlıklara ve bütün engellemelere rağmen Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden tam bağımsız bir devlet yaratmayı başardı ve 19 Mayıs 1919’da yaktıkları meşale hiç sönmedi ve sönmeyecek. Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve kendi kaderini tayin etmek, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren bir kahramanlık destanıdır Kurtuluş Savaşı” ifadelerini kullandı. 

Yücel şunları söyledi: 30 Ağustos 1922 tarihi dünyaya neyi göstermiştir? Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığına olan tutkusunu gösterdiği gibi, aynı zamanda Türk ordusunun gücünü ve başkomutan Atatürk'ün askeri dehasını ve bir ulusun yokluklar içinden nasıl mucizevi bir zafer çıkarabileceğini göstermiştir. Bugünümüzü ve özgürlüğümüzü bizlere armağan eden bu mücadelelerin anlamını yitirmemesi için hepimize büyük görevler düşüyor. Eğitimden, ekonomiye, anayasal düzenlemelerden, sosyal politikalara kadar yapılacak her çalışmada öncelik, uğruna yüz binlerce şehit verdiğimiz cumhuriyet rejiminin korunması olmalıdır.  Bu yolda kimse kendi çıkarını, yandaşlarını veya dış güçlerin dayatmasını düşünerek hareket etmemelidir. Bu yanlışa düşenlerin peşini ne milletimiz, ne de CHP bırakmayacaktır. Bugün ülkemizde yaşananlar, bizlere yokluk içinde, savaştan çıkmış ama milli kalkınma hamlesi ile fabrikalar, atölyeler kurmuş, tarımda, sanayide kalkınmayı ve üretimi başlatmış olan Atatürk'ün ne büyük bir devlet adamı ve nasıl gerçek bir lider olduğunu bir kez daha göstermektedir.
Bugünler tüm halkımızın ortak gururu ve coşkusudur. Siyasi partilerin belli konularda görüş ayrılıkları olabilir. Ancak bizi millet olarak, ulus olarak bir arada tutan, 30 Ağustos gibi ortak değerlerimiz var. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, bizim ortak bir geçmişimiz var, ortak bir geleceğimiz var. Ulus olmanın temeli tasada ve kıvançta birlik olmaktır.  Türk Milleti olarak huzur ve barış içerisinde, refah içerisinde yaşamak istiyorsak, bunu ancak birlikte başarabiliriz...



AYDINLIK GÜNLERİ YENİDEN GETİRECEĞİZ! 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya da törende yaptığı konuşmada, “Zafere inanmayanlar asla savaşı kazanamazlar. Mustafa Kemal Atatürk yola çıktığında büyük bir savaşa hazırlandığını kendisi ve etrafındakiler biliyordu. Çünkü Atatürk bu ülke topraklarının emperyalistler tarafından işgal edildiklerini gördüğünde yüreği kan ağlamıştı. Osmanlı Devleti’nin çürümüş haline çok üzülüyordu. Ama tasanın üzüntünün bu ülkeye hiçbir şey getirmeyeceğini de biliyordu. Samsun’a çıktığında ‘sen hiçbir şeyi başaramazsın çünkü biz İstanbul’u işgal ettik, yöneticilerinizi teslim aldık, ekonominizi çökerttik’ diyorlardı. ‘Askerin, silahın paran yok’ diyorlardı. Ama bilmiyorlardı ki o bir zafere inanmıştı, ya istiklal ya ölüm felsefesine inanmış bir komutandı. İşte Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığında Anadolu topraklarına kendini feda, armağan etti. Anadolu insanına güvendi. Emperyalistlere karşı savaşta dul ve yetim kadınların elindeki kazma kürek, yüreğindeki yurt sevgisiyle bir mücadele başlattı. Hepimiz bu mücadelenin 30 Ağustos’ta bir zaferle taçlandığını biliyorduk. Bu ülke yok edilmişti. Yolları yoktu, demir ağları, fabrikaları yoktu, teslim alınmıştı, Osmanlı gırtlağına kadar borç içindeydi. Bugünküler, Recep Tayyip Erdoğan gibi borç batağına batıp faizin faizini ödemek için İngilterelerden para dilenmedi. Osmanlı’nın borcunu ödedi. Ülkeye fabrikalar kurdu. Telekom’u siz sattınız Atatürk kurdu, şeker fabrikalarını siz peşkeş çektiniz Atatürk kurdu. Uçak yapılır mı yapılmaz mı tartışmaları yaparken Kayseri’de uçak fabrikası yapan Atatürk’tü. Atatürk İzmir’de sadece düşmanı denize dökmedi, iktisat kongresini toplayarak ülkenin ayağa kalkmasını sağladı. Esir alınan ülkeyi yeniden kurdu. Büyük devrimi gerçekleştirdi. Osmanlı’nın borcunu inkar etmedi. Biz geçmişini inkar edenlerden değiliz. Ama geçmişini tekrar edenlerden de olmayacağız. Aydınlık günleri yeniden getireceğiz. İzmir’in gerçek görevi bu. Hakkari’ye umut ışığı olacak. Biz İzmir’den batan güneşin umut güneşi olduğunu biliyoruz. Biz bugün Atatürk’ün yoldaşları olarak 4’üncü devrimi gerçekleştirme sözü veriyoruz. Bu evrimi gerçekleştireceğiz. Özgür ve demokratik Türkiye’yi yeniden kuracağız ve Atatürk’e kayık olacağız” ifadelerini kullandı.  

 
Merkez Bankası'nda flaş istifa!
 
O ilçede bayrak krizi: CHP'den belediyeye sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bayır'dan 'kağıt krizi' çıkışı: SEKA faaliyette olsaydı...
CHP İzmir Milletvekili kağıt sektöründe döviz artışıyla patlak veren krizle ...
Karataş'tan 30 Ağustos mesajı: Dün bizi esaret altına almaya çalışanlar bugün...
MHP İl Başkanı Necat Karataş 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj ...
İYİ Parti İl Başkanı Ükünç'ten 30 Ağustos mesajı
Ükünç, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Büyük ...
 
Erdoğan Anıtkabir'de özel deftere yazdı: Saldırılar bizi...
30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında kutlanıyor. Cumhurbaşkanı ...
Türkiye'den Yunanistan'a 'Kufodinas'a izin hakkı' tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan makamlarının, 17 Kasım terör örgütünün ...
Bakan Akar'dan kritik Münbiç mesajı!
Milli Savunma Bakanı Akar, "(Münbiç) Yavaş da olsa ilerleme oluyor. Muhataplarımıza ...
 
O ilçede eski başkandan adaylık kampanyası startı! Parola: Katılımcı belediyecilik!
CHP Foça İlçe Eski Başkanı Biçer yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı ...
''Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını herkes görecek''
Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını herkesin göreceğini söyleyen Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama: 24 Haziran'dan sonra bırakmayı düşünüyordum ama...
CHP'de dün yapılan Parti Meclisi'nde kurultay tartışmaları da masaya yatırıldı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri