POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
10 Aralık 2021 Cuma - 12:45

CHP İzmir'den yeni il binasında ilk mesaj: Eşit ve özgür Türkiye'yi...

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen açıklamada konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu; hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız” dedi

CHP İzmir den yeni il binasında ilk mesaj: Eşit ve özgür Türkiye yi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaların İzmir’deki adresi sağanak yağış dolayısıyla CHP İzmir’in Alsancak’taki yeni il binası oldu. Yeni il binasında yapılan il etkinlik olma özelliği taşıyan açıklamaya; CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen açıklamada, ortak metni CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel okudu. Türkiye’nin en önemli insan hakkı sorununun yoksulluk olduğunun altını çizen Yücel, iktidarı hedef alarak, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir kez daha ilan ediyoruz: insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu; hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiyeyi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü adına yaraşır bir şekilde coşkuyla kutlanacak” diye konuştu.

HAK İHLALLERİNİ SIRALADI
Yaşanan hak ihlallerinin 2021 yılında katlanarak arttığını söyleyen Yücel, “İnsanların doğuştan sahip olduğu; temel hak ve özgürlüklerin tüm dünyada kabul ve ilan edilişinin 73. yılındayız. Geçtiğimiz yıl yaptığımız insan hakları günü açıklamamızda, ülkemizi yöneten siyasi iktidarın; toplumun tüm kesimlerinde yaşattıkları hak ihlallerine ilişkin olumsuz karneyi kamuoyuyla paylaşmıştık. 19 yıldır yapılan uygulamalar, topluma yaşatılan travmalar ve istikrarlı bir şekilde kötüye gidiş; bunun iktidarın insana bakış açısı ve bir yönetim anlayışı olduğunu bize olarak net bir şekilde gösterdi. Yaşanan hak ihlalleri; 2021 yılı içinde de katlanarak devam etti. Tek adamın kararıyla kadınların yaşam hakkının en önemli güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı hukuksuzca çıkıldı. Düşüncelerini ve fikirlerini açıklayan vatandaşlarımız apar topar gözaltına alınmıştır. Demokratik ve anayasal haklarını kullanarak, üniversitelerine sahip çıkan gençlerimiz, akademisyenlerimiz tepedekilerin talimatıyla tartaklanarak gözaltına alındı, tutuklandı, yargılandı. Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan, vesayet altındaki yargı ile ülkemiz hak ihlallerinin merkezi haline getirilmiştir. İnsan haklarının yasal ve hukuki güvencelerini yok sayan kararlar ve uygulamalarla anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler bir kişinin iradesi ile yok sayılmaktadır. Neredeyse her iki gençten birinin işsiz olduğu, asgari ücretin; bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında olduğu, gıdasız kalan çocukların büyüme geriliklerinin ortaya çıktığı bir dönemi yaşamaktayız” dedi.

EN ÖNEMLİ İNSAN HAKKI SORUNU YOKSULLUK
Günümüzde yoksulluk ve açlığın Türkiye’nin en önemli insan hakkı sorunu olduğunun altınız çizen Yücel, “Tek adam rejiminin tüm çabalarına rağmen saklayamadığı açlık ve yoksulluk, 2021 Türkiye’sinin en önemli insan hakkı sorunudur. Bugün ülkemizin yaşadığı; başta ekonomik buhran olmak üzere her türlü adaletsizliğin temelinde ‘tek kişilik hükümetin’ otoriter, antidemokratik ve evrensel insan haklarına aykırı uygulamaları yatmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve adalete susamış milyonların desteğiyle hala sürmekte olan ‘hak, hukuk ve adalet’ mücadelemize; tüm kadrolarımızla, hak bilincinin güçlenmesi için yurdun dört bir yanında devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu amaçla, hak mücadelemizi halkın içinde, halkla birlikte büyütmek hedefiyle ‘Benim Hakkım’ broşürlerimizle bugün, Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilde, hep birlikte sahadayız. Tüm illerde vatandaşlarımıza haklarını, hak arama yollarını anlatacağız. Sunulan hizmetlerin hiçbir siyasi partinin ya da iktidarın bir lütfu olmadığını, bunların anayasal güvence altında olduğunu ve aynı zamanda devleti yönetenlerin görevi olduğunu anlatacağız” ifadelerini kullandı.

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMLARA SON VERECEĞİZ
CHP olarak hak odaklı ve çözüm içeren politikalarla hareket edeceklerini vurgulayan Yücel, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hak arama yollarını bilen, kendi hakkına sahip çıkabilen bireylerin hak bilincinin gelişmesiyle; ülkeyi açık hava hapishanesine çeviren dayatmacı, otoriter ve keyfi tek adam rejiminin antidemokratik uygulamalarına demokratik yöntemlerle son vereceğiz. Eğitimin, sağlığın, barınmanın, gıdanın, çalışmanın, düşünce ve ifade özgürlüğünün, şiddetsiz bir toplumun var olabilmesi için CHP olarak hak odaklı, çözüm içeren politikalarla hareket edeceğiz. Bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının, yoksulluk içindeki çocuklarının, işsizlerinin, memurlarının, emeklilerinin, işçilerinin, çiftçilerinin, esnafının, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın ihraç edilen KHK’lılarının, barış akademisyenlerinin, adil yargılanma hakkından mahrum bırakılanlarının hak mücadelelerini güçlendireceğiz. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir kez daha ilan ediyoruz: insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu; hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü adına yaraşır bir şekilde coşkuyla kutlanacak!”

Ortak açıklamanın ardından 81 ilde açıklama metni ile ‘Benim Hakkım’ isimli broşür dağıtıldı. 

 
112 aramaları pes dedirtti: ''Bankalar kaçta açılıyor?''
 
Türk-İş asgari ücret için ilk kez rakam açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Ülkemiz yeni bir göç yükünü kaldıramaz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'daki gelişmelerin göç riskini artırdığını ...
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye 'Buca Metrosu ihalesi' kontrası: Size kısa bir fıkra anlatayım...
Kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu ihalesiyle ilgili tartışmalar ...
CHP'li Polat'tan çarpıcı 'Sarp Gümrüğü' çıkışı!
CHP’li Polat, Türkiye’nin en büyük gümrüklerinden bir tanesi olan Sarp ...
 
CHP'li Serter: Esnaf Bakanlığı kuracağız
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde süren 2022 bütçe görüşmelerinde Ticaret ...
AK Partili Nasır Buca Metrosu ihalesini Meclis'e taşıdı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce ...
Bakan Nebati'den 'asgari ücret' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “2022 yılında da Toplu İş Sözleşmeleri ...
 
CHP'de ses kaydı dosyasında kritik gelişme: O isme ihraç talebi
CHP Konak’ta Çağrı Gruşçu’nun başkanlıktan istifasıyla sonlanan ses kaydı ...
Kurum: Kanal İstanbul'da tapu tescil işlemleri tamamlanacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son 19 yılda ...
'Bedava elektrik' tartışması: Dağ'dan CHP Lideri'ne İzmir çağrısı, Arslan'dan 'trollük' kontrası!
Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada "Yerel yönetimlerde Şanlıurfa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri