POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
3 Mayıs 2022 Salı - 08:13

CHP İzmir’in A Takımı’nda 10.yıl: Alçay ‘6 ok’ serüvenini, 5 başkanı ve hedeflerini anlattı!

CHP İl Sekreteri Fulya Alçay ‘en genç yönetici’ titriyle girdiği yönetim kurulunda 10 yıldır aralıksız olarak görev yapıyor. Alçay 18 yaşında başlayan ‘6 ok’ serüvenini, kişisel dönüm noktalarını, birlikte görev yaptığı 5 il başkanına bakışını ve siyasi hedeflerini anlattı.

CHP İzmir’in A Takımı’nda 10.yıl: Alçay ‘6 ok’ serüvenini, 5 başkanı ve hedeflerini anlattı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Sekreteri Fulya Alçay ‘en genç yönetici’ titriyle girdiği yönetim kurulunda 10 yıldır aralıksız olarak görev yapıyor.

CHP rozetini 18 yaşında taktıktan 4 yıl sonra il yöneticisi seçilen Fulya Alçay, bu süreçte tam 4 il kongresi yaşarken, 5 farklı il başkanıyla birlikte görev yaptı.

CHP İl Sekreteri Alçay, 18 yaşında başlayan ‘6 ok’ serüvenini, kişisel dönüm noktalarını, birlikte görev yaptığı 5 il başkanına bakışını ve siyasi hedeflerini anlattı.



Alçay CHP Güzelbahçe’de başlayan siyaset hayatını anlatırken Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye özel bir parantez açtı. Alçay, 2008 yılında ilçe belediyesine gerçekleştirilen ‘Sarmaşık’ operasyonunun ardından ilçe örgütüne büyük bir boşluk yaşandığını, Mustafa İnce’nin mahalleliden istediği destek sonrası partiye adım attığını ve gençlik kolları ilçe sekreterliği göreviyle yoğun bir seçim mesaisi yaptıklarını anlatırken, “Benim annem memur, babam işçi siyasetten gelen bir aileden gelmiyoruz ama Mustafa İnce amcam baba yarım! O dönem yaşanan operasyon süresince Mustafa İnce de içeriye alınanlar arasındaydı o dönemi biz mahvolduk. Sonrasında bütün mahalle ile birlikte gençlik kolları, kadın kolları ve ilçe başkanlığı oluşturuldu. Ednan Başkan (O dönem ilçe başkanı olan İzmir Milletvekili Ednan Arslan) çok tecrübeliydi. Yıllarca yol kat etmiş. Biz de kendisini ilçe başkanlığından milletvekilliğine uğurlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“ENGİN BAŞKAN BANA GÜVENDİ, 4 İLÇENİN SORUMLULUĞUNU VERDİ”
Alçay bundan tam 10 yıl önce CHP İl Yönetimi’ne adım atış sürecini ise şu sözlerle anlattı: Bu süreçte bir yandan okul bir yandan seçim çalışmalarını yürütüyorduk. Sonradan normalde biz görevimizi yapıp çekilecektik ama dedim ki ‘Siyaset muazzam bir şey her gün dışardasın, her gün yeni birini tanıyorsun, enerjiksin.’ İlkten ben görev olarak almadım bunları. Okulu bırakmak istedim ikinci sınıfta. O dönem biraz öğrenmeyle geçti. Sonra bir telefon geldi ve bizim kotalarımız sayesinde aslında kotalar uygulanmıyor  diyorlar ama ben kota sayesinde bu partideyim. Genç ve kadın olmam vesilesiyle. İlçe başkanım, belediye başkanım beni ilde değerlendirmek istediler ve görüşüldü dönemin il başkanı adayı Ali Engin’in herhangi bir itirazı olmadı. Güzelbahçe’den gençlik kotasından bir istekte bulunuldu ve Ali Engin ile 3,5 sene birlikte çalıştık. Ali Başkanıma çok teşekkür ediyorum, o zaman çok yeniyim. İl yönetimi çok ciddi bir kavram ve ben o zaman henüz bunu kavrayabilmiş değildim. Çocukça hareketlerim olabiliyordu ama bir gün olsun beni yadırgamadı. Ali Engin o dönem bana güvenip ilçe sorumluluğu olarak Karabağlar, Buca, Torbalı ve Selçuk’u verdi. Bu ilçe sorumlulukları o dönemde yerel seçime gidiliyor, Karabağlar kayıp olarak görülüyor, Buca’da kan kaybediyoruz ilçe ile belediye arası kötü, kayıp olarak gözüküyor, Torbalı’yı zaten kaybettik o dönemde, Selçuk’ta arada giden bir durum var. Ben bunları duyuyorum Ali Engin de bana bu 4 ilçeyi veriyor. Ben de çıkıyorum ve yönetime diyorum ki ‘Başkanım siyasi hayatımı başlamadan bitirdiğiniz için teşekkür ederim’ diye esprileşiyoruz tabi ki verilen her görevi yapacağım ben buraya görev yapmaya geldim gözüyle bakıyorum. Üç buçuk sene boyunca piştim…

GÖREV YAPTIĞI BAŞKANLAR İÇİN NE DEDİ?

Alçay birlikte görev yaptığı 5 başkan için ise şu değerlendirmelerde bulundu:

ALİ ENGİN: MÜTEVAZİ!

Mütevazi... En öne çıkan noktası bu, egolarından sıyrılmış. Belli bir kariyeri var zaten. Ali Başkan belediye başkanı oldu ve Narlıdere’ye inanılmaz hizmet ediyor. Çok hızlı çalışıyor. Yerel yönetim ona çok yakıştı, il başkanlığından daha çok yakıştı, kızmasın ama.

BEDRİ SERTER: İRADE KOYAN GÜÇLÜ BİR YÖNETİCİ!

Bedri Serter: Bedri başkan iradesini koyan güçlü bir yönetici. Sert girdi yönetime ama sert olmakta da haklıydı. Neden çünkü bir muhalefetle geldi yönetime. Dolayısıyla o tavrını koymak zorundaydı yoksa yönetemezdi bence çok doğru bir yöneticilik iradesi sergiledi orada. Milletvekilliği de ona çok yakıştı.

ALAATTİN YÜKSEL: TAM BİR TECRÜBE!

Alaattin Yüksel: Tam bir tecrübeydi. Ufku çok açık, diğer başkanların kötü diye söylemiyorum ama onun çok geniş bir vizyonu var. 

ASUMAN ALİ GÜVEN: GİTTİĞİ İÇİN HATA YAPTI!

Asuman Ali Güven: Asuman Başkan özünde iyi bir insan. Partimizden gittiği için de hata yaptığını düşünüyorum. Biz kendi ailemiz içinde gördüğümüz kimsenin gitmesini istemeyiz.

DENİZ YÜCEL: ABİ-KARDEŞ GİBİ OLDUK!

Deniz Yücel: Çok çalışkan, çok emek sarf eden biri, bizi çok zorluyor ama zorlaması da lazım. Ben onunla takışıyorum. Bir görev veriyor bazen başkasına da veriyor ama bu onun çalışma yöntemi sana karşı yapılmış bir şey değil. Farklı fikir alıyor çünkü onu sonradan anlıyorsun. Mantıklı bir yöntem. Biz artık burada Deniz başkanla abi-kardeş gibi olduk. Başka diyebilecek bir şey bulamıyorum. Her sıkıştığında o burada. Biz buradakilerle aile gibi olduk zaten, az buz mesai harcamıyoruz. Hepsi de çok iyi bir dost.

HEDEFİNİ AÇIKLADI

Alçay son olarak kişisel hedeflerini de açıkladı. Uzun süredir görevde kalmasının nedenini ‘uyum’ olarak açıklayan Alçay, siyasi kariyeri için planlarının arasında parti meclisi ve milletvekilliği olduğunu söyledi.

Alçay, “İvmem yükselsin isterim. Partim ne görev verirse görev yaparım o ayrı konu. Gerçekten her görevi yaparım. Bir hedefim var tabi ki, parti meclisi olur, milletvekilliği olur…  Bunların hiç birine hayır diyebilecek bir insan yoktur. Bu kararlar biraz il başkanımla verebileceğim bir karar. Ben kimseyi zor duruma düşürecek bir şey yapmak istemem. Bana burada ihtiyaç varsa ben burada da devam ederim” diye konuştu.

2023 yılında yapılacak seçimler hakkında da konuşan Alçay partisinin Millet İttifakı ile 2023’de iktidarda olacağından emin olduğunu söyledi. CHP İl Sekreteri, “2023’te iktidar olan bir partide görevde olacağıma yüzde yüz eminim. Ona eminim. Genel başkanım, milletvekillerimiz, il başkanımız mesai gözetmeksizin çalışıyorlar. Karşıdan bakanın görebileceği bir şey zaten. Herkesin her günü dolu, ben de nasıl faydam olur diye partimi iktidara taşımak için elimden geleni yapıyoruz. Cumhur İttifakı’nın kazanma ihtimalini halk da görmüyor zaten. İzmir’de hedefimiz yüzde 75 olmalı Millet İttifakı ile. Bunu görüyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Yunanistan ve Kırgızistan'a girişlerde yeni dönem
 
Karabağlar’da asfaltlama çalışmaları hızlandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Basan 3 Mayıs 2022 Salı 10:22

Bir Partilinin 10 yıl boyunca aynı pozisyonda yönetici olması ne kadar doğru olabilir. Siyaset kadrolu olmayı, yerinde saymayı kabul etmez, İzmir-chp siyaseti eder...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de ‘Milletin Sesi’ mitingleri içinhazırlık
CHP, Mersin’den başlattığı “Milletin Sesi” mitinglerine, bayramdan sonra ...
Yeni kurulan partilerin İzmir’deki teşkilatlanma raporu!
Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Memleket Partisi’nde çalışmalar tam gaz ...
Bakan Akar Rus mevkidaşıyla 'tahliyeleri' görüştü!
Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile ateşkes ...
 
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na tepki
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, yargı ...
Bahçeli'den Zelenski'ye 'Rus turist' yanıtı
Türkeş'in anıt mezarını ziyareti sonrası gazetecilere konuşan MHP lideri ...
AK Partili Sürekli'den bayram mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ramazan Bayramı dolayısıyla ...
 
Erdoğan: Bu hafta Putin ile görüşeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camii'nde basın mensuplarının sorularını ...
Erdoğan: Son 20 yılda asgari ücreti 23 kat artırdık
Türk ekonomisi ciddi sınamalardan geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Çavuşoğlu'ndan 'Kavala kararı tepkileri'ne yanıt!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Ameraki turunu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri