POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
10 Kasım 2019 Pazar - 08:57

CHP Karşıyaka’da ‘Mavi’den çok sert açıklama: Dikkat çeken ‘Topyekün mücadele’ mesajı!

Delege seçimlerinin olaylı geçtiği, 2 mahallede seçimin ertelendiği Karşıyaka’da, Mavi Liste Platformu sosyal medyadan mesaj yayınladı. Platform olaylara karşı İlçe Başkanı Yıldırım ve İl Başkanı Yücel'in tutumunu eleştirirken, Belediye Başkanı Tugay’a destek verdi. Platformun “Karşıyaka’da bu tür davranışlar sergileyen zatların siyasi hayatlarının bitirilmesi için topyekûn bir mücadelenin fitili ateşlenmiştir” ifadesi ise dikkat çekti.

CHP Karşıyaka’da ‘Mavi’den çok sert açıklama: Dikkat çeken  ‘Topyekün mücadele’ mesajı!

GERÇEKİZMİR - CHP Karşıyaka’da sandık mesaisinin ilk günü olaylı geçti.

10 mahallenin 9’unda mavi-beyaz yarışında olaylar nedeniyle Bahariye’de seçim sandıkta oy kullanımına geçilmeden iptal edildi.

Akşam saatlerinde yapılacak Latife Hanım Mahallesi seçimleri de gün içinde yaşananlar sonrası tansiyonun yüksek olması nedeniyle ‘güvenlik’ gerekçesiyle ertelendi.

Alaybey’de taraflar birbirlerini suçlarken mavi listeye destek veren il başkan yardımcısı Sedrettin Coşkuner darp raporu alarak şikayetçi oldu.

İlçe başkanı Uğur Yıldırım’ın “Can güvenliği yok. Seçimlerin bu saatten sonra yapılması zor” mesajı ve Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı hedef göstermesinin ardından Tugay’ın kontrası ve ilçe başkanını ‘yalan ve iftira” atmakla suçlaması sonrası tansiyon daha da yükselirken, Mavi Liste Platformu’ndan da açıklama geldi.

İLKEL VE BARBAR ŞEKİLDE...

İlçe Başkanı Yıldırım ve yönetimine karşı hareket eden, Belediye Başkanı Tugay’ın da destek verdiği Mavi Liste Platformu sosyal medyadan yayınladığı mesajında  “Mavi Liste Platformu olarak gerçekleştirmek istediğimiz; şeffaf, demokratik, adil bir seçim geçirebilmek iken maalesef bazı ilçe yöneticileri sandıkları zapt etmiş, üyeleri darp etmiş, türlü hakaret ve şiddet uygulamalarıyla son derece ilkel ve barbar bir şekilde sadece Cumhuriyet Halk Partili olmaya değil insan olmaya yakışmayacak davranışlar sergilemiştir” denildi.

Platform, olaylara karşı ilçe başkanı Yıldırım ve İl Başkanı Deniz Yücel’in tutumunu da eleştirdi.

Platform Belediye Başkanı Tugay’ın örgüte herhangi bir telkinde bulunmadığını, hiçbir seçim mahalline uğramadığının altını çizerken, Tugay’a destek oldu.

TOPYEKÜN MÜCADELE

Platformun “Hak, hukuk, adalet diye haykıran devrimcilerin umutları bu durum karşısında daha da perçinlenmiş ve tüm Karşıyaka’da bu tür davranışlar sergileyen zatların siyasi hayatlarının bitirilmesi için topyekûn bir mücadelenin fitili ateşlenmiştir” açıklaması ise dikkat çekti.

İşte platformun yaptığı açıklama;

Cumhuriyet Halk Partisinin Devrimci örgütünü saygıyla selamlıyoruz…

9 Kasım 2019 tarihinde Karşıyaka’nın 8 mahallesinde gerçekleştirilen kongre delege seçimlerine katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve tüm listelerden seçilen delege arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Mavi Liste Platformu olarak gerçekleştirmek istediğimiz; şeffaf, demokratik, adil bir seçim geçirebilmek iken maalesef bazı ilçe yöneticileri sandıkları zapt etmiş, üyeleri darp etmiş, türlü hakaret ve şiddet uygulamalarıyla son derece ilkel ve barbar bir şekilde sadece Cumhuriyet Halk Partili olmaya değil insan olmaya yakışmayacak davranışlar sergilemiştir. Ne üzücüdür ki, yine Cumhuriyet Halk Partililerin oylarıyla göreve getirilmiş olan ilçe başkanı, il yöneticilerinin bazıları ve il başkanı bu durumu gerek sözleriyle gerek sessiz kalarak desteklemiştir.

Hak, hukuk, adalet diye haykıran devrimcilerin umutları bu durum karşısında daha da perçinlenmiş ve tüm Karşıyaka’da bu tür davranışlar sergileyen zatların siyasi hayatlarının bitirilmesi için topyekûn bir mücadelenin fitili ateşlenmiştir.

Mavi Liste platformuna desteğini açıklayan belediye başkanımız bugün hiçbir seçim mahalline uğramamış ve örgüte herhangi bir telkinde bulunmamıştır. Kendi partisinin belediye başkanına düşman kuvvetler komutanı muamelesi yapan ilçe başkanı bulunduğu makamın sorumluluklarını unutmamalıdır. Önceki belediye başkanımızın sosyal medyadan eşleştirilmesine müsaade etmeyen, eleştirenler hakkında disiplin soruşturması başlatan sayın ilçe başkanı şunu unutmamalıdır ki, belediyeyi yöneten hâlâ Cumhuriyet Halk Partisidir, sadece belediye başkanı değişmiştir. Kendisine oy vermeyen üyeleri vebalı ve yok edilmesi gereken canlılar olarak görenlerin partimize ve kongre sürecine zarar vermemeleri için tüm hukuki ve direnme haklarımızı saklı tutuyoruz.

Mavi Liste Platformu olarak üyelerimizin 5 yıldır hasret kaldığı üyesine saygılı yönetimlerin, üyeleriyle değil AKP ile mücadele eden, tüm üyelere sarılan bir yönetimin göreve getirilmesi için mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Ahlak, erdem, onur ve cesaret pusulamız, hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıdır. Devrimci Selamlar…

YER GÖK MAVİ   

Politika ve ahlâkı farklı ele alanlar, her ikisini de asla anlayamazlar.

Jean-Jacques Rousseau

 
Ebediyete intikalin 81.yılı... Saygıyla ve özlemle...
 
CHP'de pazar mesaisi: Gaziemir, Karabağlar ve Bornova'da kimler kazandı/kaybetti?
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Candangulme 12 Kasım 2019 Salı 11:36

Karsiyaka CHP ilçe başkanı dikattine bu genelgeyi siz ilçeye gelen bu yazıyı okumadınızmi eyer okumuş olsaydınız mahle dengelerin seçiminde eyer iki liste varsa her iki tarafta birer gözlemci bırakmanız lazımdı malesef cumartesi yaptığınız seçimde suç işlediniz ilçe görevlisinden başka kimseyi seçim alanına sokmadiniz siz parti suçu işliyor siniz hele alabeydeki seçim bir faciyadir sizler CHP gönül vermiş parti üyelerin öz iradelerine oylarını kulandirmaya fırsat vermiyorsunuz yazıklar olsun

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa 10 Kasım 2019 Pazar 20:58

Kesinlikle darp olmadı yalan ve iftira orada 4-5tane polis vardı eğer darp olsaydı polislere rapor tutturmasi lazımdı sonradan gidip rapor aldıysa kesin kafasını bu işte bir iş var demektir orada asıl olay çıkaran kendileri ilçe sandığa iki görevli atamis olduğu halde mavi bende orada sandığın yanında olmaliyim dedikleri için ve oradaki yetkililer kabul etmediği için ufak tefek tartışmalar çıkmış ama kesinlikle darp olayı yoktur hele polis raporu yokken oy verme işli yapılırken gene ufak tefek olaylar oldu seçim gene devam etti seçim bitti oy sayımı yapılırken mavi kaybettiğini anlayınca maviler bağırıp çağırıp seçim yerinden cicekciden ayrılıp gittiler işte tüm tartışılan olaylar böyle cereyan etmistir

Yorumu oyla      0      0  
Hulusi Gükrer 10 Kasım 2019 Pazar 18:07

Sandık görevlisi nin çeketinin iç cebinden zarf çıkarıp sandıklara attığını görenler var. Yalan deniyorsa, Liste nin incelenmesine izin verilsin. Seçime katılmadığı halde imzası olanlar ı tespit etmek çok kolay.

Yorumu oyla      0      0  
Hulusi gükrer 10 Kasım 2019 Pazar 18:02

Alaybey

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyakalı 10 Kasım 2019 Pazar 16:32

Cemil bey eski belediye başkanı ve etrafındakilere düşmanlık yaparken benim partimden diyor mu ??

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa OKTAY Korkmaz 10 Kasım 2019 Pazar 15:04

Bir CHP li öteki Chp li ile bu şekilde karşı karşıya geliyorsa eminim buna en çok sevinen akp ve MHP liler olur.biz topluma bu şekilde güven veremeyiz hele hele bu tür ilişkilerin içinde yönetici kadrolarımızda varsa yazık ki çok yazık bu sorumsuzluktur

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa Fikret girgin 10 Kasım 2019 Pazar 12:31

Hiç kimse alaybeyde sedrettine darp etmedi oy verme başladığında ve oy verme işlemi bittiğinde seçimi kaybettiğini anlayınca bağırıp çağırıp cicekciden ayrıldı bir defa darp olayı yalan sandığın başında iki görevli varken Sedrettin bende sandık başında olacam dedi beyaz listeden hiç kimse gerek yok dedi sandık görevlisi de kabul etmeyince sedretinin sandık başında bende olacak demesi tartışmalara ve atışmalar sebeb oldu Sedrettin dışarı çıkınca oy ver işlemi başladı aradada ufak olaylar olduysada seçimin başından sonuna kadar seç gayet sakin geçti kimse kimseyi darp etmedi yazılanların söylenenlerin hepsi yalan beyaz kazandığı için içlerine sindiremediler maviler Sedrettin 4yil beyazları temsil ederken nasıl olduda mavilerin başına getirdiler hayret

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyaka sevgisi 10 Kasım 2019 Pazar 10:39

Ahlaktan bahsedenler yapmadığınız çirkinlik iftira kalmadı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
İl Başkanı Yücel'den 'Karşıyaka' açıklaması: Örgüte çağrı, 2 başkana mesaj!
CHP Karşıyaka’da delege seçimleri olaylı geçerken, 2 iptal kararı çıktı. ...
Karşıyaka'da Tugay'dan, Yıldırım'ın iddialarına yanıt: Asıl darp edilen, tehdit edilen....
CHP Karşıyaka’da delege seçimleri tansiyonu yüksek ilerliyor. İlçe başkanı ...
 
İlçe Başkanı'ndan flaş çıkış: Can güvenliği kalmadı, seçimlerin yapılması mümkün değil!
CHP Karşıyaka’da delege seçimlerinde mahallelerde tansiyon yükselirken, ...
Eski Başkan’dan çarpıcı çıkış: Düşmüşüz sarının, mavinin, beyazın peşine…
CHP İzmir’de delege seçimleri tansiyonu yüksek başlarken, Balçova Belediyesi ...
Çavuşoğlu: Büyük bir oyunu bozduk
ABD'nin 1915 olaylarıyla ilgili karar tasarılarına tepki gösteren Dışişleri ...
 
CHP'de o sandıkta yüksek tansiyon: İl Başkan Yardımcısı darp raporu aldı!
CHP Karşıyaka’da delege seçimleri mavi-beyaz yarışına sahne olurken, tansiyon ...
AK Partili Koçabaş: 3 koldan 7/24 alandayız!
AK Partili Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, “Üç ilçemizde mahalle temsilcilerimiz ...
Karşıyaka'da mavi-beyaz yarışı: 2 iptal... Beyaz 4, mavi 4!
CHP'de delege seçimlerinin ikinci gününde gözler Karşıyaka'daydı... Mavi-beyaz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri