POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
9 Kasım 2019 Cumartesi - 11:03

Karşıyaka'da mavi-beyaz yarışı: 2 iptal... Beyaz 4, mavi 4!

CHP'de delege seçimlerinin ikinci gününde gözler Karşıyaka'daydı... Mavi-beyaz yarışının yaşandığı ilçede seçimlerde tansiyon yükseldi, 2 mahallede seçim iptal edildi.7 mahallede mavi-beyaz yarışı yaşandı. Atakent, Alaybey, Donanmacı'da beyaz kazandı. Tersane'de seçime sadece beyaz liste girdi. Demirköprü, İmbatlı , Aksoy ve Tuna'da sandıktan muhalifler mavi liste ile galip çıktı.

Karşıyaka da mavi-beyaz yarışı: 2 iptal... Beyaz 4, mavi 4!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) dün start alan mahalle delege seçimleri heyecanı tam gaz devam ediyor. 

İkinci sandık gününde gözler partinin İzmir'deki kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka'daydı... 

Karşıyaka'da erteleme kararı çıkan Yamanlar ve Sancaklı mahalleleri dışında 10 mahallede seçim heyecanı yaşanacaktı ancak Bahariye ve Latife Hanım mahallelerinde seçim iptal edildi. 

Alaybey, Tuna, İmbatlı, Demirköprü, Atakent, Aksoy ve Donanmacı mahallelerinin tamamında sandığa çift listeyle gidildi. Tersane Mahallesi'nde ise tek listeli seçim yapıldı.  

Sandıkta CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay'ın desteklediği beyaz listeler ile Belediye Başkanı Cemil Tugay, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, İl Eski Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, İl Eski Yöneticisi Abdullah Engin ve İlçe Eski Başkan Adayı Serdar Koç'ın desteklediği mavi listeler yarışıyor. 

BAHARİYE  VE LATİFE HANIM MAHALLESİ'NDE SEÇİM  İPTAL

Saat 16:00'da başlaması gereken Bahariye Mahallesi seçimleri sandık mesaisi öncesi yaşanan gerginlik ve olaylar sonrası iptal edildi.  İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner ve Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Koçak arasında tartışma çıktığı, araya başka partililerinde girmesi nedeniyle olayların büyüdüğü öğrenildi.  İddiaya göre ilçe yöneticisi Koçak partililere saldırırken, bazı kadın partililer arbedede darp edildi. Olay yerine polisin geldiği belirtildi. Seçim başka bir tarihte yapılacak.

Sandığın akşam kurulacağı Latife Hanım Mahallesi'nde de gün içinde yaşanan olaylar sonrasında ilçe yönetimi tarafından 'güvenlik' gerekçesiyle seçim ileri bir tarihe ertelendi. 


ALAYBEY'DE YÜKSEK TANSİYON, KAZANAN BEYAZ! 
Karşıyaka'daki yarışta Alaybey Mahallesi'ndeki seçim gergin anlara sahne oldu. Alaybey Mahallesi'nde İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner'in kendisinin de yer aldığı mavi listesi ile İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay'ın beyaz listesi yarıştı. 



Nefes kesen seçimi 125 oyla beyaz liste kazanırken, mavi liste 99 oyda kaldı. Seçim sonunda Mehmet Arısoy, Nejla Altıntaş, Cem Olga, Beste Ertürk, Taylan Alabay, Mustafa Fikret Girgin, Cellal Abbas Algün, Barış Erel ve Kalender Kaya delege seçildi. Sandıkta listesi kaybeden İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner ise delege olamadı. 



İki grup seçim sırasında salona girme tartışması üzerine karşı karşıya geldi. Yaşanan gerginlik sonucu olaya polis müdahale etti. İl Başkan Yardımcısı Alabay yarışın ardından rakiplerinin de elini kaldırarak, "Kaybeden yok, kazanan CHP" mesajı verdi. 

ATAKENT'TE BEYAZ SANDIKTAN ÖNDE ÇIKTI
Atakent'te beyaz mavi yarışında beyaz kazandı. 62'ye 51 üstünlük kuran beyaz listeden Esennur Ermiş, Sinan Alabay, Birol Temelkuran, Hanuımkız Ayfer Demirağ, Gönül Sevinç Gül, Bağnur Cendeler, Halime Özel Aydın, Gülay Çetin, Hayriye Kızılırmak, Nazar Şahin delege seçildi.

TERSANE'DE SANDIĞA TEK LİSTEYLE GİDİLDİ, O İSİMLER SEÇİLDİ 
Karşıyaka'da Cumartesi günü programında sandığa tek listeyle gidilen tek mahalle olan Tersane'de seçim tamamlandı. Seçime giren beyaz listeden İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay'ın yanı sıra Ayşe Gürsoy, Gamze Uğurlu, Bülent Doğan, Fulya Sivrioğlu, Ahmet Uğurlu, Aynur Zore, Ecem Elmalı ve Engin Yılmaz delege seçildi. 

DONANMACI 'DA DA BEYAZ KAZANDI

Donanmacı Mahallesi'nde de çift liste rakabeti vardı. Sandığa katılım yüksek olurken seçimi beyaz liste  157'ye 119 kazandı. Beyaz listeden Selma Aydıngöz, Hamdi Süha Barlak, Buket Fatoş Erol, Nur Emine Çalapverdi, Ömer Kalkan, Ziynet Karagöz, Cemal Enis Irmak, Gülay Eser Koldaş, Müjgan Temizel, Yakup YIldırım, Bedia Müge Başak, Özlem Kırnel, Enis Ünver, Berat Polatoğlu delege seçildi. 

DEMİRKÖPRÜ, İMBATLI , AKSOY VE TUNA'DA MAVİ ZAFERİ 
Demirköprü’de sandıktan mavi liste açık farkla önde çıktı. Mavi liste 84 oy alırken beyaz liste 24 oy da kaldı. Sibel Işıkören, Nurcan Sarar, Zafer Kaya, Beyzanur Bektaş, Hüseyin Yıldırım, Fikret Ocak, İlker Akçe, Güner Yükseker delege seçildi.

İmbatlı Mahallesi'ndeki mavi-beyaz yarışında kazanan açık farkla mavi liste oldu. Mahallede Günay Türer, Hayati Doğan, Musa Demirol, Şerif Can İdil, Özgür Kalender, Fikret Gülşen ve Duran Tunçel delege seçildi. 

İlçede gergin geçtiği ve geç başladığını öne süren bir grubun sandığa oturarak yaptığı protestoyla güne damga vurduğu Tuna Mahallesi'ndeki yarışta da zafer mavi listenin oldu. Sandıktan mavi listeye 99, beyaz listeye ise 27 oy çıktı. 

Seçim sonunda Hülya Ortaç, Abdullah Aydemir, Anıl Kaya, Songül Bayat, Kezban Kaya, Gülcan Peker, Meral Eraldemir ve Salih Palalı delege seçildi. 

Aksoy’da da mavi liste kazandı. Mavi liste beyaz listeye sandıkta 130’a 86’lık bir üstünlük kurdu.

Mavi listeden Filiz Alaylı, Tolga Çalışkanelli, Muzaffer Zeka, Hilmi Kunter, İlkay Güven, Murat Atayoğlu, TUğçe Tunay, Ünal Çakmak, Ali Nazmi Taşkın, Seval Akpak, Savaş Çolak, Orçun Tuna, İsmail Alp Soydam, Coşkun Süer, Kadir Büyüktunalıoğlu, Cemalettin Coşkuner, Mümin Kocatürk delege seçildi.

 

 

 
Görüntüler olay yaratan 'sünnet davası'nda ilk duruşma: Aile dansözleri suçladı!
 
Gürbüz'den öğrencilere anlamlı hediye
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yeni partili 10 Kasım 2019 Pazar 18:51

Sandıkları sahte oylarla doldurmuş beyaz lar. Mahalleli nin hiçe sayıldığı bu kurgu seçimi kınıyorum...

Yorumu oyla      0      0  
CHP Lİ 9 Kasım 2019 Cumartesi 22:17

Yazıklar olsun Karşıyaka gibi CHP nin kalesi olan bir ilçede ilçe başkanı bu kadar taraf tutması geçen seçimde her mahallede sandık başlarına çavuşu yönetici müdürler konarak herkes tehdit edilerek belediye başkanı kuzeni ilçe seçiminde kürsüye çıkarak beni oluyorsunuz diye tehdit ederek ilçe seçim günü gece bazı kişileri satın alarak o koltukta oturduklarını insanlardan diğer pusulayı istediklerini unutmasınlar şuan gerçekten dürüst bir belediye başkanı olan herkese eşit mesafede yer alan bir belediye başkanı var

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 9 ilçede seçim heyecanı: Kimler kazandı?
CHP İzmir’de delege mesaisinin ikinci gününde tansiyonun yükselip olayların ...
Erdoğan'dan ABD ziyaretine ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını ...
Yücel'den eğitmenlere: Hakkınız ödenmez!
CHP İl Başkanlığı düzenlediği organizasyonla, seçimler öncesi örgüte eğitimler ...
 
CHP İzmir'de ilk sandık günü: Gaziemir'de mavi sürprizi, Karabağlar'da iptal kararı!
CHP’de parti içi yarış bugün start aldı. Karabağlar'da 2 mahallede seçim ...
"Mazlum Kobani denilen adamın Bağdadi'den farkı yok"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ...
"Yunanistan'ın Türklere yaptığı mezalimi unutmadık"
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un ...
 
Kılıçdaroğlu'na İzmirli başdanışman
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi Meclis Üyesi İsmet Orhan, ...
MHP İzmir'de üç ilçeye yeni başkan!
MHP İzmir’de 3 ilçeye yeni başkan atandı.
Başkan Tugay'dan flaş mesajlar: Topa neden girdi, adayı o isim mi?
CHP’de delege seçimleri öncesi topa en net giren ve tarafını belli eden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri