POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
9 Kasım 2019 Cumartesi - 19:20

İl Başkanı Yücel'den 'Karşıyaka' açıklaması: Örgüte çağrı, 2 başkana mesaj!

CHP Karşıyaka’da delege seçimleri olaylı geçerken, 2 iptal kararı çıktı. İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Tugay’ın birbirlerini hedef alan açıklamalarıyla tansiyon daha da yükseldi. İl Başkanı Yücel, Karşıyaka’da sandık mesaisinde yaşanan olaylar ve iki başkanın açıklamaları üzerinden önemli mesajlar verdi, örgüte de çağrı yaptı.

İl Başkanı Yücel den  Karşıyaka  açıklaması: Örgüte çağrı, 2 başkana mesaj!

GERÇEKİZMİR - CHP Karşıyaka’da delege seçimlerinde mahallelerde tansiyon yükselirken, yaşanan olaylar nedeniyle Bahariye’de seçimler iptal edilirken, akşam sandık konulması gereken Latife Hanım Mahallesi'nde de seçimler 'güvenlik' gerekçesiyle ertelendi.

YILDIRIM VE TUGAY KARŞI KARŞIYA

Yaşanan gelişmeler sonrası İlçe Başkanı Uğur Yıldırım sert bir açıklamada bulundu.

Yıldırım, “Seçimlerde can güvenliği kalmamıştır. İlçede bu saatten sonra seçim mümkün değil. Belediye başkanı, belediye çalışanlarıyla birlikte  sandıklardan çekilmezse ilçe yönetimi olarak toplanıp gereğini yapacağız. İl başkanlığını da göreve davet ediyorum” dedi.

Mahallelerde beyaz listelere destek veren Yıldırım’ın iddiaları ve flaş çıkışı sonrası mavi listeye destek veren Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan açıklama geldi. Tugay, Yıldırım’ın iddiaları için ‘yalan’ derken, seçimlerde asıl tehdit edilenlerin ve darp edilenlerin mavi listeye destek verenler olduğunu söyledi.

Hem Yıldırım ve hem Tugay il başkanlığına müdahale noktasında mesaj verdi. 

YÜCEL'DEN ÖRGÜTE SAĞDUYU ÇAĞRISI

Karşıyaka’da delege seçimleriyle ilgili İl Başkanı Deniz Yücel’den Gerçekizmir aracılığıyla flaş bir açıklama geldi.

Yücel karşılıklı olarak ortaya konan iddiaları değerlendirdiklerini ifade ederken, “Elimize ulaşan bilgilerden ve görüntülerden belli kişilerin, belli grupların tahrikleriyle gerginlik yaşandığı anlaşılıyor” dedi. Yücel, İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Tugay’a basına yaptıkları açıklamalar nedeniyle mesaj verdi. Yücel örgüte sağduyu çağrısı da yaptı.

Yücel, “ Karşıyaka’da gerçekleşen seçimlerle ilgili karşılıklı iddialar var. Biz iddiaları inceliyoruz. Gözlemci istenen mahallelere gözlemci, yönetici gönderdik. Zaten Karşıyaka’lı il yöneticilerimiz de var. Ancak orada seçilmiş ve görev yapan bir ilçe yönetimi var. Buna saygı duyulması gerekiyor. Mahalle delege seçimlerini yapmak ilçe başkanlığının görevi.  Seçimin nasıl yapılacağı belli, tüzüğümüz ve yönetmeliğimiz açık. Ancak elimize ulaşan bilgilerden ve görüntülerden belli kişilerin, belli grupların tahrikleriyle gerginlik yaşandığı anlaşılıyor. Biz istemesek de delege seçimlerin zaman zaman böyle gerginlikler olabiliyor. CHP’de delege seçimleri her zaman heyecanlı geçer.  Zaman zaman istenmeyen olaylar olabilir. Ben tüm örgütümüzü sağduyu ve soğukkanlı olmaya ve CHP üyesi olmaya yakışır davranmaya davet ediyorum” dedi.

UYARILARIM YETERİNCE ANLAŞILMAMIŞ

Yücel, İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Tugay’ın basın üzerinden demeçler vermesini doğru bulmadığını ifade etti. Yücel, “ Ne ilçe başkanının ne de belediye başkanının basın üzerinden açıklama yapıp mesaj vermeleri doğru değildir. Geçtiğimiz pazartesi günü her ikisini de il başkanlığına davet edip uyarmıştım. Ancak herhalde uyarılarım söylediklerim yeterince anlaşılmamış. İl başkanlığı olarak karşılıklı iddiaları inceleyip gereğini yapacağız” dedi.

 
Voleybolda İzmir derbisinde olay çıktı
 
Altay evinde kaybetti: 0-1
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Üye 9 Kasım 2019 Cumartesi 19:35

Sayın Belediye Başkanımız Cemil Tugay keşke taraf olmasaydı. Etrafındaki 3 5 kişinin kendi isimlerini sildirmemek için başkana orta yol sağduyu şansı bırakmadılarını üzülerek izliyoruz. Sandıklarda görevlendirilen 3 kişilik kurul ve 1 il yönetimi gözlemcisinin yanı sıra listelerden birer gözlemci oy kullanılan salonlarda varken partimizi bu şekilde medyaya taşıyan "yine bizim" il yöneticilerimiz ve meclis üyelerimiz. Neyi oyluyoruz ki biz? Belediyeyi kimin yöneteceğini mi? Belediye personellerinin siyasi geleceğiyle doğru orantılı olan kariyerlerini mi? İlçe başkanını mı? Yoksa bizi iktidara taşıyacak olan kalemiz İzmir''in, kalesi Karşıyaka''da çalışacak olan delegeleri mi? Madem söylettiler kötüyü, başkan dahil olmak üzere neden hemen tüm gençlik kolları üyeleri belediye çalışanı? Ekmek kutsaldır bu topraklarda tehdit konusu edilmez. Siyasi yapıyla kariyer hedefleyenlerden artık bıktık. İl ilçe gençlik kadın kollarında yönetici olacak kişiler kesinlikle belediye çalışanı olmamalı. Ancak bu şekilde bu olayların önüne geçebiliriz. Saygılarımla.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Tugay'dan, Yıldırım'ın iddialarına yanıt: Asıl darp edilen, tehdit edilen....
CHP Karşıyaka’da delege seçimleri tansiyonu yüksek ilerliyor. İlçe başkanı ...
İlçe Başkanı'ndan flaş çıkış: Can güvenliği kalmadı, seçimlerin yapılması mümkün değil!
CHP Karşıyaka’da delege seçimlerinde mahallelerde tansiyon yükselirken, ...
Eski Başkan’dan çarpıcı çıkış: Düşmüşüz sarının, mavinin, beyazın peşine…
CHP İzmir’de delege seçimleri tansiyonu yüksek başlarken, Balçova Belediyesi ...
 
Çavuşoğlu: Büyük bir oyunu bozduk
ABD'nin 1915 olaylarıyla ilgili karar tasarılarına tepki gösteren Dışişleri ...
CHP'de o sandıkta yüksek tansiyon: İl Başkan Yardımcısı darp raporu aldı!
CHP Karşıyaka’da delege seçimleri mavi-beyaz yarışına sahne olurken, tansiyon ...
AK Partili Koçabaş: 3 koldan 7/24 alandayız!
AK Partili Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, “Üç ilçemizde mahalle temsilcilerimiz ...
 
Karşıyaka'da mavi-beyaz yarışı: 2 iptal... Beyaz 4, mavi 4!
CHP'de delege seçimlerinin ikinci gününde gözler Karşıyaka'daydı... Mavi-beyaz ...
CHP'de 9 ilçede seçim heyecanı: Kimler kazandı?
CHP İzmir’de delege mesaisinin ikinci gününde tansiyonun yükselip olayların ...
Erdoğan'dan ABD ziyaretine ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri