POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
17 Mart 2018 Cumartesi - 12:30

CHP Konak’tan ‘İstiklal Marşı' tepkisi

CHP Konak İlçe Başkanlığı “İstiklal Marşıma dokunma” adı altında Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Partililer ellerinde İstiklal Marşı’nın sözlerinin yazılı olduğu dövizler tuttu. İlçe Başkanı Gruşçu açıklamasında, “Kimse unutmasın ki İstiklal Marşı ve bestesi Çanakkale Destanıdır, Kurtuluş Mücadelemizdir, Cumhuriyettir. Bizlere bunları unutturmaya hiç bir güç yetmez” dedi.

CHP Konak’tan ‘İstiklal Marşı  tepkisi

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 46. Muhtarlar Toplantısı'nda İstiklal Marşı’nın bestesinin yeniden ele alınması gerektiğine ilişkin bir çağrıda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın (İstiklal Marşı) hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekarlara büyük iş düşüyor. Temenni ediyoruz ki o da çıkar” demişti.

Cumhurbaşkanının bu çıkışına CHP kanadından sert tepki gelirken, il ve ilçe örgütleri de çeşitli eylemler düzenliyor. CHP Konak İlçe Başkanlığı “İstiklal Marşıma dokunma” adı altında Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Partililer ellerinde İstiklal Marşı’nın sözlerinin yazılı olduğu dövizler tuttu.  Açıklamayı Konak İlçe Başkanı çağrı Gruşçu yaptı. Eski başkan Mehmet Şakir Başak da açıklamada yer aldı.

İstiklal Marşı'nın dizelerinin yazılı bulunduğu dövizleri taşıyan gruptakilerden Lina Tuana Başak, marşın 10 kıtasını okudu. 

UNUTTURMAYA HİÇ BİR GÜÇ YETMEZ
Gruşçu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Cumhuriyetin çocukları olarak, bize miras bırakılan değerlerin  değerini bilmek zorundayız. Kurtuluş savaşının o karanlık günlerinde Güzel İzmir'imize hançer saplanmış, Aziz İstanbul işgal altında kalmış Antep Gazi bir kent olacak kadar yaralanmış, Urfa Şanlı mücadeleye girişmiş, yurdun dört bir yanı karanlık içinde kalmıştı.

O zor ve karanlık günlerden milletimizin azmi ve kararlılığı ile çıktık. "Ya istiklal ya ölüm" diyerek ayağa kalkan bir milletin destanı da her dizesi ile ona yakışan İstiklal Marşımızdır. Binlerce yıl hür yaşamış milletimizin bu şanlı destanı, daha nice yıl gururla söyleyeceğimiz en değerli hazinelerimizden biridir.

Cumhuriyet yoksul ve yoksun hale düşmüş olan bir halkın inancı ve bağımsızlık arzusunun ürünüdür. Kendine muhasır medeniyet seviyesini hedef koymuş, hukukun, demokrasinin, özgürlüklerin, bilimsel eğitimin inşa edildiği Modern Devlet biçimidir.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yüreklerinde kor inancı ve umudu büyüttükleri bir destandır. Modern Devlet kazanımları bugün özgür aklın ve bilime uzanan yolun, fırsat eşitliğinin simgesidir. Ne yazık ki bunlardan rahatsız olanlar her fırsatta Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına savaş açmaktan çekinmemektedirler.

Çünkü asıl hedef onlarca kez kandırılmış, meşruluğunu, itibarını ve inandırıcılığını yitirmiş olan iktidarın sürmesini sağlamak ve hesap vermekten kaçmaktır. Bunu yapabilmek adına OHAL ile yerleştirilmeye çalışılan baskıcı ara rejim, sürekli belirsizlik üreterek bizleri umutsuzluğa ve çaresizliğe sürüklemeye çalışmaktadır. Bizlerin ortak aklını, birlikte mücadelesini, direnme gücünü hedef almaktadır.

İktidarın nimetlerinden kopmak istemeyenler, ülkelerine hizmetin ne olduğunu unutmuş durumdadırlar. Sürekli olarak yeni söylemler icat ederek gündemi değiştirmeye çalışmaktadırlar. İşçinin, memurun, gencin, emeklinin, çiftçinin halini görmeyenler, daha dün iktidar ortaklığı yaptıklarına ağza alınmayacak sözler söyleyenler, bu yollarla gündemi meşgul ederek hedeflerine ve amaçlarına ulaşabileceklerini düşünmektedirler. Hedef açıktır, toplumsal birlik ve beraberliğin dağılması, halkımızın çözülmesi, haklarını korumaması ve tek adamlı rejimine teslim olmasıdır.

Kimse unutmasın ki bu ülke hakkını kimseye yedirtmez. Kimse unutmasın ki İstiklal Marşı ve bestesi Çanakkale Destanıdır, Kurtuluş Mücadelemizdir, Cumhuriyettir. Bizlere bunları unutturmaya hiç bir güç yetmez. Bu ülkede umut yeniden büyüyene kadar, muhasır medeniyet mücadelemiz devam edecektir.

Sözlerimizi akif olan anlar; Korkmayacağız, yılmayacağız, el ele verip umut dolu ve güzel yarınlarda buluşacağız.

Bu vesile ile Çanakkale şehitlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet saygı ve özlemle bir kez daha anıyor hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

 
CHP’li Yıldırım üyeleri göreve çağırdı
 
Ege Denizi'nde facia: Ölü ve yaralılar var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yıldırım üyeleri göreve çağırdı
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, sosyal medyadan yayınladığı mesajında ...
AK Partili Başkanlardan Denizli mesaisi: Masada 2019
AK Parti Genel Merkezi tarafından Denizli’de "AK Belediyeler 2019 Yolunda" ...
CHP'li Bayır'dan İstiklal Marşı çıkışı: Algı operasyonu
CHP İzmir Milletvekili Bayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘’İstiklal Marşı’’ile ...
 
CHP'li vekil spor yönetim kadroları için kota istedi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı ...
Ekmeleddin İhsanoğlu kalp krizi geçirdi
MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Azerbaycan'da kalp krizi ...
CHP'de vekiller ve PM üyelerine denetmenlik görevi: İzmir'den kim/hangi ilde mesai yapacak?
CHP’de 2019’daki zorlu seçim maratonunda PM üyeleri ve vekillerin denetmenlik ...
 
AK Parti İzmir'de 'genç' mesai: Genel Başkan mülakata geliyor!
AK Parti İzmir’de ana kademede ilçe başkanları netleşirken, kadın ve gençlik ...
Erdoğan: Kapıları açsak kaçacak delik arardınız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'de sona doğru geliyoruz" dedi ve harekatın ...
Balbay Kocaoğlu'nun mektubunu Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Balbay, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri