POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
27 Şubat 2022 Pazar - 08:22

CHP Torbalı'da 3 adaylı nefes kesen yarış: Yeni başkan kim oldu?

CHP Torbalı'da olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. Seçim geçici yönetimin başkanı Övünç Demir, Eski Başkan Faruk Akpınar ve adaylık için meclis üyeliğinden istifa eden Yıldız Sivrikaya başkanlık için yarışına sahne oldu. Seçimi 152 oy alan Demir kazandı.

CHP Torbalı da 3 adaylı nefes kesen yarış: Yeni başkan kim oldu?

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 4 ilçeli olağanüstü kongre takviminde ikinci sandık Torbalı'da kuruldu. 

CHP Torbalı Örgütü Erol Günaydın'ın görevden alınması nedeniyle gerçekleştirilen olağanüstü kongrede yeni başkanını seçti. 

ZAFER DEMİR'İN 
Aydın Sezer Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongre 3 adaylı yarışa sahne oldu. Sandıkta geçici yönetimin başkanı Övünç Demir, belediye destekli Eski İlçe Başkanı Faruk Akpınar ve adaylık için meclis üyeliğinden istifa eden Yıldız Sivrikaya yarıştı. 

Kongrede 378 delegeden 372'si oy kullanırken, sandıktan Övünç Demir'e 152, Faruk Akpınar'a 122 ve Yıldız Sivrikaya'ya da 98 oy çıktı. Bu sonuçla Övünç Demir CHP Torbalı'nın yeni başkanı oldu. 



DEMİR: BUNDAN BÖYLE AYRI-GAYRI YOK!
Demir zaferin ardından yaptığı konuşmada, "Centilmence bir yarış oldu. Bundan böyle ayrı-gayrı yok! Yarından itibaren Cumhur İttifakı'nı, AK Parti faşizmini sandığa gömmek için kollarımızı sıvıyoruz. Torbalı'da demokrasi tecelli etmiştir. Oy kullanan sayın delegeasyona teşekkür ediyorum. Esas mücadele şimdi başlıyor" ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN TEKİN VE AKPINAR SALONU TERK ETTİ 
Öte yandan kongrede sonuçlar açıklandıktan sonra Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve başkan adayı Faruk Akpınar'ın salonu terk etmesi dikkat çekti. İkili divan tarafından kürsüye davet edildi ancak salonu terk ettikleri için çıkmadı. 

KONGREDE NELER YAŞANDI?

DİVAN BAŞKANI SÜMER 
Kongrenin divan başkanlığını CHP Adana Milletvekilli Orhan Sümer yaptı. 


Kongrede Sümer'in açılış konuşmasının ardından adaylardan kürsüye ilk gelen isim Övünç Demir oldu. 

"Torbalı'nın 20 yıllık geleceği için yetki istiyorum"
‘Partililerin Dik dur eğilme gençlik seninle, Torbalı seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Demir şunları söyledi: İktidara susamışız iktidara… Torbalı CHP Örgütünü yeniden ayağa kaldırmaya, yeniden omuz omuza olmaya susamışız. Yılladır bir yürüyüşün içerisindeyim. İlk günkü heyecanla çalışıyorum. Sizlerden, sizlerle öğrendiklerim hiçbir kitaba sığmaz. İnandığımız değerler uğruna canımızı dişimize takmaya hazırız. Daha zorlu yollardan geçeceğiz, zaman zaman kavga edeceğiz ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bundan 3 buçuk ay önce partimizi kongreye götürme ve partimizi güçlendirme görevi tebliği edildi. Binin üzerinde üye yaptık. Küsen, darılan arkadaşlarımızın gönlümü aldık. Partimizin kapılarını Torbalılı hemşerilerimize sonuna kadar açtık. Bizim CHP’yi büyütme, fikirlerini ve projelerini geniş kitlelere ulaştırmaya ihtiyacımız var. Biz Torbalı’nın 20 yıllık geleceğine adayız. Bu bir kadro hareketidir. Bu sadece benimle, yönetimle olacak iş değil, herkesin bu yemekte tuzu olacak. Tecrübeyle gençliği buluşturacağız. Tüm mahallelerimizin sorunlarını yılardır çalışıyorum, Torbalı’yı nasıl geliştiririz, buna kafa yoruyorum. Dalga dalga taban siyaseti yapacağız. Komisyonlarımız hazır. Sadece 3 buçuk ayda 50’nin üzerinde ev, 100’ün üzerinde esnaf ziyareti yaptım. Karnemiz ortada… Ben üretmeye, çalışmaya adayım. Ben örgütümle birlikte Torbalı’nın 20 yıllık geleceği için yetki istiyorum.”

Gözyaşlarını tutamadı... 
Merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur’u anan Demir, konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Demir, "CHP bana babamdan, dedemden miras… Hepimize Atatürk’ten miras… Torbalı İlçe Başkanlığı İsmail Uygur’dan miras… Bu mirasa sahip çıkacağız. Bugün burada gözlerim en çok onu arıyor. Efsane başkanımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Efsane başkanım, eserlerine, mücadelene ve Torbalı’ya olan sevdana sahip çıkacağız. Yeri geldi rakip olduk, yeri geldi parti içi yarışta karşı karşıya geldik, yeri geldi yarıştık ama siyasette İsmail Uygur gibi bir ağabeyiniz, rakibiniz varsa size çok şey öğretir" diye konuştu. 

İktidara yatırım salvosu! 
AK Parti'ye seçim çağrısı yapan Demir, Torbalı’nın hükümetten hak ettiği hizmeti almadığına dikkat çekti. Demir, “İktidara çok yakınız. Artık gidiyorlar. Milletin ekmeğine göz dikenlere, cebindekilere göz koyanlara sandıkta gereken cevabı vereceğiz. Biz milletin sesiyiz. Genel Başkanımız; ‘Kaybettiklerimizi yerine koyma vaktidir’ diyor. Kaybettiklerimizi yerine koyacağız. Liyakati, adaleti, siyasette hoşgörüyü, köyde kentte zenginliği kaybettik. Artık kaybetmeye tahammülümüz yok. AKP’li vekiller buraya gelip gidiyor, buradan sesleniyorum; Torbalının vergileri nereye gidiyor? Torbalı 40 veriyor, 1 alamıyor. Vergilerimiz soygun düzenine, saraya, yandaşa gidiyor. Milletin sesi olarak Torbalı’dan haykırıyoruz, sandığı getirin, sandıktan kaçmayın. Hodri meydan! Cumhur İttifakını bu salondakilerle beraber sandığa gömeceğiz” diye konuştu. 

"CHP delegesine bizim belediyemizden kimse baskı yapamaz"
Delegelere belediye tarafından baskı yapıldığına yönelik söylentilere iddialara Demir, delegeleri kimseye ezdirmeyeceğinin altını çizerek, “Seçim sürecini doğru işletmek için epey çaba sarf ettik. Siyasette herkesin gönlünde birileri vardır, parti içi demokraside herkesin görüşüne saygı duyarız. Ancak Torbalı’da günlerdir bir söylenti var; ‘delegelere belediyeden baskı uyguluyorlar’ diye… Ben açıkça şunu söylemek istiyorum; buradaki hiçbir arkadaşım kendisini baskı altında hissetmesin. Ben kendimi siper ederim! Bu seçimin sonucu ne olursa olsun, CHP delegesine bizim belediyemizden kimse baskı yapamaz. Ben bugün buradayım, yarın da burada olacağım. Allah’ın izniyle sizlerin desteğiyle bu salondan ilçe başkanı olarak çıkacağım. Destekleyenin de desteklemeyenin de başkanı olacağım. Beni desteklediği için baskı göreni kimseye yedirtmeyeceğim. Torbalı ilçe başkanı olarak mağdur edilenin mağduriyetini gidereceğimin sözünü veriyorum. Makamlarından güç alarak size baskı kuran herkesten sizlerden alacağım yetkiyle hesap sorarım” açıklamalarında bulundu. 
Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzde yerel genel seçim var. Partimizin ve belediyemizin başarılı olmasını istiyorum. Olması için elimden geleni yapacağım. Sizlerin huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ilçemize yaptıkları yatırımlar için teşekkür ediyoruz. Bizim hedefimiz CHP’yi iktidar yapmak. Ben başarıya odaklıyım. Oyumuzu artırmaya söz veriyorum 7/24 çalışacağıma söz veriyorum. Çocuklarımız için geleceğimizi için Torbalı için, geleceğimiz için, CHP için çalışmaya adayım. Kendimi size emanet ediyorum. CHP’nin üyesine de delegesine de yürekten güveniyorum. Biz kazanacağız, CHP kazanacak" ifadelerini kullandı.

 

Sivrikaya: CHP delegesi kimsenin baskısı altına giremez
Demir'in ardından kürsüye çıkan aday Sivrikaya oldu. Sivrikaya, "Geçtiğimiz Nisan ayında parti büyüğümüz belediye başkanımız İsmail Uygur’u kaybetik. Hepimizin bildiği üzere başkanlık makamına Mithat Tekin’i seçtik. CHP’nin bayrağını Torbalı’da dalgalandırmaya devam ettik. Önceki ilçe başkanımız Erol Günaydın’ın görevine son verildi. CHP’ye üye olan herkes siyasi yaşamda onurlu bir toplumsal hizmettir. Gençlik kollarından başlayarak partinin her organında görev yapan biri olarak, emek mücadelelerini destekleyen biri olarak geldim. Torbalı halkının parti üyelerimin delege arkadaşlarımızın desteği ile örgütümüzün adayı olarak bu yola çıktım. Bugüne kadar bu ilkeleri benimsemiş kişilerle yürüyen partililer olarak bundan sonra da bu ilkeleri benimseyen kişilerle paritimiz büyüterek iktidara yürümeye devam edceğiz. Kongre tarihinin kesinleşmesinden sonra meclis üyelğimi 4 şubatta sonlandırdım. Artık hepimizin önünde bir hedef var. Bu hedef 2023 seçimleridir. Bu seçim sadece seçim olmanın çok ötesinde. Bu seçimlerle anti demokratik yapılara dur diyeceğiz. Herkesin hakça paylaştığı refah, hak ve hukukun sağlandığı bir toplumu inşa edeceğiz. Bunun için hepimize çok büyük sorumluluk düşmektedir. Bu bilinçle çalışacağız. Kemal Kılıçdaroğlu’na demokrasini hak, hukuk ve adaleti ülkeye egemen kılmak için söz veriyorum. Biraz önce saydığım kavramlara taraf olan herkesin yaşam tarzına, etnik kökenine bakmadan birlikte yürüyeceğiz. Mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu anlamda kadınlarımız ve gençlerimizle yani siz değerli yoldaşlarımızla bu iktidarı göndermek için omuz omuza mücadele edeceğiz. Bir ay içinde çalışma komisyonları belirlenip saha çalışmaları başlatılacak. Millet İttifakı bileşenleri ile 15 günde bir toplantı düzenleyeceğiz. CHP’de biat ederek elde edilecek makamların ışığı kendine bile yetmeyecek kadar az olacaktır. Bizler biat etmeyi ve istemeyi 1919’da Atatürk ile Samsun’da bıraktık. Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’ya yürüdük. Bunların sonucunda egemenlik kayıtsız şartsız milletin oldu. Böyle bir gelenekten gelen bireyler olarak kimseye biat etmeyin. Hür iradenizle nasıl davranmanız gerekiyorsa öyle davranın" dedi. Sivrikaya, "Bu arada bazı aklı selimler boş durmuyor. Delegemiz baskı altına alınmaya çalışıyor. Ben inanıyorum ki CHP delegeleri kimsenin baskısı altına girmez. Özgür iradeleri ile ne yapmaları gerekiyorsa onu yapacaklardır. Delegelerin verdiği kararın başımın üstünde yeri vardır. Etnik kimliğimiz hangi memleketli olduğumuz birbirimizi ayrı tutacak şeyler değildir. Ben kimseye o gözle bakmadım. Partimizin iktidar olması için çalışacak bir ilçe başkanı olacağımın sözünü veriyorum. CHP’de adam gibi çalışırsan partilini satmazsan, örgüt sizi belediye başkanı, milletvekili yapar o örgüt alır sizi genel başkan bile yapar. Eğer ki makamlara gelemedim diye küsüp gidecek olan varsa, şimdiye kadar CHP’li olamamış demektir. Ben de gençlik kollarında başladığım siyası yaşamımda çocuklarımdan ve eşimden ayrı kaldım. Değerli parti örgütüm sizlerle beraber çalıştık, sizler bana destek oldunuz sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Benim anlayışımda ben siyaseten ne alırım değil ne veririrm anlayışı egemen olmuştur. Benim 35 yıldır içinde bulunduğum örgüte ve ülkeme borcum var" diye konuştu. 

Akpınar: Sarı gelecek, iktidar gelecek!
Son sözü alan Akpınar ise şunları söyledi: İlçemize yaptıkları ile efsane başkan olarak aramızdan ayrılan merhum İsmail Uygur başkanımıza sevgi ve minnetle anıyorum. İnançlı ve kararlı olursak başta Türkiye Cumhuriyeti’nde olmak üzere ilçemizde de CHP’yi iktidar yapmak için hiçbir zorlukla karşılaşmayız. Ve bu AKP iktidarını da ülkemizin başından defederiz. Ülkemiz geçim derdinde, evlerimizde şu anda kiracı konumundayız. Hepiniz biliyorsunuz ki son günlerde gelen elektrik doğalgaz faturaları ciğerimizi yakıyor. Emeklimiz çaresiz. İşçimiz perişan. Gübrenin torbası olmuş 500 lira. Çiftçimiz toprak altına gübresini atamamış ne yazık ki mahsülde ve üretimde düşüş yaşayacağız. Bizim bu konuda çaba sarfetmemiz gerekirken AKP saltanat sevdası ile almış başını gidiyor. Bireysel özgürlüklerin tamamen kısıtlandığı bir ortamda hedefimiz kuzeyi, güneyi, batısı, kürdü, Türkü, Çerkeziyle iktidar olacağız. Biz ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz. Biz uyum içerisinde belediyemizle vatandaşarımızla birlik beraberliği sağlamaya geliyoruz. Biz birlik olursak kimse önümüzde duramaz. Arkadaşımız gözyaşı döktü ama keşke hayattayken de aynı hassasiyeti gösterseydi. Dürüst, namuslu başkanımız için her zaman kalbimiz acıyor. Oy pusulamız sarıdır. Sarı gelecek barış gelecek, sarı gelecek iktidar gelecek! 

Adayların konuşmalarının ardından sandıkta yarışacak listeler de belli oldu. Buna göre 3 adayın listeleri şöyle şekillendi. 
 

DEMİR'İN BEYAZ LİSTESİ 


AKPINAR'IN SARI LİSTESİ


SİVRİKAYA'NIN KIRMIZI LİSTESİ 


SALONDAN NOTLAR 



ADAYLARDAN BİRLİK-BERABERLİK POZU
Kongre öncesinde salonun dört bir yanı adayların afişleri içerisi de parti bayraklarıyla donatıldı. Öte yandan adaylar da seçim öncesi bir araya geldi. Sandıkta yarışacak 3 isim, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile birlikte birlik ve beraberlik pozu verdi. 



Öte yandan adaylar salonda da sahneye birlikte çıktı. Divan Başkanı CHP Adana Milletvekili Sümer ile birlikte el ele poz verdi. 



BARİYER DETAYI 
Öte yandan salonda bariyer detayı dikkat çekti. Kongrede delege sandalyeleri ile partililerin oturacağı sandalyeler arasında bariyer çekildi. 

 
ABD ve Almanya açıkladı: Ukrayna'ya silah gidiyor
 
Akaryakıt istasyonundan mazot hırsızlığı: 4 şüpheli yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ...
CHP'de Bayraklı'da başkanlığa bir aday daha!
Pınar Susmuş yönetiminin toplu istifalarla düşmesinin ardından geçici ...
Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü: Saldırıyı durdurun!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la ...
 
MHP'li Kılıç'tan İzmir'de muhalefet buluşmalarına tepki: Uğraşmaları boşuna!
Muhalefet partilerinin buluşmalarını da değerlendiren Filiz Kılıç, "Uğraşmaları ...
Erdoğan üç liderle telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türkmenistan ...
Sertel'den PTT makam araçları için GPS çıkışı!
CHP'li Sertel, "Araçları olmasına rağmen birçok insan arabasına dahi binemezken ...
 
Sürekli: İzmir'in en umut vadeden ilçesi pul gibi harcanmış!
AK Parti İzmir İl Başkanlığının ‘Karınca modeli’ çalışması kapsamında; ...
Kaya'dan Soyer'e 'katı atık tesisi' çıkışı: Menderes'i çöpkent yapamayacaksınız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes’te kurulması planlanan Entegre ...
CHP'de o ilçe seçimini yaptı: Üst yönetime rest çekti... Aday oldu... Farklı kazandı!
1 yıldır geçici yönetim kurulunun görev yaptığı, Ağustos ayındaki kongrenin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri