POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
30 Eylül 2018 Pazar - 10:55

CHP'de Ballıkaya Çiğli için yola çıktı!

İzmir iş dünyasının genç ve başarılı isimlerinden Makine Mühendisi Umut Barış Ballıkaya, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Çiğli Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı. Ballıkaya, projelerini birer birer açıklayarak, “Çiğli’nin aydınlık geleceği için hazırım” dedi.

CHP de Ballıkaya Çiğli için yola çıktı!

"Çiğli'de Umut Var" şiarıyla hazırladığı projelerini detaylı olarak anlatan Umut Barış Ballıkaya, aday gösterilip seçilmesi durumunda ilk önceliğinin Kasaplar Meydanı ile Güzeltepe - Şirintepe ve Saklıvadi'yi kapsayan kentsel yenileme projeleri olacağını söyledi. Ballıkaya’nın projeleri arasında Çiğli halkının Çiğli’de rahat bir nefes almasını sağlayacak yatırımlar ile kadın, genç ve engellilere daha fazla hizmet sunmak da var.

“Çiğli’yi Daima Aydınlığa Dönük Kent Yapacağız”
Yaptığı açıklamasında Kasaplar Meydanı Projesi ile, Güzeltepe - Şirintepe ve Saklıvadi Kent Yenileme Projesi’nden Halk Su, Halk Et projelerine, Yeşil Çiğli Yeşil Enerji Projesi’nden Kırmızı Flama ve Halk Kabini projelerine kadar kentin değişime ve gelişimine yönelik projelerle sosyal sorumluluk projelerini detaylı bir şekilde anlatan Ballıkaya, “Çiğli’nin insanlarına ve aydınlık geleceğe olan inancına güveniyorum. Partim bana Çiğli’nin belediye başkan adaylığı görevini layık görürse elimi de, gövdemi de taşın altına koymaya hazırım. Ortak akıl, katılımcı belediyecilik anlayışı ile fiziki projelerimiz ışığında Çiğli’de 50-60 yıllık köklü mahallerin adeta kaderine terk edilmişliğine son verip yeni imar planı çalışmaları yaparak bu bölgelerin daha modern ve çağdaş bir kent görünümüne sahip olmasını sağlayacağız. Ya yok et, ya da yok ol anlayışının egemen olduğu rantçı anlayış ile değil, halk konut yöntemi ile yerinde ve sosyal kültürel yapıyı koruyacak kent yenilenmesinden yana tercihimizi kullanacağız. Sosyal sorumluluk ve kültürel projelerimizle de Çiğli’mizi sözde değil özde yüzü her daim aydınlığa dönük bir kent yapacağız" dedi.

“Hedefimiz Halkıyla Bütünleşen Bir Çiğli Belediyesi”
Önceliklerinin Çiğli halkıyla bütünleşen çağdaş, katılımcı, şeffaf ve üretken bir Çiğli Belediyesi oluşturmak olduğunu kaydeden Ballıkaya, projelerini şöyle sıraladı:

"Bizim tüm projelerimizin özünde Çiğlimizi ait olduğu yere yani İzmir’in, Ege Bölgesi’nin, ülkemizin zirveye taşımak olacak. Bu projelerimizi de halkımızla, esnafımızla, sivil toplum örgütleriyle birlikte imza atacağız. Verdiğimiz her sözü de yerine getireceğiz. Geleceğimize yani gençlerimize sahip çıkacağız.  Harmandalı bölgesine yapacağımız Gençlik Parkı Projesi kapsamında, başta gençlik  misafirhanesi olmak üzere gençlerimizin barınma, sağlık, beslenme, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olacak kompleksler yapacak ve hizmete sunacağız.  

Evka5, Uğur Mumcu, Balatçık, Yaka Mahallesi, Evka2,  Aydınlıkevler,  Ataşehir ve Yeni Mahalle pazaryerlerini yeşil bina modeli ile tasarlayacağız. Bu proje sayesinde mahallelerimiz enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayan, kesintisiz hizmet veren meyve sebze pazarına, yeni spor alanlarına, kadın el emeği ve ekolojik oyuncak atölyelerine, gösteri ve sahne alanlarına, düğün salonlarına, yazlık sinema alanlarına ve halk sağlığı kabinlerine kavuşacak.

Toplumsal yaşamın ve paylaşımın engellenmemesi kapsamında şehir stresini azaltacak engelli-engelsiz her Çiğlilinin Çiğli’de rahat bir nefes almasını sağlayacak Görme Engelliler Kütüphanesi, Engelsiz Taksi ve Engelsiz Park projeleri ile Yeni Çiğli Kapalı Çarşısı, Kültür Sanat Merkezi ve meydan düzenlenmesini kapsayan Kasaplar Meydanı Projesini hayata geçireceğiz.

Kentimizin çeperlerinde aldatma, yanıltma ve oyalamaya geçit vermeden o bölgelerin kaderine terk edilmişliğine son verip yeni imar planı çalışmaları yaparak bu bölgelerin daha modern ve çağdaş bir kent görünümüne sahip olmasını sağlayacağız.

Kent Bilgi Sistemi Projemiz ile katılımcı, şeffaf ve tüm yönetim süreçlerine halkın katılımını esas alan bir çalışma sistemini egemen kılacağız. Bu proje kapsamında vatandaşın gerçek anlamda ihtiyaç duyduğu hizmetler konusunda elde edilen bilgiler tek merkezde bir araya getirilecek. Projenin bir diğer faydasının ise hizmetin vatandaşın ayağına gidecek olmasıdır. Vatandaşlarımız belediyeye gelmeden her türlü işlemini 'Akıllı Vezne Sistemi' ‘Akıllı Beyaz Kabin’ üzerinden gerçekleştirme olanağına da sahip olacak. Kent Bilgi Sistemi projesi kapsamında kurulacak akıllı vezne sistemi ile hemşerilerimiz belediyeye uğramadan emlak, ÇTV, ilan, reklam ücretlerini otomatik olarak ödeyebilecek. Akıllı vezne sistemi 24 saat süreyle hizmet verecek. 

Semtlere yönelik yatırımlar ve faaliyetler kent meclisinin ve mahalle meclislerinin görüşlerine başvurarak hayata geçirilecektir. Yapılan hizmetlerin amacına ulaşması sağlanacak ve memnuniyet indeksleri anında görülecektir. Hayata geçireceğimiz Çiğli’de İş Yerlerine %100 Güvenilir Kırmızı Flama Projesi ile de Çiğli Halkı adına işyerlerinde yapılacak denetimler sonucu sağlıklı üretim yapan işyerlerine asılacak kırmızı flama ile o iş yerinin güvenilir iş yeri olduğu belirtilecek tüketicilerin güvenle alış veriş yapması ve diğer iş yerlerinin de teşvik edilmesi sağlanacaktır.

Yeşil Çiğli Yeşil Enerji ve ÇiğliJeo projeleri ile kentin parkların, pazaryeri komplekslerinin, belediye hizmet binalarının gerekli elektrik enerjisi ihtiyacı güneş pillerinden ve ısıtma ihtiyacı da jeotermal enerjiden karşılanacaktır. İlçemiz sınırları içinde bulunan devlet okullarının ısı yalıtımları belediyemiz personeli tarafından yapılacak ve okullarda çocuklarımızın, gençlerimizin ve eğitim personellerinin hem daha konforlu yaşamaları sağlanacak hem de %50’ye varan enerji tasarrufu sağlanacaktır.

Halk Su Projesi ile halkımıza ekonomik ve sağlıklı içme suyu ulaştırılacak, Çiğli Tarım Ve Hayvancılık Birliği Projesi ile de imar planlarında tarımsal bölge olan Sasalı ve Kaklıç mahallelerinde Yem Birliği, Harmandalı’nda  ise Hayvancılık oluşturularak organik tarım ve hayvancılık aktif olarak desteklenecek.

Çiğli’de 50-60 yıllık köklü mahallerin adeta kaderine terk edilmişliğine son verip yeni imar planı çalışmaları yaparak bu bölgelerin daha modern ve çağdaş bir kent görünümüne sahip olmasını sağlayacağız. Ya yok et, ya da yok ol anlayışının egemen olduğu rantçı anlayışı ile değil, halk konut yöntemi ile yerinde ve sosyal kültürel yapıyı koruyacak kent yenilenmesinden yana tercihimizi kullanacağız”

 
Karşıyaka'da aşure bereketi, Başkan'dan anlamlı mesaj!
 
AK Partili Doğan'dan İZSU'ya suda indirim çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da aşure bereketi, Başkan'dan anlamlı mesaj!
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, ...
Balkan lezzetlerini Buca’da yarıştı
Buca Belediyesi 7. Uluslararası Balkan Festivali renkli görüntülerle sona ...
Bornova'da muhtarlık binalarına en değerli hediye
Bornova Belediyesi, yeni muhtarlık ofislerininin önüne Atatürk büstü koydu. ...
 
Bornova'da 19 dalda hobi kursu!
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda kış dönemi ...
Başkan Kocaoğlu 'şampiyonlar'ı ağırladı
Altyapıya verdiği önemle Türk sporuna sayısız yetenek ve şampiyon sporcu ...
Kocaoğlu'ndan İZFAŞ Binası eleştirilerine yanıt: Satan, yiyen değil çalışan ve yapan taraftayım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümdeki ilk konut dağıtımını ...
 
Bakan'ın açıklaması sonrası Çeşme'deki tüm plajlara belediye talip oldu
Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, halk plajlarını ihaleye ...
Konak'ta Aşure kazanı pazarda kaynadı
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce ilçenin farklı noktalarına ...
Buca'da Balkan rüzgarı: Kosovalı vekilden Piriştina övgüsü
Buca Belediyesi’nin bu yıl 7’incisini düzenlediği Uluslararası Balkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri