POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
18 Ocak 2018 Perşembe - 11:39

CHP'de Kocasakal'ın adaylığına İzmir bakışı: Kim/nasıl yorumladı?

CHP İzmir’den, İstanbul Eski Baro Başkanı Kocasakal’ın Genel Başkan Adaylığına yönelik değerlendirmeler geldi. Kocasakal’ın parti faaliyetlerinde yer almaması, Adalet Yürüyüşü’ndeki tavrı ve adaylık açıklamasındaki ifadeleri hedef tahtasındaydı.

CHP de Kocasakal ın adaylığına İzmir bakışı: Kim/nasıl yorumladı?

GERÇEKİZMİR - CHP’de il kongrelerinin ardından gözler 3-4 Şubat’taki Kurultaya çevrildi. Sürecin sürpriz gelişmesi İstanbul Eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ın Genel Başkan Adaylığını açıklaması oldu.

İzmir Marşı eşliğinde basın toplantısı düzenleyen Ümit Kocasakal "Bu açıklamayı Mustafa Kemal'in bir askeri olarak yapıyorum" dedi ve CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

İsim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da yüklenen Kocasakal “Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz” dedi.

Kocasakal’ın Genel Başkan Adaylığı’nı açıklamasına İzmir Örgütü’nden değerlendirme geldi. Kocasakal’ın parti faaliyetlerinde yer almaması, Adalet Yürüyüşü’ndeki tavrı ve adaylık açıklamasındaki ifadeleri hedef tahtasındaydı.

PARTİ FAALİYETLERİNDE GÖREMEDİK
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır:
Partimize üye olan, kendisini Genel Başkanlık için uygun gören ve CHP’ye katkı koyacağını düşünen herkesin adaylık doğal hakkıdır. Ancak Sayın Kocasakal’ı parti faaliyetlerinde hiç göremedim. Bir çok etkinliğimizde ülkenin neresinde olursa olsun ki onun yaşam alanı İstanbul’da da göremedim. Bir Adalet Yürüyüşü yaptık.  O süreçte bizi üzen açıklamalarda bulundu. O yürüyüşünün amacına ve hedeflerine yönelik eleştiri getirdi. Eleştiri herkesin hakkıdır ama kutsal bir görevi yerine getirirken eleştiriye maruz kalmak bizi üzdü. Sayın Kocasakal ağır eleştirilerde de bulundu. Örgütün bütününü hedef alan açıklamalar yaptı. Adaylık hakkına saygı duyarım ama CHP’ye aday olmak isteyenlerin partiyi yıpratacak, kamuoyu önünde küçük düşürecek partiyi iktidara taşıyacak sürece zarar verecek açıklamalardan sakınması gerek. Ben açıklamalarını dinledim. Üzüntü duydum. Bayrağı daha yukarılara taşıma çabası içerisinde olması gerekir aday olanların ama enkaz edebiyatıyla üstüne basarak yükselmeye çalışma çabası kabul edilemez. CHP cumhuriyetin kurucu partisidir. CHP’de Atatürk üzerinden bir tartışma yapılması bile son derece ağır asla kabul edilemez bir tavırdır.

PARTİYE VE ÜLKEYE ZARAR VERECEK BEYANLARDAN UZAK DURMALIYIZ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan ve Tüzük’te öngörülen şartları sağlayabilen herkes Genel Başbakanlık dahil her göreve talip olabilir. CHP demokratik gelenekleri olan ve kurumsal mekanizmaları kişilere göre hareket etmeyen, kurumsallaşmış, asırlık bir partidir.Bu bir demokratik yarıştır. Bu nedenle tabi ki, Sayın Ümit Kocasakal da genel başkanlık görevine talip olabilir. Ancak önemli olan kişiler değil ülkenin ve partinin menfaatleridir. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız ve bu nedenle de partiye ve ülkeye zarar verebilecek tartışma ve beyanlardan uzak durmalıyız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi olmadan bu ülkede demokrasi yaşayamaz.

EMEK VERMEDEN ADAYLIĞI YADIRGIYORUM
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: 
Parti içi yarışı doğru bulan biriyim. İzmir’de de yarış olsun istedim. Sayın Ümit Kocasakal'ın aday olmasını olumsuz olarak değerlendirmiyorum ama parti içinde emek vermeden bir STK’nın başkanı olup gelip bir siyasi partinin genel başkanı olmayı istemek işte bunu yadırgıyorum. Ümit Kocasakal’ın Adalet  Yürüyüşü’ndeki tavrı da benim açımdan negatifti. Dünya Siyasi Tarihi’nin en önemli siyasal eylemlerinden birinde dışarıda kaldılar. Türkiye’de 18-65 yaş arası araştırma yapıldığında en önemli problem olarak görülen konu adalet. Adaletin bu kadar önemli bir problem olduğu ve devletin temelinin adalete dayandığını düşündüğümüzde İstanbul Baro Başkanı’nın adaletle ilgili küresel ölçekte önemli yürüyüşte doğru tavır almaması CHP’ye Genel Başkan olmaması için yeterli bir sebep. CHP’nin hiçbir örgütlü mücadelesinde yer almayan biri için aday olması cesur bir çıkış ancak biz Genel Başkanımızın yanındayız.

İSTANBUL MİSİLLEMESİ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Herkesin aday olma hakkı var. Önemli olan yeter sayıda imza toplayama bilmesi. Ben bu adaylığı İstanbul İl Başkanının açıklamalarına misilleme olarak görüyorum. Adaylık açıklamasının büyük bölümünde İstanbul İl Başkanının açıklamalarını kullandı. Adaylık açıklamasını da İstanbul kongre sonu sonrası açıkladı. Toplumum dikkatini çekmek partinin fabrika ayarlarına geri dönmesi adına  mevcut üyelerinin dikkatini çekmeye çalıştığını düşünüyorum.

MÜCADELESİYLE ÖRNEK OLDU
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: Kararı hayırlı olsun. Bu ülke için kafa yoran samimiyetle bu ülkeyi düşünen herkese saygı duyarız. Ümit Kocasakal  bütün yaşamı boyunca mücadelesiyle örnek oldu. Kendisiyle benim herhangi bir diyaloğum olmadı. Bizden herhangi bir bilgi ve değerlendirme isteminde bulunmadı. Kendisine hayırlısı olsun diyorum. Kocasakal’ın bu ülke için büyük değer olduğunu düşünüyorum. Ülke için düşünce üretmek önemli. Puslu kirli sisli ortamda fenerlere ihtiyacımız var. Kocasakal da onlardan biri.

BİR GENEL BAŞKAN ARAYIŞI YOK!
Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu: Ümit Kocasakal’ın partiye emek vermiş her CHP üyesi gibi genel başkan olmaya talip olma hakkı vardır. Ancak aday olmak için tüzüğümüzde yer alan kurultay delegelerinin yüzde 10’undan imzasını almak gerekiyor. Bunun ötesinde ben şu an için partinin genel başkanlık arayışı olduğunu düşünmüyorum. Partinin ihtiyacı bir kişiden öte ‘Adalet Yürüyüşü’ anlayışını büyütmek... Bunu yapmak yerine bir genel başkanlık tartışması çıkarmanın ne içinde bulunduğumuz kötü koşulları düzeltmeye ne de partiye bir faydası olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 
Bakanlığın dev 2018 bütçesinde İzmir'e düşen pay 200'de 1!
 
Özlem Tekin müziği bıraktı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Ocak 2018 Cuma 08:13

Balbay kendin aday olsaydınya çünkü vizyon, diksiyon ,hatiplik süper.kesin 2019 da partiyi iktidara taşırdınız.

Yorumu oyla      0      0  
Partili 18 Ocak 2018 Perşembe 15:54

Kocasakal AKP için işbir eleştiri yapmazken sadece genel başkan aday olmak istediği partisini ve İstanbul ilbaşkanını eleştirmesi siyasete nekadar yetersiz olduğunu ortaya koymuş oldu.iyi bir hukukçu olabilir ama iyi bir siyasetçi değil. hele hele genel başkana aday olan birinin bukadar ötekileştirme politikaları hiç olmaz.partiyi baraj altına çekecektir.

Yorumu oyla      0      0  
Seniye Nazik Işık 18 Ocak 2018 Perşembe 12:23

CHP’nin bir genel başkan arayışı yoktur, Genel Başkanımızla yürüyoruz, koşacak ve iktidar olacağız. Sayın Kabasakal’ın da aday olma yoluna çıkması kendisine hayırlı olsun. Elbette her üyemizin talep etme hakkı vardır, ancak iltifat marifete tabidir ve sn.Kabasakal’ın CHP içindeki marifetini görmek nasip olsaydı da iltifata öyle talip olaydı, daha doğru olurdu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'ye 'Yıldırım' mesaj: Kafa karışıklığını...
Başbakan Yıldırım, "ABD'nin Suriye'deki uygulamaları müttefiklik hukukuna ...
AK Partili Dağ’dan ‘Youtube’ hamlesi: Gayri Resmi Hesap!
AK Parti İzmir Milletvekili ‘Naber Youtube’ adlı hesapla yeni bir kanal ...
Karşıyakalı çocuklar hem eğlendi hem öğrendi
Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü’nde kurs dönemi törenle ...
 
İYİ Parti'de 'Başkan'ın ilçesi' AK Parti'den transfere emanet!
İYİ Parti’de 28. ilçe başkanı belli oldu. İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, ...
SP'den sürpriz 'Gül' yorumu: Aday olma ihtimali...
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir otelde düzenlenen ...
CHP Foça’dan 2019 yolunda dev komisyon
Cumhuriyet Halk Partisi Foça Örgütü seçimlere hazırlık startı verdi. İlçe ...
 
İYİ Parti İzmir’de Ulupınar’ın ‘A Takımı’ belli oldu
Teşkilatlanma çalışmalarında sona gelen İYİ Parti İzmir’de Ulupınar’ın ...
Kocasakal'ın sözlerine CHP'den ilk tepki!
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ...
Göztepe Taraftarı'ndan Kılıçdaroğlu'na forma ve destek çağrısı
Yalı Grubu temsilcileri Başkent'e giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri